Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@beruska1533 píše:Ahooj holky
Já jsem v 6tt. Za 14 dní bude prý první fotečka mimi. Dostanu už na té další návštěvě i těhotenský průkaz?
Kazdej gynekolog to dela jinak, ale spis ne, jsi úplně na začátku. Ja dostala až ve 13 tt. ![]()
@beruska1533 Jak píše mihalka, tak každý to má jinak .. já ji třeba už dostala někdy v 6 týdnu, ale co tak koukám, tak je dávají spíše po prvním screeningu
@Adula99 Mozna bude malinko vetsi nez treba my. Ja byla na screeningu take 20+2 a malej vazil 326g, moje kamaradka v 21+1 a jeji malej mel 360g
ale i to vase rozpeti je porad v norme
Pani doktorka by urcite upozornila kdyby to bylo neco neobvykleho ![]()
@Issabell0002 moc dekuju za utechu osobne si myslim to same ..
Mimochodem vam vsem zavidim ze uz vite pohlavi ja si budu muset pockat do porodu kvuli tradici
![]()
@Luciee97 To my ho vědět budeme ale rodinu necháme překvapit ![]()
Ahoj, holky, doufám že nevadí že bych se tu k vám přidala. Nyní jsem 16+2. Za sebou máme první screening,který dopadl dobře. Tuto středu jsem byla na kontrole u svého dr a vše je v pořádku. V lednu jdeme na druhý screening, který ai platíme jako samoplatci, ale to nevadí. Tehotenskou průkazku jsem dostala hned v 8 týdnu, každý dr to má opravdu jinak. Jinak nwco o mě. Stále chodím do práce, (dělnice ve výrobě ve firmě se zdravotnickymi pomůckami). Až teď posledních 14 dnů mě dali na méně náročnou pozici, než jsem byla. Ale v lednu již plánuji nastopit na nemocenskou. Termín porodu máme 5.6. A víc o nás? Je mi 25, jsem vdaná, manžel je o 10 let starší. Bude to naše první dítě a zadarilo se nám na první pokus ![]()
Co vy ostatní? Už pomalu nakupujete výbavu a podobně? Já si vybírám kočárek jinak zatím nic. A přiznávám se že mám strach z porodu. ![]()
@kacaaa Ahoooj
Mě je 20 a jednou jsem si prošla ZT. Nakupovat věci zatím nenakupujeme kvůli tomu ať pak nejsme ještě více zklamaní kdyby se něco stalo.
Ale je to docela dilema..přemýšlím nad tím že začneme nakupovat jak už dostanu těhotenský průkaz, protože šetřit a nakoupit to všechno třeba až v 8 měsíci je docela pro nás nereálné
Pro můj klid abych se nemusela stresovat tak rodině to plánujeme oznámit až to půjde nějak víc vidět..takže ty první tři měsíce si myslím že to vědět nebudou.
A co se porodu týče tak já nemám ráda ani gynekologické vyšetření a na to mi zrovna moje gynekoložka řekla že porod bude horší.
Což je pravda a myslím si že nikdy na něj nebudu psychicky připravená. ![]()
@kacaaa ahojky
ja jsem 14 tyden a mam teda diky rodine uz postylku prebalivaci pult skrin na detske vecicky autosedacku a stolicku na krmeni ale chybi kocarek
ten jdeme vybirat az po 6 mesici mame totiz v rodine predcasne porody a tak radsi nic nechci videt vse je schovane a porodu se taky bojim jako cert ![]()
Ahoj devcatka mam otazku jsem 14+2 a nejsem teda uplna vychrtlina ale chtela bych vedet kdy uz nebudu vypadat tluste ale tehotne
kdy mi teda zacne rust brisko ![]()
Holky, dekuju mockrat:)
Jinak my si to chteli nechat rict, ale na UZ jsem to poznala sama, ten pindour byl neprehlidnutelnej.
Ahoj holky, ráda se také přidám do diskuze.
Zítra začínám 17 tt. U nás screening v pořádku, pohlaví nám řekli na 70% a sice jsem od té doby byla na další kontrole, ale mimčo mělo nožičky u sebe takže snad nám to potvrdí příště. Potíže mám občas, nejčastěji dost silní křeče v levém podbřišku, únava, občas motání hlavy a bolest zad a kyčlí.No..občas si to užívám
ale co bych pro malého nevydržela.
Do toho mi tento týden lékařka oznámila, že mám vzácnou krevní skupinu ani Rh+ ani Rh- ale něco mezi tím RhD weak neslyšela jste některá o tom? ![]()
Tak holky včera jsem byla na na ult ve 20 týdnu (přesně teda v 19+6) a vypadá to na kluka (tušila jsem to, vnitřní pocit
) . Přibližná váha 300g a délka 20 cm
.
Koukáte už po kočárku?Jaký jsou vaše favoriti? Hledám inspiraci ![]()
@Nick Martina píše:
Tak holky včera jsem byla na na ult ve 20 týdnu (přesně teda v 19+6) a vypadá to na kluka (tušila jsem to, vnitřní pocit) . Přibližná váha 300g a délka 20 cm
.Koukáte už po kočárku?Jaký jsou vaše favoriti? Hledám inspiraci
Krásné zprávy, ke kočárku… Já už koukám, alw vybráno nemám. Zatím je u mě favorit tento https://www.spuntik.cz/…arek-yellow/ ovšem manžel na to nenašel moc dobré recenze takže se s ním asi budu muset rozloučit. A jinej se mě zat vůbec nelíbí.
Holky já mám na vás jinou prosbu. Potrbovala bych poradit přímo výrobky, co jsou potřeba pro mimi na začátek, alw konkterne. Pokud někdo poradí budu jedině ráda. Mám docela dost kuponu v lékárně (asi za 1100) a musím to do komce roku utratit. Tudíž jsem si říkala že je pravá chvíle to utratit za prcka. Ale co přesně? Moc děkuji ![]()
@Nick Martina
Gratuluji, já jdu na ult ve 20.týdnu až koncem ledna, věřím, že bude vše taky ok ![]()
JJ..po kočárku jsem již koukala na internetu a nejspíš budeme kupovat 4kombinaci, stejně bychom kupovali i ty další věci, tak to koupíme rovnou.