Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rošťanda píše:
Jsme na tom stejně, každej měsíc PMs a příznaky těhu a rok apůl nic, ted čekám na MS a už mám ale bolesti, chutě jako před ms tak dojde
A kolik vám je? Nechcete to řešit s Dr.? Stačí nejdřív jen udělat hormonální profil, kouknout na utz nebo zkus měřit bazální teplotu, prostě ať víš, zda vůbec ovuluješ a kdy.
Nebo poslat chlapa na spermiogram, to taky v dnešní době není od věci.
@Litta píše:
A kolik vám je? Nechcete to řešit s Dr.? Stačí nejdřív jen udělat hormonální profil, kouknout na utz nebo zkus měřit bazální teplotu, prostě ať víš, zda vůbec ovuluješ a kdy.Nebo poslat chlapa na spermiogram, to taky v dnešní době není od věci.
jojo chodím do Car u Apolináře, právě mám clostík a tento měsíc bylo aspon jedno vajíčko, ale zda jsem otěhotněla nevím, čekám v neděli ms, ale dr říkala, že se to rozjede ta ovulace já ji neměla rok
Jinak mám hormon profil za sebou atd…utz 12Dc na folikuly a clostík, dr se snaží na ivf nechci, je to už moc hormonu a trpím na nezzhoubné nádory v těle po tom, takže u mě ivf nepřichází v úvahu, chci být zdravá pro své dítě, dcerce a druhé bud přijde nebo ne no, co andělám, ale vždy je zklamání při ms no
Asi desaty, den po oplodneni me probudilo pichani v podbrisku a den na to neprijemne bolesti panve a delohy. Podobne ale jine nez ms. Byla sem presvedcena ze sem v tom a taky ze jo. ![]()
@rošťanda Aha, aha, já právě z toho prvního příspěvku nepoznala, co už máte za sebou. Ta ovulace u vás asi bude hlavní problém, ale pokud tam něco máš, tak se to dříve či později třeba ještě povede. ![]()
@rošťanda Jak si přišla na to, že ovu nepřichází?? Já si dělám ty ovu testy, ale snad se jim dá věřit.. když mám mít ovu, tak mi přijde, že to i poznám.. bolí mě břicho, mám chuť na sex a čárka je vždy silná.. tak snad ji mám.. pokud se nezadaří do půl roku, poženu m anžela na spermio.. už mám nervy ![]()
Já teda byla po ET, ale tak 5 dní po jsem měla žaludek na vodě, nechutenství, průjem, nechutnalo mi kafe, navalovalo se mi…hned jsem poznala že to vyšlo a dneska jsou malýmu 2 roky. Zítra jdu na další ET tak jsem zvědavá, jestli to bude stejný
![]()
@Bobina66 píše:
@rošťanda Jak si přišla na to, že ovu nepřichází?? Já si dělám ty ovu testy, ale snad se jim dá věřit.. když mám mít ovu, tak mi přijde, že to i poznám.. bolí mě břicho, mám chuť na sex a čárka je vždy silná.. tak snad ji mám.. pokud se nezadaří do půl roku, poženu m anžela na spermio.. už mám nervy
U ovu testů je právě zrádnost v tom, že ukazují ty hormony, co ovulaci doprovází, což je dobré na o trochu lepší načasování než naslepo, ale nemáš jistotu, že nakonec opravdu byla. Bolesti jsou u tebe spolehlivější ukazatel, i když ty taky někdo má ještě před prasknutím, někdo při něm a někdo až chvíli po. Nejlepší je na tohle to měření bazální teploty, protože odráží vzestup hormonu po ovulaci, takže je to jistější. Ale 5 měsíců je v dnešní době ještě celkem OK, nezoufej.
Spermio radši zkuste, buď začnete vylepšením toho, nebo vás to aspoň trochu uklidní a povzbudí. ![]()
Já jsem byla strašně vzteklá a nepříjemná, ale testovala jsem až po 5 dnech zpoždění, abych nebyla zbytečně zklamaná…
@Bobina66 píše:
@rošťanda Jak si přišla na to, že ovu nepřichází?? Já si dělám ty ovu testy, ale snad se jim dá věřit.. když mám mít ovu, tak mi přijde, že to i poznám.. bolí mě břicho, mám chuť na sex a čárka je vždy silná.. tak snad ji mám.. pokud se nezadaří do půl roku, poženu m anžela na spermio.. už mám nervy
dle testů ovu, pak jsem šla k dr, udělala mi 3DC hormon profil a zjistilo se, že opravdu neovuluju a dle utz na PCO
Jsem 8DPO a TT negativní, určo těhu nejsem, no tak zkusíme jiný měsíc
právě mě jen zajímá kdo to na sobě vážně pozná před ms to těhu…
Mám teď čerstvou zkušenost. 5 dní před neočekávanou MS jsem měla zase chutě jako vždy, začaly mě pobolívat i prsa. V neděli se mi zdál i čípek, že se zkracuje a fakt jsem měla za to, že MS zase přijde.
V úterý MS nepříšla. Ve středu ráno jsem se málem pozvracela a byla přecitlivělá, tak jsem udělala v poledne test a vyšel jasně pozitivní
.
Takže já byla smířená, že MS zas přijde a místo toho objevila konečně po půl roce // ![]()
Ja som cakala prvy menzes po skonceni kojenia. No, jedneho dna som citila, jak sa mi v bruchu nieco zavlnilo. Hura, menzes! Nedorazil… ani dalsie tri mesiace. Zasla som za dr, ze daco nie v poriadku, ze uz tri mesiace nekojim… bola som 11+0.