Průšvih v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
21.2.22 21:17
@j.a.n.i1 píše:
@Lama Lama No, problém to neni, jen to u mnoha systemu budes rucne tukat každý den.

Ale… jako že musíš ředitel každý den prenastavovat pracovní dobu na půl devatpu, protože delnici mají nastavenou pracovní dobu od šesti? Nene… prostě někdo má nastavení v dochazkovem systému 6-14, někdo jiný 7,30-16. Nerikej mi, že tam jede vrazit 5,50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24620
21.2.22 21:18
@Lama Lama píše:
tak on snese všechno i ten docházkový ystém, věř tomu. :mrgreen:
Ale kde je problém natukat nějnomu zaměstnanci pracovní dobu 5:55- 13: 55? :think: Mi neřikej, že tam chodí všici stejně, od uklizečky po generálního ředitele

Já vím, že u bratrance v práci to nějak mají nastavené po čtvrthodinách (oni teda dělají 8 a půl hodiny i s pauzou na oběd). Takže, komu se nehodí chodit na 6.00 - 14.30, tak může chodit 6.15 - 14.45, nebo naopak 5.45 - 14.15. Dokonce mohou dobrovolně dělat i přesčasy, o půl hodinu nebo o celou hodinu. Ale oni nepracují na sobě závislých strojích a hlavně si to domlouvají dopředu, aby to měli nastavené na těch elektronických píchačkách. A o tu domluvu jde myslím především.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
21.2.22 21:20
@lucad77 píše:
No a jiné zaměstnankyni do jiné horní-dolní pojede třeba bus ještě blběji a ještě méně často a bude potřebovat skončit o dalších x minut dřív, kde to má hranici? Zaměstnavatele tohle vůbec nezajímá. Buď se to má domluvit předem, zda to lze upravit, nebo nic a čekat na další spoj. A ne utíkat tajně. Ono totiž reálně nejde o tu jednu minutu, ale nejspíš o hezkých deset i víc, když už ve 13.59 píchá odchod. Práce není holubník.

Proč by tam měla být hranice? Když taková zaměstnankyně práci stihne a nebo třeba začne s prací dřív, jako zakladatelka, proč by taková zaměstnankyně nemohla jít o těch deset minut nebo i vic dřív domů? Já chápu, že když budu dělat napr. na tísňové lince, tak tam hraje roli každá minuta. Ale z toho, co píše zakladatelka, mi nevyplývá, že by bylo nutné tak na tom bazírovat. Kdyby po ní zůstávala nedodelala nebo nekvalitni práce, tak chápu, ale pokud s tímto problém není? Já třeba kolikrát, když potřebuju vyřešit něco s lidmi ze země, kde je x-hodinovy casovy posun, sednu k notebooku v 11 večer, protože holt někdy se s těmi lidmi spojit musím. Jindy mám volneji a zaklapnu počítač o hodinu dřív a nikdo to neřeší, jde o to, aby bylo splněné, co má být splněné. Tomu zamestnavateli reálně může být jedno, kdy to dělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
21.2.22 21:28
@Lama Lama píše:
Ale… jako že musíš ředitel každý den prenastavovat pracovní dobu na půl devatpu, protože delnici mají nastavenou pracovní dobu od šesti? Nene… prostě někdo má nastavení v dochazkovem systému 6-14, někdo jiný 7,30-16. Nerikej mi, že tam jede vrazit 5,50.

Ver, ze nejde, zejmena pokud je to genialita od nejake velke a drahe firmy typu SAP :mrgreen: tedy jde, ale za cenu, ze které se tomu rediteli protoci panenky. Jinak to samozřejmě bude umět nějaké standardní prednastavene smeny, ale fakt to nebývá konfigurovatelne dle prani. Jo a ředitel si urcite nepicha, stejne jako management.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24620
21.2.22 21:30
@Mialina2 píše:
Proč by tam měla být hranice? Když taková zaměstnankyně práci stihne a nebo třeba začne s prací dřív, jako zakladatelka, proč by taková zaměstnankyně nemohla jít o těch deset minut nebo i vic dřív domů? Já chápu, že když budu dělat napr. na tísňové lince, tak tam hraje roli každá minuta. Ale z toho, co píše zakladatelka, mi nevyplývá, že by bylo nutné tak na tom bazírovat. Kdyby po ní zůstávala nedodelala nebo nekvalitni práce, tak chápu, ale pokud s tímto problém není? Já třeba kolikrát, když potřebuju vyřešit něco s lidmi ze země, kde je x-hodinovy casovy posun, sednu k notebooku v 11 večer, protože holt někdy se s těmi lidmi spojit musím. Jindy mám volneji a zaklapnu počítač o hodinu dřív a nikdo to neřeší, jde o to, aby bylo splněné, co má být splněné. Tomu zamestnavateli reálně může být jedno, kdy to dělám…

Ano, takto to máte vy, protože povaha vašeho zaměstnání to evidentně umožňuje. My přesně nevíme, co za práci vykonává zakladatelka. Prostě to mají nastavené tak, že jí tu absenci už započítali, chudák paní z kanceláře za ni dostala spucunk od vedení, že přivřela oko, tak by od zakladatelky bylo přinejmenším fér si to buď pro příště nějak oficiálně domluvit, nebo to už takto nedělat a dát si na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.2.22 21:40
@j.a.n.i1 píše:
Ver, ze nejde, zejmena pokud je to genialita od nejake velke a drahe firmy typu SAP :mrgreen: tedy jde, ale za cenu, ze které se tomu rediteli protoci panenky. Jinak to samozřejmě bude umět nějaké standardní prednastavene smeny, ale fakt to nebývá konfigurovatelne dle prani. Jo a ředitel si urcite nepicha, stejne jako management.

Já myslela, že se to nějak musí, kvuliii inspektorátu práce nebo h´kýhomor. Teda u nás to tak je, furt pípáme jak blbí, ale nikoho to nezajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
21.2.22 21:43
@Lama Lama píše:
Já myslela, že se to nějak musí, kvuliii inspektorátu práce nebo h´kýhomor. Teda u nás to tak je, furt pípáme jak blbí, ale nikoho to nezajímá

ja zazila jedine pichacky, u zamestnavatele, kde to byl nejmensi problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.2.22 21:44
@matkabagristy píše:
ja zazila jedine pichacky, u zamestnavatele, kde to byl nejmensi problem.

no, ono to jde asi nahrdit papírově, ale na to nemá naše nemocnice asi prostory na skladování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
21.2.22 21:45
@Lama Lama píše:

No, to musí bývá ručně :mrgreen: jako obcas člověk zasne, co všechno je u it systemu problém. Cim vetsi, univerzálnější reseni, tim horsi. Zlate veci od nějaké ceske firmicky, tam si alespon muzes vymyslet jak to chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
21.2.22 21:54

SAP to určite vie. A zamestnávateľ čo radšej porušuje zákonník práce než aby zaplatil konzultanta na nastavenie riskuje že ho to v konečnom dôsledku bude na pokutách stáť viac ako ten konzultant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
21.2.22 23:18

@Mialina2 pracovalas někdy v továrně? Tam jede linka a podél té linky sedí třeba deset ženských na deseti stanovištích. Ten stroj se nezastaví, chrlí výrobky a každá ta ženská na tom udělá kousek. Fakt nejde, aby se jedna zvedla o deset minut driv a já mám splněno, odešla. Už když chce jít na záchod, musí se to její místo vykrýt, protože linka se na těch pět minut nezastaví. A ve 14:00 střídání směn, linka jede dál, ženské se vystřídají a stroj chrlí další výrobky. Pracovala jsem takhle několikery prázdniny, slušný výdělek oproti průvodcování v cizím jazyce to byl :mrgreen: A přestože už léta jedu práci „důležité je, co odevzdám,“ tak si moc dobře pamatuju, že fakt veškeré už změny a úpravy jsem si nemohla diktovat sama stylem „a vy tu řešíte pitomou minutu?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
21.2.22 23:22

Nevědělas to zakladatelko, tak si příště dej pozor. Chápu, že nechceš v práci trávit víc času, než je potřeba, ale máte docházkový systém takto nastavený, tak je potřeba se přizpůsobit, i když kdyby my systém kvůli minutě strhnul půl hodiny z odpracované doby, asertivně bych řešila, jestli je to fakt nutné. Ano taky bych řekla že o minuty nejde, ale netuším, jaká je tvoje náplň práce a jak na tvoje odchody nahlíží kolegové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
21.2.22 23:23

Jinak jsme mívali docházkovy systém, kam jsem si to fakt datlovala ručně, a protože jsem měla dost netypickou a každý den jinou pracovní dobu, na konci měsíce jsem to musela za každý den ručně přenastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.2.22 08:31

@Mialina2 přestaň to pořád posuzovat ze svojí pozice. Zrovna ty máš celkem vyjímečnou práci. Prostě pracovní doba je “od-do” a tím to hasne. Pokud chce někdo vyjímku, nechť si ji vyjedná. A ten tvůj příklad z gymplem je taky celkem úsměvnej. Taky jsme dojížděli, ale žádnýho rodiče nikdy nenapadlo chtít po kantorech pravidelný uvolňování z vyučování. Tak jsme holt seděli hodinu ve škole a učili se tam….

• Citovat
  • Upravit
42258
22.2.22 09:00

Ve fabrikach, kde jedou mašiny a lidi se střídají ve směnném provozu, tak tam se jede přesně od do a žádný výjimky se nepovolují, není to technicky uskutečnitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat