Promoření obyvatel, co si myslíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1519
6.4.20 18:35

Asi je to řešení, nebot karantena nemuze byt do nekonecna.Ale nechci to a nesouhlasím s tim - jeden syn ma srdeni vadu (15 let) a druhy cukrovku (12 let). Takze mam opravdu velky strach. Dopuji je vitaminem C a D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
6.4.20 18:36

Uklidněte se tady s tou chřipkou, není to chřipka ani to není jako chřipka to už je dávno vyvrácené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.4.20 18:40

Jako, kdyby byli lidi,, normální, tak možná pomalu by to šlo, ale fakt tomu věřím, jak se to oznámí, že lidi začnou ve velkém najíždět do nákupáku, vysedávat na zahrádkách a už plánovat výjezd do zahraničí…
Jako třeba ty obchody by se pomalu mohly, kdo chce mít roušku mít bude, a věřím, že jich bude dost, že jen tak se nikdo nebude chtít jenom tak promořit, ale teda jako všechno najednou i stěma hranicema.. myslím, že na to dojedem, můj názor, ale samozřejmě každý to vidí jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.20 18:41
@Anonymní píše:
Mě by zajímalo jak chtějí ochránit rizikové skupiny. Mám dceru po onkologické léčbě. Když vezmu čím si prošla a vybojovala a teď tohle. :zed:

Přesně tak, tak jsem mladá, mám cukrovku a bojim se jít do školy… jak jsem psala výše… todle je blbá situace a snad nikdo si neuvědomuje, že riziková skupina nejsou jenom důchodci. Co budu dělat, když to chytnu? Nebo tvá dcera, to by bylo možná ještě horší..

• Citovat
  • Upravit
9880
6.4.20 18:42

@lísteček1 já ani žádnou karanténu nevidím. Lidi stejně chodí jak chtějí, nějak to nerespektují, ty obychody, stejně v takovém obchodním domě je všechno od textilu, po papirnictví.. Nezdá se mi, že by lidi byli až tak omezení.. ale prostě je to dobou, že lidi se asi neumí moc uskromnit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
6.4.20 18:45
@Janasas píše:
Jestli toto, tak určitě ne před létem. Jako hroamda lidi, v létě, což jsou dva měsíce, nemá kde dát děti a jediné co jim zbyde jsou prarodiče.. Už jsem to psala jinde.. Kolik prarodičů si takto vezme dobrovolně promořených vnoučat??? Co tím vyřeší, lidi stejně co chtějí jít do práce, tak zjisti, že namají kde dát děti..
Jako nechápu, proč dávat děti v ktětnu do škol a pak v létě opět budou rodiče doma s dětmi- pokud počítají s promořením..
Jenomže do dál necháépu, proč musí být všechno od zdi ke zdi.. Pokud otevřenou obchody a lidi začnou chodit, do skupin, tak se to začne promořovat, proč najednou nakazit cleou republiku.. tím, že zmírní všechno já nechi tu mít Itálii :nevim:

Bude lepší podzim s chřipkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
6.4.20 18:46

@Hoa Mai jenže zapomínate, že na chřipku existuje očkování a chřipka,,není jedna,, neustále zaniká a vzniká co rok,,nová,,.
A co rok dodávají očkovací látky na daný kmen a nemají tak nějak problém jí vyvinout. Že je to jako,,chřipka,, myslel i New York i když viděl jak to decimuje Evropu po Číně a prd co.
I ve středověku drželi proti Moru karanténu ( vlastně v té době první vznikla,, quaranta,,)

Já ale nevím co si o tom mám myslet, protože s promořením začala UK a jak vycouvali.
My jeli opačným stylem a ještě k tomu s rouškami povinně. Člověk tak nějak něco očekával, ale ne že to najednou otočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.4.20 18:47
@Leviatan píše:
To jako myslíte vážně? A jste tady někdo lékař nebo zdravotní sestra která pracuje v první linii je tady máte takové velkodušný řeči o tom jak je karanténa k ničemu jak by se to pustili Takže to vlastně jenom chřipka a podobně. Proboha tak snad to vidíte a co se děje za hranicemi. Zdravotníci tam bojují o životy nasazují vlastní zdraví jsou vyčerpání totálně, zákaz vycházení, lidi nám 65 už ani nedostanu žádnou péči a vy to máte řeči o tom jak je karanténa k ničemu??? :pocitac: :zed:

jo to je přesně vzorek populace které jsou zdraví mladý jich se to přeci netýká a ostatní jsou úplně u zadku :pocitac:

Příspěvek upraven 06.04.20 v 18:33

Nesmíš věřit všemu, co se píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.4.20 18:48

@jizvíková na to ti neodpovím, ale nechápu, proč ted, když jdu po ulici, tak musí být dva metry někde u obchodu odstup roušky a všude samá ohchrana a najednou bum..
Kdyby pomlau něco otvírali je něco jiného, jak všechny vypustit do restaurací, barů, zahrádek věřím, že i koncerty a festivaly budou, protože blbých lidí je dost, a to, že hned někdo bude na durhý den kupovat dovolenou tomu věřím..
Jako postupně je postupně a ne všichni hrrrr, ale jak vidim v diskusích, tak věština lidi jak bude moct, tak bude jak urtžená z řetězu..

Příspěvek upraven 06.04.20 v 18:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.4.20 18:49
@Sany80s píše:
Tři čtvrtiny mých blízkých jsou riziková skupina nad 70, takže jsem tím fakt „nadšená“.
Tímhle bych přišla o značnou část z nich.
Z mého pohledu jasný rozsudek smrti pro značnou část mojí rodiny, děsí mě to, hrozně mě to děsí.
Ale z hlediska ekonmického je to asi ta nejkrásnější představa, tolik lidí, co nebude brát důchody, pro tyhle lidi je smrt takového množství důchodců rajskou hudbou.

Je potřeba zmínit, že jde hlavně o nemoce (chronické), které člověk má. Pokud je má mladý člověk, i ten je rizikový. A naopak vitální zdravý důchodce se může z Covida vyléčit v pohodě.
Mám obavu o svého tátu, je mu 65 a má CHOPN a stent na srdci a je to kuřák (za to bych mu nejradši dala na zadek :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
6.4.20 18:51

Navic já nevím kdo je jak na tom se zdravím.. :nevim:
Vždyť neumírají jen,,důchodci,,.
Tedy aspoň ne ve světě..
Ale no uvidíme.
Bohužel já se teď budu bát víc..rizikovou mám celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.4.20 18:53

Ekonomiku nelze dusit na neurcitou dobu. To by melo dalekosahle ekonomicke, socialni a politicke dusledky. Staci kouknout, kolik lidi a oboru uz je ted v perdeli a nema na najem po 3 tydnech omezeni. Co ty spousty zivnostniku, firem se zanestnanci?
Kolik z vas by zacalo rvat a bylo ve srabu, kdyby jste nedostaly rodicak, materskou, nemocenskou, ocr po celou dobu uzavreni skol? Co takova druhotna platebni neschopnost a druha, treti vlna propousteni? Co by to s nami udelalo?
Statni kasicka neni oslicku otres se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
6.4.20 18:54

@Baba můžeš mi napsat čemu přesně nemáme nebo máme věřit? Jako fakt nevěř tomu, že lékaři mají ochranné prostředky. Nemají. Ani ty blbě roušky nemají, max dostanou jednu jednorázovou na 16 h směnu. Bezva. Kamarádka dělá lékařů v Itálii, pokud přijde člověk 65+ tak má smůlu, prostě ho už ani neřeší, není na to prostor, přístroje a ani ten personál už. A pak jsou tam ty dopravní nehody, infarkty apod. To už taky nemají kapacitu to včas řešit. Když mi psala byla zoufalá v jakém stavu se momentálně nachází celé jejich zdravotnictví. Nevím no, nechci aby naše zdravotnictví takhle dopadlo, aby se vědomě lidé 65+ házeli přes palubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
6.4.20 18:54
@Janasas píše:
@jizvíková na to ti neodpovím, ale nechápu, proč ted, když jdu po ulici, tak musí být dva metry někde u obchodu odstup roušky a všude samá ohchrana a najednou bum..
Kdyby pomlau něco otvírali je něco jiného, jak všechny vypustit do restaurací, barů, zahrádek věřím, že i koncerty a festivaly budou, protože blbých lidí je dost, a to, že hned někdo bude na durhý den kupovat dovolenou tomu věřím..
Jako postupně je postupně a ne všichni hrrrr, ale jak vidim v diskusích, tak věština lidi jak bude moct, tak bude jak urtžená z řetězu..Příspěvek upraven 06.04.20 v 18:49

Treba ne. Myslim, ze spousta tech poctivych, co to ted dodrzuje, chce akorat moznost jit se projit ven bez pocitu, ze pachaji neco spatneho (jasne, muze se to, ale vidis i tady ty hejty, proc lidi vubec lezou ven a tak..) a moznost videt se s rodinou a par nejblizsima kamaradama treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
6.4.20 18:55
@sakota píše:
Ale zas skupinu nad 70 muzes chranit a izolovat dal. Ti si nepujdou sednout do hospody ani na vylet do OC. Respektive je nikdo nenuti. A muzes za nima dal chodit sama, v rousce jim nosit nakup a vzit je na prochazku dopoledne, kdy jsou lidi v praci a ve skole. Pro ne se ten rezim nemusi nijak moc menit ne? Aby se jejich ohrozeni nezvysovalo oproti plosny karantene.

Jsou ale ve styku s těmi promořovanými.
Mnohdy na nich závislí. To není rozumný pad, to je prostě „důchodová reforma“.
Ano, musíme získat nějakou imunitu, ale až ve chvíli, kdy bude nějaká možnost lépe chránit ohrožené. To znamená očkovat nebo účiněji léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí