Puberťák a Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
20.12.13 19:21
@sophinka1 píše:
@Berousik mě by vadilo, že s námi někdo být nechce ;) naštěstí se nám zatím takové věci nedějí a předpokládám, že se ani dít nebudou. :mavam:já bych to brala jako pohrdání rodinou :nevim: Nesednout si s námi k večeři bych považovala za velmi velmi nerespektující. Pokud někomu dělá problém, věnovat hodinu svého času rodičům jednou v roce :nevim: mně by to vadilo.

To je sice pravda, ale tady jde spíš o to, jak tu pubošku „vytrestat“ a zároveň si nezkazit svátky. Pokud to jde tedy.
Líbí se mi velmi názor Eemii : „A to ja bych se na ni vyprdla. Vecere bez ni, nadilka taky. Zadny dozadovani, ani vysvetlovani.Aby ji to pekne doteklo. Beztak ceka na ty rozboje, co kvuli tomu budou, tak bych ji ukazala, ze nebudou.
Prostě jí v tom vymáchat čumák. Pěkně bez násilí a facek, bez křiku a urážení a nasírání se v rodině.
Ona bude tak akorát litovat, že se ochudila o dárky, které k těm Vánocům tak trochu patří a děti je mají jako vánoční standart.
Ať si užije samotu pokojíku nebo kde vlastně chce být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
20.12.13 19:24

@radúna jako jasně že bych je netáhla ke stolu za vlasy, a možná bych se zbalila a dárky dovezla do třeba azyláku. Ale nedovedu si představit, že by k té rodině měli tolik neúcty, že by to udělali. prostě vidí jak celý prosinec peču, děláme dárky i sousedům a pak by mi vlastní dítě řeklo s.ru ti na to.

• Citovat
  • Upravit
3370
20.12.13 19:40

@rokris

Pokud si nechce uklízet, řekla bych, že si prostě uklidí - protože se to nedělá jen o Vánocích, ale celý rok, takže normální úklid :mrgreen:.
Pokud nechce dárky, asi bych nebyla tak „zlá“ a ty dárky pod stromeček dala, třeba si to v průběhu dne rozmyslí a bude chtít změnit rozhodnutí. To, že nechce stromek - no a? Myslím si, že i lidé, co mají dávno dospělé děti mají ve sváteční večer stromek, takže bych ho v klidu nachystala, a neřešila bych, že ho dcera nechce. Akorát nevím, co s tou vánoční večeří, nabídla bych ji, zda chce večeřet s vámi, pokud by nechtěla, asi bych ji nenutila. Těžko říct. Takto bych se pravděpodobně zachovala já, ale neznám to, děti mám mladší, jak ty dceru a vánoce milují.

Tak hodně štěstí, ať se to vyřeší a přeji všem krásné Vánoce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
20.12.13 19:55

@Gituš No jasně, že stromek bude. To je má velká radost. Těším se na něj. Co já se jenom načumím na ty svíčičky! :D Děkuju. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13750
20.12.13 20:06

@sophinka1 já nevím… U nás se úcta k rodině nevyjadřuje sezením u večeře. A na neslavení Vánoc s rodinou mi nic hrozného nepřijde, budu radši když si bude číst v pokoji, než se dívat celý večer na otrávený obličej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
20.12.13 20:10

@AnastazieB to přece není o večeři, ale to je jedno, zbytečně to plevelím zakladatelce, které, si myslím, takový problém netýká, tam jde spíš asi o něco jiného, čímž ji přeji, ať prožijí krásné vánoce všichni :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13750
20.12.13 20:17

@sophinka1 jako ano, Vánoce jsou prostě takový krásný svátek, který se slaví s rodinou, ale prostě bych se nehroutila z toho, že ho nechce slavit. Třeba bych jí nepustila ten večer někam s kamarádama, ale pokud bude doma, tak o. k. Připadá mi to, jako kdyby někdo chtěl, abych šla na koncert např. Janka Ledeckého. Neposlouchám to, nelíbí se mi to, využiju čas jinak. Jako samozřejmě, že by mě ty dvě hodiny nezabily, ale proč se přemáhat? Ať si tam jdou dotyční sami a užijí si to bez mého otráveného obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
20.12.13 22:01

Moc všem děkuji za reakce :kytka: Přeji krásné Vánoce, moře lásky a pevné zdraví. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15575
20.12.13 22:25
@rokris píše:
Moc všem děkuji za reakce :kytka: Přeji krásné Vánoce, moře lásky a pevné zdraví. :srdce:

Ja ti take preji krasne Vanoce ;) a preji aby vse dobre dopadlo :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.20 23:34

No já nevím, nejvíc vánočních Grinchů znám z rodin, kde Vánoce = obří úklid, stres, hoňka. Tihle mívají pocit, že nejlepší by bylo Vánoce zazdít.

Jednoho mám doma - tchýně je maniakální uklízeč, svátky zřetelně nemá ráda, zabalit dárek pěkně je moc práce, co nestojí za to… Nějak tuším, kde muž tu nechuť nabral.
U nás se odjakživa slaví jinak, úklid se fakt nehrotí (jakože „uklidit pokojíček na Vánoce“ u nás znamenalo srovnat hračky a možná vyluxovat asi tak 23.12.), zdobí se od začátku adventu… Zvyky, svařák, koledy, pečení postupně, v klídku, co máme rádi (a my to rádi jíme XD), Štědrý večer je o sešlosti, všichni ve svátečním, víc generací rodiny u stolu. Kupodivu, jakýmsi podivným zázrakem, můj osobní Grinch má najednou svátky potichu taky rád. Jasně, furt mu zůstali některé připitomělé poznámky, ale na jinak si v tom spokojeně plave.

A tak bych se možná milé puberťačky zeptala, až jí vychladne hlava, co že jí to nebaví. A asi bych se hluboce kriticky zamyslela nad svými postupy i bez ní. (Což co já vím, třeba jí fakt jen přeletěla přes nos puberta. Ale třeba na tom, co říká taky něco bude.)

• Citovat
  • Upravit
1110
11.12.20 12:19
@Anonymní píše:
No já nevím, nejvíc vánočních Grinchů znám z rodin, kde Vánoce = obří úklid, stres, hoňka. Tihle mívají pocit, že nejlepší by bylo Vánoce zazdít.

Jednoho mám doma - tchýně je maniakální uklízeč, svátky zřetelně nemá ráda, zabalit dárek pěkně je moc práce, co nestojí za to… Nějak tuším, kde muž tu nechuť nabral.
U nás se odjakživa slaví jinak, úklid se fakt nehrotí (jakože „uklidit pokojíček na Vánoce“ u nás znamenalo srovnat hračky a možná vyluxovat asi tak 23.12.), zdobí se od začátku adventu… Zvyky, svařák, koledy, pečení postupně, v klídku, co máme rádi (a my to rádi jíme XD), Štědrý večer je o sešlosti, všichni ve svátečním, víc generací rodiny u stolu. Kupodivu, jakýmsi podivným zázrakem, můj osobní Grinch má najednou svátky potichu taky rád. Jasně, furt mu zůstali některé připitomělé poznámky, ale na jinak si v tom spokojeně plave.

A tak bych se možná milé puberťačky zeptala, až jí vychladne hlava, co že jí to nebaví. A asi bych se hluboce kriticky zamyslela nad svými postupy i bez ní. (Což co já vím, třeba jí fakt jen přeletěla přes nos puberta. Ale třeba na tom, co říká taky něco bude.)

Mým pubertálním dcerám třeba vadí ten „všudypřítomný konzum“ a „přetvářka“, ale podle mě se jenom snaží oddělit od davu. Nejvíce mi asi vadí, že si ty dvě nedávají nic vzájemně, a starší dcera, která vyvádí, protože nechce jíst naši večeři… ale s tím nic moc neuděláme, není to v našich silách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová