Quinny Speedi – nánožník a slunečník

Máte zkušenost s Quinny Speedi?

Přidejte zkušenost s Quinny Speedi
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
1.9.09 15:22

Emanko, oni tam píšou dokonce, že JE nejhorší. Teda v tom testu vyšel nejhůř. Docela mě to štve, ale přece jen - testovali pouze čtrnáct kočárků a na trhu je jich jistě mnohem víc. Dneska na to myslím, protože jsem pro něj fakt byla rozhodnutá. Ale osobně si myslím, že ta rakovina by vznikla z toho, kdyby miminko několik let kousalo madla a jiné umělé součásti. Nechci to zlehčovat, ale z čeho dneska nevzniká rakovina… Ach jo! A stejně se ho úplně nevzdávám, jen budu ještě přemýšlet, mimčo má přijít na začátku ledna, tak snad to ještě vykoumám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.9.09 15:27

Tak to si jdu přečíst. Takže zase dilema jaký kočárek zvolit.

• Citovat
  • Upravit
46669
1.9.09 17:36

Taky mrkněte na tohle:http://www.babyweb.cz/…astrofa.aspx

http://www.babyweb.cz/…ysledky.aspx

Je to mazec, ale fakt jich testovali docela málo. Co když si koupíme netestovaný a bude ještě horší? to se pak stejně nedozvíme… :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
1.9.09 21:02

No tak to je opravdu mazec, on je fakt nejhorší. Když jsem si to přečetla, tak bych si ho fakt nekoupila. I když je tam fakt málo kočárků a hlavně asi kočárky z německýho trhu, ty, který u nás jedou nejvíc, tam nejsou. ale mně se v tom článku potvrzuje, co jsem vám psala, se speedim se supr jezdí, ale dítěti se v něm blbě leží. Ale je teda neuvěřitelný, jak si to ty firmy vůbec můžou dovolit. Doufám, že je dá někdo k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.9.09 07:25

Tak to je drsny, ja na quinny nedam dopustit, je fakt ze sportovni sedacka nejde do lehu, ale kolik sportovnich kocarku to umoznuje? Samozrejme jsem chtela sportak do lehu, ale ta cena byla teda strasna a typy dorjan a pod se mi teda vubec nelibi a ta vaha je strasna

Nasla jsem dva ++

Bezpecnost a odolnost - prosly pouze dva kocarky, mezi nimi quinny speedy
Dale tam pisou:
V takovém případě menším dětem, pro které může být sedačka kočárku příliš velká, pomohou jen dodatečně instalované zmenšovací vložky.
Pouze Quinny, Teutonia a Emmaljunga takovou úpravu nabízejí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.9.09 09:02

Opravdu je to škoda, protože těch kočárků (sprotovních) je docela málo Pokud teda nechci dát 550 eur pouze za sporťák.
Ještě jsem se dívla na chicco, ale ten má sporťák pouze v trojkombinaci jinak mají samé golfky.
Ikdyž kdo ví v čem jsme se vozili my, nikdo nám to taky netestoval.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.9.09 22:18

korbička dreamy

holky, zajímalo by mě, zda má korbička dreamy polohovatelný zádíčka?

• Citovat
  • Upravit
10482
7.9.09 13:55

teda, teď jsem ten test přečetla a pěkně mě to dopálilo… ne proto, že mám doma něco, co „nevyhovuje“, ale proto, že se podobné testy vůbec smí zveřejňovat…

co se mi nelíbí?? - nikde se nikdy nepíše, jaké metody používali pro testování, jaké látky se testovaly, jakým způsobem. atd., jaká laboratoř, jaké má laborka osvědčení…jaké mají osvědčení pracovníci, co testy prováděli, jakým způsobem se do testu vybíraly kočáry, prostě nic. jen buch, nevyhovuje. přijde mi to jako konkurenční boj…test na objednávku…

osobně i po přečtení toho testu bych si tenhle kočár koupila znovu, nevěřím jim ani za nehet. solidní testy vypadají trochu jinak…

pardon, muselo to ven… :wink:

anonymní - korbička nemá polohovatelná zádíčka,…

Emanko - podle mého se dítěti leží dobře se zmenšovací vložkou, kterou je konečně napadlo vyrábět originál… je to fakt jiné pohodlí… :wink:

btw, chicco - kdyby byl v tom „testu“, „škodlivé látky“ (bůhví, co se tím myslí) by tam byly určitě taky… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
7.9.09 14:51

jééé, Natašo, to jsem ráda,žes to takhle pěkně vyjádřila!!! Nejdřív jsem si říkala, že si ho asi nekoupím, ale když jsem o tom přemýšlela, přesně tyhle věci mě napadly. A hlavně testovali jen čtrnáct kočárků, tak jak můžeme vědět, že těch ostatních několik desítek je v pořádku…?

A s těma polohovatelnýma zádama u sporťáku - nejde to u ničeho a všechny děti to zatím přežily, takže když se to vypodloží, tak snad nebude tak zle. Vzhledem k tomu, že ještě děti nemám a kočárek budu kupovat a používat poprvé, to možná beru na lehkou váhu, ale proto vám píšu, abyste mi poradily :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.9.09 21:18

kristy, záleží, kdy budeš miminko mít… myslím roční dobu… a jaký koupíš případně do korbičky fusak - my měli emitex a teď zpětně si rvu vlasy, že jsem rovnou nešla do origoš, Vojta by v korbě vydržel déle.. do 6m podle velikosti určitě,… (on tak ale neviděl a ječel, takže by stejně šel do sporťáku…) některé děti se vozily i do 8m co já vím… :wink:

a pak - já vymyslela pár zlepšováků… po stranách stačilo trochu úprav a leh je hnedka větší a s tou novou vložkou (tu já neměla :() je to úplně super. nemyslím, že by to bylo pak jiné, než ostatní kočáry…

jinak můj muž je mudr. a to že to není do úplného lehu mu nevadilo (ani tchýni mudr.), záleží samozřejmě na životním stylu, ale Vojta v kočárku nikdy netrávil celé dny, max. tři hodiny denně, stejně střídáno se šátkem… a pak rozhodně nevadí, když je maličko dítě zvedlý… navíc, když se ta vložka trochu podloží, je to jak nakláněcí korbička…

taky je super clona od safety 1st, hodně zakryje kočár…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.9.09 21:30

nemáte srovnání speedy x freestyle?

ještě jsem speedyho neměla možnost vidět v realu, ale uvažuju o něm, jen nevím, jestli ho použít rovnou od narození s korbičkou nebo jako hluboký pořídit jiný kočárek, vždy jsem chtěla nějaký klasický 4kolový, zajímalo by mě tedy jak je to se stabilitou a odpružením speedyho v terenu na nerovných cestach, jestli moc nedrncá …

že by byla korbička malá mě netrápí, prcek se narodí v lednu, tak jako malý s fusakem se vejde a větší bude zase bez fusaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.9.09 05:23

Ahojte taky jsem to četla a zrovna v den, kdy nám dorazil nový speedi 8O 8O
Rozhodla jsem se dát ho pryč a nejenom kvůli testům. Doteď jsem jezdila s Knorem po starším klukovi a v komfortu se tyto kočáry nedají srovnat. Chtěla jsem krásný kočárek s otočným kolem a šáhla jsem vedle.
Musím teda speedimu přiznat, že se s ním jede úžasně, krásně manévruje a je takový „dobře vypérovaný“. Ale tady moje chvála končí. Polohování zádové opěrky děs. Oproti Knoru s mechanismem hrůza a oproti PP Aria s páskem taky 100 a 1 (díky arii jsem si myslela, že ten pásek není až tak strašné polohování a jak jsem se mýlila :evil: ) Na menší košík si taky nezvyknu a taky nechápu proč se bouda nedá překlopit trošku víc dopředu (i když je to prkotina hodně jsem to používala) jako u mých předchozích kočárů. Kdyby to byl můj první kočárek asi bych si ho pochvalovala, ale z lepšího do horšího se holt jde blbě i když jsem si myslela, že to je opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.9.09 05:28

Natašo teď jsem si zpětně přečetla tvůj příspěvek. o všech vylepšeních, která sis na kočárek pořídila. Je to sice fajn upravit si polohování, dokoupit clonu, ale na můj vkus je speedi docela drahý na to, aby mohl tohle všechno poskytnout už když si ho přivezeme z obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.9.09 09:56

Tak ja mam speedy taky, jsem spokojena moc, jen mam jako garbi vyhrady k par malickostem:

striska by mohla byt na sportaku (i na korbicce) delsi, vic zasahovat nad kocar, je opravdu hodne kratucka, zejmena pri desti, slunci, je tam snad jen na ozdobu, minimalne o jedno pole mohla byt delsi a to polohovani zad je taky naprd, opravdu to jde celkem spatne, kosik mi nevadi, zda se mi v pohode, oproti treba x-landeru je dost velky a veci z nej nevypadavaji. Samozrejme v nem nemuzu vozit balik s plinkama, ten se tam nevejde…

takze v podstate jsem spokojena

• Citovat
  • Upravit
10482
8.9.09 18:39

Garbi, já myslím, že každému vyhovuje něco jiného a díky bohu je obrovský výběr. já osobně bych třeba s klasickou 4kolkou jezdit nemohla, vadí mi to, a ne že bych to už nezkoušela… prostě - každý má jiné požadavky. věřím, že někomu může speedi přijít hrozný, někomu zase knorr, hoco, teutonka, jané, prostě by bylo smutné, kdyby jediný kočár vyhovoval všem :wink: takže konfort - naprosto chápu, testy - nevěřím jim… :wink:

ale jinak - speedi mi drahý nepřijde, jako sporťák, (v porovnání s podobnou gardou GT3, Slalom atd.) pravda, vložka je skoro za 1000,–, ale dneska je v akcích prodávají včetně.., madlo je dneska taky v ceně a na úpravu polohování jsem potřebovala dvě svazovátka na lyže se suchým zipem, toť vše… :wink: pravda, nevypadalo to, ale dá se koupit oboustranný suchý zip v galanterii…
stříška by fakt mohla být delší, to mě štve taky! právě proto ta clona.. ale osobně mi to štvalo tak 2m, pak Vojta začal jezdit ve stoje a ocenila jsem tvrdou širokou sedačku…
polohování je blbé, ale když si člověk zvykne a najde si svůj styl, jde to rychle… já třeba vypolohuju až do 90° sedu! ale chce to cvik… nejlepší je dělat to zepředu, rozhodně ne pod kočárem..!
košík je velký, větší než se zdá, dá se totiž vyskládat a zavřít… super na terénní jízdu :)

kecke nevím, co ti poradit.. zkusím srovnat. měli jsme freestyle ve výběru, ale po složení se mám nevlezl do auta… (to přední kolo ho moc prodloužilo :() ale nelituju…
kromě hezčího vzhledu speediho…
toho, že freestyle se už skoro 3 roky nevyrábí, co je v prodeji jsou staré výrobky ze skladů…
lepšího potahu speediho (příjemnější pro dítě, lépe omyvatelný - kočár lehce setřu vlhkým hadrem…)
speedi je širší - má širší rozvor zadních kol, širší sedačku
je fakt terénní. dobře jezdí po nerovnostech, samo - je to 3kolka, takže je méně stabilní než 4koláky, trochu se vyrovnávat musí, ale ještě k zemi nešel.
freetyle jde otáčet sedačka a jde do lehu. přišel mi ale opravdu hodně uzoučký..
chvíli mi trvalo si zvyknout nájezd na obrubník s korbou - kočár má jinde těžiště a je méně stabilní než sporťák.
nadruhou stranu, pokud chceš klasiku 4kolák, jako hluboký na zimu, proč ne, s naklápěčíma zádama, v létě si pak koupíš sporťák, už budeš vědět, jaké dítě je, co by mu vyhovovalo nejvíc, a lépe si vybereš… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí