Rady a tipy k chovu burunduka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
360
24.6.15 08:04

Bude chvíli trvat než si zvykne, chce to trpělivost. :D
Právě že mi o červech taky neříkal ale sem tam když ho dostane jako pamlsek tak mu udělá radost.Jen jich nesmí moc, jinak by dost přibrala.
Já kupuji burské ořechy a dávám s ořešáku. Jen některé co se mi nelíbí loupu protože mám strach s plísně.
Já kočkolit nemám v misce, mám ho nasypaný v rohu.Ale miska by mohla být lepší kvuli vyměnovaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
24.6.15 14:21

Tak co jsem zjistila, tak burské ořišky má nejraději, ty miznou mezi prvníma :D
Včera už poprve vyběhl ven i ve dne, ale jakmile jsem se pohla byl zpátky v budce :)
Dneska jsem mu koupila ty moučné červy, dala jsem mu je do misky takové dva malinké :P a natrhala listy z pampelišek. Včera dostal trošku na talířek pribináčka a taliřek byl celý vylizaný, asi mu chutnalo :lol:
Koupim mu to wc na ten kočkolit, bude to jednoduší čištěni, zatím to mám tak jen tak v koutě.
Dávate i sušené ovoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
4.7.15 13:46

Sušené ovoce nedavám, upřímě chovatel mi říkal že stačí dávat jablíčka a Burundučí krmivo.Tak už tak dávam spoustu věcí na víc :). Tak at hezky drobeček roste :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.7.15 22:05

Burunduk roste, jen je strašně plachý, nevadí mu ramus nic, ale jakmile se pomalu přibližím k volieře a piskam na něj okamžitě zdrhá do budky :,( Nevíme si rady jak o ochočit tak, aby se nás nebal, chovatel radil piskat na něj, mlaskat, ale nic nezabírá, bojí se nás :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
23.7.15 13:24

Chce to trpělivost, upřímě já na něhoho nedělám zvuky, protože jak píšete vylekál se a schovál. Nemám ho naučeného na piskaní či mlaskaní. Ale když to říka tak to asi jde naučit :nevim:.Většinou si ho hladim jak vyleze sám. Náš se začal se nechat hladit tak až po 4 měsících.
Naše začátky, držet pamlsek přes mříže ale čekat až příjde sám pokud je venku např. pul piškotu, kousek jablíčka, časem už jsem dávala pamlsek na ruku a v kleci si ho z ruky vzal sám ale to víte že to trvalo než si ruku očmuchtal a pamlsek si vzal, vyšlo to až po několika pokusech.Pak už jsem si ho mohla i pohladit.
Ale do tedka nemá rád prudké pohyby. Možná počkat až se pořádně aklimatizuje.
Muj vylezl až po 2 měsících tak aby před námi lital to byla doba.
Uvidíte dát mu čas :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.7.15 20:53

Ten náš vylezl z budky už 3 den a lítal po kleci, ale jsk už jsem psala jen mě spatří tak zdrhá do budky a to mu chystám takové dobroty :lol: Musela bych byt u klece tak 20min nehnutě stát aby vylezl, ale jak už jsem psala sebemenší pohyb a už je fuč. Tak uvidíme, jestli se trošku ochočí, nebo bude bohužel plachy :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
24.7.15 07:52

Tak to jste měli super, hned za tři dny, je fakt že mi ho brali v prosinci tak asi ještě často spinkal. Pokud je možnost otočte domeček at na něho vidíte, mi ji měli otočenou je k ni přístup a udidí vaši ruku jak ji tam pravidelně dávate krmivo.No bude to chtít čas je to přece jenom veverka. :nevim: Když tak přemýšlím něco přes měsíc trvalo něž si něco vzala přes klec to víte dcerka to vzdala a já šaškovala u klece a kolikrát zbytečně. Ale pak už to šlo. Chce to trpělivost no ještě že děti mají křečka když si nemužou pohladit veverku. :D
Tak at se zadaří. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.7.15 13:12

Já mám buduku pro ptáky a je tam jen malé okenko, takže mě nepozoruje, jak ji tam něco dám :D No uvidíme na pilu tlačit nebudu, bud si zvykne, nebo máme smulu :lol: Jinak, když všichni sedíme a bavime se, tak se nebojí vylézt, ale jakmile se někdo zvedne, je hned v budce, je to potvurka plachá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
25.7.15 14:40

Někde jsem četla, že se má dávat domeček pryč at máte v kleci sní kontakt. Proto jsme ho měli otečený. Bylo by lepší kdyby viděla i když se bude bát vaši ruku, nesahat jen nasypat misku, zvykla by si.
A nechat ji den hlady, jak bude mít hlad příjde i ke kleci pro pamlsek.
To samé časem jak ji budete poprve pouštět nechat den hlady aby se vrátila do klece kvuli jídla to mi sám chovatel doporučil. Veverka :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.7.15 16:59

Mě chovatel říkal, hlavně nebrat budku :) Udělám to asi tak, že ji nechám vyhladověd a budu čekat u klece :lol: Dneska tam zase lítala a jen jak mě viděla zdrhla do budky…už mě s tím štve, že zdrhá :twisted: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
25.7.15 19:39

Mají rádí více domečku, zkusit třeba zavěsit např. ten z kokosu z kterého by vás sledovala.Muj má 3 domečky a střída to.Ted v těch hycech je hodně v kokosu.Mam dva propojené žebříkem tak je střída :D

http://www.muj-burunduk.estranky.cz/…runduka.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
27.7.15 15:59

Včera jsem mu vzala všechno žrádlo co tam měl, dneska jsem čekala s oříškem 20minut u klece, po těch 20minutách vystrčil hlavu, chvilku koukal a pak zase zalezl. Dneska mu ještě nažrat nedám a zkusím zase číhat u klece zítra, doufám, že ho hlad přinutí si ten oříšek vzít :lol: My budeme tu volieru rozšiřovat, tak mu do te druhé dám další budku ;)
Jinak děkuji za článek, ale už jsem ho četla a je tam napsaný pravý opak, než mi řekl chovatel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
28.7.15 07:38

Asi myslíte brát ten domeček. :nevim: Na mě drobek viděl tak si zvykal na ruku. Když ji nevidí tak si možná těžko zvykne.
Jinak když jde o krmení, jsem přibližně postupovala podle článku.
Uvidíte, chce to trpělivost. ;) zkuste číhat i s jablíčkem, to ji tam zavoní.
Hodně štěstí :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.7.15 08:54

Kdybych to věděla, že to bude těžší ochočování s tím domečkem, tak mu ho tam ani nedám, ale bohužel to jsem nemohla tušit. Zkusím teda jablko.
Jak dlouho vydrží veverka bez žrádla? Abych to nepřehnala a nenechala ji až moc vyhladovět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
29.7.15 19:50

To nevím ale nezapomente že muže mít někde skrýš s jídlem. Tak at nečekáte že je hladová a ona se laduje po večerech. :lol:
A vyměnit domeček za otevřenější a ten co máte vrátit až bude ochočenější. :nevim:
Já měla výhodu že jsem měla domeček pro křečky, patro jsem zadělala at tam nemuže to by mě taky neviděla a spodek domečku je otevřený tak jsem ho otočila aby mě viděla.
Ale budte trpělivá nám to taky trvalo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný