Problém v manželství

175
8.11.11 20:13

Prosím oradu,nebo zkušenosti!!!

Dobrý den všem.

Jsem maminkou 2 dětí. Dcerka má 2,5 let a syn bude mít zanedlouho 8 let. S maželem jsme spolu skoro 11 let(za 2 měsíce).Manželé jsme spolu 7 let.
Všechno bylo v pořádku, takové spokojené manželství, které nám bylo i záviděno…Samozdřejmně, po pár letech vznikly nějaké nesrovnalosti a problémy co se týče některých půjček a dluhů. S manželem jsme se vypořádali společně i s exekucí, i když dá se říct tím to vše začalo:-(.Manžel je člověk,který viděl vždy vše z nadhledem a halvně optimisticky až moc!Já byla spíše v pozadí, ale vždy jsme se nějak domluvily…A když ne spolu , tak si to udělal po svém (bohužjel) a tak celou rodinu postupně dostával do dalších a dalších dluhů.Kdybych to tady měla rozepisovat ,byla bych tady dlouho,proto vše je v kostce.Řešily jsme tyto situace různě.Buďto hádkami, nebo někdy se stalo, že jsme si spolu i sedly a řešily v klidu, ale většinou to skončilo v nedorozumění a i hádku.Poslední dobou tj.asi 3 měsíce,kdy už těch dluhů opravdu překypává se mi začal manžel vyhýbat.U nás je to trošku složité v tom, že já pomoct nemůžu, hlídání nemám, když jsem se nabídla, řekl mi,že on hlídat nemůže a nikoho nemáme včetně babiček apod!Jsem ráda,že uhlídám zaplacený nájem a stěží si vyřvu na nákupy…Samozdřejmně pokuď manžel vidí, že už opravdu doma nic není jde a nakoupí.S penězma je to také bída, kde ne,ale jakš takš to valčíme..Je však pravdou že syn je již velký a vše tak nějak prožívá,vše se řeší když jsme doma všichni,nemám ho kam schovat,takže ví jak se věci mají.Byla doba, kdy jsem se tak hádaly,že mi manžel nechodil domů na noc spal v azylu(vím kde) a mě to pak donutilo mu napsat že nám chybí, ať se vrátí, že vím že to máme těžké, ale ráda bych to nějak řešila a né nemluvit o tom ,přijít domů a zase odejít.Pracuje někde na stavbě přes den a v odpoledních hodinách pomáhá sestře v hospodě(která si na sebe moc nevidělá) do noci každý den.Servírku si tam dát nemůžou ,protože by ji neměly prý z čeho zaplatit, tak tam chodí denně manžel po práci vč.neděle,soboty má občas volné a je tam.sama ,ale dobře vím,že se tam sejde počet lidí do cca 10,více určitě ne.Chlapi co tam chodí pravidelně na pivko,sem tam mladí co si zahrají pokra apod.Poslední dobou jsem si všimla ,že tam chodí manželová (simpatická) známá,chodí tam ted se spolupracovnicí na pivko.Vím to (někdy jsem tam bývala já).Je mi to ale divné,pokaždé se manžel na ní usmívá ,ona na něj,mám z toho strach,mě tvrdí,že mu řekla,že na záchodě není toal.papír a je mokrý ručník(když jsem je viděla, jak spolu mluví) a já mu řekla,že to mi nepřipadá moc k smíchu na to že se na sebe tak usmívali.No nic,zapoměla jsem,pak ale příjde domů a je bez nálady.-(…tak to bývalo pár týdnů zpátky…Tak jsem řekla rázně,tak a dost mě už nebaví být doma pořád sama,vyděláš tak akorát na dluhy, které udělal spíše jen manžel,bez mého svolení,o něčem jsem dokonce ani nevěděla..,pak jdeš do hospody (do práce),my tě vidíme tak akorát ve sprše kdy se na něj většinou všichni vrhnem což je na 5 minut,protože potřebuje mít taky v té sprše klid a pak jde..Někdy se stihnem bohužjel i při jeho odchodu pohádat, jelikož mu chci říct víc a nemám možnost:-(((Pak příjde domů kolem půl noci,(asi 1-2 měsíce zpátky chodil dříve)a je zlý ,že na něj nečekám ,plná síly a elánu se pomilovat.jelikož už to taktko taháme skoro 2 roky ,mohu Vám narovinu říct,že už nemám na tohle sílu!Pokaždé když přišel domů tak pozdě ,já už logicky spala,tak se mě snažil tak nějak probrat aby něco bylo ,ale já se většinou omluvila,že jsem fakt utahaná a ať se nezlobí,že když příjde domů dříve tak ano,ale tak pozdě,navíc na půl spím:-(otočí se ,a spí.A tak to pokračuje pár týdnu(teda sem, tam něco ano) ,ale bohužjel mě to přestalo lákat.Snažila jsem se mu vysvětlit, že nás může takto ztratit.Vždyť je tam více než doma a při větší hádce utekl právě tam.Chodí mu tam známí,vysedává s něma,sem tam si taky vypije,ale to nevyčítám není to pokaždé,hraje šipky,karty, baví se a mě to příjde, že klidně by mohl jít domů dříve ,aby mě stihnul a byl spokojený.Vždyť on ví, že když přišel dříve ,tak jsem na něj počkala a stihly jsme si i povykládat co děti a tak. Manžel děti miluje, to vím ,jen ted posledních 14 týden se úplně otočil a je jak na mě zlý, tak s dětmi nekomunikuje:-(malá sice za nim příjde,ale vidí ji tak málo, že ji maximálně zvedne na ruce a řekne jí, že zase musí pryč.Syn ten už za manžele ani nejde,jen mu řekne ahoj tati a tatínek ho pozdraví a dál nic.Ani se ho nbezeptá jaké má známky,jak mu to jde ve škole apod.Chápala jsem vždy to že toho má manžel moc,ale včera jsme mu jasně řekla, když mě vzbudily v 1.00 hod,ráno klíče ve dveřích ,že ať mi nevykládá, že tam tak pozdě ještě někdo pije a přes týden?:-(Možná že ano,ale proč nezavře dříve,neřekne máme do 22.00 hod. naliju poslední pití, dopije se jde se domů .Proč si neurčí nějaké pravidla pro hosty,(kamarády to je jedno) ,že po desáte zavře a nebude tam sněma vysedávat u pár piv do rána. O to pak může být se mnou a já můžu usínat s ním a ne denně sama a nevydělá nic moc,donese mi za tu dobu co tam je (asi 7-9 hodin) 2 stravenky na nákup do hrušky, nebo sem tam mi dá 200.- a že nebyl kšeft apod.Vždyť já byla servírka dlouho a vím,že za tyto hodiny jsem měla minimálně 500.- i s tringeltem ,to možná i více.je to sice rodina, takže spíše si přivydělává,ale tak se mi zdá, že toho začíná zneužívat.To že jsou doma přece problémy, takhle před něma utíkat? Ják mu mám ukázat, že ho chci ,ale nedá mi příležitost?proč děti musí trpět (i pak mou náladou) ,že ho nemají a on s něma nemluví ,nebo je strašně utahaný?Nevím ,opravdu za poslední 2 měsíce se to vše překroutilo a já nevím co si mám o tom myslet.Předtím sem tam přišel pozdě,ale jinak kolem 22.00 hod.byl doma.Kdysi jezdil zahraniční dopravu a to býval týdny pryč,ale já věděla, že musí a ty penízky za to měl,rok a půl jezdil a pak přestal a šel si po svém.Já manžela z celého srdce miluji i přesto všechno čím jsme si prošli a procházíme, ale tak nějak se ve mě něco zlomilo, tím že je se mnou minimálně a to nemluvím o dětech.Vysvětlovat mu ,že chodí moc pozdě a jsem taky docela při 2 dětech vyčerpaná (škola,nákup,vaření apod…no vše) a jsem ráda,že večer lehnu jak medvěd… a navíce při včerejší hádce:-( .Když přišel domů v 1 ráno a vzbudil mě,šla jsem za ním do koupelny,protože jeho cesta z hlavních mýří právě tam,jsem se na něj podívala,žvykal žvýkačku, což mě trošku zarazilo a on se mě ptá: jéé ty nespíš?A usmíval se a já říkám ne nespím a proč jsi mi nezavolal,nenapsal?Já mu volala po deváté hod. říkal jsi, že budeš asi za hodinku doma..ale za 3 ???Na rovinu jsem mu řekla,že byl někde,nebo že si myslím že někoho má,on se jen smál hm tak si to mysli.Ne nikde jsem nebyl!Ptám se a proč máš tu žvýkačku??? A on:No chtěl jsem ti dát pusu.Nevím proč ale já mu nevěřím.pak se to seběhlo,nalila jsem si sklínku vína,vyčítala jsem mu přiběhl za mnou ať už zavřu tu hubu, že jsem celá mama,že už nesnáší ty moje debilní kecy apod. třísknul s ní všude střepy ,řval po mě a já mu vrazila po prvé za celou dobu co spolu jsme facku,která fakt sedla a řekla jsem mu,ať se vzpamatuje,žýe se chová jak bla bla bla,že nás vyměnil za svoje hobby a teď se bude ještě za pravdu rozčilovat!Řekl jen,že to tak dál nejde a že raději odejde,mám se prý naučet mlčet!Takže co s tím?To mám jako mlčet a dívat se jak si dělá co chce? Že se mě děti na něho ptají a vyhledávají ho a on nejeví zájem to mu taky nemůžu říct, to že mě tohle doma ničí a já s tím nic nemůžu udělat to on sakra nevidí?To je hrozné,nevím co stím.Nějaká zkušenost by mi fakt bodla.-(Děkuji za všechny názorky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
175
8.11.11 20:44

Tolik chyb:-(

Moc se omlouvám za ty chyby,psala jsem to, tak jak jsem to měla na srdci a na jazyku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
8.11.11 20:49

Tak ať odejde,asi to bude bolet hodně,ale on pak příjde na to,co vlastně ztratil.Jinak nemám slov na takového chlapa. . . .promiň.

• Citovat
  • Upravit
9904
8.11.11 21:00

jediné co je mi líto je, že ho máš ráda a že máte děti, které to odnesou, páč jinak je to sorry ale debil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
8.11.11 21:07

:-(

Bolet to bude no, především nás 3 :-((((ale už 2× jsem ho ztáhla zpět domů , z toho 1 x jsem řekla, tak když se ti nelíbí tak si běž.Hned se toho chytá a pak všem říká, že jsem ho vyhodila:-(Ale já mu neřekla zbal se a vypadni, jen běž si tam kde je ti lépe…Ano pak přišel,ale chyběl mi a já ho začla dobívat.On se mě dobíval málokdy a když, tak byl docela i důvod. Nevím pro všechny je to chlap NEJ.Všem se snaží vyhovět,když byl s námi doma a měl chvilku a někdo mu volá ,tak on ano ano a hned běží a mě mrzí, že nezůstane dýl.Nevím prostě si připadám,že jsem vdaná,ale bez chlapa.prej mě taky miluje,to jsem zapoměla napsat viz.výše.Ale proč to pak proboha dělá!!?Už jsem založila kdysi jednu diskuzi,ano tam mi dali za pravdu, že ho trápí ty dluhy a nechce se semnou o tom všem už bavit, jelikož to bylo u nás na denním pořádku.Ted už nevyčítám dluhy ,ale prozměnu to že tady není:-(a dělám asi něco špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
8.11.11 21:11

Nebo je možné, že když nám to neklape ani v jíných směrech(jelikož já ho tady nemám a když mám jde jen o sex),tak že hledá útěchu jinde?Fakt se bojím i té nevěry.Zase ti co ho znají a došlo na téma nevěra,tak každý říkal jééžiši ten by ti nikdy nezahnul.No nikdy neříkej nikdy,ale tohle se fakt vydržet nedá,pořád sama.-(((((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
8.11.11 21:17

V podstatě jsi si sama odpověděla :-( Co s chlapem,který ti nedává peníze,nestará se o děti a ani o tebe?Nevidíte se,nepomáhá ti a nemluvíte spolu? Řekla bych manželská poradna,ale pochybuji,že ho tam dostaneš.
Máš nějakou kamarádku,co by ti někdy pohlídala děti?Že bys pár dní byla s manželem v té hospodě a zjistila,zda tam opravdu sedí s kumpány.Prostě zařídit,aby jste chvilku byli i spolu…
Protože tímhle stylem se ženete do zdárného konce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.11 21:31

V dlouhodobém vztahu asi vždycky přijdou špatná období, která se musí překonat. Dluhy jsou hrozná věc, to vím zvlastní zkušenosti. Vypadá to, že na manžela už je těch problémů s penězma moc a řeší to tímhle způsobem. Jestli hospoda nemá na zaplacení normální servírky, tak tam určitě narváno nebude a on tam určitě mimo práce taky jenom vysedává. Škoda, že na něj nezabírá přímý rozhovor a taky, že si neuvědomuje, jak je důležité trávit čas s dětmi.

V tomhle je těžké radit. Jako první mě napadlo, ho opustit. Oni si ty chlapi někdy až potom uvědomí co ztrácí. Já jsem teď těhotná, čekám první dítě a neumím si představit žít sama. Jasně, že by musel manžel přispívat, ale nikdy se na to nemůžeš stoprocentně spolehnout, takže je potřeba zvážit, jaké jsou v tomhle případě tvoje možnosti.

Pokud chceš tohle období s ním překonat, tak ho nepodezírej z nevěry. Akorát se tím trápíš a jestli v tom není jiná žená, tak ho musí to podezřívání rozčilovat. Muži prostě rádi flirtují, takže nehledej za úsměvy nic většího (samozřejmě jsou i meze). To ostatní je těžké. Asi bych se snažila s ním domluvit, aby si na vás udělal čas alespoň jeden den v týdnu, který strávíte s dětmi i spolu. Určitě by vám pomohlo, abys měla přesný přehled o vašich nákladech, takže si udělali měsíční rozpočet a oba byste věděli, co si můžete dovolit a hlavně bys věděla, kdy se konečně zaplatí ty dluhy. Já myslím, že to oni jsou ten hlavní problém. Tvůj manžel to přestal psychicky zvládat. Nemůžeš za to ty ani děti, ale bohužel to taky odnášíte a on si asi vůbec neuvědomuje, že v tom není sám. Asi má pocit, že ty si žiješ pohodlný život na mateřské, zatímco on pořád pracuje a když přijde domů, tak slyší jenom výčitky. Určitě si to zkoušela, ale zkus si s nim v klidu promluvit a snaž se z něj dostat, v čem je ten problém. Jinak se asi nehnete.

• Citovat
  • Upravit
175
8.11.11 21:31

No sem tam 1× za měsíc to hlídání mám a tak tam za ním jdu to ano.Vše ale bylo (tak nějak) ještě v pohodě,to až ted posledních 14 dní:-(Popravdě ať Vás dám všechny do obrazu,neměli jsme spolu za posledních 14 dní poměr.A jsem již psala chodí tak pozdě, že spím já jsem ráda,že si lehnu po desáté a usnu.Ale kdybych věděla,že po té desáte dojde určitě a (ne asi za hodinku),tak počkám!Miluje sex,jako každý chlap,ale on kdyby mohl tak i 2× denně…jak na baterky.Jednou jsme měly hádku právě kvůli tomu, že už týden jsem s ním nespala!!! To si mám jako zajít někam jinam?Samozdřejmně své si doma v koupelně oddřel, to asi ano to by už asi nepřežil,ale prostě není týden sex ,tak mi to vyčítá a vyčítá a časem se to zlepščí a je zase nějakou donu dobře.No až ted tohle.Vyčetl, pak už za mnou nepřišel.Když jsem mu řekla,že má chodit domů dříve, že to nedávám, řekl mi ale víš co nech si to ,a ty chlapské řeči no zajdu si jinam apod…nevím:-(Ještě jsem zaregistrovala dnes jednu špatnou poznámku ,manžel přišel domů ,napouštěl si odpol.vanu ,mezi tím si pustil ten debilní ikariam na pc ,kolem něj chpdily děti a tali se ho na něco,teda místem jim odpověděl…Perlička, pak přišel za manželem syn a ptá se ho:tati? Ty jsi koupil novou hru?Na pc? Jo koupil…A syn se ho ptá no a hraje nám to? ne nehraje,pořse ptej!Ty už jsi jak ta voje matka!!!!Chudák se otočil a odešel a ptá se mě:mami proč je taťka na mě tak zlý:-(((fakt mě tohle zamrzelo.Neříkám,že jsem chudinka, taky si do té pusy někdy nevidím apod.Ale tohle říct klukovi,kterého vidím jednou pořádně za týden???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
8.11.11 21:45

Ano, v dlouhodobém vztahu jistě jsou věci,které se někdy levou zadní jen tak vyřešit nedají.Ale víte jak dlouho tohle u nás už je? Prvně jsem musela překousnout exekuci:-(Ano manžel z toho byl taky špatný ,ale já doma sedím s dětmi né on!Já se koukám na to jak mi syn pláče,že mu vzali televizku ,na kterou se zrovna díval…Mami?Proč mi to berou?A já držela malou dcerku na rukách a brečela jsem ,jen jsem dokázala říct …nevím… :nevim: Tohle jsem překousla,hádky kolem dokola jsem také překousla apod.Prostě co všechno ještě musím v životě překousavat ,abych se doma měla večer, alespoň k někomu přitulit???Platí dál,platíme oba,jsem tím vším postižena tak,že náš rozpočet je opravdu přiškrcený…nekoupím si boty,rifle,tričko nic…vše,ale vydržím!Sice sem tam výčitka je,možná ze závisti když jsi jdou kamarádky koupit novou věc a tahají mě sebou,ale jinak stále držím s ním!Kolik toho musím ještě vydržet?Dluhy platí částečně ,ale nerad se o tom baví (ani v klidu), to by si chtěl raději se mnou lehnout a o ničem nemluvit…neřeší,nerad řeší a když už jsem mu kdysi hrozila rozvodem, tak začal trošku komunikovat a řešit.Ale na rovinu dlouho mu to nevydrželo…Takže nevím, on je člověk z velkým optimistickým pohledem i na dluhy, což ví a i já to vím…Ale teď co se děje není jen o dluzích.Možná má někde jiné pletky,protože když je doma,tak mu volá tisíce lidí a když na něj volák do koupelny volá ten, a ten a ten mám to vzít???Ne,neber to apod.Pak se ho zeptám ,ty jim něco dlužíš? Vždyť ti volá do hodiny 5 x a dlouhooo! Ne nedlužím ,a nebo neodpoví a je hnusný a řekne nééé prosím tě zas co se pořád ptáš!"Co musím vydržet???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
8.11.11 21:49

No je tam toho hodně špatně.Komunikace na bodu mrazu a to je základ.Bohužel sex je jedním z nejdůležitějších faktorů prosperujícího vztahu,takže ten být prostě musí :think: I když jsi unavená,tak se prostě přemož a jednou na něj prostě počkej i v noci,zapomeň na ošklivé věci a ukaž mu,proč si tě vybral :wink: Unavené jsme všechny,ale prostě se musíme i někdy vybičovat.S chlapem se lépe mluví,když se cítí uspokojený :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
8.11.11 21:58

Podle toho co píšeš, tak je asi jediná možnost pro tebe a děti, že ho opustíš. Snášet takovýhle psychický týrání není nutný. Zasloužíš si normální život. Chvíli to bude bolet, ale pak se objeví někdo jiný, kdo ti ten normální život dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
8.11.11 21:59

Víte,tak nějak píšu,že ho miluji,to ano.Ale po pravdě , ho začínám pomaličku i nesnášet pokaždé když se stane něco podobného.Takže momentálně po včerejšku bych ho nejradši vidět nechtěla.Opravdu city se mění ,jen si asi neumím představit, že by opravdu odešl třeba za jinou, toho se bojím:-((( Kdybych měla jistotu,že se probere a začneme mu chybět a příjde a bude normální ,tak to je jiná věc,ale myslíte si, že když tady jen přespí na pár hodin denně a přijede se s práce osprchovat ,aby mohl jít pak pryč tohle je důvod k návratu domů???když tady vlastně není?On je zvyklý,že doma je málo ,takže já se právě bojím, že by se už nevrátil:-(((Nějaká hádka,a to jsem zapoměla že v poslední době už se hádáme opravdu kvůli blbostem!Například mi vyčetl proč dětem pomeranč neoloupu,ale jen jim ho nakrájím,jsem na něho čučela jak vůl.Z obchodu ulítaná i s dětmi aby on měl doma klid(řekl mi at si je vezmu na nákup sebou),přiletím domů ,chci vybalit nákup ,mezi tím chcou pomeranč,tak jim ho celý umyju,nakrájím a sami so to vykoušou,ano nákrájím jim ho když mám čas ,nebo když dělám ovocný salát,ale takhle na rychlo jsem to udělala a byl boj.Jsem mu řekla že horší kravinu mi vyčet nemohl .Čím vším si musím doma s dětmi procházet já a on mi vyčte pomeranč?Do toho mi řekne,ale čas by byl ,ale ty jsi líná!A kdy jsi jim prosím tě dělala ovocný salát?No já jsem na něho hleděla!!!Tak jsem se nedala a začla jsem štěkat,co mi má co vyčítat když tady vůbec není a jak může vědět co vlastně děti doma jí!?On takový nikdy nebyl!!!Nabíc když včera večer po mě řval,měl úplně jiný ton hlasu,takový zlý , od srdce,hrubý:-((neznám to u něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
8.11.11 22:05

Na mě to působí,že u něj to vyprchalo a u tebe taky a prostě vás u sebe drží jen to,že máte děti a zvyk :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
8.11.11 22:05

No ano tohle už mám za sebou.A to je právě to co mě přestává bavit:-(Dát mu to co potřebuje, aby pak se mnou chvíli komunikoval a pak je zase vše při starém.už tohle u nás bylo,tohle mi taky kamarádka poradila ,dej mu sex ,on bude pak v pohodě.Ano je ale druhý den příjde jako vždy pozdě domů.Pak se rozhodl třeba přijít dříve jestli něco bude,nebo ne a když viděl že nic šel spát apod.A dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí