Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Quinny Speedi?
Přidejte zkušenost s Quinny Speedimaminky co máte quinny speedi, můžu se zeptat, jak „zavíráte“ stříšku u sporťáku? Nemůžeme přijít na to, jak ji „zacvaknout“, aby se při přejezdu přes sebemenší kamínek nezhroutila dozadu
U korbičky se zacvakla při tlaku dopředu, ale tady to nejde…
Miklis, já ji nikdy nezaklapávala, ani jsem to nezkoušela, drží mi sama. pokud ti padá, myslím, že jde přitáhnout nějaký šroubek, kamarádka měla tenhle problém…přitáhli šroubek a v pohodě.
Zdravím,
měla bych dotaz ohledně kočárku Quinny Speedi. Jak maximálně jde vysunout madlo (výška od země) a jak lehce/snadno se vysunuje? Do výtahu bych se asi nevešla s vysunutým madlem, tak bych používala každý den.
Moc děkuju za odpovědi.
Ahojky,
kočárky sleduju už delší dobu, ale teď když bych se mohla začít opravdu rozhlížet po svém tak vím čím dál měné jaký. Mými favority jsou quinny speedy, peg perego gt3 a casualplay s4. Chtěla jsem se zeptat, jak je na to quinny, když přecházíte do sporťáku, můj drahý má 2metry, takže máme předpoklad velkého mimi a týkalo by se nás to v zimě, někdy v lednu či únoru, jak jde malé mimčo do kočárku zachumlat, zvlášť když nejde úplně do lehu a jak moc na něj fouká?
Díky moc M.
Minulko a v lednu ci unoru budete mit mimi? No ja myslim ze vzhledem k velikosti korbicky je jedno ktreou znacku zvolis, protoze na jare uz budes jezdit bez fusaku.
ja mam speedyho, sportak nejde uplne dolehu, takze ma mala hlavicku mirne zdvizenou a striska uplne nekryje, ale kdyz byl silny vitr tak jsem to resila tak ze jsem ji dala na kocar jeste plastenku a kdyz jsem ji zachumlala do origos fusaku tak ji bylo nadhrene teploucko, je fakt ze nic vic neni potreba. Jinak sportak je hodne siroky a myslim ze je dost dlouhy i pro dlouhe dite.
S dalsima dvema neporadim, nemam.
ne, myslím, že tehdy půjdou do sporťáku, ne??
speedi nejde do úplného lehu, což mně osobně nevadilo. Vojta do něj šel v 5m, líbilo se mu že vidí ven. rozhodně bych koupila originální fusak. je naprosto dokonalý, zdá se tenký, ale není, je to „kukla“ takže i skoro 16m Vojta v něm jezdí zachumlanej včetně rukou
je nepromokavý, hodně skladný, a i v korbě udělá službu, protože jak je malý, zbyde víc místa pro mimi.
možná bych pak u sporťáku zkusila tu novou redukci co prodávají - nebo jinou vložku, protože může být trochu míň pohodlný pro 6m dítě /my měli tehdy ještě emitex fusak, který to hodně vypolstroval/
při špatném počasí pláštěnka a nám se teď hodně osvědčila i sluneční stříška, proti sněhu.
GT3 - hodně se mi líbil, má spoustu vychytávek, přetahovací boudu, obr obr košík atd. ale je děsivě těžkej, 16kg sporťák…
kamarádka ho měla půjčený, a supěla slušně.. má dobrý systém polohování… a má trochu divnou brzdu - nemá klasickou nožní, ale ruční se nějak zachytí a tím to stojí… ![]()
cas.S4 - u něj pozor na hodně krátkou zádovou opěrku u sportáku, znám dost lidí, co si ho kvůli tomu nekoupili… jinak je krásnej, dobře se s ním jezdí, při skládání sporťáku se musí odendat stříška. pásy prý moc dobře nedrží dítě, a když je živější, dostane se z nich. plus ta podložka je na sucháče, který pak povolují…
já osobně bych se rozhodovala mezi GT3 a speedim.
ne, myslím, že tehdy půjdou do sporťáku, ne??
speedi nejde do úplného lehu, což mně osobně nevadilo. Vojta do něj šel v 5m, líbilo se mu že vidí ven. rozhodně bych koupila originální fusak. je naprosto dokonalý, zdá se tenký, ale není, je to „kukla“ takže i skoro 16m Vojta v něm jezdí zachumlanej včetně rukou
je nepromokavý, hodně skladný, a i v korbě udělá službu, protože jak je malý, zbyde víc místa pro mimi.
možná bych pak u sporťáku zkusila tu novou redukci co prodávají - nebo jinou vložku, protože může být trochu míň pohodlný pro 6m dítě /my měli tehdy ještě emitex fusak, který to hodně vypolstroval/
při špatném počasí pláštěnka a nám se teď hodně osvědčila i sluneční stříška, proti sněhu.
GT3 - hodně se mi líbil, má spoustu vychytávek, přetahovací boudu, obr obr košík atd. ale je děsivě těžkej, 16kg sporťák…
kamarádka ho měla půjčený, a supěla slušně.. má dobrý systém polohování… a má trochu divnou brzdu - nemá klasickou nožní, ale ruční se nějak zachytí a tím to stojí… ![]()
cas.S4 - u něj pozor na hodně krátkou zádovou opěrku u sportáku, znám dost lidí, co si ho kvůli tomu nekoupili… jinak je krásnej, dobře se s ním jezdí, při skládání sporťáku se musí odendat stříška. pásy prý moc dobře nedrží dítě, a když je živější, dostane se z nich. plus ta podložka je na sucháče, který pak povolují…
já osobně bych se rozhodovala mezi GT3 a speedim.
Holky díky za rady,
jo Natašo pochopilas správně, v lednu či únoru nás bude čekat sporťák, mimi čekáme na konci srpna
Ještě jsem se chtěla zeptat, když tak sjíždím ty kočárky, líbil se nám i kočárek maxi cosi, hlavně teda korbička, je prostorná. Když jde na quinny maxi cosi sedačka, nejde náhodou na něj nacvaknout i maxi cosi korba, nevíte někdo náhodou? Já mám totiž pocit, že jsem to někde i četla, že to jsou komplety, které jdou hodně kombinovat? Díky.
Minulko, tak to bohužel nevím
, ale taky by mě to zajímalo… ![]()
Maxi cosi mura je jinak hrozně těžkej, ve sportovní verzi má asi 16kg, což je poměrně dost… ![]()
teoreticky by to jít mělo, zkusím se poptat…
Miňulko, tak jsem něco zjistila, ale asi tě nepotěším ![]()
podle prodejce kočárků /kterému věřím, kupovala jsem u nich/ jde na podvozek Mura korbička dreami ze speediho, ale nejde korba Mura na nic jiného, než podvozek Mura ![]()
myslím, že má mura jinak adaptéry. jsem někde, nevím, kde, viděla video, a tam se nějak ty adaptéry překlápěly, či co, aby se tam dala sedačka MC.
takže bohužel, pokud korba mura, tak i kočárek mura. ![]()
tady jsem viděla to video:
http://www.maxi-cosi.com/…tdetail.aspx?…
a dáš si instruction movie. ty adaptéry se překlopí a jsou na korbu, jinak jsou na sedačku. a asi že je Quinny korba užší, dá se dát místo sedačky.
a adaptéry se připojujou jiným mechanismem, takže možnost použít adaptéry z mury padá… ![]()