Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dnes jsem dostala doporučenku od své lékařky k IVF a ráda bych nějaké informace. Stále se mi honí něco hlavou.
@Aduš77 Klidně se ptej, když budu něco vědět, tak ráda poradím. ![]()
Je to o tom, že se aplikují léky, odeberou se vajíčka, oplodní se a vrátí se zpět. Já bych chtěla vědět víc. Např. jak často se tam jede, užívání léků, cena, atd.
@Aduš77 Ve zkratce je to přesně jak píšeš… jinak nejprve je konzultace, odběry krve, ultrazvuk, pak se při MS začnou pichat léky. Pak jdeš na ultrazvuk- aby viděli, jak reagujete, někde odebírají i krev, pak přichází odběr, odeberou vajíčka, oplodní je a 3,4, nebo paty den je vracejí.
Cenu to nepovim, každá ji má jinou, podle toho, kolik léku je potřeba, jaké věci navíc děláš. U nás to bylo od 26 tisic až po 50.
Kolik se těch vajíček může vrátit? Žena si rozhoduje o počtu vajíček, ale ráda bych věděla kolik se jich tam může dát?
@Aduš77 vracejí do dvou. Pokud mas vic, zamrazi, kdyby se náhodou nepovedlo, další měsíc muže být kryoembryotransfer.
Děkuji za drahé informace
jsem moc ráda, když se můžu někoho zeptat
@Aduš77 klidně se ptej dal, nás ceka pate/ šesté IVF tak už vím co a jak ![]()
@Aduš77 jj, dvě- jedno máme doma a druhe bylo teď v listopadu, tt i krev pozitivní ale začala jsem krvacet a odeslo