První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Jani85 píše:
Chci se zeptat od kolikateho mesice mu muzu do jidla pridat vajicko? maly moc pekne papa uz nechce odpoledne ani mliko sni celou sklenicku a je spokojeny.
mezi 4-6 měsícem můžeš dát vajíčko. Dávám malé celé vajíčko 1× týdně od 5. měsíce, miluje ho
- Citovat
- Upravit
@L-ennka @sad 1 no já dávám kaši 18.30, pak koupeme a tak 19.45 kojím a měl by spát. ale stejně se budí.
No a starší se naučil vstávat na vodu..naštěstí obyvkle si flašku najde v posteli sám a nebudí mě.
Mladšímu bych klidně dala po kaši vodu, nebo i v noci, ale on ještě nic ničím nepije, trénujeme pomalu, dá tak 40ml za den a ještě u toho kucká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jani85 mělo by s ezačínat žloutkem, bílek až později. Napřed dáš půl žloutku, další týden celý a můžeš dávat 1× týdně místo masa. Já ho pasíruju přes cedník nebo přes lis na česnek. Jinak to dělá hrudky a malému to vadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka do čehokoliv. Oblíbená je kombinace brambor, řepa, vajíčko. Kolem roka už jsem dávala celé vajíčko, do polívky nebo zapéct se zeleninou…teďka už myslím ani neplatí doporučení že bílek až po roce, ale i tak se zavádí napřed žloutek, je tuším i výživnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsme si dali půl skleničky mrkvičky, zapomněla jsem vytáhnout domácí mixovaou z mražáku, tak byla záchrana
Dala jsem jí zapít pár lžiček šťávičky a kojit budu asi až za 3 hodky, když je spokojená
, ne? Nebo jak to děláte?
My kašičku později dát nemůžeme. Večer už počítám snad každou minutu, ať už dám kaši a jdem se koupat, protože je strašně protivná. Včera se krásně vyspala do 15.30, tak jsem o půl hodky koupání posunula, ale jinak se to moc nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jani85 píše:
A to vajicko ji rozmixujes do jidla?
já ho nakrájím nadrobno tím kráječem na bramb. salát, tou mřížkou, jestli víš. Pak ho ještě dorazím vidličkou
Ale mně malá jí kousíčky, není zvyklá na mixing, akorát jsme zjistila, že rýži jako jedinou, má raději rozmixovanou, i s masem.
- Citovat
- Upravit
@Martinaxxx presne.taky vecer pocitam minuty, at uz ji muzu jit vykoupat, protoze je taky strasne protivna.nic ji uz nebavi a kdyz ji nenosim, tak se proste vzteka. hruza
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se malá vzteká taky hrozně už od těch 17 h, já ji kolem 17:45 h okoupu, pak ji dám můlíčko, ale jen tak 100-140 ml, dám ji kolem, 18:15 h spát, a ona se mi sama pak budí na kaši kolem 21 h, to krmení skoro i prospí, pak hned uložím a spí do rána. Teda ale ona se budí kolem 5 h, ale to už jsme taky spravili, a před 6. hodinou dělám mrtvého brouka.
- Citovat
- Upravit
@sad 1 ja ji koupu az o pul sedmy, koupala jsem ji az o pul osmy, ale jak se zmenil cas, tak si nemohla zvyknout a byla uz hrozne unavena, tak ji koupu uz normalne o hodinu driv.ani nevis jak si preju, aby mi taky spala celou noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka píše:
@sad 1 ja ji koupu az o pul sedmy, koupala jsem ji az o pul osmy, ale jak se zmenil cas, tak si nemohla zvyknout a byla uz hrozne unavena, tak ji koupu uz normalne o hodinu driv.ani nevis jak si preju, aby mi taky spala celou noc
no víš, ale já sice v noci nekrmím, ale mně se zase budí od těch zubů, někdy hned kolem 20 hodin, jindy kolem 1 hodiny ráno, někdy už od 4 chce strašit a pořvává, a nakonec to stejně končí často sirupem
Ale za normálních okolností spí fakt po té kaši celou noc, jen podávám dudáky, ale to hned taky usnu. Ale někdy podávám 3×, někdy třeba 15 x. S bolestí zubů vždy přichází dudákování i 15 x
![]()
Od narození mi malá vstávala tak 1-2× za noc. Krmila jsem jí odsátým MM. A od toho uk. 4 měsíce krmím kaší, od 4,5 měsíce spí celou noc, takže asi 14 dní, možná 3 týdny to trvalo ji odnaučit na noční dlabanec.
- Citovat
- Upravit
@sad 1 no ale vstava kvuli tomu, ze ji boli zuby a ne ze zvyku nebo jen tak ze proste chce
me mala taky spala uplne krasne do trech mesicu, spala mi od deviti do sesti do rana a pak jeste unsula treba do pul devaty..za to ted to stoji za to..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já bych se toho tak nebála, já fakt malé dávám napít tak 1× do týdne. Jako mám to u postele nachystané, ale většinou to ani nezvednu. Já jen podávám dudáky