Poradna duly
Jana Čurdová
jolmo,ale proč sem pleteš to biologické vzdělání?
divila by jsi se,co holky,které kolotočem neplodnosti,různých pokusů atd. vědí o svém problému.
já se s tím potýkám 2roky,nemohu přirozeně otěhotnět,takže nastudováno o tom mám opravdu hodně.
biologické vzdělání možná máš,ale co víš o IVF hlubšího?
to co víš o těhotenství už vím také,protože jsem měla hodně dlouhou dobu,abych si to nastudovala!
No, Agata má pravdu - jakkoli je to citlivé téma tak za zvedání tlaku to rozhodně nestojí…
. Nemáme nikdo totožné životy a zkušenosti a díky tomu tedy ty názory máme odlišné, což je úplně vpořádku…
Holky, myslím si, že kdybych byla na vašem místě nejednala bych jinak..... Je to jak píše Agata - když moc chceme a nejde to, poznamenává to psychiku, ne každý se dokáže srovnat s adopcí - je to cizí dítě a osobně znám několik rodin, které děti adoptovaly a nakonec vydědily, protože to byly průšvihy, dluhy, kriminál…
Jinak, já si myslím, že když někdo je nemocný, má to svůj důvod, týká se to i rakoviny. Je to zkouška a záleží na nás, jak se k tomu postavíme. Taky se snažíme vyléčit, málokdo si chce rakovinu „nechat“, protože to tak má být… Nejsem ani silně věřící, ani ateista, do kostela nechodím, myslím si, že církev je vymyšlenost člověka a přesto věřím ve vyšší princip, prapodstatu, či Boha, ať to každý nazývá jak chce… O tom, co je v jeho očích špatné jsem s ním nemluvila, ale předpokládám, že žijeme-li tak, abychom neubližovali ostatním, naším heslem je respekt a tolerance, je to to jediné správné. Hříchem bych nazvala vše možné, ale určitě ne mít dítě ze zkumavky…
Tak, to je hezký román. Vlastně jsem chtěla jen říci, že většina z nás dojde věkem k tomu, nezříkat se něčeho, co neznám, neříkat jak bych situaci řešila, dokud v ní nejsem…
Taky bych sem nepletla biologický vzdělání , i nebiologicky vzdělaná matka má mateřský cit ![]()
ssluníčko já vážně nechápu proč máš potřebu útočit? Já jsem tím jen chtěla říct, že vidím věci v poněkud širších souvislostech a i když každá z holek po IVF je daleko větší přeborník ve znalosti problému než já, tak většinou nezná o mnoho víc, než ten svůj problém, byť naprosto detailně - sorry, zas jen názor. A o tom, že jsem znalec těhotenství jsem neřekla ani slovo, ani si to nemyslím - jen prostě žiju 36 let svůj život, odmalička v kontaktu s přírodou a myslím si, že některé zákonitosti se obejít nedají, a to je celé - já ti přece tvoje práva a názory neberu, ba dokonce ani nemám potřebu tě přesvědčovat o těch mých - jen stejně jako kdokoli z nás jsem řekla, co si myslím
Biologické vzdělání mám taky…
Akorát nevím, jak by ze mě teď na fakultě měli radost, protože jsem došla k názoru, že je poměrně dost věcí, které moderní biologie právě uspokojivě nevysvětluje…
Ale to je na úúúúplně jinou diskuzi.
Verko moc díky za pochvalu to ještě nebyla dokončená ta sukně, výsledek je ještě heší
no a ted mám světlejší vlasy už nejsem zrzka D: ale to je celkem jedno.
Právě tu baštím jogurt a popíjím bezkofeinové kafe a musím se s vámi podělit o zážitky z dnešní poradny. Přišla jsme na odběry a čekala jsem chvilku a byly tam ještě další 3 těhulky, všechny už s hodně velikým bříškem a strašně moc jim to slušelo
tka jsme si jen trošku popvídaly.
Nicméně jsem dostala radu že mám více pít.. měla jsem nějakou moc hustou moč.. no jo no fakt do sebe toho moc nenalívám no.. musím se polepšit. K mému překvapení odběr krve taky v pohodě, výsledky budou v pondělí po poledni tak soufám že bude vše v pořádku.
No a pak jsem konečně už dostala průkazku ![]()
Takže jsem oficiálně těhotná ![]()
Jak s emáte vy dneska?? Já jsem moc nesnídal atakže to jdu dohnat.
Zatím páček
Míša
jolmo z čeho jsi usoudila,že útočím. já ti jen říkám,jak to je a také svůj názor!
už to nechci probírat,zbytečně mě to rozlítostňuje! ![]()
leno z neúspěchu vrhu mé kočky jsem smutná stále, ale nemyslím si, že to tak mělo být - i tohle má svou příčinu a v tomhle případě jich může být hned několik. Ale upřímně ti řeknu, že čekám, jak si s tím příroda sama poradí - jedno kotě dodýchalo včera a to druhé se zatím drží, ale já proto vůbec, ale vůbec nic nedělám… a mohla bych, je to moje práce, že jo…
Prosím tě Jolmo,přestaň srovnávat kočky a jakýkoliv zvířata s dětma
Je to nesmysl
Jestli jim nepomůžeš,ačkoliv bys mohla je to jen na tobě,vždyť to jsou"jen" kočky
Omlouvám se všem, pokud jsem se jich nějak dotkla. fakt sem nechtěla někomu cpát svůj názor… ani sem ho sem nechtěla psát… nkdo se zeptal a já byla blbá a nemlčela sem. Skončíme to a já budu víc přemýšlet a mín mluvit…
mimochodem leno jolym se nekdo na ty kocky ptal… myslim ze by o tom nezacinala
Holky, přiznejte se, že jste konečně na chvíli zapomněly na nevolnost, píchání i únavu…
![]()
Taky vařím, už průběžně…
Sslunicko a Leno , nerozlitostňujte se, já jsem otěhotněla dvakrát napoprvé, ale je mi jasné, že kdyby to nešlo, adopce by nebyla rozhodně první volbou. Na tu by došlo, až by došly peníze.
Hlavu vzhůru a radujte se z miminek. A uvařte jim dobrý oběd!
noemmi píše:
leno já psala minilmálně dvakrát, že ty lidi neodsuzuje. Jen se ptám jak to je protože jsem byla tázna napsala jsem, že já bych to neudělala
Ahojka Noemmi, včera jsem tu kampaň viděla na Idnes, a popravdě tu stránku by měli zakázat, je to holý nesmysl a je to propaganda někoho právě z církve.
Nejsme věřící, na potrat bych ale za normálních okolností nešla, ačkoliv kdyby mělo hrozit mě nebo miminku nějaké poškození zdravotní tak bych si to asi rozmyslela…
prosímtě rozmysli si raději dvakrát než tu něco takového napíšeš. Je to tvůj názor, ale je to až příliš radikální…
Promin