Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky je fakt, ze zatim to vypada, ze je to tim PRL, ktery zjistily mirne zvyseny prave z krve. Na:,–(ila mi prasky, ktere jsem dobrala a musim znova na krev, aby se zjistilo, jak mi prasky pomohly.Pro me je nejhorsi, ze kdyz jsem pilulkovala,nemihla jsem tehotnet ...............
Takze jestli to zase nebude ok, tak diky PRL nam nejde otehotnet, pri praskam nesmim tehotnet, tak kdy vlastne mame to mimi delat
![]()
Abbey, ja myslim, ze to doktor odsouva hlavne kvuli prachum. Zadna hruzna to neni. Cpat se hormonama je mnohem horsi. To je teda muj nazor. Predstav si, ze jis dva roky hormony nebo jak dlouho a potom ti prijdou na to, ze tam mas nejake srusty, ktere by se uz davno mohly odstranit. Ale ja spis myslim ze je nejaky standardni postup, asi nemuzou kazdeho, komu se to nepovede hned soupnout na laparoskopii, to by to ceske zdravotnictvi fakt zkrachovalo.
Aluu neboj. Jsou na tom holky hur - treba ja ![]()
Ahoj holky:To to je pěkně rozjeté,nestrašte s laparkou!!asi na ni taky brzy půjdu
,nevím co mě čeká dál za vyšetření,ale po spermiu ,krvi,stěrech-asi průchodnost a laparka.A manža má mít rovnou hotové krevní testy taky,takže to bude asi fofr.
Abbey.já měla na doktorku fakt pech,nechtěla mi udělat vyš.krve,že je to drahé,ale já to bud nedostala vůbec nebo jen slabounce na 1.den!No a to i já jsem veděla,že se asi moc otěhotnět nepodaří.Pak jsem napsala na netu do jedné poradny panu dr.co mám za problém-a jestli mi někoho nedoporučí v Liberci-jejich lékařské zař.tady pobočku totiž taky má,no a pan doktor nám poradil pobočku ISCARE tady v Liberci-vzali nás bez doporučení a hned nám udělali nějaká ta základ.vyšetření!!!!!-a to jsme se pokoušeli teprve 9.měsíc!
No a ted utekl už rok a až to dostanu-jsem 34.den cyklu!tak se to rozhýbe snad už do štasného konce
V ISCARE jsou moc ochotní a nic není problém-manžovi nechce obvodačka udělat testy na krev-hiv,žloutenka atd.-a sestřička mi řekla,že až to dostanu-tak brnknu a udělají mu to taky u nich.To je prostě pohoda,konečně!!§
abbey, nikdo, laparka se nedela kazdemu a hned, protoze je to porad operace a protoze u kazdy operace nejaky to riziko komplikaci je…i kdyz treba nizky…
jinak průchodnost vejcovodu se da zjistit i hysterografii, coz je rentgenovy vysetreni /bez narkozy, ale nic moc prijemny/
na rozdil od laparky se pritom zjisti jen porucha, kdezto pri laparce se da rovnou treba vyresit - napr. srusty
Ok je to operace, ale snad se to s normalni operaci neda srovnat, ne? je to takova „mensi“ operace
Co myslis Zdeni?
Ja vim holky, oproti vam vsem jsem na tom asi nejlip, ale i tak mam strach. No uvidime zitra, budu urco informovat................... ![]()
Je tady ted nejak smutno, mely bychom se nejak rozveselit, ne ???????????
napada me, ze nema absolutne zadnou inspiraci, co varit, poradte ![]()
Holky, tak teď jste mi krapet uklidnily. Ani mi nejde o tu operaci, že bych jí měla podstoupit. Horší představa je pro mě odběr krve!!! To fakt nezvládám. Spíš tak pořád zkoumám, zda nepostupuje Dr. v těch všech vyšetření zbytečně pomalu … nejraději bych si třeba na 4 dny lehla do nemocnice, aby udělali všechny odběry a prozkoumali mně tělo, abych už věděla něco víc … než že OVU je super, křivka taky a ať se snažíme. Vždyť už se u nás vše řídí podle toho, kdy mám mít zrovna OVU, tzn. období největšího snažení. Teď už si manžel překopává služby v práci, protože mu v tomto měsící připadl pracovní víkend zrovna na období mojí předpokládané OVU.
Holky … docela přemýšlím, že bych si ještě někde našla některou z odborných klinik a zašla tam (kromě mojeho Dr.). Už jste to takhle některá udělala??
Jsem Beran a ti si jdou tvrdě za svým!
Agatko
hlavu vzhůru,musíme jen doufat a držet si palce-příroda to zařídí a musí to bejt k naší spokojenosti
jen a jen!Moje známá je ted ve 3.měsíci po roce apůl nsnažení norm.přirozenou cestou-to je úspěch a ještě i naděje,nemyslíte???Když začali mít doma starosti s přestavbou,tak otěhotněla.SELMI-byla jsi na průchodnosti nebo na laparce ?,A jestli jo,tak v Liberci nebo v Praze??A na IUI??To dělají asi taky v Praze,vid??k té doktorce co jsi k ní chodila jen pro antikoncepci-asi píšeš o té samé,co k ní chodím víc jak deset let-nikdy žádný problém,žádné záněty ani nic podobného,jen antik.,no a když jsem jednou chtěla něco-tak jsem div neletěla oknem po hlavě,nechápu tu její obrovskou drzost,když řekne pacientce-at vám to vyš.udělá ten,co vám to poradil!!!!
Manža jí chtěl jít seřvat,ale zatrhla jsem mu to.
Aluu .. já už vařím - polívku pro pejsky (mám 2) a když je venku taková zima, tak jim vařím polívku. Tak mě napadlo, že bych se měla jít mrknout, jak je na tom.
Holky posim stranku pro silne nervy, takze nemusite otevirat:
Abbey-a jak dlouho se snažíte??My šli do spec .centra po 9.měsících-nebyla jiná možnost,s těma poruchama cyklů mi nic jiného nezbylo-a tam bez řečí udělali zákl.vyšetření,pak se mi to srovnalo docela a tak uvidíme co dál ![]()
Ajajo … asi by návštěva tvého manžela u tvé paní Dr. pomohla. A možná nejen tobě, ale i jiným pacientkám. Pamatuji si, že když jsem kdysi dávno nosila rovnátka, tak mě je doktorka sebrala, že je nenosím. Přijela jsem s brekem domů, taťku to naštvalo, oblékl se a vyrazil hned na ní. Seděla jsem v čekárně a on si s ní poněkud hlasitěji povídal v ordinaci. To bys koukala, jak byla od té doby milá a ochotná. Dodnes si mě pamatuje jménem a již z dálky se na mě usmívá.
K tomu vaření-já tak strašně ráda něco kuchtím
Včera jsem dělala zelnačku,pak zeleninovej salát s nivou,v sobotu bramboráky a brzy to bude
pečené vepřové a špenát a šišky bramborové,miluju knedlíky a omáčky!!!
Nam,nam…manžel nechápe-cpu se jak žok a přikynu max.1-2 kg,který mám dole když se jednou nenacpu-furt mi říká,že to je nespravedlivé,on se na jídlo jen mrkne…a už mu stoupá váha.
Nikdus … díky za odkaz - ještě že tam byly obrázky. V angličtině by to nebylo, ale chytla jsem tam jeden odstavec - Risiken! - to zní hrůzně, ještě vědět, co pod tím píší.
Ajajko … 4 roky be HA - nejprve jsme to nechali spíš na náhodu, ta se ale nestala. Takže cca 1,5 roku to řešíme. Já ale měla cykly vždy pravidelné - většinou i ovulační. Cyklus se mi protáhl tak 1×ročně na 37-38dní a to byl vždy anovulační.
Dr. mi říkal, že teď mám dobrat Clostil. - měla jsem ho na 3 cykly - tzn. do března. Pak by udělal znovu horm. profyl a následně nechal udělat Laparku a asi by mě přehodil na odbornější pracoviště, protože tady jeho možnosti opravdu končí.
Tak nevím, zda mám čekat, nebo to už rozjet vedle…