Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak vzhledem k tomu, že píšeš, že ti pomáhá mamka a sestra, tak ti asi často hlídají a malý je na ně zvyklý. Ty máš náročnou práci, tak budeš muset asi po dobu jejich nepřítomnosti řešit hlídání.
Pokud bych to neměla jak organizačně vyřešit a věděla bych, že syn je na ně zvyklý, tak bych ho pustila, ale asi by se mi moc stýskalo. Jinak moje tříletá jezdí od dvou let k babičkám třeba na víkendy, jednou za rok jezdíme bez ní na pár dní až týden na lyže a je s babičkama.
Pokud je někdo zvyklý být s dítětem denně, tak si to nedokáže představit, já si to představit dokážu. Ale stýská se mi vždycky.
@VitaminC tak v ČR jim důvěřuješ a překročením hranice tu důvěru ztratis? To už nezvládnou si hrát s dítětem, koupit mu jidlo, dát ho spát?
Já bych úplně v klidu pustila.
Jedinou obavu bych mela jen z toho, kdyby musely neco resit v nemocnici (viz zminovane fibrilni krece)a nedomluvily se.
@Taciras sebelepšího řidiče může nabourat a to i fatálně špatný řidič, to bys nemohla dítě dát do auta s nikým a nikdy
Na to, že jejich pomoc potřebuješ, tak máš docela dost výhrad. Jestli by pro tebe nebylo náhodou lepší se poohlédnout po méně náročné práci.
Záleží na babičce, já bych ho s oběma jeho babičkama pustila vklidu, naprosto jim důvěřuju, syn je s nima v pohodě, šťastný, postarají se, udělají mu program…já jo, no, vím že by se vrátil nabitý zážitkama, obohacený o blbnutí s bratrancem bez věčného máminýho „musíš, nesmíš, neřvěte“ (nadsázka). Ale to je moje mamka a moje tchýně. Jaká je tvoje mamka, to víš nejlíp sama, podle toho co píšeš pochybnosti máš, tak ho neposílej, no. Obecně vzato-4 leté dítě 2 týdny mimo maminku, bude-li tam v pohodě, mi nepřipadá nijak pobuřující.
Já bych nepustila ani omylem, natož pokud měl febrilní křeče. Co na to říká tatínek dítěte?
@VitaminC píše:Mamka ani sestra se nedomluvi zadnym cizim jazykem.
prezradis prosim o aku pracu sa jedna? lebo neviem kto normalny by poslal zamestnanca ktory nehovori ziadnym cudzim jazykom do zahranicia. To znie dost absurdne
@Gita17 Nechci. To bych tady mohla zrovna napsat sve obcanske jmeno.
Navic to neni predmetem diskuze…
To je divný, ona tam bude pracovat, nedomluví se vůbec, organizačně jim nevěřím, ale kluka tí běžně hlídají. Netaháš nás krapet za nohu? A febrilní křeče znám, a vím, že se tomu dá docela i předejít. Stačí na to maminku snad upozornit, ne? a navíc, když ho hlídá běžně, tak to asi ví a ví co s tím. Na tvém místě bych ho pustila, ale na místě tvé matky bych se pěkně naštvala a řekla bych ti, at se tedy staráš sama, když jsem tak hloupá.