Quinny Speedi – nánožník a slunečník

Máte zkušenost s Quinny Speedi?

Přidejte zkušenost s Quinny Speedi
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
25.9.09 08:21

Neříkám, že ty ceny jsou takhle rozdílné všude, ale například v Brně mají sporťák za 10.900Kč a na jedněch stránkách - nevzpomenu si teď kde - je za 7.100Kč. Ještě chci mrknout u nás v Českých Budějovicích. S tou případnou reklamací je to pak asi úmorný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
25.9.09 09:28

Koupila jsem přes internetový obchod, kde měli i kamennou prodejnu, takže v případě reklamace bysme tam zajeli. Koupili jsme ho přes 7 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
25.9.09 09:31

tak chybu už našla i ČOI

http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.9.09 10:05

to je jako blbej vtip! Když tam ale upozorňují na konkrétní barvu, tak ty ostatní jsou v pohodě? To by mě teda zajímalo. Mám v merku jinou barvu… Ach jo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
25.9.09 12:59

ahoj holky…

tak my máme přesně ten chili kočárek z testu.jsem z toho v celku špatná.už jsem volala do 2 prodejen.zatím výrobce nic nestahuje a prý ani nebude.že se jedná o test,s jinýma hodnotama,které se používají jenom na dudle atd…mám počkat do příštího týdne.ale v každém případě bych se ho radši zbavila.na čoi píšou že reklamovat v rozporu ze zákonem.ale to budu jako měsíc bez kočáru a potom mi ho můžou vrátit zpátky?!?! je to v p…
jinak jsem s ním byla moc moc spokojená a těšila jsem se na sporťák.ach jo…mé vyhlídky jsou nahlodané a v čudu…
tak papa holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
25.9.09 13:19

mě zaráží, proč jenom chilli, vždyť ty rukojeti jsou všechny stejný, ne? Každopádně se teĎ starších spíďáků bude asi hůř zbavovat. I když snad všechny matky nečtou noviny :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.9.09 13:39

Tak Míšo, to ti nezávidím, to je fakt smůla. Taky je mi divný, proč jen Chilli, ale pro mě by to byla lepší varianta. Zarážející je, že tyhle věci jdou nejdřív do prodeje a teprve pak se testují. Okamžitě je mezi lidma panika a ty reklamace jsou zbytečně otrvný. To jsem zvědavá, co z toho ještě vyleze. Kočárek jsme chtěli kupovat v nejbližší době. Miminko se narodí na začátku ledna a já vůbec nejsem připravená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.9.09 14:08

já už jsem napsala na ČOI. pár dotazů, co mě zajímají, jako jaké všechny kočáry testovali (jestli náhodou netestovali jen tyhle tři - bych se už ničemu nedivila..) a hlavně, poukázala jsem na to, že ona místa jsou u všech barev dané kolekce a i volně samostatně prodejných madel a určitě i jiných kolekcí. a co mají dělat tito zákazníci… jsem zvědavá, jestli mi vůbec někdo odpoví…

u potravin je to teda tak že pokud státní kontrolní orgán řekne stáhnout zdravotně závadné, vyjede to do celoevropského varovného systému a vše se musí stahnout, neexistuje, že výrobce ještě nestahuje… jak je to u věcí nevím, ale myslela jsem že stejně..

možná je quinny podezřelá spolupráce státního orgánu s babywebem, který zvěřejnil původní testy.. tak si nechává dělat svoje a možná se bude soudit.. a možná bude masivně stahovat… co já vím… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.9.09 14:17

Tak mi nezbývá, než čekat, jestli ho na krámě seženu nebo budu muset vymyslet jinou variantu. To jsou teda věci! …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
25.9.09 18:51

natašo - tak to jsem teda zvědavá,co ti napíšou.podle mě to půjde do stracena a výrobce nebude chtít nic vyměnovat…ale pokud to jenom trošku nějak půjde,dávám ho určo pryč :cry: i když mě to bude mrzet.byla jsem s ním do dneška moc spokojená.a teď už jsem jenom smutná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.9.09 20:54

kopíruju co jsem psala jinam…

odpoledne jsem psala na ČOI i na libfin - oficiálního dovozce. určitě sem zveřejním všechno, co se dozvím, …

z Libfinu už mám odpověď, a to v tom smyslu, že je oficiálně nikdo o testu a jeho výsledcích neinformoval (vtipné, když se mají stahovat výrobky, které dováží do čr). že informace, které má předal výrobci a nyní čeká na oficiální stanovisko. čoi jsem žádala o více informcí o testu, jaké výrobky v testu byly, jaké věci se testovali, podle jakých norem… jsem zvědavá, co se dozvím…

jinak obecně, stejně, jako se mi nelíbil způsob zveřejnění testu z německa, nelíbí se mi ani jednání čoi. zveřejní na svých strankách že provedla testy a tři kočáry nevyhovují. neiformuje distributora.
navíc, opravdu, jak si můžeme být jistí, že všechny ostatní kočárky na tom nejsou stejně, ne-li hůř, když ČOI dnes zveřejnila, že testovala a že tři se budou stahovat. mně osobně jako spotřebiteli přijde tato informace na nic, protože nevím, zda když si koupím místo speediho dejme tomu jané slalom, jestli neobsahuje stejnou látku a třeba ještě ve vyšší koncentraci. samozřejmě neočekávám, že čoi ozkouší všechno, ale očekávám, že test zveřejní celý, !!!! (mi to přiopomíná jejich testování benzínových pump..)

samozřejmě, faktem je, že pokud výrobek nesplňuje zákonné požadavky, musí být stažen, ač sama nedám na speediho dopustit, pravidla jsou pravidla a dodržovat se prostě musí… takže se zatajeným dechem čekám, co z toho bude…

a pokud mi Vojta dovolí, zkusím se podívat na ty analyty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
30.9.09 14:29

Než to operu, mám dotaz, radši :lol:
Na kolik můžu hodit fusak Speedi do pračky? Nebo jak perete vy? třeba i ty potahy atp.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.9.09 15:45

skip, potah jsem v pračce neprala, jen ručně, resp houbičkou a mýdlem v umyvadle, asi 2× v době, kdy už Vojta zprací kočár botama…
fusak tuším na 30, hedvábí nebo vlna nebo tak něco… s tekutým práškem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.10.09 10:26

Ahoj, tak jsem se definitivně rozhodla Speediho koupit. Jak můžu vědět, že jiný kočárek je méně jedovatý…? Myslím, že dneska si fakt nevyberete! Když jsem se byla na něj krátce po té aféře mrknout v Bejbycentru v Českých Budějovicích (tam ho budu kupovat), zrovinka se tam jedna paní ptala na madlo od Maxi Cosi Mura. Ten taky v testech dopadl blbě. Prodavačka jí řekla, že o tom nic neví, ale jestli na tom bude trvat, že jí madlo vymění za jiné. Nic jiného bez oficiálního stanoviska prý udělat nemůže. Tak je mi divný, že vyjde nějaký výsledek testu a prodejci netuší, o co jde. V téhle zemi nic zvláštního…

A co ty, Míšo, budeš kočárek vracet nebo jak jsi se rozhodla??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.10.09 12:29

Kristy - není nic divného, že o tom ti prodejci neví, jelikož samotný hlavní dovozce se o tom dozvěděl až z internetové zprávy na www stránkách ČOI a z toho, že jim začly psát maminky. oficiálně je nikdo neinformoval…

kočáry byly testovány podle vyhlášky, jejiž parametry platí pouze v čr, nikde v EU zrovna tenhle parametr není takto nastaven. všechny parametry pro bezpečnost kočáru (mechanické věci) a pak směrnici o ftalátech a atd. kočár splňuje.
i proto se neobjevila žádná oficiální hláška v rapexu, což je celoevropský systém varování před nebezpečnými výrobky.
fa dorel (výrobce) si nechala teď provést jiné nezávislé testy :) a zváží další kroky…

aby to nevyznělo blbě - nejsem rozhodně prodejce kočárů :) jen je to moje hobby, speediho mám doma a jsem z něho nadšená i po 2 letech a tohle mě zarazilo… povoláním jsem v potravinářství a tam to všechno funguje (se stahováním výrobků) trochu jinak, spolupráce se státními orgány je jiná než s čoi a její jednání mě příšerně rozčílilo… způsob toho testu, inforamce veřejnosti atd. navíc se přeci jen trochu vyznám v eu legistaivě a principech práva.. a celá ta aféra mi přijde jako konkurenční boj… je totiž dost zajímavé, že kočáry některých značek zatím nebyly testovány nikde :wink: takže proto bych se fa dorel nedivila, kdyby podnikla některé kroky k zastavení těhle pomluv…

jinak ČOI i na můj ofic. dotaz doteď neodpověděla. … taky o něčem svědčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí