Protialkoholní léčení - příjem, návštěvy apod.?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
11.10.19 22:21
@Peggy54 píše:
@free333 AD bych v zacatcich nedavala, kdyby se napil, tak ma jatra v zadeli hned a jeste ty vedlejsi ucinky s alkoholem..ty bych nasadila az v lecebne pod dohledem

Taky z toho mam celkem respekt, ale koncem měsíce by měl nastoupit na léčení, tak snad to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
11.10.19 22:36

@Bara4392 tak super, ze jste nasli tak rychle, jen aby se dva dny predtim nesprajcl a neukecal te, takovych znam bohuzel dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.19 22:58

Muj manzel byl v Beřkovicich pred dvema lety. Nástup měl do 14 dnů po zazadani.To bylo ale léto a to pry je rychlejší, nez v zimě. Při příjmu nahlásil, kdo za nim bude jezdit a mohli jsem snad kdykoliv za nim jet, nejprve to tam ale musel oznamit. Prohlizeli veci, ktere jsme mu tam privezli. Nemohlo tam byt nic, co melo alko příchuť. Třeba jsme tam nemohli privezt oplaku Milu 😁.Byl tam tri měsíce, rezim v pohodě zvladal, pry nejhorsi tam byli určitý jedinci. Prostě lidi, kteří jsou zakerny.Na druhou stranu si tam ale nasel pár kamosu se kterymi je v kontaktu dodnes. Ať si manzel dá pozor na lidi, co tam věcně loudi a zebraji cigara.Jak jednou dar, uz se jich nezbavi.
Po lecebne manzel jeste dochazel na ambulantní léčbu.
Jo a pri nástupu at neříká, ze má řidičák. S velkou pravdepodobnosti by mu ho zabavili a on by pak musel jit na přezkoušení. Manžel to tam ukecal, ale měl namále.
Sebou ať si vezme i jidlo (trvanlive salamy, oplatky,…)ale nic ve skle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.19 23:03

Jeste jsrm chtela dopsat, ze manzel rikal, ze sice hned neberou na prijem, ale parkrat se tam stalo, ze nekdo prijel a rekl, at ho prijmou, ze je v takovem. psychickem rozpolezeni, ze nevi, co by se stalo a vzdy je prijali, nikoho neodmitli.

• Citovat
  • Upravit
13
12.10.19 14:36
@Anonymní píše:
Muj manzel byl v Beřkovicich pred dvema lety. Nástup měl do 14 dnů po zazadani.To bylo ale léto a to pry je rychlejší, nez v zimě. Při příjmu nahlásil, kdo za nim bude jezdit a mohli jsem snad kdykoliv za nim jet, nejprve to tam ale musel oznamit. Prohlizeli veci, ktere jsme mu tam privezli. Nemohlo tam byt nic, co melo alko příchuť. Třeba jsme tam nemohli privezt oplaku Milu 😁.Byl tam tri měsíce, rezim v pohodě zvladal, pry nejhorsi tam byli určitý jedinci. Prostě lidi, kteří jsou zakerny.Na druhou stranu si tam ale nasel pár kamosu se kterymi je v kontaktu dodnes. Ať si manzel dá pozor na lidi, co tam věcně loudi a zebraji cigara.Jak jednou dar, uz se jich nezbavi.
Po lecebne manzel jeste dochazel na ambulantní léčbu.
Jo a pri nástupu at neříká, ze má řidičák. S velkou pravdepodobnosti by mu ho zabavili a on by pak musel jit na přezkoušení. Manžel to tam ukecal, ale měl namále.
Sebou ať si vezme i jidlo (trvanlive salamy, oplatky,…)ale nic ve skle.

Díky za info😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.19 23:52

@Bara4392 Já poradím, najdi si nějakou terapii i pro sebe, možná i párovou, jeteli toto v léčebně nedělají. Zažila jsem a semlelo nás to. Nedali jsme to nakonec. Je dost možné, že se alkoholové excesy budou opakovat. I několik let po léčbě. A znovu a znovu. Jestli nemáte děti a netlačí vás čas, odlož děti na neurčito. A velmi zvaž, jestli ti ten chlap za to stojí. To co zažíváš ty, je tzv. spoluzávislost. I ty jsi v tom kolotoči už semletá a zanechá to následky. Kdo obvolával léčebny a zajišťoval příjem? Ty nebo manžel? Navždycky budeš doma schovávat deci rumu, co si odliješ u kamarádky do perníčků. Protože mít doma vlastní lahev nejde. Co budeš dělat, když se znova opije? Další léčebna? Kolikrát to vydržíš? Já léčení vydržela jednou. A ten můj věděl, že když znova sáhne po flašce, končím. A tak se stalo, o pár let později. Připrav se na alternativu, že to prostě nemusí zabrat. Zvlášť, jestli přestane pít kvůli tobě. To je slabá motivace, musí nepít kvůli sobě. Nechci ti brát nadšení z toho, že souhlasil s léčením. To je první a velmi dobrý krok. Ale čeká ho ještě mnoho dalších a málokdo tuhle cestu zvládne celou. Pití je svinstvo, protože se s alkoholem se bude potkávat furt, v práci na oslavách, při oslavách narozenin s rodinou, nejde se tomu vyhnout. Když někdo bere heroin nebo hraje automaty, může se uplně přestat vídat s drogovou komunitou a herny obcházet obloukem. Alkoholu se nevyhne. Je všude. Přála bych ti happyend, ale nevěřím v něj. Hlavně kvůli tomu, co září z tvého psaní. On pije, já mu to řekla a on konečně slyšel! Teď jsem mu domluvila léčení a už všecko bude fajn. Nebude, velmi pravděpodobně nebude. Paradoxně, někdy pro závislého je nejlepší rozchod. Ten pomyslný pád až na dno. Můj ex se drží od té doby, co nejsme spolu. A teď konečně nepije kvůli sobě, předtím to bylo jen představení pro mě. A nezapomeň… Závislí lidé jsou obrovský a z počátku také velmi věrohodní lháři. Nevěř mu, je to strašné žít s někým, komu nevěříš, ale nevěř jeho slibům.

• Citovat
  • Upravit
2414
14.10.19 00:07
@Anonymní píše:
@Bara4392 Já poradím, najdi si nějakou terapii i pro sebe, možná i párovou, jeteli toto v léčebně nedělají. Zažila jsem a semlelo nás to. Nedali jsme to nakonec. Je dost možné, že se alkoholové excesy budou opakovat. I několik let po léčbě. A znovu a znovu. Jestli nemáte děti a netlačí vás čas, odlož děti na neurčito. A velmi zvaž, jestli ti ten chlap za to stojí. To co zažíváš ty, je tzv. spoluzávislost. I ty jsi v tom kolotoči už semletá a zanechá to následky. Kdo obvolával léčebny a zajišťoval příjem? Ty nebo manžel? Navždycky budeš doma schovávat deci rumu, co si odliješ u kamarádky do perníčků. Protože mít doma vlastní lahev nejde. Co budeš dělat, když se znova opije? Další léčebna? Kolikrát to vydržíš? Já léčení vydržela jednou. A ten můj věděl, že když znova sáhne po flašce, končím. A tak se stalo, o pár let později. Připrav se na alternativu, že to prostě nemusí zabrat. Zvlášť, jestli přestane pít kvůli tobě. To je slabá motivace, musí nepít kvůli sobě. Nechci ti brát nadšení z toho, že souhlasil s léčením. To je první a velmi dobrý krok. Ale čeká ho ještě mnoho dalších a málokdo tuhle cestu zvládne celou. Pití je svinstvo, protože se s alkoholem se bude potkávat furt, v práci na oslavách, při oslavách narozenin s rodinou, nejde se tomu vyhnout. Když někdo bere heroin nebo hraje automaty, může se uplně přestat vídat s drogovou komunitou a herny obcházet obloukem. Alkoholu se nevyhne. Je všude. Přála bych ti happyend, ale nevěřím v něj. Hlavně kvůli tomu, co září z tvého psaní. On pije, já mu to řekla a on konečně slyšel! Teď jsem mu domluvila léčení a už všecko bude fajn. Nebude, velmi pravděpodobně nebude. Paradoxně, někdy pro závislého je nejlepší rozchod. Ten pomyslný pád až na dno. Můj ex se drží od té doby, co nejsme spolu. A teď konečně nepije kvůli sobě, předtím to bylo jen představení pro mě. A nezapomeň… Závislí lidé jsou obrovský a z počátku také velmi věrohodní lháři. Nevěř mu, je to strašné žít s někým, komu nevěříš, ale nevěř jeho slibům.

