Půjčení auta v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5080
5.8.12 10:08

@Kallkapa no u nás je to složité, mámu jsem z toho vynechat nemohla, to by mě asi zabila. Ona je divná, jednou jsem je poprosila a půjčku - 10 tisíc a musela jsem ji podepsat smlouvu… ( a nejsou chudí : barák jako kráva 10 minut od centra Prahy, Audina, Jeep, hauseboat, lodě…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
5.8.12 10:33

Takový jsou nejhorší, hamty, hamty ať Vám víc jak, tamti a nedají nic a když tak to okecají stokrát :roll: My jsme auto půjčili švagrovi, několikrát, vždycky že má svoje v opravně, ale je nám jasný, že si tahal věci v práci a nebude si přece svoje dražší auto ojíždět a ničit :P Vím, že nám by on svoje nepůjčil, to by nás radši zavezl, nebo by řekl, že ho potřebuje :nevim: Zkusily jsme to jednou se zeptat a znovu radši ne :P A taky nechápu, když si hrají na to kolik mají peněz a všeho, proč si nepořídí druhé auto a jezdí oba jedním :think: :mrgreen: Nějaký levnější a mohl by si věci vozit v třeba v levnějším, co by si pořídil… Přístup Vaší mamky je divný, chová se k vám jak kdyby jste byla cizí a ne dcera 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
5.8.12 11:55

Zeptala bych se pouze babičky. Pokud on byl její manžel, tak to auto je i její, ne? Každopádně, tvojí matku bych nechtěla mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
5.8.12 12:53

@doumi tak to mi je líto. Můj taťka má taky takovou úžasnou „matku“, celý život protěžovala mladšího, dokonce jí pořád vyká- mladší ji tykal (žili na Slovensku a tam v těch horách to bylo zvykem). Celý život jemu brala a rvala mladšímu nebo druhým. A on o ní tolik stojí. Já ji ráda nemám, protože samozřejmě dělal rozdíly i mezi námi vnoučaty. Bože, nechápu to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
27.5.16 20:50

Obnovuju

Jaka je pravda na tom, ze kdyz si pujcim od pritele auto musim mit piseme napsano od nej, ze mi auto pujcuje 8o pry kdyz me zastavi policajti musim jim to lejstro ukazat 8o 8o 8o ted mi to tvdi kamos? :? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
27.5.16 20:53

@AjinaVlada tak to abych sla psat manzelovi lejstro :mrgreen:
Obe nase auta jsou psana na me a s jednim z nich jezdi jedine on :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.5.16 20:54

Netusim, co je v zakone, ale v praxi to nikdy po nikom nechteli. vzdyt je bezne, ze lidi jezdi s autem rodicu, partnera atd.

nicmene do zahranici rozhodne papir a u auta s cizi spz taky. tam to zas kontroluji vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
27.5.16 21:00

Ja si tez myslim ze to je blbost mit taky papir, do teho zahranici bych to i brala ale tady na to popojizdeni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
27.5.16 21:00
@Ali-Ali píše:
Netusim, co je v zakone, ale v praxi to nikdy po nikom nechteli. vzdyt je bezne, ze lidi jezdi s autem rodicu, partnera atd.nicmene do zahranici rozhodne papir a u auta s cizi spz taky. tam to zas kontroluji vzdycky.

Takže když máme auto, které je psané na tchýni a má slovenskou spz, tak po mně budou při běžné silniční kontrole chtít papír, že mi ho půjčila? Už nás právě několikrát stavěli a nechtěli to nikdy… Jednou mě dokonce stavěli, ale jak jsme přijela blíž a oni viděli slovenskou spz, tak radši honem ukázali, ať jedu dál :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
27.5.16 21:06

Zjednodušeně- pokud není celkem jasné, že to auto k vám nějak „patří“, tak by bylo dobré, aby něco při kontrole zjišťovali. Jak jinak mají poznat, že není kradené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
27.5.16 21:06

@JLP tak to mas dobre :lol: aspon nemusis zastavovat :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
27.5.16 21:14

@AjinaVlada no, pobavilo to, to jo :D Ale jak říkám, byl to ojedinělý případ :) Jinak nás s manželem už několikrát stavěli… No, snad by mi pomohlo, že mám stejné příjmení jako tchýně… :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
27.5.16 21:18
@Ivan PPZ píše:
Zjednodušeně- pokud není celkem jasné, že to auto k vám nějak „patří“, tak by bylo dobré, aby něco při kontrole zjišťovali. Jak jinak mají poznat, že není kradené?

Třeba tak, že zadají příslušnou značku do PC a ono jim vyběhne, zda náhodou není hledané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.5.16 21:24
@JLP píše:
Takže když máme auto, které je psané na tchýni a má slovenskou spz, tak po mně budou při běžné silniční kontrole chtít papír, že mi ho půjčila? Už nás právě několikrát stavěli a nechtěli to nikdy… Jednou mě dokonce stavěli, ale jak jsme přijela blíž a oni viděli slovenskou spz, tak radši honem ukázali, ať jedu dál :D

bydlime v zahranici, nekdy po CR jezdime autem z nemecke nebo polske pujcovny - papiry kontrolovali hodne dukladne. kdyz rodice jeli nasim autem s cizi spz, tak je kontrolovali v CR i v Nemecku a papir o zapujceni chteli.
Kamaradka jezdila obcas autem rakouskeho pritele a vzdycky si davala desny pozor, aby mela papir o pujceni, taky ho pry po ni uz chteli :nevim:
na slovensku a u slovenskych aut to mozna neni tak zhave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
27.5.16 21:26

@Ali-Ali Jojo u zahraničních aut nebo v zahraničí bych ho raději měla taky, přece jen to jednoduše nezkontrolují, naše u nás v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová