prosinec 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
480
13.7.06 11:48

Agato : Velká gratulace ke kontrole !!! :D To se teda mimíš předvedl v plné kráse!

Takže triple testy budeš vědět až za tři týdny? Já doufám, že to bude dřív, myslím, že do týdne ???

No nic, malá půjde už asi spinkat a já nejspíš uklízet nebo možná budu malinko číhat na pohovce, jestli si mimíš zakope :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
13.7.06 11:50

Agato Gratuluju ke kontrole :!

Tak holky, to je mazec. Teď mi dorazila výplatnice a koukám, koukám…Oni mi za 30.6. nic nezaplatili :evil: Mám tam k výplatě za ten den 0 korun :roll:
To jsem blázen…Kdyby přišla kontrola, tak snad dávají lístek do schránky, ne? Tomu nějak nerozumím…A účetní tam není, zkusím to odpoledne… To jsem na to zvědavá, co mi řekne..No mě snad picne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.7.06 12:26

Jujko a Petarko taky se mi vyvalil jeden křečák, ale pořádnej… O předepisování punčoch si nechte zdát, pan doktor Rath to zařídil tak, že si je musíte koupit (stejně jako já) :evil: Je to holt blbec :roll: A taky mi dr. předepsala Cyclo3fort - prášky na posílení žilních stěn. Beru jeden denně a na příbalovym letáčku píšou, že se klidně může brát během celého těhotenství… Takže podtrženo, sečteno, nechala jsem v lékárně cca 400 Kč a šla jsem dom :evil:

Agato taky gratulace :D

Noono kontrola by Ti určitě nechala lístek ve schránce, tak bojuj :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
13.7.06 12:58

Dobré odpoledne. Vrátila jsem se od doktora, všechno je v pořádku. Na další kontrolu mám jít za 4 týdny, tak jsem spokojená.
Noona, prosím vymaž mi kontrolu co je psaná zítra - ono jsem se asi upsala a mělo to být včera UZ a dnes kontrola a to už mám vše za sebou.

Holky, měla jsem takový sen, jako že už asi mám miminko (ale neviděla jsem ho, nikde nebylo) a byla jsem děsně hotová , že doma nemám nic pro něj!!! Jen kočárek, ale v něm ani peřinku, fusak nic. Pro kočárek si totiž pojedu příští týden a pak mám doma 2 bodýčka a to je všechno! Já jsem asi blázen , ale mám strach, že nebudu vědět, co pro Šlojmu nakoupit, abych měla vše a ne zase něco zbytečného…Nemáte některá zkušená matka nějaký seznam?! Já jsem fakt magor.....že jo? :roll: :roll: :roll:

Katikovi přeju také vše nejlepší k narozkám a vše nej v těhotenství.

Jinak o křečácích: až teď jsem si vzpomněla, že jsem se chtěla sestry nebo doktora zeptat, no tak se ale zeptám vás. Mně se pod prsama objevily takové ty „metličky“ - rozšířené modré žilky. Vypadá to , jako bych tam měla modřiny. Nevíte co s tím, aby to tam nezůstalo. Mažu se krémem proti striím, ale to na tohle asi nepomůže… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
13.7.06 13:07

tak posílám překopírovaný seznámek z www.miminko.com ,kam také chodím pokecat :lol: :

Seznámek věcí pro miminko:

10 ks body, triček, košilek (kombinace, jak co komu vyhovuje - taky zvážit roční období)
5 ks bavlněných dupaček
2 ks sametových nebo froté dupaček
1-2 ks kombinézka
2 ks bavlněných mako čepiček
1 ks teplá zimní čepička + rukavičky
3-4 ks kabátků, mikinek, svetříků
2-3 ks spacích kombinéz, ale zpočátku stačí dupačky
2-4 ks ponožky, capáčky
1 ks bavlněných rukavic (mimo letní měsíce)
2 ks ortopedických kalhotek na pleny - jsou super pro případ „širokého balení“

Postýlka
kočárek
autosedačka
lehátko
chůvička pro dálkový poslech miminka
vanička nebo kyblík
lehátko do vaničky
přebalovací podložka
papírové pleny čistící ubrousky
20-60 bavlněných plen (záleží na tom, jestli se rozhodnete používat pouze papírové, látkové nebo kombinovat - v případě, že budete na zadeček používat pouze jednorázovky, budete potřebovat cca 20 bavlněných jako ochranu při ublinknutí, pod hlavičku, podložku při přebalování atd.)
3 osušky (1 froté, 2 tetra)
4 žíňky (2 bílé na obličej, 2 barevné na tělíčko)
2 zavinovačky s vložkou nebo rychlozavinovačky
1 deka do kočárku
1 fusak do kočárku, případně i do autosedačky
1 přikrývka do postýlky + polštářek (velmi tenký)
2 povlečení do postýlky
2-3 prostěradla do postýlky
1 podložka pod prostěradlo (není absolutně nutná - někdo ji využije až při tréninku spaní bez plínek)
mantinel, nebesa, držák nebes - může a nemusí být -záleží od vkusu maminky
buničité tampony (čtverečky)
vatové tyčinky (pokud chcete mít jistotu, že mimi nezraníte, kupte ty anatomicky tvarované)
nůžky nebo kleštičky na nehty
kartáček na vlásky
digitální teploměr - speciální dětské mívají ohebnou špičku - nehrozí zranění
teploměr do vany
odsávačka na hleny (buď balónková nebo hadičková - ta je účinnější)
kosmetika dle výběru - zpočátku raději méně, nejlépe hypoalergenní z lékárny (Bübchem, Seba med, Weleda) V začátku se raději vyhněte značce Johnsons - poměrně často vyvolává alergické reakce.
Bepanthen - na ošetření opruzenin nebo bolavých bradavek
Líh pro novorozence - na ošetření hojícího se pupíčku (koupit až po porodu)
Borová voda na očička - nebo používat převařenou vodu. Nejlépe to napřed konzultujte se svým pediatrem nebo rovnou v porodnici.
Na léto opalovací krém s vysokým faktorem - ideální je Daylong, který se nevstřebává do pokožky a stačí mazat 1× denně
Na zimu krém k ošetření pusinky - proti větru a mrazu (např Weleda nebo Bübchem)
Prací prášek pro citlivou pokožku - Lovela nebo jiný určený pro děti. Aviváž z počátku raději nepoužívat a prádlu vždy přidat extra máchání navíc.
Dudlík - záleží na mamince
Rektální trubička - hlavně u chlapečků v období tříměsíčních kolik, pokud nepomohou kapky ani masáže bříška, trubička jim uleví od bolesti - a vám od pocitu bezmoci (kupuje se ve zdravotnických potřebách)

Láhev - velká + malá, později hrníček
Kartáč na mytí lahví a dudlíků

„Pomocníci“ kteří být nemusí, ale které nejpíš oceníte 

kojící polštář
polohovací válečky
lehátko
ohrádka šátek na nošení miminka
chůvička pro dálkový poslech dítěte
monitor dechu ( hlavně pro nedonošená miminka nebo pro miminka s poruchami dýchání)
jednorázové podložky
separační plenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
13.7.06 14:58

Tak sem holky nevydrzela s nervem a volala Dr, ta me ubezpecila, ze to rezani je rostouci delohou („musite mit prece uz veliky brisko…“ - „Ja mam tak akorat velikej spek“) nebo od toho jak kaslu tak bricho namozeny - nevim, tak ji budu verit. v pondeli mam jit na KO - to me prej „uklidni“. to sem teda zvedava! :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.7.06 15:03

Stazko no vidíš!!!! Je to dobroš :wink:

Tak holky, já pádím. Snad v tom hicu přežiju cestu domů.

Ahoj zítra :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
13.7.06 15:44

Stazko,vůbec se nenervuj. Já s tímhle jela (kvůli rodině) před 14ti dny na pohotovost. Opravdu je to jen od rostoucí dělohy. někomu to nevadí a my holt musíme trpět.
já dnes šla z práce domů,jak mě bolela záda a to bylo také od toho.
bereš magnezium?
mě ho na té pohotovosti dali (ted už jsem si dokupovala v lékárně je bez předpisu) a zabralo to hodně rychle!
Doporučuji 3×1 a uvidíš,že to přejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
13.7.06 16:32

Magnesium me taky napadlo, neberu ho. Uplne nejhorsi je, ze sem si koupila tehu-vitaminy a ja nejsem schopna je polknout!! Soutak desne obrovsky, ze se jima davim. pokousela sem se je pulit a jinak delit, ale nepomohlo to, tak sem to vzdala, kdyz sem nekolikrat ohodila kuchynskou linku ci koupelnu sklenickou vody..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
13.7.06 16:39

Tak za celej den mi mzdovka nezvedla telefon a na mejl neodpověděla :evil: :evil: :evil: To jsem z toho jelen… Napadá mě fakt jen ta kontrola..Ale já zrovna byla ten den celý den doma :lol: Navíc lístek žádný…
Zkusím to zítra, snad nemá dovču… Ani pořádně nevím, jak to funguje. Když přijde kontrola a nejste doma, zastaví penízky..Ale na jak dlouho? 8O

stazko Taky si myslím, že to máš od rostoucí dělohy. Každý to natahování snáší jinak… A s těma vitamínama, nezkoušela si je rozpustit? Třeba by to šlo :wink:

Tady zase dobrou hodinu bouřilo a spadlo tak 5 kapek :roll: ale aspoň se trochu vyčistil vzduch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
13.7.06 16:40

Já už taky vitamíny neberu, jen to magnesium, tak se nestresuj, teď máš vitamínů dost v potravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
13.7.06 16:51

Jolmo ja se nestresuju. 1.jim normalne, teda i ovoce a zeleninu a tudiz si myslim, ze prijem zarucen a 2.driv zadny tehotensky vitaminy nebyly a deti se rodily taky, takze si nemyslim, ze by mely az takovej vyznam..... Spis me stvou penize, ktery sem do nich vrazila. A magnezko si necham bud v pondeli predepsat neboi navstivim lekarnu a zacvakam…
Asi se moc pozoruju…

Jinak u nas bouri a neni z toho ani 1kapka :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
13.7.06 17:08

stazko on je tam stejně větší doplatek, než hradí pojišťovna, takže si ho možná kup rovnou - mělo by to být magnesii lactici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
13.7.06 18:06

Ahoj holky,
zdravím všechny, jsem tu na skok - přečíst, co je nového… :wink:

Agato - gratuluji k čilému miminku. :) Nebylo už poznat, jestli má pindíka? :wink:

Katik , vše nejlepší k narozeninám. :) Ať mimi pěkně roste a vše je v pořádku!

http://www.gify.nou.cz/…ubory/90.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
13.7.06 18:22

Stazko,mě doktor předepsal MAGNE B6 a ted jsem ho kupovala i volně.
Jinak je také magnezium rozpustné,když ti to dělá problémy. Ono je totiž také velké.
Můj doktor vyloženě chce,abych brala vitamíny pro těhotné.
Jestli je chceš také nějak do sebe dostat,tak si kup čaj pro těhotné. tam jsou také obsažené a lépe se ti to bude trávit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí