Promoření obyvatel, co si myslíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Štofik
6.4.20 18:13

A myslíte, že se už zdravotnictví za ten měsíc,,připravilo"? Jestli zrušej všechna krizová opatření, tak budem v kratký době tam kde Itálie :think: ale asi jiná cesta není, stejne to spousta z nás má a neví o tom.

• Citovat
  • Upravit
13048
6.4.20 18:14

Tři čtvrtiny mých blízkých jsou riziková skupina nad 70, takže jsem tím fakt „nadšená“.
Tímhle bych přišla o značnou část z nich.
Z mého pohledu jasný rozsudek smrti pro značnou část mojí rodiny, děsí mě to, hrozně mě to děsí.
Ale z hlediska ekonmického je to asi ta nejkrásnější představa, tolik lidí, co nebude brát důchody, pro tyhle lidi je smrt takového množství důchodců rajskou hudbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
6.4.20 18:17

Podle mě je to jediná možná cesta, ten virus nikam nezmizí, vzhledem k tomu, že má zvířecí rezervoár tak ani nikdy nepůjde 100% vymýtit (jako třeba pravé neštovice). Je třeba se postupně promořit a až bude vakcína tak očkovat rizikovou populaci (a upřímně jsem zvědavá kolik lidí se nechá naočkovat, když vidím neochotu očkovat se na chřipku).

Časem to bude další „chřipka“ která bude kolovat. Ale tím, že vnímavých lidí bude méně, tak to už to nebude taková tragedie a zdravotnictví zvládne ty těžké průběhy (i chřipka má těžké průběhy, není jich málo a zemřelých na chřipku taky není málo a kdyby se povinně neočkovali klienti domovů důchodců tak to tam nadělá stejnou paseku jako koronavir)

Co se opatření týče, tak bych je postupně uvolňovala, s tím že je třeba počítat, že akce kde se stýkají tisíce lidí (sportovní, kulturní) bude asi třeba na nějakou dobu opravdu nedělat (třeba i rok). Ale zavírat restaurace, obchody, školy a hranice na několik měsíců není udržitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986

@Lana25 tak oni to nezruší všechno najednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
@Kriss Tina píše:
Nikdo z mých blízkých neni riziková skupina, takže mě by to nevadilo, když by byl konec té šaškárny s rouškama a člověk mohl ven. Krámy ať si nechaj zavřený ty k životu nepotřebuju, stejně tak školku. Ale píšu za sebe, je mi jasné že je spousta lidí co na to zase dojede.

Joooo, ja nepotrebuju krom potravin a ted akutne obuvi - ale ta mi staci jednou jednorazove :D - nic, ale chci moct z rodinou, obcas se videt s jednim dvema kamaradama. Fakt nepotrebuju nakupaky, kadernice, kina a buhvi co. Ale jit ven do lesa bez rousky a nebat se, kdo mi za to vynada. Sednout sis kamoskou na lavicku a kecat. Navstivit rodice (kteri nejsou rizikova skupina) a nemit spatny svedomi, ze neco porusuju (ted to nedelam, ale kdybych udelala, mela bych z toho vycitky). Jako skolka by se sikla, uz si od deti potrebuju aspon malicko odpocinout, ale to by vyresili ti rodice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
6.4.20 18:20
@Sany80s píše:
Tři čtvrtiny mých blízkých jsou riziková skupina nad 70, takže jsem tím fakt „nadšená“.
Tímhle bych přišla o značnou část z nich.
Z mého pohledu jasný rozsudek smrti pro značnou část mojí rodiny, děsí mě to, hrozně mě to děsí.
Ale z hlediska ekonmického je to asi ta nejkrásnější představa, tolik lidí, co nebude brát důchody, pro tyhle lidi je smrt takového množství důchodců rajskou hudbou.

Ale zas skupinu nad 70 muzes chranit a izolovat dal. Ti si nepujdou sednout do hospody ani na vylet do OC. Respektive je nikdo nenuti. A muzes za nima dal chodit sama, v rousce jim nosit nakup a vzit je na prochazku dopoledne, kdy jsou lidi v praci a ve skole. Pro ne se ten rezim nemusi nijak moc menit ne? Aby se jejich ohrozeni nezvysovalo oproti plosny karantene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.20 18:21

Já mám taky strach, jsem mladá (do 20) a mám cukrovku. Jsem riziková skupina. A tedy fakt netuším co v té škole bude.. se nakazím raz dva, ale co pak?

• Citovat
  • Upravit
845
6.4.20 18:22

.

Příspěvek upraven 28.02.21 v 17:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
6.4.20 18:24

.

Příspěvek upraven 28.02.21 v 17:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
6.4.20 18:26

@sakota přesně, nakupaky, kadernice apod at si nechaji, ale tu moznost jit ven na vzduch ( a nedusit se u toho) nebo zajit k mámě nebo segre na kafe mi prostě chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.4.20 18:28

@Malike Ja to jako zadny obrat nevnimam. Od zacatku si myslim, ze ani zadna jina cesta neni, jen jde o to, aby to promoreni bylo kontrolovane a nemocnice nebyly zahlceny obrovskym narazem pacientu, ktery nebudou zvladat. Predstava, ze ten virus odejde a uz se nevrati, mi prijde hodne naivni, stejne jako ze nekdo vynalezne zazracny lek nebo ockovani, ktere vyresi vse. Chripku take zatim nikdo nevymytil a v nejblizsi dobe nevymyti, i na ni umiraji starsi lide i male deti. Ne, ze by se mi to libilo, ale tak to proste je. Medicina neni vsemocna a nejlepsi obrana proti takovymto nakazam je kolektivni imunita te silnejsi casti populace, ktera pomuze ochranit tu slabsi. Zpravy letmo sleduju a nevim o tom, ze by nekdo nekdy tvrdil neco jineho. To se zas udelal hysterak kolem slova „promoreni“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
6.4.20 18:29

Já z toho upřímně nadšená nejsem a věřím, že za pár týdnů tady budeme jako v Itálii. Naše zdravotnictví se zhroutí :nevim: už teď kvůli víru odmítají obvoďáci ordinovat a až jim onemocní půlka nemocnic tak budeme úplně v háji. Vždyť nejsou schopni sehnat ochranné prostředky ani těm lékařům. Kamarádka má na oddělení 2 respirator, které můžou použít jen ve stavu nouze a další jim nejbližších pár týdnů nedojdou. Roušky mají jen ty co jim dají pacienti. Navíc postupně promorovat? Fakt chci vidět jak to budou kontrolovat. Možná kdyby se na to dala vytvořit imunita a člověk by to po druhé nechytil, ale takhle? Prostě obetujeme 7% nemocných a to se mi nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
6.4.20 18:31

To jako myslíte vážně? A jste tady někdo lékař nebo zdravotní sestra která pracuje v první linii je tady máte takové velkodušný řeči o tom jak je karanténa k ničemu jak by se to pustili Takže to vlastně jenom chřipka a podobně. Proboha tak snad to vidíte a co se děje za hranicemi. Zdravotníci tam bojují o životy nasazují vlastní zdraví jsou vyčerpání totálně, zákaz vycházení, lidi nám 65 už ani nedostanu žádnou péči a vy to máte řeči o tom jak je karanténa k ničemu??? :pocitac: :zed:

jo to je přesně vzorek populace které jsou zdraví mladý jich se to přeci netýká a ostatní jsou úplně u zadku :pocitac:

Příspěvek upraven 06.04.20 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.20 18:33

Mě by zajímalo jak chtějí ochránit rizikové skupiny. Mám dceru po onkologické léčbě. Když vezmu čím si prošla a vybojovala a teď tohle. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1153
6.4.20 18:34

Neschvaluji, zařvalo by na to spousta lidí. Musi se počkat na lék do té doby to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí