Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Quinny Speedi?
Přidejte zkušenost s Quinny SpeediSkip, Šimon rád a dlouho spal v kočárku před domem, takže v korbě byl do 10 měsíců - a bylo to v zimě. Vešel se.
Emanko, já teda spokojená jsem.
pro mého Vojtu pohodlný byl, od začátku, a teď co jsou doplňky jako redukce a orig madlo… je to super.
takže skip - neboj ![]()
nejdřív v kočárku seděl, brzo si stoupl (7m) a celé léto projezdil ve stoje na kšírách nebo si tak různě pohrával, prostě z toho měl hrací místečko.
jinak to chicco madlo je dost nízko a nedrží se dětem dobře, to orig je lepší…
polohování se dá zvládnout a on kolmý sed není skoro nikde… ![]()
ten systém je blbý, to jo, ale když si stoupneš před kočár, chytíš rukou to opěradlo, přidržíš loktem a pak pořádně přitáhneš popruh, dostane celkem slušný sed…Vojta s tím problém fakt neměl, nevím…
a s tou redukcí je fakt sed ještě lepší, krásně tam sedí a nikam se nehroutí…
nebo mu tam dej polštářek, bude se mu líp sedět…
Natašo, o originál madle od tebe tedy slyším poprvé, to chicco je fakt nízko, to je pravda. Šimon se narodil únor 2008, takže my asi máme ještě model 2007. A tobě nedělá problém, když je dítě v kočáru ho dát do sedu? Tím posunovacím pásem? Já jsem vždycky zhroucená zpocená pod kočárem, je na to potřeba spousta síly a výsledek nic moc. Když si vzpomenu na zlatý 3 polohy kočáru Graco, co jsem měla na Báru před 10 lety. Ale stejně si myslím, že prostě ideální kočár asi neexistuje, na každým se najde nějaká nepohodlnost.
A ještě - v jaké poloze vozíte stupátko? Mně přijde, že když je dole, tak v kombinaci s tím pololehem je to hrozně nepřirozená poloha, takže ho máme skoro pořád nahoře.
Sorry, Natašo, teď jsem si tvůj příspěvek přečetla pořádně a ty už píšeš, jak polohuješ. TAk to zkusím zepředu, já vždycky lezla pod kočár ![]()
Emanko, jak kdy, vozím stupátko nahoře i dole, záleží,co Vojta chce… a fakt zkus dát šimonkovi za záda polštářek, nějakej dětskej, bude mít větší sed, měkkej a třeba se mu to bude víc líbit ![]()
zkus to co jsem popsala, mně to pod kočárem hrozně štvalo a tohle jde opravdu líp, nehledě na to, ež se nemusím pod kočárem hrbit… a tak fakt potřebuješ 3 ruce ![]()
Maminky, ještě mě poraďte, jaké máte stupátko ![]()
A co slunečník???
![]()
Skip, stupátko je součástí kočáru, ne? Já se musím podívat na nejnovější model, ale to se, předpokládám, nezměnilo. Slunečník jsem koupila a za měsíc prodala dál. U nás to dost fouká a byl pořád otočenej a mrskal se
Spíš bych asi šla do té clony, Teutonia se to jmenuje?
stupátko jsem pochopila jako to, kde má prďola nožičky - je to ono?? to je součástí kočárku ![]()
dneska bych koupila clonu tuhle od safety 1st:http://www.babystyle.cz/…ecni-striska
daleko víc kryje kočárek a vzhledem k tomu, že boudička je celkem otevřená, zdá se mi pro malé dítě lepší…
jinak já mám tuhle: http://www.ajuty.cz/…il.1197.html ale ještě tu starší verzi, která byla sítkovaná a líp držela tvar.....
Nene, tak to jsme se špatně pochopily
Já myslela stupátko pro druhé dítě na kočárek - víte, co myslím? Jak jde přimontovat ke spodku kočárku, starší dítě na něm stojí a jen se veze ![]()
Já pochopila stupátko jako Nataš, opěrka na nožičky. Skip, tomu se myslím říká skate, ne? Ale já s tím nemám zkušenosti, druhý dítě mám skoro dvanáctiletý ![]()
Ahoj, jsem tu poprvé a zaujaly mně poznatky o Ouinny Speedy. Uvažuji o něm a už jsem na 99% rozhodnutá. Aktuální bude v lednu, kdy čekáme miminko. Na netu jsem vykoukala, že madlo je nově součástí kočárku, takže jedna starost odpadá. Jinak by mně zajímalo, jaké máte zkušenosti se skladností v kufru auta, jak je velký složený podvozek…
anonymní - kupovala jsem aby se vešel do kufru mazdy 2
zkusím ti ho změřit doopravdy - ty rozměry udávané v obchodech sjou do značné míry zkreslené u všech kočárků… ![]()
jinak váha je opravdu skvělá, je to 11,5kg sportovního se vším všudy, i s kolama
(udávané váhy jsou často bez kol..)
dobrá je redukce do sportovní verze, rozhodně nejen pro menší děti, ale i pro starší (21m ![]()
a určitě mohu doporučit orig fusak, je malý (i když teplounký) a vejde se ti do korbičky v pohodě (větší fusaky zaberou větší část korby a na dítě moc místa nezbyde
)
zkus vydržet s koupí, obecně, kolem přelomu roku bývají různé výprodeje, kamarádka takto koupila v babyparku nový MC Mura komplet s autosedačkou za 12tis, (což je normálně cena sporťáku, takže korba i sedačka vlastně zdarma..)…
Ahojky
zvažuji koupi quinny speedi, máme 10 měsíců a malá měří 74 cm bojím se , že se ve sporťáku pohodlně nevyspí. Chci se zpetat jestli je opravdu dost prostorný i pro větší dítě. ( prodávám cam cortinu x3 ta je sice hodně dlouhá ale je dost úzká)
Nevíte rozměry sedáku myslím výšku sedu, hloubku sedu a šířku. Hledala jsem to na netu a většinou tam jsou rozměry korbičky. díky
Děvčata, četly jste dnes článek o kočárčích v MF? Je o tom, jak jsou nebezpečné a Quinny Speedi vyšel jako jeden z nejhorších. Prý je to i v Blesku. Jde o to, že jsou vyrobeny z nebezpečných látek, ale taky se tam píše, že pro malé děti je nutná ležící poloha - a to je to, co jsem tu psala. A že se u kočárků dbá víc na komfort pro rodiče než pro děti. V MF je u toho článku i Speedi na obrázku, skoro jako by byl nejhorší ![]()