Prosím o jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@alun-ka píše:
A proč ne?
Ano, pokud to pomůže někomu jen finančně? Nebo má k tomu i jiný důvod, jako třeba pomoci zdravotně potřebným?
@Kipa22 píše:
Víš, možná máš vysoké IQ, ale EQ je pro život mnohem důležitější.
jak pro koho ![]()
@Petral 1978 píše:
Přesně, potřebuji přežít do výplaty. Nepotřebuji řešit dlouhodobě. A ne doma skoro nic nemáme, jsme zvyklí žít na doraz. Prostě to teď nevyšlo.,,,(velké nečekané výdaje)A ano oslovila jsem ty co mají nadbytek, zda může někdo pomoci. Nemyslím že na těstovinanách či pytlíku ryže ze se nějak obohatím. A možná jsou tací co můžou a chtějí pomoci a ne jen si přidàvat a rýt.
Psal jsem Vám soukromou zprávu, nemám problém Vám nakoupit a jídlo dovést.
@Nenitamduch píše:
jak pro koho
Tak pro psychopata určitě důležité EQ není, tomu je nějaká empatie u zádele.
No, stoletý barák a vysoká hypo, to je rozhodně něco, co by měla řešit hned v zápětí po tady té situaci. Protože se starým domem jsou vždycky výdaje. Co budeš dělat, až bude potřeba nějaká oprava za třeba 100K? Hypo do 72 let? To vůbec jde? Nebylo by lepší dům prodat a jít bydlet do bytu?
Navíc píšeš, že v různých organizacích ti nepomůžou, protože „vysoké příjmy“ - nevím, co přesně si pod tím představit, ale pak je tedy problém ve výdajové stránce.
jinak pokud má už někdo adresu, tak mi ji taky pošlete, něco málo můžu zaslat. Ideální by byla zásilkovna, pokud to jde. Pokud ne, tak nic. Ale přijde to až příští týden.
@Černá Madonna píše:
No, tak až zase takové řešení by mě opravdu nenapadlo.
A proč ne?
U nás ve městě má společnost na odběr plazmy nové prostory, velké, moderní, nejsou to žádné chudé společnosti, koukala jsem ted na net, je to sít v 11 městech, dále po Evropě a Americe.
Za odběr 850 kč.
A řekla bych, že většina tam jde na placený odběr, proč by ne, každého věc.
Na místě zakl. bych tam skákla se synem a mám hned peníze do výplaty, když není nikdo z rodiny, ani otec dětí, ani kamarádky ochoten mi koupit jídlo.
U nás chodí hodně i studenti nad 18, prostě příjemný přivýdělek a zároven to někomu pomůže.
@free333 píše:
A proč ne?U nás ve městě má společnost na odběr plazmy nové prostory, velké, moderní, nejsou to žádné chudé společnosti, koukala jsem ted na net, je to sít v 11 městech, dále po Evropě a Americe.
Za odběr 850 kč.A řekla bych, že většina tam jde na placený odběr, proč by ne, každého věc.
Na místě zakl. bych tam skákla se synem a mám hned peníze do výplaty, když není nikdo z rodiny, ani otec dětí, ani kamarádky ochoten mi koupit jídlo.
U nás chodí hodně i studenti nad 18, prostě příjemný přivýdělek a zároven to někomu pomůže.
No, jak se říká: Zabiješ dvě mouchy jednou ranou.
@BrnackaM píše:
No, stoletý barák a vysoká hypo, to je rozhodně něco, co by měla řešit hned v zápětí po tady té situaci. Protože se starým domem jsou vždycky výdaje. Co budeš dělat, až bude potřeba nějaká oprava za třeba 100K? Hypo do 72 let? To vůbec jde? Nebylo by lepší dům prodat a jít bydlet do bytu?Navíc píšeš, že v různých organizacích ti nepomůžou, protože „vysoké příjmy“ - nevím, co přesně si pod tím představit, ale pak je tedy problém ve výdajové stránce.
jinak pokud má už někdo adresu, tak mi ji taky pošlete, něco málo můžu zaslat. Ideální by byla zásilkovna, pokud to jde. Pokud ne, tak nic. Ale přijde to až příští týden.
Taky myslím, že stoletý barák, vysokou hypotéku a různé nečekané výdaje zakl. neutáhne.
