První Vánoce u tatínka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5757
26.11.20 20:20
@Netopirek píše:
Moje dcera má taky jedny Vánoce u mě, druhé u táty. Není v tom problém. On je tráví se svými rodiči, takže tam má celou jeho rodinu.

Známé kluci tráví každý Štědrý den s tátou. Ona si ho s nimi dělá dřív, většinou 23 nebo i dříve.

Co to udělat obdobně?

Už jsem to psala výše, pro mě to není problém, ale ony obě brečí a brečí, že je jen jeden Štědrý den a že chtějí být doma…říkala jsem o jiných zemích, o tom, že hodně dětí je u tatínků, že jsme některý rok byly u babiček…Nic nepomáhá…ale snad se to zklidní…CVhtěla jsem zkušenost, jestli někdo řešil a jak nakonec dopadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15399
26.11.20 20:21
@Aglája75 píše:
Pro mě to není problém, ale on to udělat za žádnou cenu nechce, obě ho už několikrát prosily. Je mu jde jen o jeho ego, on si prostě na tatínka jen hraje - vymezený přesně daný čas a teď rozhoduju já já já:-( To byl i důvod rozvodu…on doma skoro nebyl, vše bylo na mě, holky nebyly zvyklé, že je obléká, usíná s nima, koupe, nešel třeba ani se podívat na krouek bruslení…ale pak si 1× za 1-2 měsíce vzpomněl, že teď bude tatínek a vezme je na chatu sám beze mě 200km daleko, ony nechtěly a mohla jsme za to já:-(, protože jsem je naváděla:-). A v tomhle módu jede stále a teď má navíc ta práva otce, že:-)…a vše to dává holkám „sežrat“ máme dohodu a tak to bude je jeho odpověď na vše :-(.

Tak holt dětem vysvětlit, že tatínek nechce společně vánoce a nedá se nic dělat. Díky tomu budou mít Ježíška dvakrát, což je přece velká paráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.11.20 20:35
@Aglája75 píše:
Už jsem to psala výše, pro mě to není problém, ale ony obě brečí a brečí, že je jen jeden Štědrý den a že chtějí být doma…říkala jsem o jiných zemích, o tom, že hodně dětí je u tatínků, že jsme některý rok byly u babiček…Nic nepomáhá…ale snad se to zklidní…CVhtěla jsem zkušenost, jestli někdo řešil a jak nakonec dopadlo…

mě dcera brečela jen jednou když měla jet k tátovi. Tak ji nechal doma a přijel si další týden. Od té doby problém nebyl. Ale dceři byly 4, takže ona si zvykla rychle.
Je to blbé, ale holky si bohužel musí zvyknout.
Ještě si vzpomínám na jednu diskuzi kde maminka předávala dítě 24. po obědě. Tak dělala vánoční nadílku hned ráno 24. Ale tam taky bylo dítě školkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.20 20:43

Zakladatelko, chci Te podporit, nebud z toho spatna, pak to deti vyciti a bude to jeste horsi. Ja mam holky 10 a 12 a take jsme si tim prosly, ze Stedry den je proste jen jeden ten pravy, a ze k tatovi nechteji, stridame secpo roce…a on se choval podobne debilne jako ten Tvuj…ale s vekem se to zlepsilo, proste to tam nejak pretrpi a tesi se domu. Vim, jak Ti je, a rady jinych, ze si mas s chlapem promluvit, moc nepomuzou…s nekterymi typy, co se msti matce, neni rec.

• Citovat
  • Upravit
31291
26.11.20 20:45

Ach jo, my sme první Vánoce, dva měsíce po rozchodu, trávili u mě, všichni tři společně. Ex naštěstí nebyl v tomhle egoista, letos je u mě a už teď mluví i tom, že příští Štědrý den u táty. Pohoda.
Vy stě se rozvedli teď na podzim a hned první Štědrý den jsou u táty, mimo domov? Škoda, že stě se nedohodli, že budou jeho vánoce ty příští, děti by měly rok na to si zvyknout…
Jinak v tomhle případě bych holkám udělala vánoce 23. Že ses s Ježíškem domluvila o den dřív. Tím se jim podle mě uleví. Třeba ze začátku budou divné koukat, ale pak je vezme vánoční nálada a datum přestanou řešit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
26.11.20 20:52
@Anonymní píše:
Zakladatelko, chci Te podporit, nebud z toho spatna, pak to deti vyciti a bude to jeste horsi. Ja mam holky 10 a 12 a take jsme si tim prosly, ze Stedry den je proste jen jeden ten pravy, a ze k tatovi nechteji, stridame secpo roce…a on se choval podobne debilne jako ten Tvuj…ale s vekem se to zlepsilo, proste to tam nejak pretrpi a tesi se domu. Vim, jak Ti je, a rady jinych, ze si mas s chlapem promluvit, moc nepomuzou…s nekterymi typy, co se msti matce, neni rec.

Dekuji. Ja vim, me to prave ani tak hrozne neprijde mit Vanoce 2× i kdyz bych pro ne chtela spolecne, tak snad to na ne neprenasim. Me to tak nejak stve vsechno, ze je to moje chyba, ze misto radosti a teseni se, musi brecet:(… ale vim, ze premyslenim nad tim nikomu z nas nepomuze:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
26.11.20 20:58

@Aglája75 to je nějaký šotek ty prázdný příspěvky?
Já bych to asi moc nerozpitvávala, zbytečně se v tom nehnípala, zkrátka bych jim řekla, že je to neměnný fakt, se kterým nejde hnout a soustředila bych se s nimi na Váš štědrý den, plánování - malý/velký stromek, v květináči, uřezanej, slaměnej/s koulema bez blikátek, kapr/řízek/losos, jaký koledy… Prostě pozitivně. Klidně se s nima dohodla, že vy tomu budete řikat 24. a pro vás to prostě 24. bude, se vším všudy, uplně k nerozeznání od předchozích a následujících dní. Stejně jako to má spousta jiných dětí i třeba v úplných rodinách, kde rodiče slouží v nemocnici/u polocii/hasičů…Neni jeden den důležitější než druhý. Prostě jeden je s tátou, jeden s mámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.20 20:59

Vzhledem k jinym tematum ktere na podobna temata pisete ( a vlastne i o tech Vanocich) jsem presvedcena, ze ten stres na ne prenasite vy. Spolecne Vanoce mozna tak pokud jste od sebe par tydnu. Nedomnivam se, ze je nutne hrat divadlo (6 a 11 nejsou prtata) a nedivim se, ze to ex nechce. Deti nejsou hloupe a pokud z toho nebudete delat vy drama a hezky to vysvetlit - jako pise Lama (coz bohuzel podle me nejste schopna) tak si na to, ze jednou u nej, jednou u vas v pohode zvyknou. Manzelovi deti s tim jsou naprosto v pohode a vyhovuje jim to a to od nizsiho veku nez ty vase.

• Citovat
  • Upravit
5757
26.11.20 21:02
@Mar__tanka1983 píše:
Ach jo, my sme první Vánoce, dva měsíce po rozchodu, trávili u mě, všichni tři společně. Ex naštěstí nebyl v tomhle egoista, letos je u mě a už teď mluví i tom, že příští Štědrý den u táty. Pohoda.
Vy stě se rozvedli teď na podzim a hned první Štědrý den jsou u táty, mimo domov? Škoda, že stě se nedohodli, že budou jeho vánoce ty příští, děti by měly rok na to si zvyknout…
Jinak v tomhle případě bych holkám udělala vánoce 23. Že ses s Ježíškem domluvila o den dřív. Tím se jim podle mě uleví. Třeba ze začátku budou divné koukat, ale pak je vezme vánoční nálada a datum přestanou řešit. :think:

Odstehival se v loni v breznu a od te doby uz funguje nejaka dohoda. Rozvod byl v prosinci 19. Meli jsme byt spolu vzdy na Vanoce. On to i vloni odmitl, tak u nej holky byly 23.12 od 9 rano do 7 do vecera a pak 30.12-1.1. Ale to jim nevadilo, ze tatku nemely ( teda male) vecer mu vilala na Whats app co dostala…
Ale holt byt beze me a jeste ne doma… je pro ne horsi… ja bych klidne odjela k segre, aby byl s holkama u nas, ale on holt neustoupi a nic nam nezbyde nez prezit:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
26.11.20 21:03
@Anonymní píše:
Vzhledem k jinym tematum ktere na podobna temata pisete ( a vlastne i o tech Vanocich) jsem presvedcena, ze ten stres na ne prenasite vy. Spolecne Vanoce mozna tak pokud jste od sebe par tydnu. Nedomnivam se, ze je nutne hrat divadlo (6 a 11 nejsou prtata) a nedivim se, ze to ex nechce. Deti nejsou hloupe a pokud z toho nebudete delat vy drama a hezky to vysvetlit - jako pise Lama (coz bohuzel podle me nejste schopna) tak si na to, ze jednou u nej, jednou u vas v pohode zvyknou. Manzelovi deti s tim jsou naprosto v pohode a vyhovuje jim to a to od nizsiho veku nez ty vase.

proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
26.11.20 21:05
@Lama Lama píše:
Já bych to asi moc nerozpitvávala, zbytečně se v tom nehnípala, zkrátka bych jim řekla, že je to neměnný fakt, se kterým nejde hnout a soustředila bych se s nimi na Váš štědrý den, plánování - malý/velký stromek, v květináči, uřezanej, slaměnej/s koulema bez blikátek, kapr/řízek/losos, jaký koledy… Prostě pozitivně. Klidně se s nima dohodla, že vy tomu budete řikat 24. a pro vás to prostě 24. bude, se vším všudy, uplně k nerozeznání od předchozích a následujících dní. Stejně jako to má spousta jiných dětí i třeba v úplných rodinách, kde rodiče slouží v nemocnici/u polocii/hasičů…Neni jeden den důležitější než druhý. Prostě jeden je s tátou, jeden s mámou.

Ty prazdny prispevky nevim proc jsou, ja jsem ho normalne napsala a neni videt. Ja to tak delam a nepitvam a jak pisu, pro me to vubec problem neni, ze budeme mit Stedry den jindy… vidim ale je, tak jsem chtela, jestki nekdo nezazil a jeho zkusenost mi neporadi neco pomuze bez slzicek:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
26.11.20 21:08
@Anonymní píše:
Vzhledem k jinym tematum ktere na podobna temata pisete ( a vlastne i o tech Vanocich) jsem presvedcena, ze ten stres na ne prenasite vy. Spolecne Vanoce mozna tak pokud jste od sebe par tydnu. Nedomnivam se, ze je nutne hrat divadlo (6 a 11 nejsou prtata) a nedivim se, ze to ex nechce. Deti nejsou hloupe a pokud z toho nebudete delat vy drama a hezky to vysvetlit - jako pise Lama (coz bohuzel podle me nejste schopna) tak si na to, ze jednou u nej, jednou u vas v pohode zvyknou. Manzelovi deti s tim jsou naprosto v pohode a vyhovuje jim to a to od nizsiho veku nez ty vase.

Vas nazor mate na nej pravo, diskuze je verejna :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
26.11.20 21:11
@Lama Lama píše:
 P

Je vidis na ty hasice nebo doktory jsme zapomnela👍 👍 diky to je dobry, to urcite jeste reknu, ze to neni o tom, ze nejsme s tatkou spolu, ale ze nekdo ma STedry vecer jindy kvuli praci a dulezite praci.. dik to muze pomoc v tom, ze spolu ho nebudeme mit 24.12.

Příspěvek upraven 26.11.20 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
26.11.20 21:12
@Aglája75 píše:
Dekuji. Ja vim, me to prave ani tak hrozne neprijde mit Vanoce 2× i kdyz bych pro ne chtela spolecne, tak snad to na ne neprenasim. Me to tak nejak stve vsechno, ze je to moje chyba, ze misto radosti a teseni se, musi brecet:(… ale vim, ze premyslenim nad tim nikomu z nas nepomuze:)

Ono děti si hodně přebírají pocity svých rodičů. Takže pokud je z toho do pláče tobe, není se co divit, že to holky taky nesou blbě.
Já bych skoro přemýšlela nad ráznějším rozhovorem s holkama, nejsou úplně maličký…prostě holky, je to tak jak to je, vánoce se střídají, táta si je s vama chce taky užít. Není to žádná tragédie, budete mít štědré dny dva, jeden s tátou, jeden se mnou, takže žádné slzy, na světě jsou miliony děti, které nemají vánoce vůbec žádné, které nemají ani rodiče nebo střechu nad hlavou, a vy tu budete vyvádět kvůli tomu, že budete mít dvoje.
Jako nekřičet na ně, nehadat se, ale prostě je to tak. Do školy se taky chodí, zuby se čistí, zelenina se papá. Narozeninové oslavy už taky za ten rok a půl nejspíš měly dvoje a nebylo to špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
26.11.20 21:15
@Mar__tanka1983 píše:
Ono děti si hodně přebírají pocity svých rodičů. Takže pokud je z toho do pláče tobe, není se co divit, že to holky taky nesou blbě.
Já bych skoro přemýšlela nad ráznějším rozhovorem s holkama, nejsou úplně maličký…prostě holky, je to tak jak to je, vánoce se střídají, táta si je s vama chce taky užít. Není to žádná tragédie, budete mít štědré dny dva, jeden s tátou, jeden se mnou, takže žádné slzy, na světě jsou miliony děti, které nemají vánoce vůbec žádné, které nemají ani rodiče nebo střechu nad hlavou, a vy tu budete vyvádět kvůli tomu, že budete mít dvoje.
Jako nekřičet na ně, nehadat se, ale prostě je to tak. Do školy se taky chodí, zuby se čistí, zelenina se papá. Narozeninové oslavy už taky za ten rok a půl nejspíš měly dvoje a nebylo to špatné…

Ale me neni domolace z toho, ze budou s tatkou, ja uz jsem si to v sibe vyresila a jak jsem uz kolikrat psala Vanoce nijak extra neprozivam ani Silvestra, slavit muzu kazdy den :) atd… do breku je mi, kdyz je vidim smutne nestatsne, kdyz si predstavim, ze tam budou brecet…psala jsem, ze me prekvapilo, jak moc je to pro ne tezke… ja jsem to brala tak jak to je… dokoce jsem domluvena v pravi, ze budu delat a pak budu mit nahradni volno a usetrim dovolenoi…
Samozrejme jsme male rikala, zenekomu treba tatinek umre a nema ho vubec a kdyby bo mel byl by stastny i kdyby meli Stedry den v lete a tak.
Prirovnavat ale byti s tatkou a Stedry den k chozeni do skoly je podle me nejhorsi varianta… s tatou jim ma byt hezky a ne byt u nej protoze mi nic jineho nezbyva amusim tam, ale jen muj nazor:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová