Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Petule030 píše:
Asi mi něco uniklo, to se chtějí hned rušit všechna opatření? Už na začátku omezování někde Babiš řekl, že tohle má za cíl, aby neonemocnělo velké množství lidí najednou, ale postupně. Za mě, mám z té nemoci strach. Mluví se o kolektivní imunitě, byla bych trochu chápavější, kdyby to bylo např. jak neštovice. Ale v zahraničí se lidé nakazili opakovaně, tak si nemyslím, že nějaká kolektivní imunita je spásná. Já naivně doufám v objevení léku, nebo očkování. Kdyby zemřela má babička, určitě se nebudu chlácholit, že byla stará a stejně by za pár let zemřela. Partner - otec malých dětí - je chronicky nemocný a taky bych se neutěšovala tím, že s cukrovkou by se asi stejně nedožil 90 let. A co ty děti třeba vyléčení z rakoviny… I zdraví mladí lidé mohou mít poškozené plíce po prodělané nemoci Covid19. Vím, že nemůžeme zůstat v karanténě donekonečna. Proto doufám v ty léky. Člověka ta procentuálně nízká úmrtnost netrápí, dokud se ho to netýká.
A tak co bys navrhovala? A tech opakovanych nakazeni aspon pokud ja vim (coz muze byt chybne, uznavam) bylo natolik malo, ze to mohla byt tak chyba testovani.
@karkarka @Lana25 vy asi nežijete nikde v příhraničí.
Tak si vem, že na místě, kde já běžně chodím na procházku, teď stojí policajti. A návštěvy některých míst si pravidelně zkracujeme přes druhou stranu hranice. Smůla. Stejně tak to, že mám většinu rodiny v zahraničí. Třeba ségra má děti v Česku u prarodičů. Smůla.
Pokud bychom se vydali cestou izolace, tak to nebude o tom, že se letos v létě nedostaneme k moři. Ono to nebude ani rok nebo dva. Žádné víkendy v Paříži ani vánoční trhy ve Vídni. A když se teda jednou za 10 let někam dostaneš, tak se budeš bát každého kýchnutí ![]()
@sakota To je těžké. Zatím by bylo fajn ponechat povinnost nosit ve společnosti roušku, zatím nepořádat velké festivaly a jiné akce, kde je hlava na hlavě. Potom ať si každý sáhne do svědomí a při náznaku nemoci nevylézá z baráku. Stejně se rapidnímu nárůsru nemocných nevyhneme. Proto doufám aspoň v nějaký ten lék, který by třeba zkrátil dobu nemoci a byl by schopný mírnit přízbaky. Ať je to teda srovnavatelné s chřipkou, kterou za týden vyležíme.
@Petule030 píše:
@sakota To je těžké. Zatím by bylo fajn ponechat povinnost nosit ve společnosti roušku, zatím nepořádat velké festivaly a jiné akce, kde je hlava na hlavě. Potom ať si každý sáhne do svědomí a při náznaku nemoci nevylézá z baráku. Stejně se rapidnímu nárůsru nemocných nevyhneme. Proto doufám aspoň v nějaký ten lék, který by třeba zkrátil dobu nemoci a byl by schopný mírnit přízbaky. Ať je to teda srovnavatelné s chřipkou, kterou za týden vyležíme.
Japonsko nabídne Čr, a jiným státům zdarma lék, který je účinný proti koronaviru:
https://www.novinky.cz/…iru-40319672
@Petule030 píše:
Ale vzdyt o ruseni povinnosti nosit rousku na verejnosti ani festivalech nikdo nemluvi! Tak co panikaris? Maji se za prisnych podminek otevrit dalsi obchodym to je cely.
@karkarka píše:
@Káťa19 hádej.
heled já nic hádat nemusím, ale jestli do mě rejpeš z toho důvodu, že bydlím v Bavorsku, tak můžeš být úplně v klidu
nárok na to jet do ČR mám a i zpět
![]()
psala jsem o tom, že kdo si myslel, že k promoření tak jako tak nedojde, tak je naivní ![]()
@sakota Nepanikařím.
Původně jsem reagovala na úvodní příspěvek, že po té rouškománii a zákazech chtějí někteří politici obrátit a cíleně promořit. Potom ses zeptala, jak si to představuju a tím jsem se dotala k tomu, že s prozatimními opatřeními a s postupným rozvolňováním nemám problém. Moje reakce byla na úvod diskuze alá odhoďme roušky, pojďme se družit, ať to co nejrychleji máme všichni za sebou.
@Káťa19 kde bydlíš nevím a je mi to úplně jedno. Doufám že hranice jen tak neotevrou.
@Petule030 píše:
@sakota To je těžké. Zatím by bylo fajn ponechat povinnost nosit ve společnosti roušku, zatím nepořádat velké festivaly a jiné akce, kde je hlava na hlavě. Potom ať si každý sáhne do svědomí a při náznaku nemoci nevylézá z baráku.Stejně se rapidnímu nárůsru nemocných nevyhneme. Proto doufám aspoň v nějaký ten lék, který by třeba zkrátil dobu nemoci a byl by schopný mírnit přízbaky. Ať je to teda srovnavatelné s chřipkou, kterou za týden vyležíme.
jenže tady je problém, že polovina je bez příznakových, a další má třeba jen rýmu, někoho pobolívá hlava, jiného v krku, někdo pociťuje jen určitou slabost atd.
ve většině těchto případů za normálního režimu běžně funguješ ![]()
K otevírání hranic - upřímně, takovou dovolenou někde v malém penzionu na Slovensku, v Rakousku apod. v přírodě považuji z hlediska možného šíření nákazy za menší riziko, než nákup v obchodě. Vaše trasa se zkříží s trasou méně lidí.
Ono třeba řada pražských hotel ubytování dál a v souladu se všemi nařízeními…
@Keyllah píše:
jenže tady je problém, že polovina je bez příznakových, a další má třeba jen rýmu, někoho pobolívá hlava, jiného v krku, někdo pociťuje jen určitou slabost atd.ve většině těchto případů za normálního režimu běžně funguješ
No, kez by se to pri tom nahodnem testovani prokazalo, ze uz to ma spousta lidi za sebou a ani o tom nevi. Fakt bych si to prala.