Bojím se, že jsem měla infikované klíště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.10.18 19:48
@Lucka1111 píše:
@DanielaD Nemáš pravdu, samozřejmě že se dá udělat odběr i před ATB, naopak nemá cenu kontrolovat protilátky po léčbě. Pozitivita protilátek na boreliozu je 3-6 týdnů po nákaze, takže v době erytema migrans (to je ten flek) bývají ještě negativní. Když je flek, tak se přeléčí a už se krev nekontroluje. Naopak pokud je klinika nejasná tak se po cca měsíci dá nabrat krev a pak při pozitivních protilátkách přeléčit. Ale vždy by se měl léčit pacient a ne laboratoř. Protilátky mohou být falešně pozitivní.

Krev údajně až při podezření antibiotika také ne takhle mě to Dr řekla . Děkuji

• Citovat
  • Upravit
7950
3.10.18 19:49

@DanielaD tak ale když jsi měla lumbálku, tak jsi měla podezření na neuroboreliozu, ne? Nebo jsi jí přímo měla. Tak pak asi odběry i po léčbě ano, tam je to něco jiného. Ale jen čistě u erythema migrans se odběry po léčbě nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
3.10.18 19:52
@Anonymní píše:
Krev údajně až při podezření antibiotika také ne takhle mě to Dr řekla . Děkuji

tak pokud se udělá flek tak hned ATB, tam to není podezření ale diagnoza. Pokud jsou příznaky nejasné (různá únava, bolesti hlavy, kloubů…) tak pak se dělá krev. Při jasných neurologických příznacích bych krev na obvodě nenabírala a poslala to rovnou na infekci či neurologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.18 19:55

:hug: Holky moc se :hug: Nebudu raději už číst ý katastrofy na internetu 8o budu věřit že to bude ok ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.18 19:56
@Anonymní píše: :hug: Holky moc se :hug: Nebudu raději už číst ý katastrofy na internetu 8o budu věřit že to bude ok ;)

Překlep MOC DĚKUJI :D

• Citovat
  • Upravit
4488
3.10.18 19:58

Pokud to klíště ještě máš, nech ho poslat na rozbor, jestli není infikované boreliozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
3.10.18 19:58
@Anonymní píše: :hug: Holky moc se :hug: Nebudu raději už číst ý katastrofy na internetu 8o budu věřit že to bude ok ;)

jasně že to bude OK. I když tvůj strach chápu, já měla v létě také první klíště v životě a strach jsem měla taky. Navíc u nás v jižních čechách je těch nakažených dost. Ale bylo vše v pohodě. Ale raději se naočkuji abych příště byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
3.10.18 19:59

to je jen dobře, buď v klidu, držím palce a jestli chceš, dej vědět :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.18 21:01
@Reflex píše:
Pokud to klíště ještě máš, nech ho poslat na rozbor, jestli není infikované boreliozou.

Nemám vytáhla mě hodně Dr , ale ptala jsem se jí zdá může být vyšetřeno … údajně to nemá cenu bylo prý malé .

• Citovat
  • Upravit
4488
3.10.18 21:02
@Lucka1111 píše:
jasně že to bude OK. I když tvůj strach chápu, já měla v létě také první klíště v životě a strach jsem měla taky. Navíc u nás v jižních čechách je těch nakažených dost. Ale bylo vše v pohodě. Ale raději se naočkuji abych příště byla v klidu.

To stejně nebudeš, proti borelioze není očkování a to je taky svinstvo. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.18 21:03
@DanielaD píše:
to je jen dobře, buď v klidu, držím palce a jestli chceš, dej vědět :hug: :kytka:

Děkuji :hug: určitě napíši jak vše dopadlo :kytka: :) díky Vám věřím že dobře :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.18 21:04
@Lucka1111 píše:

Děkuji také se nechám naočkovat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4488
3.10.18 21:16
@Anonymní píše:
Nemám vytáhla mě hodně Dr , ale ptala jsem se jí zdá může být vyšetřeno … údajně to nemá cenu bylo prý malé .
Škoda, zase jedna chytrá doktorka. Pro příště si to raději načti, jak to je a jestli je velikost klíštěte na překážku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
3.10.18 22:28

@Reflex a k čemu by bylo vědět že klíště je nakažené? Nakažené klíště neznamená to že se to přenese. A stejně by se s tím nedělalo nic. U boreliozy maximálně nabrat za 6 týdnů protilátky, u encefalitidy jen stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.18 06:20
@Reflex píše: Škoda, zase jedna chytrá doktorka. Pro příště si to raději načti, jak to je a jestli je velikost klíštěte na překážku.

To je fakt a když na to koukla tak napřed zavrhla klíště že je to stroupek 8o až se podívala sestra a stroupek prý nemá nožičky :mrgreen: na první pohled to ani nepoznala :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek