Prvňáčci 2015 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
6.7.15 15:35
@Šema píše:
A co delaji ty vasi kulihrasi? Nasi : Holka honi v zahonkach male zabicky :lol: Dava je jinam a kluk lita po zahrade ze je ninja a hlida zlejky aby jim zabky nikdo neukradl :lol:

Jako teď? Predskolacka a skolkarka jsou na prázdninách u prarodičů beztak litaji po zahrade a nejmladší tu pije mléčný drink (mléko se zmrzlinou) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
6.7.15 15:36

@Šema :lol: :lol: Nene, právě naopak. Mladší mi nastupuje poprvé do školky v necelých 3 letech a já od října do práce - po skoro 7 letech doma. Navíc se budeme stěhovat.. Takže tak nějak vše dokupy bude asi pěkný hukot. Ze školy jsem nervozní asi nejmíň, já myslím a doufám, že ho bude bavit, že se mu tam bude líbit - kluk je to šikovný a chytrý a klidný..myslím, že čtení ho nadchne ;) Jen ty rutiny a povinnosti a myslení si na své věci - to bude boj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
6.7.15 15:38

@Hanka253 tak ta prace to mame stejne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
6.7.15 15:40

@Šema takže máš taky 3 a 6 let? cca? No já ke všemu jdu do nové práce, nemám se kam vrátit.. aby toho nového a poprvé nebylo náhodou málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
6.7.15 15:41

..vás budu muset dočíst.. Ať se neptám na věci, na které jste už 3× odpovídaly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
6.7.15 15:44

@Hanka253 klidne se ptej :) od toho jsme tady :) ja mam holku 4 a kluka 7,5mel odkad. Ja taky hledam praci. Ted jsem bohuzel na pracaku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
6.7.15 15:46

@Hanka253 a stehovala jsem se je to skoro 4 roky od Prahy na Vysocinu :) takze vim, co te ceka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
6.7.15 16:07

Teda tady se to rozjelo… člověk si na chvíli odskočí a pak dočítá jak strhaný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caramelkaa
6.7.15 16:14

Holky pak si v září napíšem, jak se dá zvládnout ty školní povinnosti ( domácí úkoly, učení, když jim se tááák nechce a škola je tak strašně otravná :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9307
6.7.15 16:25

@neumisa vid frci to tady :) @Miňonka no jsem na to zvedava… Rikam nebojim se ani skoly jako toho dojizdeni :? To mi vadi. Sice kousek ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
6.7.15 16:26

Holky jste nektera z vysociny? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
6.7.15 16:27

@Kelsey mnam to bych si dala taky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
6.7.15 16:40

Tak jsem prolítla co se debatilo, ať nejsem mimoň ;)
My tu podpoříme skupinu s drobky, kluk má 18,5 kg a nějakých 116 cm, je mu 6,5. Tašku jsme koupili ne klasickou aktovku, ale je to spíš do batohu.. ale má to pěkně vypolustrovaná i vyztužená záda a popruhy pěkně blízko u sebe, takže se nebojím, že mu budou klouzat z těch jeho úzkých ramínek.
S řečí jsme neměli problém - do 2 a 1/4 jsme dělali to miminkovské znakování a pak najednou jako když se zapne knoflík a on spustil a začal mluvit (od té doby marně hledám, kde se to vypíná :lol: ) a během pár měsíců uměl kromě Ř všechna písmenka a mluvil čistě a bez chyb. Když se další 3 roky Ř ne a ne dostavit, šli jsme na logopedii a dopoledne jsem tam byli a odpoledne už ho uměla a než jsem s ním začala cvičit, už se sám opravoval..takže mluví dobře. Všichni mi furt tvrdili, že na ˇ5 má čas do sedmi, ale já to právě nechtěla nechávat na první třídu, kdy bude mnohem víc jiných starostí a tohle mohlo být v klidu pořešené předem - a oplatilo se mi to - prostě potřeboval popostrčit.
Pomůcky kupovat nebudu, naše město dává na prvňáčka škole 2000 Kč, takže kromě bačkor, tašky a penálu (pouzdra pro brněnské ;) ) vše dostanou.. Je to super, jednak ty peníze (2000 člověk na chodíku nenajde), ale i to shánění, že učitelka chce zrovna tyhle a žádné jiné pastelky.
Na kroužky bude chodit taky při družině - mají veliký výběr - určitě vybereme. Angličtinu mají od první třídy, takže to nic, kluk chce keramiku a my chceme, aby si tam vybral nějaký sportovní - je tam toho dost.
Všechny kroužky, co ted chodíme, tak odbourám na příští rok, abych to nějak zvládala. Však budou mít těch nových a rozvíjejících podnětů ve škole a školce víc než dost, bych řekla..
Juj to je román ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.15 16:41
@Šema píše:
@Kelsey mnam to bych si dala taky :P

Tak já ti trošku posilam :-D můžeš si vybrat, s červeným brckem je dětska verze a s bílým s kávou pro velké :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
6.7.15 16:45

@Šema já našla práci bez problémů, naštěstí. Nestěhujeme se nikam daleko. jen pár kilometrů za město, ale i tak to bude ze sídliště uprostřed města velká změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí