Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Lana25 Seniori, kvuli kterym to vlastne vsechno je, budou ti posledni, kdo by byl opatrny.
Aspon co vidim, slysim.
@Arcanum píše:
To je pravda. Ekonomika musí fungovat, jinak jsme všichni v háji. Každý nemůže dělat HO, nebo nemá hospodářství. To naši ekonomiku nespasí.
Ony i ty firmy, kde jde delat HO jsou vazany na zakazniky. Pokud zakaznik nebude mit kseft, snizi objednavky ci nebude platit, tak i ta HO firma bude propoustet nebo pujde do kytek, jen s mensim zpozdenim. To je dominovy efekt.
@Malike já si myslím, že už je část obyvatel promorena. Hodně lidí v mém okolí mělo letos velice zvláštní virozu. Jinou, než roky před tim. Myslím si, že to priroda zařídí sama. Nechci koronavirus zlehčovat, ale viděla jsem porovnání poctu úmrtí s jinými nemocemi a je to dost zarážející. Beru to s nadhledem, nevím zdroj, ale zčásti tomu věřím.
@Lana25 No umiraji seniori, ne
. Kdyby neumirali, tak zadna omezeni nejsou. Kdyby celosvetove umrelo par desitek, jednotky stovek deti a dospelych (coz tak nejak bude, nechce se mi presne hledat) a senior zadny, nikdo ani nehne prstem. Vladni opatreni maji zamezit masivnimu umirani koho? Nebo je snad karantena jen tak?
@Arcanum píše:
Přesně tak. Ale to nevysvětlíš některým trubkám, které si myslí, že když oni jsou teď momentálně doma, v pohodě, a dělají HO, tak jsou za vodou.
Ja jsem ta HO trubka.
Ale vim jen ze TED jsem za vodou, za par mesicu uz taky nemusim mit di ceho pichnout, pokud cely svet zaleze do nory a bude cekat.
@Arcanum píše:
Vidím to stejně. Taky vím o hodně lidech, kteří měli už kolem vánoc „divné chřipky“ a zápaly plic. Kdoví co to bylo.
Taky mám v okolí ty případy. Ale mohla to být prostě stará známá chřipka ![]()
@Lana25 Aha, uz chapu, jak jsi to asi myslela - nesiri se nakaza kvuli seniorum, ale delaji se opatreni kvuli seniorum jsem myslela, uz taky vidim tu dvojznacnost.
@Hoa Mai ale ne vše řeší kolektivní imunita.. co třeba ebola. Pravě izolace ji pomohla zastavit, nebo prasečí chřipka..jak prišla tak odešla a taky ji nechytil každý kolektivně. Španělská chřipka.. přišla,, vymřelo,, 1/3 planety a kdo z mladých ji nechytil, měl kliku.
Není tu rok co rok a nemáme na ni imunitu.
Viry jsou tu mezi námi vždy, koronaviry taky, ale neznáma to, že když to tu jednou začalo, bude to co rok.
Podle mě je to,,vlna co přijde a pokud se nebudeme chránit, tak slabší zabije,,
Technicky za to, je to přesně to, co příroda zamýšlí..ale v rámci člověka..
Miluji svoji rodinu, své dítě a sebe.
Fakt bych nerada jednou šla do obchodu pro nákup potravin a,,kolektivně,, zemřela. Či bych tím zabila syna. ![]()
@Arcanum ale chápou, ale, když budem tady o tom pořád mlít a mít z toho nerva jak někdo, tka s tím stejně nic neuděláme..
Vy si myslíte, že třeba, když to má někdo nahlé v práci, že mu končí smlouva a nebo, že je mín práce, že se nebojí a nebo, že mu je to jedno??
Ale jako co?? To se ted všichni vrhnem ven bez roušek, bez omezení do škol a pak se možná z toho, po.. až se to rozjede..
Běžte to tam rozhodovat, když jste tak chytrá
nikdo si tuto situaci nevybral, a za mě lepíš střed všechno pomalu..
Já vím, že někdo by už rád ležel u moře, ale taky se dočká
@Hobitka píše:
@Lana25 No umiraji seniori, ne. Kdyby neumirali, tak zadna omezeni nejsou. Kdyby celosvetove umrelo par desitek, jednotky stovek deti a dospelych (coz tak nejak bude, nechce se mi presne hledat) a senior zadny, nikdo ani nehne prstem. Vladni opatreni maji zamezit masivnimu umirani koho? Nebo je snad karantena jen tak?
Já to vidím tak, že karanténa je kvůli (ne)šíření. A aby nepadlo zdravotnictví.