Presne bohuzel, mam to kolem vsude.. a to jsem mlada, jedna znama kamaradky, dokopala chlapa k leceni, byl tam asi 4 mesice, pak chodil na terapie, lecil se ambulantne, bral prasky chodil do AA, drzel se asi dva roky, pak se zenil jeho kamarad a jelikoz ta znama byla zrovna v usa na sluzebce tak mu povolila at jde na obrad a obed a pak domu, ze si budou povidat po skypu… no ale ozral se tam jako prase, znicil celou svatbu, jelikoz na nasledky prasku vse zblil.. byl agresivni, temer zmlatil servitku kdyz mu nechtela nalit, odstrcil ji a vlezl si za bar sam.. no to byla pro pani konecna. Kdyz se vratila tak mel kufry zabaleny, vymeneny zamky… pry tenn chlap je u nejakeho kamose, a je v tom zas jak po usi, a jeste dluzi kde muze.. pani ma stesti ze nebyli manzele a nemeli deti ani spolecny majetek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 13:24

Chci ti dát trochu optimizmu - muj manzel od léčení v Beřkovicich se napil jednou, neboť si myslel, ze uz ma vše pod kontrolou a je z toho venku (to nebude nikdy) a bylo mu tak blbě, ze se zarekl, ze opravdu si neda pivko ani jednou za čas.
Muj manzel tedy nepil nikdy tvrdy, vzdy jen pivo, ale to uz bylo kazdodenni pití.
Držte se a preji, aby manzel nad alkoholem vyhrál.

• Citovat
  • Upravit
13
14.10.19 20:32
@Anonymní píše:
Chci ti dát trochu optimizmu - muj manzel od léčení v Beřkovicich se napil jednou, neboť si myslel, ze uz ma vše pod kontrolou a je z toho venku (to nebude nikdy) a bylo mu tak blbě, ze se zarekl, ze opravdu si neda pivko ani jednou za čas.
Muj manzel tedy nepil nikdy tvrdy, vzdy jen pivo, ale to uz bylo kazdodenni pití.
Držte se a preji, aby manzel nad alkoholem vyhrál.

Moc děkuju/děkujeme ❤️️

Jo jinak můj je přesný opak s pivem jsem ho viděla tak dvakrát v životě, ale tvrdý pije jak vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.10.19 21:01
@Anonymní píše:

Párové terapie určitě najdem. Možná vás překvapím, ale byl to on kdo hledal vhodnou léčebnu, vše s nimi vyřizoval atd..

Jiank ano máte pravdu v tom, že léčit by se měl především kvuly sobě (a on to moc dobře ví)

Každopádně za dva týdny nastupuje do léčebny a otázku jestli mi za to opravdu stojí, nebo jestli na něj budu čekat jsem si samozřejmě taky pokládala, ale každý si zaslouží šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 21:20
@Bara4392 píše:
Párové terapie určitě najdem. Možná vás překvapím, ale byl to on kdo hledal vhodnou léčebnu, vše s nimi vyřizoval atd..

