Poradna duly
Jana Čurdová
Noono , v Gennetu dělají genetický screening už v prvním trimestru - v 10.týdnu odběr a ve 12. týdnu UTZ se zaměřením na vrozené vady… Jinak pak je standard tripple test v 16. týdnu a genetický UTZ ve 20.týdnu, to bude taky. Objednaná zatím nejsem, jak jsem psala, můj dr. minule řekl, že tam zavolá, má tam spolužáka, prý aby si to naplánovali sami podle minulého UTZ. Ve čtvrtek mi napíše doporučení a uvidím, co mi řekne. Jinak se chodí bez objednání na ten odběr a při té příležitosti se objedná ten UTZ, musíš ale mít doporučení svého gynekologa. Nezapomeň, že jsem o pár let starší, než ty a taky že po tom, co se stalo s Kájou se prostě sichrují.
Jinak 3D UTZ je prý nejlepší až po 20.týdnu, aby tam bylo na co koukat. ![]()
Ahj devcata, tak jak je po vikendu, ja se citim jako dvacetileta))) Nevite kdy presne se maj uvolnovat ty endorfiny? Ja mivam takove hezke nalady))) Jinak mi roste pekne bricho, a kdyz mi tenkrat doktorka delala ultrazvuk - tak mimi je mnohem niz nez mi roste. Ale ja mam svou teorii - telo si dela ochranou tukovou vrstvu, az tam bude miminko, tak kdyby nejakej naraz nebo enco, vite:-) Tak hezky den!
Ahoj všechny! Zdravím vás po víkendu!!! To je dneska krásně, co? Škoda, že jenom dneska
Od zítřka zase leden ![]()
Co se endorfínů týče, tak je mi taky moc hezky… teda když mi zrovna není špatně od žaludku
Ale snad už to nebude trvat dlouho. Ty fotečky vám závidim. Já jdu ke svojí dr. až příští úterý, tak už se nemůžu dočkat, až dostanu průkazku - mojí první těhotenskou
Kdo by to byl řek!!!!
No nic, přeju krásnej den všem ![]()
Noemmi ptala jsem se ti na to echokardio - můj dr. říká, že se dělá při podezření na vývojové vady srdce a zevrubně se u něj právě to srdíčko prohlíží, ale tvrdí, že teď je na to ještě strašně brzo, že je to optimální až kolem 18-20,týdne. V každém případě, jestli maželovi ukážou něco víc záleží prý jen na jejich ochotě a on by sám počkal až spíš na nějaké normální vyšetření u dr., protože se fakt nedá odhadnout, kolik času budou mít a jak budou ochotní…
Celé vyšetření ale zjevně souvisí s tím braním antibiotik, tak se tím nestresuj… ![]()
jolmo děkuju moc, jsi moc hodna! Já na ten UTZ půjdu asi 3× ci co. Pěkně mě to štve. kdybych nebyla srab, tak tam nejdu vubec reknu si, ze stejne bychnehtela prerusit a at to dopadne… Jenze nechci odporovat pani doktorce, sem proste srab:-( Tak si jenom rikam, ze snad posbiram odvahu, kdyby mi cheli delat plodovku…
Plodovka se dělá kvůli chromozomálním vadám a na ty ty ATB podle mne nemají vliv - i když oni si obhájí cokoli, když budou chtít. Ale tomu vyšetření bych se až tak nebránila - budeš mít klid, že je všechno vpořádku a kdyby náhodou v té tisícině procenta nebylo, tak konkrétně spoustu srdečních vad už dnes umí velmi snadno napravovat a bylo by jen dobře, že to mají podchycené. To jsou ale všechno preventivní opatření - jsi mladá a silná a já jsem přesvědčená, že kdyby něco bylo špatně, tak už si to příroda vyřešila
![]()
Nazdárek holky.
Hlásím se tu. Odpoledne jsem spala, chtěla jsem zaspat hroznou bolest hlavy, co jsem dostala a ona se mě šmejdka nepustila ![]()
Mám palici jak střep…
Nazdárek,
koukám že jsem trošku zaspala dobu - ozývala jsem se tak na 10 stránce a koukám že už jich je 110:o)))))) no každopádně teď do toho vnesu trošku pravidelnosti:o)
Jinak ať to nemusíte hledat , já jsem Markéta - od Brna a čekám svý druhý mimčo. Jsem v 10 tt (metřík mi furt nefunguje takže nevím přesně na dny ale den sem den tam — je to jedno:o)
na další utz jdu 1.6. tak už se moc těším.. no a na další hned 7.6. jelikož jsem se rozhodla podstoupit bio. screening… tak se budu mít na co koukat - doufám.
Nevolnosti přešly a únava taky… a začlo mi být krásně… bohužel jen začínám nesnášet tepla..... včera jsme tu měli 26 stupňů a cesta vydejchaným vlakem byla utrpení… no takže se vůbec netěším na léto.:o( když jsem čekala Michala tak to bylo úplně to samý…
tak se zatím mějte, vyrážíme s prckem na výlet - takže až zítra:o)
SEZNÁMEK
NOONA — 23 let — Praha — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 12.6. Mimín VERKO — 26 let — Zábřeh — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 23.5. DNES!!! Fazolka, Hugo APOLENA — 30 let — Plzeň — čeká druhé mimčo — TP 9.12. — kontrola 30.5.
KRISTINAB — 24 let — střední Čechy--- čeká první mimčo — TP 10.12. — kontrola 21.6.
NOEMMI — 20 let — Ústí nad Labem — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola 7.6.
JOLMA — 36 let — Frýdek Místek — čeká čtvrté mimčo — TP 12.12. — kontrola 19.6.
VELCHI — 24 let — Praha — čeká první mimčo — TP 20.12. — kontrola 24.5.
LINDULE2 — 28 let — Olomoucký kraj — čeká druhé mimčo — TP 17.12 — kontrola 9.6.
MAKA — ? let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 1.6.
JUJKA — 28let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 22.12. — kontrola ? Plaváček AGATA ---- 25 let — Praha — čeká první mimčo — TP 22.12. — kontrola ? Prcek MAJA78 — 27 let — Jablonec nad Nisou — čeká první mimčo — TP 24.12. — kontrola 1.6.
SSLUNICKO — 27 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 28.12. — kontrola 23.5. DNES!!! SAJSA — 34 let ---Příbram — čeká druhé mimčo — TP 29.12. — kontrola 25.5.
STAZKA — 26 let — Tábor — čeká první mimčo — TP 30.12. — kontrola 14.6. Fifísek ALINKA — 32 let — severní Morava — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola časem
PRASADKO — 36 let — Haar, Německo — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 8.6.
LENA123 — 36 let — střední Čechy — čeká čtvrté mimčo — TP 31.12. — kontrola 30.5.
TERRA — 26 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 31.12. — kontrola 1.6.
HAIDULE — 22 let — Praha — čeká první mimčo — TP 31.12. — kontrola časem
BROKYNA — 26 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 25.12. — kontrola 30.5.
POPELKA čestný host
DUHOVKA čestný host
Maka Vítej zpátky
![]()
Tímto bych chtěla vyseknout poklonu všem holkám, co je trápí nevolnosti spojené se zvracením ![]()
Včera jsem si užila svoje hodiny hrůzy. Na bolest hlavy jsem si vzala jeden Paralen a pak to jelo
Žaludek jak na vodě a nakonec jsem i dvakrát zvracela
No hrůza hrůzoucí…To bylo poprvý za celý těhu a doufám, že se to už nebude opakovat a jen Mimín mi dal dostatečně najevo, že pokud bude ve mě, tak Paraleny nepřicházejí v úvahu ![]()
Měla jsem to jeden večer a nedokážu si představit, že bych to měla absolovovat několik týdnů ba i měsíců
Vypadám jak kdyby mě někdo zbil…Kruhy pod očima, oteklý obličej, popraskaný žilky v obličeji- hlavně u očí a na krku ![]()
Takže holky, který z vás nevolnosti trápí déle jak jeden den…Skláním se před vámi a máte můj obrovský obdiv
![]()
Ahojky, zdravím všechny
Naivně jsem si myslela, že si vás dočtu, ale vzdala jsem to po 4 stránkách a přečetla jsem si až poslední 4 ![]()
Včera jsme byli i s manželem u dr - máme 2,44cm, krásně se kroutil a tleskal
Fotku máme v Profi snažilkovskym albu. Tak jsem ráda, že u toho byl i taťulda. Další kontrola 8.6., přesně na konci 12.tt. Bude zkoumat, jestli nemáme Downa ![]()
Státnici jsem v pátek neudělala, takže holt v říjnu znovu
No, byla jsem v poslední době myšlenkama spíš ve svý děloze než v zákonech, tak se není čemu divit.. Ale štve mě to, to zas jo
Teď jsem na týden u našich a užívám si klidu malého města a svýho pejsánka
Budu se jen válet v posteli, sledovat emimi a hledat pozemek na baráček.. Tak jsem se připomněla a teď už budu fungovat průběžně ![]()
Ahojte !
Mě včera nešlo večer vůbec e-mimino !
A jinak Noono, díky za poklonu, mě je soustavně blbě už cca 59 dní, sice se mi poslední dny zdá, že minimálně ráno to začíná být lepší, ale večer někdy ležím jen jako placka a nejsem schopná jakékoli akce - akorát polykám hnusné sliny. Zvracet jsem sice nezvracela, ale občas se musím hodně přemlouvat - nicméně ten včerejšek ti nezávidím
![]()
Agata
Gratuluju k úspěšné kontrole
A z těch státnic si nic nedělej, teď máš důležitejší povinnosti ![]()
jolma škoda, že ta moje poklona nejde vidět ![]()
Jojo, nevolnosti, já jsem hlavně šťastná, že mi zmizela zácpa, to bolelo
Mně se všechno už zlepšuje, tak doufám, že to vydrží.. Ale je mi pořád špatně při jídle, takže všechno snim třetinu a furt mám hlad
Ale únava nemizí, včera jsem chtěla kouknout na VyVolený a usnula jsem zřejmě před devátou
, protože jsem je neviděla..