Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
diiiky
to je od vas moc hezke. Ja uz jsem vazne nejaka vycerpana, a kdyz se to tak vezme, tak se nesnazime jeste ani rok. rok to bude teprve v breznu.
Ale to je tim, ze jsem zena v domacnosti, na coz nejsem vubec zvykla a tak mi ty dny prijdou nekonecne ![]()
NIKDO, já jsem ráda, že to někdo vidí stejně jako já…jsem v podstatě taky v domácnosti - mám na starosti jen svoje učení a pak žehlení, vaření, úklid.. takže mám spoustu času na sebepozorování, což mě ničí, a to se snažíme teprve 8. cyklus.. a péče o domácnost je taky docela ubíjející. Takže teď vážně s manželem přemýšlíme o pauze, za prvé se nám zkomplikovalo bydlení a bude definitivní řešení trvat mnohem déle, než jsme počítali, ale hlavně abych po skončení školy chvíli pracovala a tak přišla na jiné myšlenky
…navíc mateřská pro studentky je směšná.. Nechce se mi se toho snažení vzdávat, hrozně se na mimi těším, jenže má manžel asi pravdu.. Nelíbí se mu, že si měřím teplotu a propočítávám to a pak si o tom všechno hledám.. ![]()
Jak dlouho už jsi v Něm takhle doma? A jak se zvládáš nutit do učení? Kdy tě čekají ty zkoušky?
ahoj Agato,
no takhle to tu zvladam uz pres rok
Mela jsem par krizi, kdy jsem myslela, ze to nezvladnu a jedu domu. To jsme jeste nebyli vzati. To jsem tu vlastne nemohla skoro nic. Hlavne ne pracovat. No a potom me manzel pozadal o ruku (to uz vite - strasne romanticky) a ja se rozhodla. V zari byla svatba a od te doby uz musim bojovat. Takze zaprve bojuju s navstevami CR, kterych bylo minuly rok nejak moc a za druhe bojuju s nejakou seberealizaci. Pracovat tu uz muzu, ale ja nechci byt prodavacka (ne ze bych mela neco proti prodavackam
, to ne), ale sama mam nejak blok nebo co. Ja jsem ucitelka a dost jsem se nadrela nez jsem tu skolu dodelala, takze ted se snazim o uznani diplomu. Zkouska bude asi v breznu nebo v dubnu. Vypada to, ze pekne tezka.
Ale jinak jako zena v domacnosti - to je peklo. clovek by rekl, co mi chybi, ale mam pocit, ze mi chybi vsechno.
Jedine stesti, ze jsme pred Vanocema koupili ten baracek, takze ted se sice nenudim, ale presto, kdybych chodila do prace, tak by to asi utikalo mnohem rychleji.
nikdo, uplne ti rozumim… ja jsem si na zenu v domacnosti hrala loni /vlastne uz predloni
/ od pulky srpna do konce rijna
ze zacatku to bylo v pohode, uklidila jsem si doma, lezla po internetu ,shanela nabytek, protoze jsem se cerstve prestehovali, malovala atd., ale tak v pulce zari me to prestalo bavit a myslela jsem, ze se zblaznim… a vubec jsem nemohla sehnat misto, nastesti se to podarilo koncem rijna a behem tydne jsme mohla nastoupit ![]()
takze vam „zeny v domacnosti“ strasne drzim palce, at vydrzite s nervama a nezcvoknete z toho…
Ahojky holčinky..
Tak koukám,že brzy budem skoro všechny snažilky-laparky
Ale třeba na ní už nebudete muset
Já jsem se dnes taky objednala na tu imunobiologii do Podolí a mile mne překvapili,až zaskočili,jdem už v polovině března a to měli termín i na začátek března,ale to jdu na tu laparku,takže to budu mít všechno pěkně při jednom
Dokonce mě sestřička potěšila,že jestli bydlíme blízko,můžeme tam spermijky dovézt,tak jako to bylo na spermiogram.Sice nebydlím přímo v Praze,ale když šlápnem na plyn,za půl hoďky tam budem a prý když budou u tělesný teploty,tak vydrží .Jen doufám,že ta imunita bude OK,to by bylo léčení na dlouho
Jo a taky jsem dnes sháněla výsledky z manželova SPG z listopadu,jelikož je má Dr. stále nemá a zjistila jsem,že je zapomněli poslat,no to bych se načekala,takže si pro ně zítra osobně zajedu a alespoň si to přečtu, jak jsem na tom s tou rychlostí spermijek:?
Zdeniku:OVU už je ale asi na spadnutí,ne? Moc jsem se pobavila,když si popisovala,jak se vyšetřuješ,když čekáš na pacienty.Úplně živě si představuju,jak přijdu na nějaké vyšetření a tam leží doktorka a vyšetřuje se sama
Ještě že neděláš na proktologii (sorry,to byl blbej příklad) tak třeba na zubním,že by sis sama vrtala zub ![]()
Nikdo a Agato: já z pozice pracující ženy,vám velice závidím být ženou v domácnosti,ale to tak bývá, že člověk chce zrovna to,co nemá.Já se moc těším,až zjistím , že jsem těhu,zahodím práci a budu si lebedit doma. Kolegyně, co teď zjistila těhotenství musela už zůstat teď (asi 5 tt)doma,jelikož začala chudák špinit,tak snad bude vše OK,jen ať se šetří a opečovává doma,pak by si něco vyčítala.Ježiši,já se na to tak těším!!!
Macelino:takže ty bys šla na laparku asi stejně jako Karotka.No,jen ať nám to tam pěkně vysmejčí!! A kam bys na ní šla v Praze?Já půjdu u nás ve městě.
Abbey:opravdu si zkus udělat TT,zrovna ta má kolegyně měla MS (slabší) a přesto je těhu!!! Začalo jí pak být trochu nevolno.Zkus to ![]()
Lio,Karotko,JJ,Aluu,Potvůrko,Mysch a další snažilky zdravím!!!!!
Ahoj holky,
zírám na ty záplavy příspěvků jak blázen - to abych si vzala dovolenou na přečteni ![]()
Obdivuju Vaši schopnost napsat tak dlouhé příspěvky. U mě je úspěch příspěvek se třema větama… ![]()
U mě není nic nového - čekám, čekám, čekám......(na příchod Ms)
Hezký večer!
Ještě jeden dotaz - když mám metřík vložený jako podpis, tak se mi nezobrazuje…nevíte čím to může být? Když ho vložím jako součást příspevku tak je to ok.
Nidko - mám to zatrhlé, ale asi mám nějakou chybu v základním nastavení - nemohu přijít na to čím to může být…
Ahoj holky.Tak místo včera večer-až ted večer,jsem právě přiletěla jako vítr ,auto mi málem nenastartovalo!!skoro zmrzlo,chudák můj,naftáček. SELMI!!!!!!!!!!!!-nevěřím,že svět je tak malej a taky chodíš-las???k Drapákové!!!hned jsem měla podezření!! Takové chování má fakt jen ona-tady u nás.!!Chodila jsem k ní od 15.let .Kamarádka se přehlásila nedávno do Hanychova k panu dr.Soukeníkovi-všichni si ho moc chválejí a přibírá nové pac.,takže já tam asi půjdu-má tam i vagin.ultrazvuk a citologii už nedělá jen stěrem,ale odebere vzorek tkáně.Kdyby jsi chtěla,tak ti pošlu numero,ale nebude práce ho sehnat kdekoliv.
Joooo,a taky jsem to dneska dostala!!!
Ale to už jsem od toho sobotního negat.testu jaksi tušila.Brala jsem 3.měsíce CLOMHEXAL a nezabralo to.Tak jsem objednená do ISCARE na 7.2. a uvidíme co dál,jaká vyšetř.ještě proběhnou.Závidím vám holky,že můžou vaši mužský donést vzorek sperm.už z domova.U nás v Liberci to nešlo.To máte super,ušetří to chlapům dost nervíky,myslím. ![]()
Holčiny, vy si to tak fanaticky všechno berete, pořád se pozorujete a proto to naschvál nejde. ![]()
dando, kdyz ono je to tezky vis…
vetsina z nas mela problemy s cyklem uz predtim, takze nejaka spontanni ovulace vubec nehrozi…
a jak dlouho se snazis ty? kdyz nam tohle vycitas?
Dando-tak tohle mi říká moje okolí,má doktorka,…ale že to nejde člověk vypozoruje sám,když máš různé poruchy,bud krvácíš moc a často-nebo vůbec,jsi zdravá a ono to měsíce nejde a nejde-tak na to člověk myslí,kde je asi ta chyba…a stále se tě DEN A DEN plno lidí ptá-co mimčo?Už???tak ono to pak jaksi nejde na to nemyslet.Kdo si to nezažil-ty měsíce nebo roky čekání ,tak má oooobrovské štěstí a já mohu říct,že mu závidím!!!Jen tohle ale,že tohle čekání a nervy nemusel zažít-a smutek z prázdna a ty pochybnosti o sobě. ![]()
ahoj ajajo, a jak se mas ty? ulev dusicce, jsme na stejne lodi, podporim te ![]()