Rád bych se podílel na výchově našeho dítěte - žádost o radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
2.5.20 15:05
@Anonymní píše:
To je právě umění. ;) Hlavní je, aby neutrpělo mužovo ego. Kolikrát jsem na poradách vedoucích slyšela svůj nápad jako nápad ředitele. ;) ;) ;)

👍 👍 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
3.5.20 08:27

Píšeš sice velice kultivovaně, ale raději se nezminujes o tom, co všechno jsi manželce s dcerou prováděl ( jen okrajově byly zmíněné návykové látky a stalling, Bůh ví, co bylo ještě dalšího)…
Nemůžeš se divit manželce s dcerou, že s tebou nechtějí mít nic společného a že se tě s největší pravděpodobností bojí. Já jako dítě bych k někomu takovému taky nechtěla chodit ( a nemusel by mě nikdo očkovat) a jako máma bych umřela strachy, kdyby někdo, kdo se choval jako ty, měl mít u sebe o samote mé dítě.
Taky bych nevěřila na náhlou proměnu ve spolehlivého a zodpovědného člověka.

Jedině mě napadá napsat omluvu a dopis, zeses změnil a proč a sám navrhnout styk dcery s tebou za dohledu třetí osoby (ospod atd.).

• Citovat
  • Upravit
88
3.5.20 12:11

Pro doplneni uvedu, ze pred rokem a pul jsem zmineny navrh na soudni upravu styku otce s ditetem zapocal. Avsak byvala manzelka vzapeti pote, co dostala od soudu papir, kontrovala tim, ze na me podala zalobu za stalking - schovavala si vsechny zpravy ode me (vetsinou na ne naprosto nijak nereagovala), ulozila je dokonce na cedecko a vsechno to donesla na policii. Oznameni podala v den mych narozenin, takze musim uznat, ze se jednalo o vskutku originalni darek. :potlesk: :)
Abych situaci ponekud zklidnil, muj soudni navrh jsem stahnul a proces “stalkingu” se s odvolanim tahl pres pul roku. Krajsky soud rizeni zrusil, nebot uznal jako vysoce pravdepodobne, ze trestni oznameni byl tak trochu dopredu planovany kalkul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
3.5.20 12:48

To nic nemění na tom, že s uživatelem drog bych dítě jako máma o samotě prostě nenechala a jediné, co bych v tomto ohledu byla ochotná přípustit, by byl styk za přítomnosti třetí osoby (mediátor, soc. pracovnik).
Na nějaké pohádky o náhlé přeměně bych nevěřila.
Pokud ti jde opravdu o navázání vztahu s dcerou, navrhni tohle.

• Citovat
  • Upravit
88
3.5.20 13:46
@káťa píše:
To nic nemění na tom, že s uživatelem drog bych dítě jako máma o samotě prostě nenechala a jediné, co bych v tomto ohledu byla ochotná přípustit, by byl styk za přítomnosti třetí osoby (mediátor, soc. pracovnik).
Na nějaké pohádky o náhlé přeměně bych nevěřila.
Pokud ti jde opravdu o navázání vztahu s dcerou, navrhni tohle.

A to je prave dalsi paradox. V dobe, kdy jsem drogy uzival a choval se jako silenec, bez problemu me s dcerou o samote nechavala (napr. kdyz jela na nakup nebo jako s kamaradkou na kafe). A nyni v dobe, kdy uz mi drogy nic nerikaji, je kontakt problem.

Ale kazda mince ma dve strany. Domnival jsem se, ze jednani byvalky vyvstavalo jen a pouze ze vzteku a msty. Tenhle faktor zde nepochybne je, ale pokud se pokousim na vec podivat ocima manzelky, vidim opravdu i chraneni dcery a neduveru vuci mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
3.5.20 15:51

Za mnohem dulezitejsi vec, nez postup pomyslne “zabomysi valky” povazuji pozadat o radu v teto veci: dite od malicka vnimalo rodinnou nepohodu. Otec sice stale v praci a casto nejaky divny (v prekladu - pod vlivem navykovych latek), ale kdyz uz byl doma, mezi nim a maminkou bylo dusno a casto prudke hadky. Je ostuda to priznat, ale takhle to zkratka bylo. Hadky byly v neprimerenem tonu, s vulgarnimi nadavkami verbalni agresi se snahou mit jeden nad druhym prevahu. A to oboustranne. Nekolikrat jsme svym idiotskym hadanim dite zbudili v noci. Muselo mit traumata, coz me tenkrat vubec nenapadlo. Je mi zpetne z nas obou zle. Jsem presvedcen, ze dite muselo vnimat jakysi nepokoj a negativni prostredi jiz v prenatalni fazi vyvoje. Zkratka - v obdobi pred narozenim a v prubehu prvnich let (nez jsem odesel), se do podvedomi ditete “naprogramovaly” tyto veci. Logicky je tudiz pravdepodobne, ze to, ze jsme jako rodice (a ja jakozto otec obzvlast) selhali a do budoucna muze mit dite nasledky. Pochopitelne si nebude treba skoro nic pamatovat, ale to, co je hluboko zaryto, se da obrazne prirovnat k hluboko uschovanym datovym stopam v pocitaci, ktere nejsou videt, presto mohou ovlivnovat veskery jeho software. Zdanlive nevratny stav. Da se vsak navzdory tomu, co se tvrdi, nejak napravit “minulost” a nenasilne, ale funkcne “preprogramovat” podvedomi ditete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.20 15:57
@PP88 píše:
Za mnohem dulezitejsi vec, nez postup pomyslne “zabomysi valky” povazuji pozadat o radu v teto veci: dite od malicka vnimalo rodinnou nepohodu. Otec sice stale v praci a casto nejaky divny (v prekladu - pod vlivem navykovych latek), ale kdyz uz byl doma, mezi nim a maminkou bylo dusno a casto prudke hadky. Je ostuda to priznat, ale takhle to zkratka bylo. Hadky byly v neprimerenem tonu, s vulgarnimi nadavkami verbalni agresi se snahou mit jeden nad druhym prevahu. A to oboustranne. Nekolikrat jsme svym idiotskym hadanim dite zbudili v noci. Muselo mit traumata, coz me tenkrat vubec nenapadlo. Je mi zpetne z nas obou zle. Jsem presvedcen, ze dite muselo vnimat jakysi nepokoj a negativni prostredi jiz v prenatalni fazi vyvoje. Zkratka - v obdobi pred narozenim a v prubehu prvnich let (nez jsem odesel), se do podvedomi ditete “naprogramovaly” tyto veci. Logicky je tudiz pravdepodobne, ze to, ze jsme jako rodice (a ja jakozto otec obzvlast) selhali a do budoucna muze mit dite nasledky. Pochopitelne si nebude treba skoro nic pamatovat, ale to, co je hluboko zaryto, se da obrazne prirovnat k hluboko uschovanym datovym stopam v pocitaci, ktere nejsou videt, presto mohou ovlivnovat veskery jeho software. Zdanlive nevratny stav. Da se vsak navzdory tomu, co se tvrdi, nejak napravit “minulost” a nenasilne, ale funkcne “preprogramovat” podvedomi ditete?
Člověk není počítač, aby se dal přeprogramovat. ;) Třeba většinu života můžeš být v pohodě, můžeš si myslet, že tě to neovlivnilo. Ale přijde zátěžová situace a projeví se to. Takovou mám zkušenost z okolí i rodiny. Třeba taková banalita jako rozvod rodičů, i když si rodiče myslí, jak to spolu dobře vyřešili, člověka ovlivní na celý život do jeho vlastních vztahů.
  • Citovat
  • Upravit
88
3.5.20 17:53
@Anonymní píše: Člověk není počítač, aby se dal přeprogramovat. ;) Třeba většinu života můžeš být v pohodě, můžeš si myslet, že tě to neovlivnilo. Ale přijde zátěžová situace a projeví se to. Takovou mám zkušenost z okolí i rodiny. Třeba taková banalita jako rozvod rodičů, i když si rodiče myslí, jak to spolu dobře vyřešili, člověka ovlivní na celý život do jeho vlastních vztahů.

Jak jsem uvedl, „programování“ myslím pochopitelně pouze obrazně. Přesto se mezi funkcí lidského mozku a stroje (počítače) dají najít určitá pojítka a mnoho věcí lze takto pomyslně odvodit.

Řečeno jakousi pohádkou v technické mluvě - to, jak stroj funguje, závisí na nastavení a programech, což je patrné na jeho práci, „chování“ atd.. Avšak nejvíce ho ovlivňují data, která nejsou na pohled viditelná. Zdrojový kód je ukryt v interních datech stroje, která by se u lidského mozku dala přirovnat ke slovu podvědomí. Stroj si není sám sebe vědomý, proto si svoje data sám přepsat nedokáže. Do zdrojáku má přístup pouze výrobce stroje („stvořitel“), popř. každý, komu dal výrobce klíč. Blbý je, pokud samotn(á)ý výrobce časem klíč ztratí (zapomene) a nemá tedy do interních dat (podvědomí) stroje přístup.

V lidské oblasti se tímto tématem zabývá psychologie, psychiatrie či alternativní směry.

Co se týče té zátěžové situace - spouštěče, jak píšeš, funguje to tak, že není otázka jestli, ale spíše kdy, nebo s tím lze něco dělat a např. latentní psychóza či případný předpoklad ke schizofrenii se vůbec nemusí projevit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
3.5.20 18:29
@PP88 píše:
Pro doplneni uvedu, ze pred rokem a pul jsem zmineny navrh na soudni upravu styku otce s ditetem zapocal. Avsak byvala manzelka vzapeti pote, co dostala od soudu papir, kontrovala tim, ze na me podala zalobu za stalking - schovavala si vsechny zpravy ode me (vetsinou na ne naprosto nijak nereagovala), ulozila je dokonce na cedecko a vsechno to donesla na policii. Oznameni podala v den mych narozenin, takze musim uznat, ze se jednalo o vskutku originalni darek. :potlesk: :)
Abych situaci ponekud zklidnil, muj soudni navrh jsem stahnul a proces “stalkingu” se s odvolanim tahl pres pul roku. Krajsky soud rizeni zrusil, nebot uznal jako vysoce pravdepodobne, ze trestni oznameni byl tak trochu dopredu planovany kalkul.

Proč jsi stáhl tu žádost? Pokud jsi měl svědomí čisté ohledně podezření na stalking, tak jsi ho mohl normálně nechat proběhnout. A třeba bys něčeho dosáhl. Teď utekl další čas, drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.20 18:33
@PP88 píše:
Jak jsem uvedl, „programování“ myslím pochopitelně pouze obrazně. Přesto se mezi funkcí lidského mozku a stroje (počítače) dají najít určitá pojítka a mnoho věcí lze takto pomyslně odvodit.

Řečeno jakousi pohádkou v technické mluvě - to, jak stroj funguje, závisí na nastavení a programech, což je patrné na jeho práci, „chování“ atd.. Avšak nejvíce ho ovlivňují data, která nejsou na pohled viditelná. Zdrojový kód je ukryt v interních datech stroje, která by se u lidského mozku dala přirovnat ke slovu podvědomí. Stroj si není sám sebe vědomý, proto si svoje data sám přepsat nedokáže. Do zdrojáku má přístup pouze výrobce stroje („stvořitel“), popř. každý, komu dal výrobce klíč. Blbý je, pokud samotn(á)ý výrobce časem klíč ztratí (zapomene) a nemá tedy do interních dat (podvědomí) stroje přístup.

V lidské oblasti se tímto tématem zabývá psychologie, psychiatrie či alternativní směry.

Co se týče té zátěžové situace - spouštěče, jak píšeš, funguje to tak, že není otázka jestli, ale spíše kdy, nebo s tím lze něco dělat a např. latentní psychóza či případný předpoklad ke schizofrenii se vůbec nemusí projevit?

Záleží, jak u kterých nemocí. U některých je genetický předpoklad a pak se projeví třeba větší stresovou zátěží to je třeba v případě té schizofrenie. Třeba z okolí kamarádce se bipolární porucha rozjela při stresu z maturity, příbuznému po drogách (marihuana) se rozjela psychóza… Něco jako třeba úzkosti, deprese jsou reakcí na hodně náročnou životní situaci - smrt blízkého, porod, syndrom vyhoření v práci.
A jak si se vlastně ty dostal do té závislosti? Třeba u toho příbuzného to byla parta kamarádů, kteří jediní ho „brali“. On byl hodně velký introvert a je to fakt skvělý člověk, až moc citlivý, pomáhá druhým a ostatní toho využívali.

• Citovat
  • Upravit
11620
3.5.20 18:42

Nevím ve skutečnosti, jestli by to šlo. Ale zašla bych se zeptat na ospod, jestli by některá pracovnice nebyla ochotná s tebou zajít za bývalkou a dcerou a pokusit se domluvit krátké schůzky pod jejím dohledem. Přinesla bych dceři menší pozornost a třeba dopis. To samé i bývalé ženě. Neměla to s tebou jednoduché, upřímně, takový dáreček pohledat. Ale pokud jsi opravdu čistý ( zašla bych na testy a výsledek přiložila k dopisu), nevím, co je pro dítě větší trauma. Jestli když si myslí, že o něj otec nemá absolutně žádný zájem (a fakt neprozře sama, s tím nepočítej), nebo když se začneš dceři pomalu přibližovat? Pokud má děsné vzpomínky, asi bych se na to vykašlala. Pokud ne, aspoň bych zkusila něco udělat. Nezájem otce je taky trauma, čím dýl budeš čekat, tím menší šance bude to napravit.. Nesnažila bych se jí nahradit momentálního otce, ale pokusila bych se pokorně vrátit na okraj jejího života. Snad se Ti podaří alespoň částečně chyby napravit.
Já věřím, že pokud teď nebereš, že ses mohl změnit. Viděla jsem sešup k drogám, děsivou změnu v chování i návrat zpět k normálu v rodině. Je to možné.

Příspěvek upraven 03.05.20 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
3.5.20 18:53
@andelka83 píše:
Proč jsi stáhl tu žádost? Pokud jsi měl svědomí čisté ohledně podezření na stalking, tak jsi ho mohl normálně nechat proběhnout. A třeba bys něčeho dosáhl. Teď utekl další čas, drahý.

Úplně čistý svědomí jsem neměl. Poté, co jsem se krátce po rozvodu dozvěděl o novém „tatínkovi“, pohrozil jsem mu formou komunikačního média, že pokud mi skutečnost vztahu s mojí ženou nepřijede říct do očí, zajistím odplatu. Takže ze zhruba tisíce sms v průběhu roku a půl jsem dvě zprávy napsal s výhružným obsahem. Krátce poté jsem se však omluvil, že jsem psal v afektu a pomyslnou „objednávku“ odplaty stáhnul. Zkrátka tenkrát jednání zhrzenýho kokota, lépe to říci neumím. Později mě to mrzelo. Ten kluk mi vůbec nic neudělal, s bývalou se poznali v době, kdy náš vztah již nefungoval a řekl bych, že se k ní i k mojí dceři chová velmi dobře. Opravdu proti němu nic nemám a právě pro tyto nepříjemné zprávy jsem úplně čisté svědomí neměl.

Žádost jsem pochopitelně mohl nechat souběžně proběhnout, avšak právě díky oznámení za stalking jsem naznal, že pokud bych stáhnutí neučinil, spustila by se opravdová, byť jen mezirodinná válka a dítě, které by tuto atmosféru a případné špinavé praktiky války bezpochyby vnímalo, by bylo kvůli idiocii dospělých zbytečně stresováno. Takhle jsem to prostě viděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
3.5.20 19:06
@Anonymní píše:
A jak si se vlastně ty dostal do té závislosti?

Zvědavost a touha poznat běžně nepoznatelné. Touha prozkoumat vesmír, akorát obráceně - ne vně, ale dovnitř. Poznávat jiné světy bez nutnosti obléknout skafandr a nasednout do rakety. ;-) Asi takhle alespoň stručně řečeno, jinak by to byl příběh na samostatnou knihu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17031
3.5.20 19:06

@PP88 - je fajň, že máš sebereflexi.. Ale jako matka už bych ti nevěřila.. Ani ty nevíš, jestli do toho někdy ještě nespadneš :-(. A nebudeš se zas chovat jak.. :-(. Je mi to líto, ale zatím bych dceři sem tam poslal maila, sms, dárek.. A že seš tu pro ni a budeš rád, když tě vyhledá, až bude chtít.. A zašla bych si na testy a poslala ex potvrzení o tom, že jsi čistý.. A že tě to mrzí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
3.5.20 19:09
@akavi píše:
Podej si návrh na soud na úpravu styku máš na to právo. Nicméně pokud dítě je školní, tak soud bude zjišťovat jeho názor.Jinak muži, co se velice kají za minulé hříchy a mluví jako kniha, ve mně rozblikávají varovnou kontrolku (ty roky na OSPOD se na mně podepsaly). Lidi se z podstaty nemění. Jen se mohou lépe naučit zakrývat své temné stránky. Jestli jsi z podstaty nezodpovědný floutek se sklonem k užívání návykových látek, zadlužování a navíc stalker, tak se úplně nedivím, že má třeba obavy. Ale je to i její chyba při výběru otce dítěte. Nicméně ty i dítě máte právo na vzájemný styk. Jsi ten, kdo ji zplodil. Akorát teda většina dětí pivažuje za tátu toho, kdo se podílí na jejich běžné výchově. A to jsi asi prokaučoval už odmalička.

Píšeš, že pracuješ v OSPOD. Zajímalo by mě - naplňuje tě tato práce a jak bys ji stručně charakterizovala? Bereš ji jako práci, nebo, jak se mnohdy říká, jako poslání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí