Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nevím jestli někdo rozumí, tu stojí, že nejsem nebezpečná a ptám se proc tedy nemohu být s dětmi sama..
A proč sis tedy volala tu policii? Něco se dít muselo, přeci kdyby ti bylo blbě, ale neměla jsi např. intenzivní sebevražedné myšlenky, tak bys šla normálně na kontrolu do psychiatrické ambulance. Nebo bys jela do nějakého krizového centra, pokud nějaká u vás jsou, ale volat policii mi přijde jako úplně krajní řešení, takže něco se asi dělo. Já se léčím na psychiatrii už opravdu mnoho let a záchranku jsem si volala jen párkrát, když jsem měla poslední pud sebezáchovy a byl třeba ještě víkend a to mi ještě jednou v noci, kdy jsem popálená od cigaret a pořezaná chtěla skočit z balkónu, vynadali, že nejsou taxík do léčebny. Proto se mi to u tebe nějak nezdá. Já věřím, že jsi třeba dětem nechtěla nic udělat, ale ono je ohrožuje i např. to, když chceš něco udělat sobě, nebo nevím, co se odehrálo.
@Anonymní píše:
@free333 Ja to brala už dlouho, nechtěla jsem tam už být zatím co děti jsou pryč a stará se o ně někdo jiný, je mi lépe ale psycholog mi asi neuskodi, ale dekuju. Vím, že to byla blbost.
Mi přijde, že spíš psychiatr…
Opravdu kvůli dětem se tam v týdnu objednej, pro Tebe to bude plus, kdyby Ti zase nebylo dobře, tak budou ze soc. vidět, že jsi pod dozorem…
Nevíš, co Ti to spustilo, ty stavy?
Myslím že základem je přiznat sama sobě, nebo zjistit, co se vlastně stalo. Protože takhle se to nemohlo stát. Ty ses nějak složila / Psychicky onemocněla, volala zmateně policii místo záchranky a odvezli tě na psychiatrii, kde tě léčili. Ok, tomu věřím. Ale v normální rodině by se o děti přece postaral otec, bez ohledu na to, žes říkala, ať je k němu nedávají. Takhle se dítě z rodiny odebrat nedá. Takže ve skutečnosti je tvůj partner pro sociálku nějak těžce problematickej - násilník nebo alkoholik, feťák, nebo sám ty děti do děcáku poslal. Jinak nevím jak by tam mohly skončit.
@pst007 No možná jsem tvrdila, že se chci zabít… Ale tak jsem to nechtěla opakovat ani sobě natož někomu jinému… Kdo tam zavolal už nevím, všechno se odehrálo moc rychle a přítel kouří marihuanu, ale to není nebezpečná droga
Nechápu odpovědi, kde píšeš, že už tam nechceš být - proto si volala policii? někdo tě někde drží? a žes to brala dlouho.. co? drogy nebo léky?
a že bys zase chtěla odjet - kam, od koho?
A pak ty dovětky typu: možná jsem řekla, že si to nepřeji, aby je měl… možná jsem tvrdila, že se chci zabít.
Píšeš zmateně, ber léky. FAKT je to NUTNÉ!!! Pokud nevíš, co ve svých stavech děláš, tak bych se nedivila, že jsi chtěla ublížit i dětem, když je nechtějí s tebou nechávat o samotě… ![]()
@Anonymní píše:
@Ju21na Jenze ja to brala už delší dobu, ne jen ty dva měsíce
Ano, to je správně. Je také možné a dost pravděpodobné, že budeš léky brát až do smrti. Prijmi to jako fakt. Ber to tak, že někdo bere od 30 let léky na vysoký tlak, děti se léčí s cukrovkou a ty holt budeš brát antidepresiva. Svůj stav musíš konzultovat s psychiatrem a vychytat, jak se po kterých lécích cítíš, které ti nejlíp sednou. Ale musíš s ním komunikovat!
@Anonymní píše:
@pst007 No možná jsem tvrdila, že se chci zabít… Ale tak jsem to nechtěla opakovat ani sobě natož někomu jinému… Kdo tam zavolal už nevím, všechno se odehrálo moc rychle a přítel kouří marihuanu, ale to není nebezpečná droga
Když si to myslíš, že marihuana není nebezpečná droga, tak si to mysli. Z tohoto usuzuji, že právě tráva ti spustila stavy, které popisuješ. Pochybuji, že přítel hulí a ty se na něj jen koukáš. Chudáci děti!
To, že vůbec nevíš co se stalo znamená, že s tebou nikdo psychologicky ani psychoterapeuticky nepracuje. Navíc vysazuješ léky, přítel není schopen postarat se o děti - jinak by mu je neodebrali - to bych spíš viděla že hrozí že o ně znova přijdeš. Proč teda partnerovi děti odebrali? To bys měla zjistit nejdřív.
@free333 Ja to brala už dlouho, nechtěla jsem tam už být zatím co děti jsou pryč a stará se o ně někdo jiný, je mi lépe ale psycholog mi asi neuskodi, ale dekuju. Vím, že to byla blbost.