prosinec 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6954
2.6.06 19:59

U mě asi zvítězí kniha… TV mi dnes není sympatická… I když kdo ví, co to bude - snědla jsem asi půl kila meruněk, takže by to taky mohla být tichá místnost… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
2.6.06 20:04

Já jsem kdysi četla strašně moc a bez knihy jsem si neuměla život představit, natož snídani :lol: , ale jak jsem začla pracovat tady, tak se můj čas smrsknul na takové minimum, že naráz všechny knihy byly strašně dlouhé a zůstávaly nedočteny :( . Takže už několik let to řeším především časopisy, z nichž na některé mám úplnou úchylku - hlavně o bydlení :wink: Miluji dál jen svého Irvinga, od kterého knihy kupuji a schovávám na „lepší časy“ :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
2.6.06 20:07

Chápu, taky jsem měla spíš časopisové období - když byla Kája hodně malá a cvičil se x krát denně Vojta a tak. To jsem četla knížku taky půl roku a to nešlo… Ale teď (přinejmenším do prosince :wink: ) zase docela čtu. Irving je taky dobrý… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
2.6.06 20:12

Dneska tu byla kámoška sestřička a bavily jsme se o amnio a já jsem si dovolila říct, že si vůbec nejsem jistá, jestli bych se dokázala zbavit dítětě s Downem - ač je o 12 let mladší, tak mě zdupala jak malou holku, co to jsou za úchylné úvahy… To mi jen tak napadlo s tím Vojtou - i když to nemá přímou souvislost a doufám, že se tě nedotknu… /já samozřejmě vím, že to není Michalčin problém/. No, uzavřela jsem to s tím, že samozřejmě doufám, že takovou situaci vůbec nebudu muset řešit. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
2.6.06 20:24

Je zajímavé, že zdupou tě většinou lidi, kteří osobní zkušenost nemají. Já musím říci, že kdybych byla na tvém místě - tzn. měla tři zdravé děti, asi bych neuvažovala jinak. Vlastně nemůžu říci, jak bych uvažovala a pevně věřím, že nic takového nebudeme muset řešit ani jedna.

Je pravda, že jsou Downi, na kterých nic na první pohled nepoznáš a jsou i dost šikovní. Je to těžké. Každopádně postižené děti dávají našemu životu rozměr, který by jinak neměl. A naprosto neoddiskutovatelně - na jedné straně jim něco chybí a na straně druhé mají něčeho hodně. Byť Kája byla původně zdravá a bylo by na co (či na koho) žehrat, nějak si neumím představit, že by to bylo jinak. Je hrozně správná a je to prostě osobnost se vším všudy. Tohle pochopí jen ten, kdo to zná. Spousta lidí považuje postižené dítě za největší omezení a utrpení.

Mimochodem - pěkný článek, možná jsi ho už četla, pokud ne, stojí za to…
 http://www.rodina.cz/…s/detail.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
2.6.06 20:33

Jo, ten jsem četla…to jsou právě ty články, po kterých si říkám, že bych to mohla zvládnout taky… ale nejsem bůhvíjaká hrdinka, ani bojovnice za práva celého světa…
Můj gynekolog mluvil o svém kolegovi, který má 5 dětí a to nejmladší má Downa - a prý je z nich nejhodnější :D . Minimálně je to milé, i když já si to jistojistě maluju taky hodně narůžovo… No, to není dobré téma na spaní, jsme si to hezky vysvětlily a teď něco veselejšího :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
2.6.06 20:34

Ten film je fakt asi blbej, budu to prokládat čtením Reflexu - až ty začneš s tou knížkou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
2.6.06 20:37

Tak jasně že každý spíš popisuje ty úsměvnější chvilky… Ale zvládla bys to jistě. :wink: Já půjdu ukládat, takže se preventivně už rozloučím.. :wink: Tak příjemné čtení a zítra šťastnou ruku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
2.6.06 20:39

Taky se měj, už jsem dala vařit na roiboos :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.6.06 21:51

Ahoj holky, tak jsem se vrátila s rodinou od voleb, snad to k něčemu bude. Hned u dveří mě oťukával soused, se kterým se obvykle nebavíme, jestli budu volit devítku - no, chtěla jsem mu namluvit, že monarchisty. Můj brácha sedí v Praze 4 ve volební komisi a tvrdí, že chodí strašně moc lidí, u nich ve škole už přes padesát procent - tomu se mi skoro nechce věřit.
Taky se musím pochlubit, že jsem sehnala ve Tchibu těhu džíny a jsou fajn. Sice mi padaj, ale aspoň mě netlačí břicho. Dvakrát sexy to sice není, ale … no, znáte tu lidovou moudrost, že jediným mužem, se kterým se v těhotenství intimně sblížíš, je tvůj gynekolog? :oops:
Vlastně jsem chtěla napsat něco hlubokomyslnýho o tý amniocentéze a Downově syndromu , ale budu muset výchovně zasáhnout, proptože slyším, že Myška s tatínkem jsou v nejlepší zábavě. Budu muset vběhnout do ložnice a srovnat to tam. :) Takže hlubokomyslnosti někdy jindy.
 ginny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
3.6.06 08:13

Bré ránko těhulky :lol:
My byli včera taky volit, tak doufáme, že to k něčemu bude :?
Manžel je na tom s rukou snad už trochu líp, zatím spinká. Ale včera si chudák užil svoje, jak ta ruka přicházela k sobě… A to se ještě dozvěděl, když volal doktorovi, že má naříznutej sval a já nevím co všechno ještě, aby se ten nerv uvolnil a mohl zase fungovat :roll: Takže je pořád na brufenech…

Tady je už druhej den docela pěkně, svítí sluníčko, tak snad to ještě chvilku vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
3.6.06 08:32

Ahoj holky,
zrovna to tu čtu a žasnu - u voleb prý za včerejšek bylo přes 40% voličů… Jen pevně doufám, že je to proto, že jsou lidi naštvaní a chtějí změnu. Někde prý obchodníci dávali slevu na zboží výměnou za volební lístky ČSSD a KSČM. Staří komouši je prý měnili v hospodě za pivo. :wink:

Ginny , na tom jediném muži asi něco bude… :wink: A ty těhulky, co chodí ke gynekoložce… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
3.6.06 11:59

Krasne dopoledne tehulinky,
tak co je tady noveho? Jsem nejak mimo misu, protoze jsem nemela asi dva dny moznost vas docist. Jsem zase v procesu, je mi docela dobre, rano jsem snidala, tak jsem zvladla docela i cestu do prace, akorat jsem tady mela hned po ranu vzruso, protoze se nam sem dostaly nejakym zahadnym zpusobem dve cikanky a dotahly je az Italove ze snidarny, kde jim pry chtely ukrast kabelku, tak jsem se tady s nima pretahovala a postuchovala, az me nakonec poslaly nekam a utekly, nezmohla jsem se vubec na nic, byla jsem uplne rozklepana jeste asi dve hodiny po tom, nicmene je tady nikdo jinez z personalu nevidel, takze jsem na to byla sama, jsem rada, ze uz mam tento mesic jen 9 sluzeb, ze se budu trosku vic setrit. Jinak mam porad takove divne stavy, ze situace doma, mam pocit, ze se nam ten vztah nejak hrouti, pripadam si hrozne sama, drahousek je hodne vytizeny a kdyz ma volno tak ma asi tak 2 miliony konicku a tak nejak mu moc casu na nas nezbyva, ale co se da delat, musim se s tim naucit zit. Alespon jsem si vcera s Olim udelala hezky den. bylo to moc fajn, vecer jsme oba padli za vlast. Ale bylo to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
3.6.06 13:47

Ahoj Terro já myslím, že asi vnímáš tyhle svoje stavy podobně jako já, tzn. příliš si je bereš - viz.moje včerejší diskuze se Sajsou o vlasech - měla jsem na houby celý večer, jsem se akorát litovala a jediné, čeho jsem si litovat zakázala, bylo to rozhodnutí mít další dítě, což se mi teda podařilo :wink: .Ale ono to určitě tak černé není - chlapi jen obecně mají sníženou schopnost empatie a vůbec netuší, co se v těhotném ženském mozku děje, čím vším musí chudák procházet - oni se možná taky trochu obávají, ale jejich obvyklý způsob života jim myslím nedovoluje moc se tím nechat pohlacovat a tak to nechávají všechno na nás… Nevěřím tomu, že bys počala dítě s chlapem, s nímž se ti hroutí vztah, příp. on s tebou, kdyby ten pocit měl on - spíš si prostě jen poletuje někde na vlnách svých zájmů a obvyklého života a co se děje s tebou si nějak neuvědomuje… To pitomé počasí těm depresím ještě nahrává - můj brácha dnes měl mít původně svatbu, v Karlových Varech :! , tam musí určitě minimálně sněžit :lol: , tak jsem ráda, že si dali říct a nepletli svatbu do voleb, by se mi dnes nikde mrznout nechtělo…
Nás dnes čekají 2 návštěvy, tak doufám, že bude co slavit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
3.6.06 13:53

Terri , ty se teda opravdu nenudíš… :roll: Myslím, že Jolma má pravdu - určitě to člověk vidí jinak jako těhu a jako netěhu… A pak - je pravda, že v každém dlouhodobém vztahu jsou lepší a horší období. Známe to myslím všechny, jen chápu, že člověka mrzí, když to horší období přijde zrovna do doby, kdy bys čekala, že se s tebou manža bude těšit na mimi a rozmazlovat vás oba.. Ale určitě zase bude líp, neboj. :)

Já mám v ledinici šampaňské - je tam teda tak spíš pro strýčka Příhodu, už pár měsíců, tak doufám, že dnes bude příležitost ho bouchnout. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí