Půjčení auta v rodině

5080
5.8.12 09:14

Půjčení auta v rodině

Ahoj holky,
jen tak pro zajímavost zakládám tuto diskuzi. Zají má mě váš názor či zkušenost na níže popsanou situaci :

Už je to skoro půl roku, co mi zemřel dědeček a zůstalo po něm auto. Jelikož ještě neproběhlo dědické řízení, tak auto stojí v garáži tak jak ho děda zaparkoval. A teď k věci, potřebovala jsem ho na víkend půjčit, tak volám mámě ( dcera dědy), ta řekla ať zavolám strejdovi (syn dědy) a zeptám se ho, ten souhlasil, jen mi řekl, že co se poničí, musí se opravit, ok, volám zpátky mámě, že teda strejda souhlasí a že to jdu ještě dohodnout s babičkou a máma mi najednou řekla, že ale ona s tím nesouhlasí a že si to auto mám za 150 tisíc koupit nebo ho dál nechat v garáži 8o 8o

Jaký na to máte názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8566
5.8.12 09:42

No co na to říct…asi máš divnou mámu :nevim:. Kdyby auto bylo její, půjčila by Ti ho? Někteří lidi prostě věci nepůjčují ani rodině, auto tím tuplem. Nejspíš čekala, že Ti strejda řekne, že s tím nesouhlasí a ona bude z obliga… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
5.8.12 09:43

@Kallkapa ne, nepůjčila, řekla mi, že auta, motorky a ženská se nepůjčuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
5.8.12 09:45

Asi se bojí, že se s ním něco stane… A tak ti řekla když chceš auto kup si ho, jinak holt choď pěšky… :nevim:

Příspěvek upraven 05.08.12 v 09:48

• Citovat
  • Upravit
8566
@doumi píše:

No tak v tom případě je to jasné..I v mé rodině jsou lidi, po kterých bych auto půjčit nechtěla (kdybych ho potřebovala), protože vím, že takové věci nepůjčují. Takže tak no.. Není co jiného si o tom myslet.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf

Jaký mám názor?..že tvoje máma je velká dobračka :roll:.. a to ještě nevím, co je to za auto, jako kde se pohybujeme s těmi 150 tisíci, ale intuitivně cítím, že 150 táců je za to slavný auto těžce moc :mrgreen: :roll:

Vybodni se na ně. Nebo řekla máma, co ji k tomu vede? 8o

• Citovat
  • Upravit
5080
5.8.12 09:49

@emocuc.polymorf je to Suzuki SX4.

a neřekla mi co ji k tomu vede…

@sophinka My auto máme, jen jsme prostě potřebovali na víkend ještě jedno abychom převezli víc věcí.

A řekla jsem ji, že samozřejmě cokoliv se s autem stane, tak opravím / zaplatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
5.8.12 09:49

A jen pro upřesnění, když byl děda živ, tak mi vždy bez problému půjčil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
5.8.12 09:50
@doumi píše:

Tak to je pěkná blbost :roll: Auta rozhodně jo, dceři snad proboha samozřejmě, (automaticky beru dceři s jistou dávkou zodpovědnosti). Kdyby mě a sourozencům rodiče nepůjčovali auta, nevím, kde bychom se naučili jezdit. :nevim: To je naprosto normální, že rodiče půjčují dětem auta… :palec: Zírám na tu tvou mámu, pěkná krkna, teda 8o

• Citovat
  • Upravit
11592
5.8.12 09:50

No tak záleží jaká jsi řidička, třeba našim nebo sestře bych auto neměla problém půjčit, ale kamarádce, co řídí hodně špatně ani náhodou. Třeba má opravdu mamka strach, že se stane něco tobě nebo autu- usoudila jsem, že asi nejezdíš- no a pak by se to muselo splácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
5.8.12 09:51
@doumi píše:
A jen pro upřesnění, když byl děda živ, tak mi vždy bez problému půjčil..

Tak teď jsem si dočetla nové okolnosti- tak to je teda divné. Hodně divné. Půjčte si někde jinde nebo jeďte dvakrát, nestojí ti to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
5.8.12 09:52

@cheekymonkey jezdím 4 roky, najeto cca 100 tisíc kilometrů a bez nehody.. Jezdila jsem auty za milion a nikdy nic… Ví moc dobře jak jezdím i táta říká, že jsem z ženskejch nejlepší řidička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
5.8.12 09:54
@emocuc.polymorf píše:
Tak to je pěkná blbost :roll: Auta rozhodně jo, dceři snad proboha samozřejmě, (automaticky beru dceři s jistou dávkou zodpovědnosti). Kdyby mě a sourozencům rodiče nepůjčovali auta, nevím, kde bychom se naučili jezdit. :nevim: To je naprosto normální, že rodiče půjčují dětem auta… :palec: Zírám na tu tvou mámu, pěkná krkna, teda 8o

Naprosto normální to není. U nás teda jo (mí rodiče a mí sourozenci) ale u chlapa v rodině nikoliv :nevim:. Ti auto prostě nepůjčí :nevim:. Prostě z principu :nevim:. Že je máma divná, jsem napsala proto, že jí nejdřív řekla, že pokud bude strejda souhlasit může si ho vzít a pak obrátila. Měla jí narovinu říct, že dokud nebude vyřešeno dědické řízení nic se půjčovat nebude a vlastně ani pak ne, protože auta se nepůjčují :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
5.8.12 09:57
@doumi píše:
@cheekymonkey jezdím 4 roky, najeto cca 100 tisíc kilometrů a bez nehody.. Jezdila jsem auty za milion a nikdy nic… Ví moc dobře jak jezdím i táta říká, že jsem z ženskejch nejlepší řidička ;)

A když nad tím tak přemýšlím, asi by mě ani nenapadlo ptát se mámy nebo strejdy. Šla bych se optat babičky - u které je po dědově smrti předpokládám v garáži. Dědické řízení ještě neproběhlo, tak bych to brala tak, že auto bylo od dědy a babi, čili bych si šla půjčit auto za babičkou a mámu ze strejdou bych z toho vynechala.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
5.8.12 10:03

Šla bych za tím, kdo je správce dědictví. :palec: Pokud je to nejasné, tak babička.
Jo a jinak máma zřejmě čekala, že strejda řekne Ne! :roll: Jeho souhlas byl čára přes matky rozpočet. :nevim:

Kallkapo, normální jsem myslela v tom smyslu, že řeči zakladatelčiny mámy jsou z cesty. Auta se půjčují, ale jasně, že ne každýmu. Ať řekne, „Já nepůjčuji!“ a pak je to v pořádku, ale ne to házet do obecný roviny, že auta a ženský se nepůjčují. Navíc, když zakladatelka je dobrá řidička a děda jí to auto běžně půjčoval. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová