Poradna duly
Jana Čurdová
U mě asi zvítězí kniha… TV mi dnes není sympatická… I když kdo ví, co to bude - snědla jsem asi půl kila meruněk, takže by to taky mohla být tichá místnost… ![]()
Já jsem kdysi četla strašně moc a bez knihy jsem si neuměla život představit, natož snídani
, ale jak jsem začla pracovat tady, tak se můj čas smrsknul na takové minimum, že naráz všechny knihy byly strašně dlouhé a zůstávaly nedočteny
. Takže už několik let to řeším především časopisy, z nichž na některé mám úplnou úchylku - hlavně o bydlení
Miluji dál jen svého Irvinga, od kterého knihy kupuji a schovávám na „lepší časy“
.
Chápu, taky jsem měla spíš časopisové období - když byla Kája hodně malá a cvičil se x krát denně Vojta a tak. To jsem četla knížku taky půl roku a to nešlo… Ale teď (přinejmenším do prosince
) zase docela čtu. Irving je taky dobrý… ![]()
Dneska tu byla kámoška sestřička a bavily jsme se o amnio a já jsem si dovolila říct, že si vůbec nejsem jistá, jestli bych se dokázala zbavit dítětě s Downem - ač je o 12 let mladší, tak mě zdupala jak malou holku, co to jsou za úchylné úvahy… To mi jen tak napadlo s tím Vojtou - i když to nemá přímou souvislost a doufám, že se tě nedotknu… /já samozřejmě vím, že to není Michalčin problém/. No, uzavřela jsem to s tím, že samozřejmě doufám, že takovou situaci vůbec nebudu muset řešit. ![]()
Je zajímavé, že zdupou tě většinou lidi, kteří osobní zkušenost nemají. Já musím říci, že kdybych byla na tvém místě - tzn. měla tři zdravé děti, asi bych neuvažovala jinak. Vlastně nemůžu říci, jak bych uvažovala a pevně věřím, že nic takového nebudeme muset řešit ani jedna.
Je pravda, že jsou Downi, na kterých nic na první pohled nepoznáš a jsou i dost šikovní. Je to těžké. Každopádně postižené děti dávají našemu životu rozměr, který by jinak neměl. A naprosto neoddiskutovatelně - na jedné straně jim něco chybí a na straně druhé mají něčeho hodně. Byť Kája byla původně zdravá a bylo by na co (či na koho) žehrat, nějak si neumím představit, že by to bylo jinak. Je hrozně správná a je to prostě osobnost se vším všudy. Tohle pochopí jen ten, kdo to zná. Spousta lidí považuje postižené dítě za největší omezení a utrpení.
Mimochodem - pěkný článek, možná jsi ho už četla, pokud ne, stojí za to…
http://www.rodina.cz/…s/detail.asp?…
Jo, ten jsem četla…to jsou právě ty články, po kterých si říkám, že bych to mohla zvládnout taky… ale nejsem bůhvíjaká hrdinka, ani bojovnice za práva celého světa…
Můj gynekolog mluvil o svém kolegovi, který má 5 dětí a to nejmladší má Downa - a prý je z nich nejhodnější
. Minimálně je to milé, i když já si to jistojistě maluju taky hodně narůžovo… No, to není dobré téma na spaní, jsme si to hezky vysvětlily a teď něco veselejšího ![]()
Ten film je fakt asi blbej, budu to prokládat čtením Reflexu - až ty začneš s tou knížkou ![]()
Tak jasně že každý spíš popisuje ty úsměvnější chvilky… Ale zvládla bys to jistě.
Já půjdu ukládat, takže se preventivně už rozloučím..
Tak příjemné čtení a zítra šťastnou ruku. ![]()
Ahoj holky, tak jsem se vrátila s rodinou od voleb, snad to k něčemu bude. Hned u dveří mě oťukával soused, se kterým se obvykle nebavíme, jestli budu volit devítku - no, chtěla jsem mu namluvit, že monarchisty. Můj brácha sedí v Praze 4 ve volební komisi a tvrdí, že chodí strašně moc lidí, u nich ve škole už přes padesát procent - tomu se mi skoro nechce věřit.
Taky se musím pochlubit, že jsem sehnala ve Tchibu těhu džíny a jsou fajn. Sice mi padaj, ale aspoň mě netlačí břicho. Dvakrát sexy to sice není, ale … no, znáte tu lidovou moudrost, že jediným mužem, se kterým se v těhotenství intimně sblížíš, je tvůj gynekolog? ![]()
Vlastně jsem chtěla napsat něco hlubokomyslnýho o tý amniocentéze a Downově syndromu , ale budu muset výchovně zasáhnout, proptože slyším, že Myška s tatínkem jsou v nejlepší zábavě. Budu muset vběhnout do ložnice a srovnat to tam.
Takže hlubokomyslnosti někdy jindy.
ginny
Bré ránko těhulky ![]()
My byli včera taky volit, tak doufáme, že to k něčemu bude ![]()
Manžel je na tom s rukou snad už trochu líp, zatím spinká. Ale včera si chudák užil svoje, jak ta ruka přicházela k sobě… A to se ještě dozvěděl, když volal doktorovi, že má naříznutej sval a já nevím co všechno ještě, aby se ten nerv uvolnil a mohl zase fungovat
Takže je pořád na brufenech…
Tady je už druhej den docela pěkně, svítí sluníčko, tak snad to ještě chvilku vydrží…
Ahoj holky,
zrovna to tu čtu a žasnu - u voleb prý za včerejšek bylo přes 40% voličů… Jen pevně doufám, že je to proto, že jsou lidi naštvaní a chtějí změnu. Někde prý obchodníci dávali slevu na zboží výměnou za volební lístky ČSSD a KSČM. Staří komouši je prý měnili v hospodě za pivo. ![]()
Ginny , na tom jediném muži asi něco bude…
A ty těhulky, co chodí ke gynekoložce… ![]()
Krasne dopoledne tehulinky,
tak co je tady noveho? Jsem nejak mimo misu, protoze jsem nemela asi dva dny moznost vas docist. Jsem zase v procesu, je mi docela dobre, rano jsem snidala, tak jsem zvladla docela i cestu do prace, akorat jsem tady mela hned po ranu vzruso, protoze se nam sem dostaly nejakym zahadnym zpusobem dve cikanky a dotahly je az Italove ze snidarny, kde jim pry chtely ukrast kabelku, tak jsem se tady s nima pretahovala a postuchovala, az me nakonec poslaly nekam a utekly, nezmohla jsem se vubec na nic, byla jsem uplne rozklepana jeste asi dve hodiny po tom, nicmene je tady nikdo jinez z personalu nevidel, takze jsem na to byla sama, jsem rada, ze uz mam tento mesic jen 9 sluzeb, ze se budu trosku vic setrit. Jinak mam porad takove divne stavy, ze situace doma, mam pocit, ze se nam ten vztah nejak hrouti, pripadam si hrozne sama, drahousek je hodne vytizeny a kdyz ma volno tak ma asi tak 2 miliony konicku a tak nejak mu moc casu na nas nezbyva, ale co se da delat, musim se s tim naucit zit. Alespon jsem si vcera s Olim udelala hezky den. bylo to moc fajn, vecer jsme oba padli za vlast. Ale bylo to fajn.
Ahoj Terro já myslím, že asi vnímáš tyhle svoje stavy podobně jako já, tzn. příliš si je bereš - viz.moje včerejší diskuze se Sajsou o vlasech - měla jsem na houby celý večer, jsem se akorát litovala a jediné, čeho jsem si litovat zakázala, bylo to rozhodnutí mít další dítě, což se mi teda podařilo
.Ale ono to určitě tak černé není - chlapi jen obecně mají sníženou schopnost empatie a vůbec netuší, co se v těhotném ženském mozku děje, čím vším musí chudák procházet - oni se možná taky trochu obávají, ale jejich obvyklý způsob života jim myslím nedovoluje moc se tím nechat pohlacovat a tak to nechávají všechno na nás… Nevěřím tomu, že bys počala dítě s chlapem, s nímž se ti hroutí vztah, příp. on s tebou, kdyby ten pocit měl on - spíš si prostě jen poletuje někde na vlnách svých zájmů a obvyklého života a co se děje s tebou si nějak neuvědomuje… To pitomé počasí těm depresím ještě nahrává - můj brácha dnes měl mít původně svatbu, v Karlových Varech
, tam musí určitě minimálně sněžit
, tak jsem ráda, že si dali říct a nepletli svatbu do voleb, by se mi dnes nikde mrznout nechtělo…
Nás dnes čekají 2 návštěvy, tak doufám, že bude co slavit ![]()
Terri , ty se teda opravdu nenudíš…
Myslím, že Jolma má pravdu - určitě to člověk vidí jinak jako těhu a jako netěhu… A pak - je pravda, že v každém dlouhodobém vztahu jsou lepší a horší období. Známe to myslím všechny, jen chápu, že člověka mrzí, když to horší období přijde zrovna do doby, kdy bys čekala, že se s tebou manža bude těšit na mimi a rozmazlovat vás oba.. Ale určitě zase bude líp, neboj. ![]()
Já mám v ledinici šampaňské - je tam teda tak spíš pro strýčka Příhodu, už pár měsíců, tak doufám, že dnes bude příležitost ho bouchnout. ![]()