Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi proto že ženský cyklus je individuální a v podstatě den sem nebo tam…
Obvykle se první den cyklu bere první den kdy se objeví opravdu krev. Slabé špinění den dva se bere ještě jako předchozí cyklus.
Tady bych to tipla spíš na ovu 14DC a LF 10-11, je to obvyklejší a taky pokud špinění je delší, tak jde spíš o špinění na konci cyklu, než pomalý rozjezd MS. Já to mám taky tak, LF 11-12dní ale od 10DPO špiním. Jediné cykly kdy jsem nešpinila byly ty ve kterých jsem otěhotněla.
Myslím že je jedno kdy se začne pít, někdo ho pije při MS, protože pomáhá při bolestech, a někdo až od skončení MS. Pro klid duše bych ho třeba začala pít až od opravdového krvácení, den dva je celkem jedno, stejně tak i s ovulací. Většinou se měří bazální teplota a ta potvrdí ovulku tři dny zpětně, těch pár dní +- je docela jedno.
až kdyby se déle nedařilo, zaměřila bych se na nejasnosti. ![]()
Jen s pitím kontryhele, určitě bych nepila čistý kontyhel, ale nějakou čajovou směs, např. od Grešíka - Ženský čaj
http://www.gresik.cz/…/zensky.html
Jinak je samotný kontryhel poměrně silný a může spíš uškodit, než pomoct.
Směs se pije až po skončení ms, pak do ovulace - cca 14 DC 2× denně a pak už jen 1× denně a při nástupu ms se opět čaj vysadí a pije se po skončení ms.
@Anais píše:
Jen s pitím kontryhele, určitě bych nepila čistý kontyhel, ale nějakou čajovou směs, např. od Grešíka - Ženský čaj
http://www.gresik.cz/…/zensky.html
Jinak je samotný kontryhel poměrně silný a může spíš uškodit, než pomoct.
Směs se pije až po skončení ms, pak do ovulace - cca 14 DC 2× denně a pak už jen 1× denně a při nástupu ms se opět čaj vysadí a pije se po skončení ms.
No a to je potiz internetu, ze clovek najde temer jakekoli informace. Zde na emiminu jsem nasla, ze je lepsi cisty kontryhel a ne smes a ze se ma pit od prvniho dne cyklu az do ovulace a pak vysadit a zase zacit pit az 1 DC. Zakladatelka
@Anais přesně takhle užívám drmek, pokud vím tak s bylinkama by se po 3týdnech měla dělat pauza. Takže během MS vysazuju.
s tím kontryhelem jsem to už několikrát četla, že naopak měl negativní účinky. ![]()
@Anonymní píše:
No a to je potiz internetu, ze clovek najde temer jakekoli informace. Zde na emiminu jsem nasla, ze je lepsi cisty kontryhel a ne smes a ze se ma pit od prvniho dne cyklu az do ovulace a pak vysadit a zase zacit pit az 1 DC. Zakladatelka
já mám „otestováno“ sama na sobě, pila jsem ho, tak jak píšu a folíky dorůstaly rychleji. Po třech měsících udělej pauzu.
Jinak doporučuju prostudovat tuhle stánku. Váňa se bylinkami zabývá hodně dlouho a je jeden z mála, kterému věřím ![]()
http://www.ipavelvana.eu/product.php?…
Tohle je právě jeho doporučení, kterým jsem se řídila
Kontryhelový bylinkový čaj na otěhotnění
Příprava : 50g Kontryhelu, 50g Yzopu lékařského, 50g Tužebníku jilmového a 50g Kotvičníku zemního. Jednu polévkovou lžíci této bylinkové směsi zalijeme 1/4 litrem vařící vody a necháme 20 minut louhovat, poté scedíme.
Užívání a dávkování : Pijte prvních 7 dní po menstruaci 2× denně (nalačno ráno a večer) a zbylé dny 1× denně ráno nalačno. Během menstruace čaj nepijte. Doporučuje se užívat minimálně 3 menstruační cykly.
Ahoj mile damy mam otazecku chtela bych se zepta jestli je normalni lutealni fazi 11-12 dni jestli jeto normalni dekuji vam predem.
@Amalka1983 píše:
Ahoj mile damy mam otazecku chtela bych se zepta jestli je normalni lutealni fazi 11-12 dni jestli jeto normalni dekuji vam predem.
je to naprosto normální. Normální rozmezí je 9-16dní. Pokud máš 11-12 pravidelně, tak je to prostě u tebe standard (u mě taky, děti mám dvě) ![]()
Adelka83 moc vam dekuji za odpoved jeste jedna vec me trapi od kdy se pocita lutealni faze od doby kdy klesne BT. Nebo o dedne kdy se objevi spineni dekuji predem.
@Amalka1983 píše:
Adelka83 moc vam dekuji za odpoved jeste jedna vec me trapi od kdy se pocita lutealni faze od doby kdy klesne BT. Nebo o dedne kdy se objevi spineni dekuji predem.
Luteální fáze se počítá od první zvýšené teploty po ovulaci do další MS. špinění, po kterém plynule následuje spuštění MS, jakože krev, se počítá ještě do daného cyklu..obvykle před nástupem MS teplota klesne.
@Amalka1983 píše:
Andelka83 moc dekuji moc mi to pomohlo
není zač. Píšeš si někam graf?
Andelka83 jo jasne ze si pisi uz 4 mesice graf. Ale sem stoho trochu zmetena.Mam 28 deni MS. A ovulaci mam 14 den MS potvrdzenou ovulacnima testama. lutealni fazi mam 11-12 dni.Dnes 28D MS mi poklesla BT 0,4c, a menstruace stale nikde jen trochu spineni, tak sem trohu stoho blazen jestli se uz posledni den vysokych teplot pocita za konec lutealni faze a nebo az den kdy zacne normalni menstruacni krvaceni. No ale snad sem to pochopila no uvidime
![]()
É, hlavně 28denní je cyklus, ne MS
Trochu mi nevychází čísla..při délce cyklu 28 a LF 11-12dní bys měla mít ovu 16-17 den cyklu..Mohla bys tu nějaký graf hodit prosím?
Za první den nového cyklu se počítá denkdy seobjevila červená krev. špinění se počítá ještě do starého cyklu.
@Amalka1983 píše:
Andelka83 jo jasne ze si pisi uz 4 mesice graf. Ale sem stoho trochu zmetena.Mam 28 deni MS. A ovulaci mam 14 den MS potvrdzenou ovulacnima testama. lutealni fazi mam 11-12 dni.Dnes 28D MS mi poklesla BT 0,4c, a menstruace stale nikde jen trochu spineni, tak sem trohu stoho blazen jestli se uz posledni den vysokych teplot pocita za konec lutealni faze a nebo az den kdy zacne normalni menstruacni krvaceni. No ale snad sem to pochopila no uvidime![]()
Ano trochu tom v hlave popletene
.skusim ti poslat svoje posledny grafy za predesle 2mesice.jeto trohu jinaksi nez obvikli graf. Ake stou ovulkou asi mas pravdu nat tim sem se nezamyslela.
Ahoj, pisi anonymne, nechci, aby okoli vedelo, ze se snazime o mimco, nechci jim pridelavat starosti tim, ze nam to mozna bude trvat dele.
Podobna diskuzni temata jsem prohlizela, ale nejasnosti nezmizely. Jde me o to, kdy se bere prvni den MS. Zda se pocita jiz spineni nebo az silnejsi krvaceni. Nekteri lekari rikaji to a jiny to. Jak to, ze na to nejsou jednotne nazory?
Vim, ze bych se mela ptat me doktorky, ale snazime se teprve 4. mesic, coz je na nejaka vysetreni kratka doba. Vzdy jsme brala jako prvni den MS jiz spineni, tudiz jsem mela cyklus 24-26 dni, ovulaci 17 DC (zjisteno pomoci ovulacnich testu) a tudiz lutealni fazi dlouhou jen 7 dni, coz je moc kratke. Pokud bych brala za prvni den MS az silnejsi krvaceni, tak bych mela ovulaci 14 DC a lutealni fazi 10-11 dni, coz uz je lepsi. Bude me 31 let, nechtela bych cekat zbytecne rok, kdyz uz ted bych videla, ze je potiz v kratke lutealni fazi.
Take piji na podporu otehotneni kontryhel, ma se pit od 1 DC az do ovulace, tak vlastne nevim, ktery ten den to je a kdyz ho zacinam pit jiz prvni den spineni, tak si tim nejak nepritezuji.
Dekuji za rady.