Poradna duly
Jana Čurdová
Jolmo, buď v klidu, te´d mám jít na grilování a toho se teda ještě bojim, takže si beru hlavně hodně zeleniny, protože maso do mě pořád neleze ![]()
Jolmo, na Marienplatzu jsem v lednu jednou byla, byli jsem si tam zarizovat internet, takze to bylo urcite tenkrat ![]()
Agato, ty mas mamku zubarku
No to si neumim predstavit, ja jak jsem psala mam fobii ze vsech doktoru, ale co vyvadim u zubare, to je totalni hysterie. Obvykle zacnu brecet strachy uz v cekarne a pak jeste aspon 20 minut pote, co uz jsem davno venku. A to presto, ze mi uz davno nic nedelala. No ale je to zlata zenska a ma se mnou svatou trpelivost ![]()
Pra:,–(ko to je legrační,a co porod? Já totiž mám strach vlastně jen v porodnici - no, taky mi nikdy nic vážnějšího nebylo, tak to bude možná tím /klep,klep,klep/ ![]()
Ahoj těhulky!!
Jen vás tady tak narychlo zdravím…Učím se teď autoškolu takže moc času na net není
,ale úspěšně pokračuji v těhu dál a příští týden jdu opět na kontrolku,tentokrát těhu-kontrolku ![]()
nazdárek,
ad strachy… strach ze zubaře jsem měla úděsnej (jedna kravka nebeská mi v 5té třídě vytrhla stálou stoličku… byla líná dělat rentgen… mě prostě jen bolel.. a tak mi ho vyrvala… nikdo tam se mnou nebyl tak ji nemoh dát po tlamě…ale ten zážitek budu mít nafurt… se zubama mám trable už co mi vyrostly první … ve 3 letech jsem pokousala zubařku na pohotovosti… ale ted si dopřávám luxus soukromého zubaře (všechno sice cáluju, ale ten přístup a ta péče se nedá srovnat..... o strachu už mluvit vůbec nemůžu:o)
strach mám trošku z porodu to jo… posledně to nebyl med a navíc skončil císařem… ale stašnej strach mám z pobytu v porodnici..... já bych tak chtěla ambulatní porod...... Když jsem tam byla s MIchalem, strašně mě to dorazilo a rozhodilo, to horzný prostředí (Obilňák v Brně)… spolubydlící, které vůbec nekomunikovaly… (prostě za celou dobu když jsem se na nic nezeptala tak prostě nemluvily)… a ty po… hormony… fakt jsem byla na mašli (a to musím napsat že jsem tam 2× za těhu ležela na rizikáči… tak to je teda taky ne zrovna pěkný, ale to neva když si má člověk s kým promluvit nebo si postěžovat… ale to šestinedělí bylo pro mě děsný.....
ha mám román… ale prostě z toho mám strach…
Holky, já bych se taky už chtěla začít přejídat!!
Zatím je mi pořád nic moc, jídlo dovnitř nechce a jsem strašlivě líná - takže se Jolmo neboj, taky asi budu mít líné dítě… ![]()
K zubaři taky budu muset, ale radši to ještě chvíli nechám, když jsem přečetla „rukavice“ nebylo mi nejlíp a „aloe vera“ k tomu, to by byl vrchol… Agi, máš výhodu, že je to mamka… ![]()
Mako, já bych tentokrát nejraději preventivně nadstandardní pokoj, ale nevím, jestli bude volný…
Holky mějte se, jedu na návštěvu, doufám, že tam neusnu ![]()
Mako to je blbý, že jsi měla v porodnici takhle nepříjemné zážitky ![]()
Já jsem se hlavně bála, aby tam nevlez nějaký doktor, tak jsem se snažila být co nejdéle potichu a dělat jako by nic, aby si mě nikdo nevšiml. Až přišla porodní asistentka a divila se, že jsem tak potichu, když už rodím. No ale slíbila mi, že tam žádný doktor určitě nepřijde tak jsem mohla konečně pořádně zařvat ![]()
A stejne pak přišel, syčák jeden, až nakonec, kvůli šití. Sice jsem ho přesvědčovala, že to sroste samo, ale nedal se vyhodit ![]()
Holky…teď bysme si nemuseli povídat o hrozných věcech co byly ne??Měli bysme se radovat z miminek..
pra:,–(ko Taky jsem mívala strachy z doktorů…ale po tom,co jsem po druhém potratu absolvovala kyretáž v anestezii,se nebojím už ničeho.Strach z toho jak usnu zda rychle nebo pomalu a jaký tobude…ten mě vyléčil
Mako,
ambulantní porod by z jedné strany byl také mým přáním, z druhé strany bych si po zkušenostech asi netroufla odejít hned…
Nadstandard by to asi trochu řešil, ale je otázka, kam chceš jít rodit a jak to tam s nadstandardy vypadá, často bývají plné…
Pra:,–(ko , já teda doktory taky nemusím, ale kam se na tebe hrabu… ![]()
Taky jsem chtěla původně nadstandart a samozřejmě byly všechny plné. Rodila jsem na Bulovce a byly jsme tam tři na pokoji, ale měla jsem štěstí na skvělé spolubydlící, jedna už měla druhé mimi a tak jsme z ní tahaly rozumy. Takže teď uvažuju, že bych šla zas na hromadný pokoj, protože teď už můžu rozdávat rozumy já
![]()
No, mamka zubařka docela dobrý, ale pamatuju, že mi trhala čtyrky kvůli rovnátkům a já tam hystericky řvala, že ta jehla je moc špičatá
Bylo mi tak 10.. Injekcí a vůbec dr jsem se přestala bát, když jsem musela furt chodit na vakcíny proti alergii. Teď mám druhý extrém - musim vidět, co mi dělaj, abych se nebála… Chtěla jsem i vidět na monitor, když mi strkali sondu do žaludku
Porodu jsem se bát ještě nezačala, tak snad mi to vydrží.
Byla jsem na tom grilování a maso fakt mrňousek nechceeee, snědla jsem pár malých klobásek a spoustu zeleniny. No a taky mě to nebavilo, tak jsem brzy vypadla ![]()
Jsem přetažená, měla jsem odejít dřív. teď ňák nemůžu usnoutv ![]()
Všem přeju dobrou noc a vydařený víkend
Čauky,
nadstandard určitě využiju… no určitě… někdy nejsou volný:o((( vždycky jsem se divila švagrové že při obou dětech chtěla bejt na nadstandartu a považovala jsem to za zbytečně vyhozený peníze… posledně jsem brečela manžovi do telefonu, ale bylo mi to stejně k ničemu, nadstandard nebyl volnej:(
tak doufám že přes ty vánoce co mi vychází termín bude:o)))
jo a nevíte někdo jak je to s potenciálním přenášením po císaři????? Potkala jsem známou , je 3 roky po sekci v srpnu má termín a říkala, že jí dr. určitě nenechají přenášet, kvůli tomu císaři...... to by bylo bájo, to bych byla 24. doma:o))))) holt mám obavy že budu na štědrej den v porodnici…:o))