Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Žanysek píše:
NO mi jsme na pořádný psi. já bych malýho psa nechtěla.
Žany, něco pro Tebe - do té jsem zamilovaná i jáá - hlavně tou její povahou..
děti jí tam prudily celou dobu a ona je fakt flegmatička ![]()
@Maci333 píše: ..............
My když jsme nechali malého na noc bez plenky, tak první tři noci se nepočůral, čtvrtou jo, ale vzbudil se a bylo mu to nepříjemný, pátou se to opakovalo, tak jsem řekla, že mu dám zpátky plenku, ale dělal děsný scény, že ji nechce, tak jsem to ještě zkusila bez, no a pak už se nepočůral. Jenom vlastně asi 4 měsíce po odplenkování se mi v noci dvakrát počůral, byl nastydlej a strašně se chudinka styděl, i když neměl proč .On je to takový cíťa můj a když se mu něco nepovede, tak to strašně prožívá, přitom já ho vedu směrem, že chybama se člověk učí a že co mu nejde teď, se mu jednou povede, prostě cíťa po mě
Nicolindo ty už máš doufám prďolky zdravé a řádíte venku, taky vybíráme botičky, jak pro malou, tak pro staršího, budu se řídit podle tvých rad
my jsme teď měli superfitky, jako jsou měkoučký, ale přijdou mi úzké, malé se povolily až když šlápla do potůčku, ale stejně jsou takové pro hubenější nožky, malá má strašně vysoký nárt a širokou nožku, tak snad něco seženem.
Přeji krásné odpoledne
s tím odplenkováním máš naprostou pravdu a líbí se mi jak píšeš že ho taky ve všem podržíš, to jsme na to stejně ![]()
no a zdravé dětičky jsou, už docela dlouho, ve čtvrtek jsme byli v té Praze, jak já říkám na ledních medvědech, ale jasně že nejen na nich ![]()
Maci, ani nevím zda jsi po mě taky chtěla poslat ty odkazy, ted mám okno… hlavně na širší nožičku jsou hlavně ty Pegresky, Essi a Fare, oni superfity jsou fakt na úzkou nohu… ale to už víš, že pro širší chodidlo to není dobrá volba
… a ještě trochu ze světa zvířátek
jiank jsem dočetla až ted…
@nicolinda píše: Žany, něco pro Tebe - do té jsem zamilovaná i jáá - hlavně tou její povahou..
děti jí tam prudily celou dobu a ona je fakt flegmatička
krasny fotky a krasnej bafan, takovyho jsem planovala, az nam nynejsi umre.ale po delsim rozmysleni psa uz chtit nebudu.
Holky diky za pochvalu kola
. Deti v nem jsou naprosto spokojeny, snad bude i mimous.
Se skolni dochazkou tu deti opravdu nesetri. Zari maji zvykaci (nechodi kazdy den, chodi jen na mene hodin a vzdy jen skupinka deti), od konce zari uz jsou v poctu 30 na 6 hodin kazdy den (9.15-15.15, proste cely den). Docela zahul myslim. Ja kvuli tomu Tobikovi s posunem casu zrusila poobedove spani, aby z toho pak nebyl v soku a mel dost casu se prizpusobit tomu, ze pres den uz nemuze spat. On je chudak zrovna takovy typ, ze by klidne jeste spal, v sedm vecer padne do postele, usina behem minuty a nevzbudi ho absolutne nic.
Jo jeste k tomu psani- ja v lednu koupila takove sesity pro predskolaky, carky, vlnovky, cikcaky, spojovani, jednoducha pismenka a snazime se. Akorat ze mladyho to moc nebavi, akorat se vzteka a je protivnej. Vcera na tom tabletu mastil pismena snad pul hodiny a jeste se u toho chechtal. Tak snad ho to bude bavit i dal a pujde mu to pak lepe i na papire. Doufam. Jeste teda vyhoda, ze to na nej mluvi spravnou vyslovnosti, ja jsem z toho obcas malicko jelen. Napr. anglican pise C vyslovuje SIII, ale pokud se to uci dite, tak vyslovuje K. A tak je to u spousty dalsich pismen a ja ho nechci mast, kdyz si nejsem jista.
Jak tu povidate o pejscich, me se tak styska po nejakem zviratku. Vzdycky jsme neco meli a ted co jsou deti, tak na zviratko v byte nejak nezbyva prostor ani cas. Ale moc se tesim, az deti poporostou nebo az se prestehujem do CR, tak urcite neco poridime. Psa az pozdeji, ale alespon nejake to morcatko.
Nicol bezva, ze jsou deti zdrave. Super foto ze zoo a krasne deti
. My byli cca pred mesicem v Liberecke a deti z toho meli fakt vanoce
.
Muz vzal deti ven a ja letim pripravovat jidlo na zitrejsi Tobikovu oslavu s kamarady. Ma to spolecne jeste se stejne starou holcickou a kazdorocne je z toho takovy cesko-slovensky sraz
. Akorat letos to vyslo nejak blbe a vsichni jsou na dovolenych, tak tam bude „jen“ asi 40 lidi
. Historicky nejmensi narozeniny ![]()
@Žanysek no já bych psa nechtěla do bytu, má to hodně „omezení“ jako i pro mě
ale kdyby někdy joooo, tak jedině tuhle, jinýho neee, to je tak úúúúúúúžasná povaha, ona je děsně kamarádská, miluje děti, nechá si od nich všechno líbit a je všude zvyklá - to je jasně i výchovou - jezdí po eskalátorech, navštěvuje restaurace i kavárny, ohromně společenská, fakt úúžasná, ptala sjem se bratrance jestli slyšel o téhle rase - že by byl pes vzteklý nebo prostě o případu nějakého potížisty a prý nee, ale jasně záleží na lidech, i ze super psa se špatnou výchovou dá vychovat pes magor, když to tak napíšu, ale tihle jsou klidní a dobrosrdeční… ona s nima jezdí i k moři, má svůj pas, atd..
@teredes no tak docházka 9,15 - 15,15 to je záhul… Martík měl ted v první třídě 3× v týdnu 5 hodin a 2× jen 4 vyučovací hodiny a to je tím, že je ve sportovní třídě a má navíc ty sportovní hry, jinak by měl 4× do půl dvanácté a jen 1× do půl jedné…
s tím sešitem vlnovek a čárek atd.. jsi udělala moc dobře, my to taky měli, my i chodili na 10 lekcí grafomotoriky, které učila speciální pedagožka - právě pro dětičky co jim ta jemná motorika tolik nejde… no, něco mu to asi dalo…
a oslava se 40 účastníky jako mejmenší v historii mě tedy fakt pobavila ![]()
@Žanysek píše:
Holky da se sehnat plaštěnka vel. 80.
no já myslím že jo a když ne klasická tak takové to pončo… a nebo kup větší a zastříhni - to je výhoda pláštěnek, že si jí zmenšíš přesně jak potřebuješ, klasika - nůžkama a máš za 3 minutky vel. jakou chceš, kdyby tu 80 neměli…
@Žanysek píše:
Holky da se sehnat plaštěnka vel. 80.
Ahojky Žanýsku, my kupovali pláštěnku 80 nebo 86 v globusu, mají tam velký výběr, tak jestli máte někde poblíž globus, určitě to zkus. No a moje kamarádka koupila nedávno fakt krásnou pláštěnku u větnamců, sice to byla velikost na 2roky, ale byla malinká a její roční prcek ji má akorát.
NICI děkuji, budu ráda, kyž mi pošleš odkaz na výběr botiček. Fotky máte krásný, hlavně máš krásný, spokojený dětičky
To máš pravdu, on od malička potřebuje takovou tu maminky podporu, víc se mazlikovat, navíc byl dost stydlivej, ale teď už se mnohem zlepšuje, dokonce když jsme teď byli na večeři a vypil džus, sám si došel objednat novej, až jsem koukala
A malá ta se naopak ve světě neztratí, ještě ani pořádně nemluví, ale pořádek si sjedná vždycky ![]()
BARUNKO, jak se máte, co holčičky?
Hezký víkend všem
@tweetydee no hoří to, v pondělí jedu na dovču a chtěla bych ji mít sebou. @Maci333 jéé mi bydlíme kousíček od Globusu, tak tam se snad překecám.
Jo ještě jsem se rozhodla, že si koupím háček a budu zkoušet háčkovat čepičky. tak musím stejně zajed někam do obchodu a nakoupit háček a nějakou bavlnku.
@Maci333 tu zprávičku tam máš ![]()
no, jsou to naše zlatíčka prostě ![]()
@Žanysek už jsi někdy něco uháčkovala? mě se čepičky taky moc líbí, lae asi na to nemám trpělivost, nejsem na to nejspíš šikovná… ale když to někdo umí, tak to pak závidím, já čepky Nicolce objednávám, od těch šikovnějších mamin
tak sem pak dej nějaký výtvor, ráda zkouknu ![]()
Ty jo ještě nemám ani háček
. Musíme zkusit TESCO jestli to tam nebudou mít. Mě učila babka jako děcko háčkovat a i mě to šlo. furt si něco pamatuji. a co jsem koukala na netu na návody, tak to není moc těžký, no teda teorie, jak to bude to se teprv uvidí.
Dort na zitra je v troube. Takze nezbyva, nez se modlit. Nakonec se jeste ozvalo par lidi, takze i s nama nas 50 uz je
. Kridla ve dvou marinadach, zebirka, testovinovy a zeleninovy salat, sneky z listoveho testa na sladko i na slano, varena kukurice, chlebicky, kuskus, sendvice, chilli muffiny… Urcite jsem na neco zapomnela. Milion zabavy pro deti. A potrebuju dofouknout lednici, abych nejak nachladila piti… A jeste komplet vysurovanej byt, protoze jestli bude prset, tak zvu vsechny k nam domu
. To by byl teprve pane masakr.
Ahoj sluníčka
Žanýsku, viděla jsem pláštěnky i v hypru, ale ty už jsi asi byla v Glóbusu
Máš můj obdiv s háčkováním, dělám to stejně jako Nicol, objednávám u šikovných maminek
mě to kdysi tak učila má babička, ale už mi to fakt nic neříká a to jsem kdysi i pletla
Nicol, já se do toho vašeho psa zamilovala, je nádherná a děti nemluvě ![]()
Dnes jsem tak krásně unavená. Naštěstí nám vyšlo počasí, i když pár kapek spadlo, ale bylo bezvadně. Malý se vylítal u našich na zahradě, hlavně s babi (ta asi chudák zítra nevstane) a užili jsme si bazénu až až
psisko už vegetí tam
normálně je malý tak unavený, že zalehl před 21h, to se dlouho nestalo
Dávám pár fotek z dneška ![]()
@teredes ty se fakt nenudíš a jsi šikula, jak to vše zvládáš a ty chuťovky mňam mňam
hlavně ať se počasí i oslava vydaří ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat