Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jiti81 píše:
Určitě bys měla brát léky. To, že sis je sama vysadila… s tím soucit prostě nemám. Víš, že máš problémy, léky pomáhají, chceš děti, tak to opravdu nechápu.
Jinak nevím, jak je to v Německu, ale nezdá se mi, že by tě policie odvezla do léčebny jen tak. Já jsem byla svědkem toho, že tě zavezou k psychiatrovi/psychologovi a ten tě vyšetří. A pokud souhlasíš, tak tě mohou odvézt do léčebny. Bez souhlasu ne, pokud jsi teda něco zlého nevyvedla a byla jsi nebezpečná pro sebe nebo okolí. A to odebrání dětí nechápu, partner není otcem dětí? Nebydlí s tebou? Nebo jsi někomu naznačila, že je nebezpečný? Protože to fakt nechápu…Celé mi to přijde jako nesmysl nebo si něco důležitého zatajila, promiň,,,
Aby mohl být člověk hospitalizován proti své vůli, musí být současně naplneny tyto dvě podmínky - musí být nebezpečný sobě nebo svému okolí a musí jevit jasné známky duševního onemocnění(stačí jakýkoliv silnější projev zhroucení). Při atace jakékoliv psychické nemoci, není problém tyto podmínky naplnit.
U nás by policie nikoho nikam nevezla. Na místo by zavolali záchrannou službu a kontaktovali OSPOD, aby se sociální pracovníci postarali o děti, na OSPOD mají 24 hodin výjezdní pohotovost pro tyto případy.
@Anonymní píše:
@alena1995 Dekuju za radu.. hledám ale zatím nic.. Prášky už neberu, sama jsem je přestala brát
A Ty ses neměla po propuštění z léčebny hlásit u psychiatra a chodit na kontroly?
Jak sis mohla jentak dovolit vysadit léky?
Nějak mi to přijde divné, dohlíží na Tebe sociálka, určitě budou zjištovat, jestli chodíš na kontrolu na psychiatrii a bereš léky…
Jestli nejseš Troll, tak musíš pokračovat v léčbě, at se Ti stav nezhorší, kdoví jestli nemáš i něco jiného, než depresi, když máš pocit, že lidé na Tebe ukazují atd. a nevycházíš, může to být schizofrenie atd.
Musíš k psychiatrovi… ![]()
Děti je mi líto, co z nich jednou bude. Musíš všechno dělat pro ně. Léčba, dát do pořádku život.
@free333 bohužel nejsem trol, ono se to fakt stalo.. No ja myslela, že jim to namluvil přítel, že mi něco je a já byla prostě jen labilní.. Schizofrenii nemám, tu znám od jednoho přítele co jí občas trpí a je to hrozný. Já se lecila několik měsíců, myslím že na tom jsem líp ale jde o tu důvěru co ve mně nemají, teď je navíc přítel na operaci oka, poprvé mu to udělali špatně a tak musí znovu.. a musí se zotavit a oni jsou na pár dní zase tam, včera jsem s nimi telefonovala přes Skype a hráli si s ostatními na dvorku. Socialku budu mít „na krku“ ještě asi 2 roky, než uvidí že je všechno opravdu ok a dětem se daří dobře. Taky bych byla radši, kdyby se nic z toho nestalo..
@Anonymní píše:
@free333 bohužel nejsem trol, ono se to fakt stalo.. No ja myslela, že jim to namluvil přítel, že mi něco je a já byla prostě jen labilní.. Schizofrenii nemám, tu znám od jednoho přítele co jí občas trpí a je to hrozný. Já se lecila několik měsíců, myslím že na tom jsem líp ale jde o tu důvěru co ve mně nemají, teď je navíc přítel na operaci oka, poprvé mu to udělali špatně a tak musí znovu.. a musí se zotavit a oni jsou na pár dní zase tam, včera jsem s nimi telefonovala přes Skype a hráli si s ostatními na dvorku. Socialku budu mít „na krku“ ještě asi 2 roky, než uvidí že je všechno opravdu ok a dětem se daří dobře. Taky bych byla radši, kdyby se nic z toho nestalo..
U schizofrenie si ten dotyčný neuvědomuje svůj stav
Zavolala jsem sama policii… Přitom ano, bylo i moje slovo jestli chci aby šly děti k otci a já řekla ne…
Jsem na tom psychicky taky špatně, porucha osobnosti, úzkostná porucha, sociální fobie, endogenní deprese, bulimie, závislost…Bojuji s tím roky. Někdy to jde, jindy mám pocit, že nedoziju rána. Mám dvě děti, úžasného partnera, který to podle mě nemůže dlouhodobě vydržet. Někdy mám pocit, že už nebudu žít normálně a že by bylo lepší ti skončit… Ale stejně to nechci vzdát. Nesmím!!! Už kvůli dětem. Spolupracuj s lékaři, důležité je i zázemí, někdo, komu můžeš důvěřovat, kdo zná tvoje problémy. Bojuj!!!
Myslím, že to chce spíš psychiatra, začni zase brát ty prášky.
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 22 let a mám dvě malé děti (3 a 1 a pul roku) po druhém dítěti jsem se nějak sesypala a zavolala na policii, ty mě poslali do psychiatrické léčebny a deti do ústavu. Dávali mi prášky a přítel trval na tom, že jsem absolutně mimo, jde o to že jsem to prostě nezvládla. Nechtěla jsem nikomu ublížit a oni mi je vzali, já vím že to zní fakt na hlavu ale stalo se to. Teď k nám chodí paní ze socialky a rádi nám co dál atd. Děti jsou u nás, ale jsme na podpore, teda než půjdou do skolky. Nesmím s nimi být sama a všude kam jdu mám pocit, že se mi lidé smějí, že na mě ukazují, že by mě odstrelili.. nikam nevycházím bez něho a to dobrovolně. Sama bych asi zůstala na ulici, ne že bych nešla pracovat ale jsem tak trochu mimo realitu občas. Jsem na to šla asi moc brzy, nedokážu být na malé přísnější, je mi jich líto, za to že mají mě za matku. Vlastně jsem ani nevěděla moc do čeho jdu, sama nemám matku už od mala, myslela jsem že se pro ně roztrhnu ale nejde mi to. Pokaždé lituju zvýšeného tónu co řeknu, když řeknu že mám dvě děti, sama tomu nemůžu uvěřit a koukám na ně jako magnet. Jsem blbá kráva!!!
Mně zas nejde do hlavy, proč jsi volala policii, tedy nevím, jak to chodí v Německu, ale já, když mi bylo psychicky zle a chtěla jsem skočit z balkónu, tak jsem si zavolala záchranku, policie by mě ani nenapadla, tu na mě volali jednou z nemocnice, když jsem byla agresivní, ale stejně volali i tu záchranku. Jinak pokud máš chronické deprese a možná i něco jiného, tak je úplná blbost vysazovat léky, pokud ti to psychiatr nepovolí. Já je jednou vysadila a skončila jsem v léčebně, od té doby je poctivě beru. Tvůj stav se může zas zhoršit a děti ti znovu můžou odebrat. Nechci tě soudit, vím, že duševní nemoci jsou těžké, ale člověk by se měl snažit (brát alespoň léky, chodit k psychologovi, pracovat na sobě, dávat si malé úkoly…) Jak se zvládáš starat o děti? Kdo jim vaří, uklízí, hraje si s nimi…? A taky se mi nezdá, proč bys kvůli depresi nemohla být s dětmi sama, to ses musela/chtěla pokusit o sebevraždu, musí za tím ještě něco být. No každopádně držím palce, ať je lépe a s děcky a partnerem to nějak zvládnete.
No možná proto, že zrovna policie mě v tu chvíli napadla a vyšlo to úplně nastejno, byla jsem tam až moc dlouho a chtěla jsem za dětmi, psychologa hledám ale už asi 5 jich odreklo, nevim jestli kvůli korone nebo mají tolik plno.Taky bych mohla čekat I půl roku než bych přišla na řadu. No ano to máš pravdu.. Dekuju, chtěla bych nejlíp odznovu někam odjet, ale nedá se porad před problémy utíkat
@Anonymní píše:no my oba, ale často se stane že musí pryč tak s nimi nějakou dobu jsem jen já a nic se nestalo, nikdy jsem jim neublizila
No možná proto, že zrovna policie mě v tu chvíli napadla a vyšlo to úplně nastejno, byla jsem tam až moc dlouho a chtěla jsem za dětmi, psychologa hledám ale už asi 5 jich odreklo, nevim jestli kvůli korone nebo mají tolik plno.Taky bych mohla čekat I půl roku než bych přišla na řadu. No ano to máš pravdu.. Dekuju, chtěla bych nejlíp odznovu někam odjet, ale nedá se porad před problémy utíkat
Nevím jestli někdo rozumí, tu stojí, že nejsem nebezpečná a ptám se proc tedy nemohu být s dětmi sama..
@Anonymní píše:
Moc bych vám přála, aby to bylo zase dobré, ale proč jsi přestala brát ty léky?
A Ty se nemáš hlásit někde u psychiatra?
Nemyslím to špatně, ale léky na depresi přece nemůžeš vysadit sama o sobě, mají rovnat tu chem. nerovnováhu v mozku, to určitě víš, to prostě není dobře… ![]()