Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A to když se to bere jen ty 4 dny, tak mě bude bolet hlava celej měsíc…ježíííííííš já nechci
![]()
ja nevim, me nic nebolelo, akorat jsem cejtila jemny tlaky v podbrisku… tak sjem si rikala, ze to je dobre, ze se tam konecne neco deje… jinak jsem nepozorovala zadny vedlejsi ucinky
Ahoj holky.ZDENIK-no,ono se mi ještě neulevilo,kor když jsem to včera dostala,brala jsem 3.měsíce CLOMHEX:a doufala a doufala…no dneska jsem se snad málem dvakrát rozbulela…no hnus jaká jsem někdy cíta,chudák můj chlap.Vemu si pak do hlavy,že nebudu mít mimčo nikdy a je mi děsně-no asi to znáte,že??Ono to pak přejde,ale dva dni to tak prožívám.Rok snažení fuč,třicetdva na krku…a …SAKRA!!!!Prostě to půůůůůjde!
Jen jsem objednaná do ISCARE a asi mám taky nervíky z toho.Pak někdo nakoukne sem a dá nám novou–hehe-otřepanou radu to vše neřešit,ale to slyšíme všude okolo a tady podržíme jedna druhou!!že jo,tak za to taky dík-jsme na podobné lodi,ne??ŠELMI-to číslo ti brzy pošlu-má ho kamarádka a doktor je v Hanychově u tramvaje…Někdo anonimní se ptal,že mne hned poslali do ISCARE-nene,já tam šla sama a bez řečí mne vzali,měla jsem víc problémů.Tak papa já zase zítra nakouknu.Dobrou noc
Dobré ránko,
Leilo, díky za tip na dávkování čajíků, budu se snažit, aspoň ten kontryhel.
A nenech se námi vystrašit vedlejšími účinky clostilu! Je to hrozně individuální. Na někoho to nepůsobí vůbec nijak zle, tak třeba budeš ta „štěstěna“.
Abbey, tak to máš teda podivný s tou MS. Je teda pravda, že mně clostil taky MS neupravil, bohužel.
Jo, je to fakt zvláštní, jak si s náma příroda zahrává. S každým jinak.
Zdeniku, mě dnes v noci začalo bolet břicho, hlavně na pravé straně (snad to není slepák
), jakoby to píchalo a do toho docela dost intenzivní „kluzký“ výtok nebo hlen, ale jelikož neměřím BT, tak nemůžu přesně určit, že by to byla OVU. Třeba ne, jsou to jen mé subjektivní pocity. I když na minulém měření mohly být foldy tak 11 mm, to bylo minulý pátek. Do dnešního dne mohly ještě povyrůst, ale zase kdyby byla OVU takhle pozdě, tak nevím, nevím, když mám 28. DC dostat MS. Tuleníčko proběhlo, ale dost neplánovaně. Šli jsme s manžou utahaní spát a v noci se nějak probudil (že by erotický sen?
) a začal se po mě „sápat“
, takže i takové věci se občas dějí
.
Přeji všem krásný pracovní den. A hlavu vzhůru. Máme Pááááááteeeek!!! ![]()
Ahoj Lio
podľa tvojho opisu to bola pravdepodobne ovu. Ja som mala tiež minulý piatok folík len 11 mm a ovu som mala predvčerom. Poznáš to aj podľa toho hlienu ktorý je v deň ovu úplne číri. Prečo ti Dr. ešte neskontroloval či folík rastie? Podľa toho sa potom určuje aj ten Duphaston. Ja som mala ovu až 18 deň a Duphaston som začala brať včera t.j. 19 deň. Preto by ťa mal kontrolovať a keď vidí, že folíky nerastú môžeš brať Duphaston v deň, ktorý určí…
Takže Ti odporúčam túlenie ešte dnes. A ten Duphaston môžeš brať kľudne o dva dni dlhšie. Ja keď mám ovu tak ho beriem až 14 dní, aby sa to udržalo, keď sa to podarí.
pa Anet
lio, ja si taky mysli, ze to mohla byt ovu ![]()
moje dr. mi rikala, ze o clostilu byva pozdeji.. a za ten tyden ti mohly foliky krasne vyrust ![]()
takze ms 28DC asi nebude ![]()
Ahoj, Zdeniku ještě jedna otázka a už ti dám pokoj ![]()
Takže když Clostli oddaluje OVU tak si mám začít měřit teploty abych teda zjistila kdy jí mám? Nebo dělat OVU testy ale to zase teda nevím kdy začít. Zatím vycházím z toho, že OVU mívám kolem 16 DC. A znamená to, že se mi oddálí i MS?
leilo, neni to pravidlo… to jenom ze dr. rikala, ze se to stava… no a kdyz se ti posune ovu, tak se ti samozrejme posune i ms, protoze lutealni faze se vetsinou nezkracuje…
nejlepsi je asi si merit teplotu, aspon v tu kritickou dobu 12DC a dal, abys vedela, kdy jsi mela ovu a kdy teda muzes pocitat s ms…
a mozna se toho clostilbegytu ani nedockas ![]()
Ahoj Anet,
vzhledem k tomu, že BT zatím neměřím (snažíme se zatím jen půl roku), tak to byly opravdu jen mé subjektivní pocity, ale potěšila jsi mě, že by to i případně OVU mohla být a že folíky mohly dorůst
. Jinak ale jsem už bohužel od 16. DC brala ten Duphaston, takže si myslím, že ten by i tu případnou OVU „zpackal“. Ale ještě k tomu píchání v podbřišku (na pravé straně) mě i pobolívají prsa, na to já absolutně netrpím. Ale proč i prsa? Chci ten Duphaston brát do 25. DC (do 3 dnů by měla přijít mrška), tak myslíš, že to braní Duphastonu mám prodloužit třeba ještě o 2 až 4 dny a protáhnout si třeba cyklus na 30 - 32 dní? (To je i tak pro mě nádherně nízké číslo, oproti mým předchozím 60dňovým cyklům). ![]()
Zdeniku, tak hezky to zatím nevidím.
Raději počítám s mrchou rudokrevnou, je to tak asi lepší, než případné zklamání. Ale co ty víš, třeba ty taky už budeš mít OVu a vzhledem k tvému delšímu cyklu je tu taky velká naděje!! ![]()
Lio, myslim, ze bude stacit, kdyz uz ten duphaston beres, abys ho brala jak ti rek dr.
tech 10 dni/myslim?/ je kvuli tomu, aby to hezky vychazelo celkove na 28
jinak je to jedno…
jestli jsi ted mela ovu, tak mas vlastni zlute telisko, ktere produkuje vlastni progesteron a telo se bude ridit podle nej… takze maximalne dostanes ms podle ovu a ne podle leku…
Lio
ono ovulačné príznaky často porovnávajú s príznakmi pri MS, takže je celkom prirodzené, že pri ovu pobolievajú aj prsia. A to s tým Duphastonom sa trápiť nemusíš, pretože som tu u niekoho čítala, že bral Duphaston od 16 dňa a ovu bola 18 deň a otehotnela. Takže to môžeš byť aj ty. Tak sa musíte dnes túliť, túliť a túliť a o 14 dní ohlásiť mimi… ![]()
A ten Duphaston môžeš brať kludne o dva dni dlhšie.
Anet
Zdeník,
trošku s tebou nesúhlasím, pretože MC sa odvíja odo dňa ovu. Takže ak bola ovu 18 deň tak sa cyklus automaticky predlžuje. A keďže už berie Clostil na dozrievanie folíkov, tak myslím že by jej dr. mal prispôsobiť branie Duphastonu. Ja som rok brala len čisto Duphaston na úpravu cyklu a brala som ho 15-24 deň, ale mi vôbec liekmi nepodporoval ovu. A keď ma začal stimulovať, tak tomu prispôsoboval aj ten Duphaston. A to hlavne preto, aby som otehotnela a nie, aby som mala pravidelnú MS.
Takto mi to vysvetlil Dr. Ale každý môže mať vlastný názor
![]()
Anet
anet, mas pravdu…ale.....
ano, jeji dr. ji mel rict, aby si duphaston vzala az po ovu a pak 10 dni /nebo kolik/ , ale jestli bere Duphaston uz 6 dni, tak uz s tim stejne nic neudela…
ms- jestli mela ovu, tak se to samozrejme posune… ale jestli ji boli bricho a prsa po duphastonu, tak ms dostane par dni po vysazeni.
duphaston jakozto substituce progesteronu nahrazuje funkci zluteho teliska, ktera chybi u anovu cyklu, takze jestlli ted mela lio ovu a MA vlastni zlute telisko a rogesteron, tak je jedno, jestli bude Duph. brat o dne, dva dele nebo ne
ja jsem sice taky dr., ale osobne si myslim, ze posedlost gynekologu po 28d. cyklu je nesmysl… to lze dosahnout jenom vnejskove jako treba pri HA, a rozhodne bych si nenechala srovnavat cyklus na ukor funkcnosti…
Ahojky holčiny!
Jůva Lio, to muselo bejt fajn tuleníčko, to je nejlepší, takhle neplánovaně, třeba to zrovna bylo to šťastný ONO! ![]()
Holky to nám ty DC utíkaj, většina z vás se blíží k třicítce, čuchám, čuchám nějakou těhulku. Chtělo by to pro naše povzbuzení ![]()
Známá jezdí do Teplic do Pronatalu, chystají se na inseminaci, už si píchala injekce, včera byla (10.DC) na ultrazvuku, měla folík 24mm!Prej už je na inseminaci pozdě, tak dostala pregnyl a mají se snažit normálně, tak vidíte, někdo má ovu už takhle brzy…