Ted tam byl elektrikář a kominík a zakl. nemá na jídlo.
Nemá ani rezervy, kdyby byl potřeba zubař, nic.
Osobně bych to viděla na byt, to asi zakl. nechce slyšet, ale je na to sama a stoletý barák je bezedná finanční díra.
@Bytsamsebou píše:
Mě vždycky fascinuje, že někdo nemá rodiče, tchány, kamarády, kolegy, sousedy, atd., kteří pomůžou.
No na rovinu, nejsem socialni pripad, ale kdybych nemela rodice a segru tak taky nemam komu rici. Sousedy sotva zdravim, tchyni uz x let nekomunikuji, a kamarady co by mi dali jidlo no byla by jedna, ale verim ze nekdo nemusi mit nikoho..a ze bych si mela rici kolegum, to fakt ne.
@lilith1 píše:
No na rovinu, nejsem socialni pripad, ale kdybych nemela rodice a segru tak taky nemam komu rici. Sousedy sotva zdravim, tchyni uz x let nekomunikuji, a kamarady co by mi dali jidlo no byla by jedna, ale verim ze nekdo nemusi mit nikoho..a ze bych si mela rici kolegum, to fakt ne.
Takže by jsi radši nechala děti o hladu?
jako sorry, ale je to má ostuda, takže bych za to pronesla veškeré následky a jak jde o život, bylo by mi úplně u řiti, co si kdo myslí!
@Nenitamduch píše:
a ty taky nemas na jidlo pro deti? Ja nevim me asi ani tak neirituje to, ze nema na to jídlo jako spis to, ze to je člověk bez rodiny a hlavne přátel
Ja nejsem buhvijak vrela, ale vyjmenovala bych xy lidi, kteri by mi hned pomohli a nemusela bych zakladat diskuze a prosit cizi lidi
Možná kdyby jste byla ve stejné situaci, tak by jste pochopila, že je snazší oslovit cizí lidi, než kolegy zbkanceláře, kteří na Vás budou koukat každý den. Ano stydím se za to a ano je to ponižující, možná si ani neuvědomujeme jak moc.
- Upravit
@Lu66 píše:
@Nenitamduch Já bych teda jen tak cizímu člověku nic neposlala. Už z principu. Někdo udělá bé bé a všichni si hrají na spasitele. Zakladatelka musí hejbnout zadkem, to se nedá nic dělat. Při rozvodu se měli dohodnout na alimentech, říct si o nějakou podporu, zkrátka cokoliv. Nevěřím že nikdo z rodiny, přátel nebo nějaká charita by ji nepomohli. Navíc má už dospělé dítě. To nemá práci? Nepřispívá? Já jsem v 18 přispívala na chod domácnosti…
Mě to připadá v pořádku někomu pomoc.
@Petral 1978 píše:
Možná kdyby jste byla ve stejné situaci, tak by jste pochopila, že je snazší oslovit cizí lidi, než kolegy zbkanceláře, kteří na Vás budou koukat každý den. Ano stydím se za to a ano je to ponižující, možná si ani neuvědomujeme jak moc.
O zálohu na mzdu jsi nepožádala proč?
@Božislava píše:
Nevím co je Rohlík, ale podle názvu rozváží rohlíky, housky apod. Konečně v nouzi i rohlík či houska je fajn.
To mě fakt pobavilo.
Nezlob se. ![]()
@Serpentini píše:
Teda reaguješ dost arogantně a asi ti nedochází, že nejsi v pozici kdy by sis to mohla dovolit. Každopádně… podél silnic se teď dají splasit ryngle, třešně, mnohde roste volně rybíz, v lese už jsou prý borůvky. Skoro v každém supermarketu se dá koupit jídlo s končící trvanlivostí, relativně za pár korun. A pak pro silné žaludky… v obchodních centrech lidé často odkládají nedojedené jídlo na tácech.
Ty kráso, vážně radíš někomu, aby chodil po obchodním centru a dojídal zbytky z táců?
Jako také moc nevěřím tomu, že ti co sem napíší vždy stejná píseň, tj nemají vůbec nikoho, tomu moc nevěřím, ale jinak Tvá rada dost mimo. Už Tě vidím, jak dáváš svému dítěti to, co jinému s prominutím upadlo od huby.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!