Jiank ano máte pravdu v tom, že léčit by se měl především kvuly sobě (a on to moc dobře ví)

Každopádně za dva týdny nastupuje do léčebny a otázku jestli mi za to opravdu stojí, nebo jestli na něj budu čekat jsem si samozřejmě taky pokládala, ale každý si zaslouží šanci.

Já ti fakt nechci kazit nadšení. Vážně ne. Každý si jistě zaslouží šanci, zvlášť, když je to manžel. Ale rozmyslela bych si i situaci, co budeš dělat, když ho zase nejdeš doma ožralého jak dobytek. Teď se drží a nepije? Předpokládám, že jste najeli na systém suché domácnosti a ve špajzu nejsou ani rumové pralinky. Jestli ne, tak veškerý alkohol vylít/odvézt/zamknout. Ví to třeba jeho kamarádi, kolegové, jeho a tvoje rodiče? Podpora okolí je důležitá, čím víc to bude tajit, tím větší riziko, že mu někdo nabídne panáka, však se zapíjí dítě kolegy, narozeniny… Ať už teď nebo po léčbě. Manžel ať si dopředu připraví, co bude říkat, až mu někdo toho panáka opravdu nabídne a nebudou to lidi, kterým se chce svěřovat se závislostí (dávám si detox, držím dietu a alkohol teď vynechávám, beru prášky, na které se nesmí pít…) Tohle všechno budou jistě probírat v léčebně, ale je dobré být připraven už teď. Brrr, mně se uplně vrací to šílené období, kdy jsem to žila… a i když chápu, že a proč to neuděláš, radím ti zachraň si svou kůži dřív, než utržíš nevyléčitelné rány.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.19 21:55

Z pochopitelných důvodu anonym… Ahoj! Také chci dodat optimismu :* Já sama jsem byla na léčení tři měsíce. Poté jsem docházela asi dva roky jednou týdně na skupiny - sezení s “kolegy” u psychiatričky, která se zabývá alkoholiky. Dnes je to více jak osm let! :dance: A troufám si říci, že mi to v hlavě fakt přeskočilo! Normálně chodím s kamarády na mejdan, všichni vědí, že nepiju (většina zná pravý důvod), manžel už se nebojí nechat doma rozpitou lahev (pije příležitostně), na oslavy normálně nakupuji alkohol pro ostatní - a zcela upřímně by mě ani nenapadlo se napít! :potlesk: Pravdou je, že i má doktorka, se kterou jsem stále v kontaktu, říká, že je nás málo takových - ale jsme!!! Trvalo to dlouho, než jsem se dostala tam, kde jsem, ale stálo to za to! Nejlepší rozhodnutí mého života - nastoupit léčbu. Pro mě bylo stěžejní po léčbě vyložit karty. Všichni věděli s čím bojuji a bylo to pro mě o mnoho snazší. Držím palce!!! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.19 11:31
@Anonymní píše:
Z pochopitelných důvodu anonym… Ahoj! Také chci dodat optimismu :* Já sama jsem byla na léčení tři měsíce. Poté jsem docházela asi dva roky jednou týdně na skupiny - sezení s “kolegy” u psychiatričky, která se zabývá alkoholiky. Dnes je to více jak osm let! :dance: A troufám si říci, že mi to v hlavě fakt přeskočilo! Normálně chodím s kamarády na mejdan, všichni vědí, že nepiju (většina zná pravý důvod), manžel už se nebojí nechat doma rozpitou lahev (pije příležitostně), na oslavy normálně nakupuji alkohol pro ostatní - a zcela upřímně by mě ani nenapadlo se napít! :potlesk: Pravdou je, že i má doktorka, se kterou jsem stále v kontaktu, říká, že je nás málo takových - ale jsme!!! Trvalo to dlouho, než jsem se dostala tam, kde jsem, ale stálo to za to! Nejlepší rozhodnutí mého života - nastoupit léčbu. Pro mě bylo stěžejní po léčbě vyložit karty. Všichni věděli s čím bojuji a bylo to pro mě o mnoho snazší. Držím palce!!! :mavam:

Tady srovnáváš tak trochu neporovnatelné. Je supr, že jsi se dokázala s pitím poprat. Klobouk dolů, jsi silná ženská a dokázala jsi obrovskou věc! Jenže zakladatelka s pitím problém nemá, to její muž. A pozice partnerky a dalších blízkých závislého je nevděčná role. Sama píšeš, teď, po 8 letech manžel může doma nechat otevřenou lahev. To je šílená realita života, která závislému pomáhá, ale pro ostatní je to prostě těžké. Já mám doma teď otevřených lahví několik, určitě víc než 10. A je to normální u těch, kdo nemají problém s alkoholem. Dobrou whiskey nebo rum přece nevypiju za večer, abych nenechala rozpitou lahev. Nebo památeční pálenku, co jsem dostala k promoci. Z té se upíjí při vzácných příležitostech. Člověk, který s pitím problém nemá, ale musí řešit, zda si může dát pivo k obědu v práci, co když to z něj závislý ucítí, až přijde za 5 hodin domů? Je to šílený kolotoč, který blízcí absolvují kvůli druhému. A málokdy je to oceněné. Všichni plácají po zádech vyléčeného alkoholika a partner mezitím skončí vyhořelý a na antidepresivech. Můj případ. Několik let jsem se bála chodit domů, a když jsem odemykala, vždy jsem čekala, že doma bude opět ožralý. Trvalo mi velmi dlouho zbavit se toho strachu. A když jsem se přestala bát, zase začal pít. Bála jsem s ním řešit jakýkoliv problém, protože co když ho vyřeší stejně, jako řešil problémy předtím a zase sáhne po láhvi? Bála jsem se partnera v čemkoliv kritizovat, protože co když to bude to, co ho opět dovede k pití? Když on se dostal do průseru a potřeboval pomoci, byla jsem tam a podporovala ho. Co když já budu řešit závažný problém, třeba zdravotní nebo pracovní, podrží mě on nebo přidělá další tím, že zase začne pít? Každý, kdo se popere se závislostí si zaslouží metál. Ale nemalá část toho metálu patří jeho blízkým.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.19 12:40

Anonymni konvalinka ma velkou pravdu. Manzelovo alkoholismus velmi ovlivnil i muj zivot a musela jsem delat a resit x veci, situaci, problémů…ktere sem vubec nechtěla resit a kolikrat jsem v duchu nadavala, ze jeho zavislost se velmi promita i do meho kazdodenniho zivota.Dam pár prikladu:
Musela jsem dochazet k psychiatricce, ke ktere manzel chodil, abych tam rikala muj pohled na vše, jezdila jsem na sezeni AA jako manzelka, i jen obycejna prochazka v létě, kdy jdete okolo hospody se zahradkou a vy si tam ani nemuzete sednout…, kamaradi slavi narozky… a my tam radeji nejdeme.Meli jsme zahradu, kterou jsme radeji prodali, nebot manzel ma zahradu psychicky spojenou s popijenim pivka…Samozrejme to za jeho abstinenci stoji a nelituji toho, nic mu nevycitam, ale někdy si rikam do pr…, musel to nechat zajit tak daleko?
Zakladatelko, jeste jednou vam preji, abyste nad tim vyhrali, a pokud by nastala recidiva, tak mu klidne dej jeste jednu sanci, jestli to bude chtit resit, fakt to za to stoji. Mně treba po tom vsem byl manzel velikanskou oporou, když my behem par měsíců za sebou odešli oba rodice.Bez nej bych to asi neprezila. Takze ano, kvuli jeho alkoholismu jsem mu ze sveho zivota hodne obetovala, ale kdyz bylo potreba, tak on mi to vratil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.19 12:44

Oprava: kdyz mI behem…
Omlouvam se ta Y v puvodnim prispevku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat