Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K lékaři chodím i v době vyučování, když není vyhnutí a zameškané hodiny si nemusím odučit. A pracovní doba se řídí mým rozvrhem, když doučím mohu jít domů.
Učím na prvním stupni. K lékaři mužů i dopoledne, ale pak mě přednostně volí na suplování. Většinou to ale ani nejde, protože učím celé dopoledne bez pauz.
Ve škole máme být od 7:30 do 14:30. Chodím často dřív, protože mám malé děti a střídáme se v hlídání třeba při nemoci. Nikdo mi nic nerekl. Práci si musím udělat tak jako tak.
Ale přiznávám, že se těším, až budu moct být ve škole i na přípravu a nebudu to tahat domu.
Taky chodím k lékaři s dítětem během pracovní doby, když si to situace žádá, naše vedení s tím nemá problém. Prostě moje hodiny někdo odsupluje, já si nic nahrazovat nemusím (jindy zase supluju já za kolegy). Pracovní dobu máme shodnou s rozvrhem, jen v čase 10-12 hod. musíme být na pracovišti, i kdybychom zrovna neučili.
Učím na 2.stupni městské ZŠ. Ve škole bychom měli být od 7 do 14 hod všichni, ale není to úplně striktní. Ze školy nikam neodcházíme, jsme tam od-do. S hodinami jak kdy, třeba teď jdu k volbám a hodinu si nahrazuji jindy. Když jsem potřebovala sama k MUDr. normálně se za mě suplovalo, ale třeba když jedeme na školení nebo někam (s dětma na soutěž), tak si vždy všechny hodiny musíme popřehazovat. Je to různé, záleží na řediteli
Jo a pokud už se za mě supluje, musím mít nachystané přípravy, vždy (i při nemoci).
Pracuji na 1.stupni. Když potřebuju jít k lékaři, tak to musím vždy nahlásit dopředu, aby se za mě sehnalo suplování. Přípravy ale musím mít vždy. Bez toho by některé kolegyně nedokázaly učit ![]()
Vezmu si propustku, tu mi potvrdí lékař a donesu ji zpět do školy.
U nás se zastupuje za někoho velmi často, ale máme to naštěstí placené.
Učitelka Praha
Hezký podvečer všem, chtěla bych se zeptat maminek učitelek - jak to děláte, když musíte s dítkem (nebo vy) k lékaři a lékař nemá jiný termín než dopoledne nebo v pracovní době? Musíte si s kolegy vyměnit hodiny, abyste dostaly propustku nebo ji dostanete i bez napracování „zameškaných“ hodin?
Jakou máte pracovní dobu - od do (např od 7:30 do 15:30) nebo dle rozvrhu a přípravy můžete dělat doma? Díky všem za odpověď