Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bude chvíli trvat než si zvykne, chce to trpělivost. ![]()
Právě že mi o červech taky neříkal ale sem tam když ho dostane jako pamlsek tak mu udělá radost.Jen jich nesmí moc, jinak by dost přibrala.
Já kupuji burské ořechy a dávám s ořešáku. Jen některé co se mi nelíbí loupu protože mám strach s plísně.
Já kočkolit nemám v misce, mám ho nasypaný v rohu.Ale miska by mohla být lepší kvuli vyměnovaní.
Tak co jsem zjistila, tak burské ořišky má nejraději, ty miznou mezi prvníma ![]()
Včera už poprve vyběhl ven i ve dne, ale jakmile jsem se pohla byl zpátky v budce ![]()
Dneska jsem mu koupila ty moučné červy, dala jsem mu je do misky takové dva malinké
a natrhala listy z pampelišek. Včera dostal trošku na talířek pribináčka a taliřek byl celý vylizaný, asi mu chutnalo ![]()
Koupim mu to wc na ten kočkolit, bude to jednoduší čištěni, zatím to mám tak jen tak v koutě.
Dávate i sušené ovoce?
Sušené ovoce nedavám, upřímě chovatel mi říkal že stačí dávat jablíčka a Burundučí krmivo.Tak už tak dávam spoustu věcí na víc
. Tak at hezky drobeček roste
.
Burunduk roste, jen je strašně plachý, nevadí mu ramus nic, ale jakmile se pomalu přibližím k volieře a piskam na něj okamžitě zdrhá do budky
Nevíme si rady jak o ochočit tak, aby se nás nebal, chovatel radil piskat na něj, mlaskat, ale nic nezabírá, bojí se nás ![]()
Chce to trpělivost, upřímě já na něhoho nedělám zvuky, protože jak píšete vylekál se a schovál. Nemám ho naučeného na piskaní či mlaskaní. Ale když to říka tak to asi jde naučit
.Většinou si ho hladim jak vyleze sám. Náš se začal se nechat hladit tak až po 4 měsících.
Naše začátky, držet pamlsek přes mříže ale čekat až příjde sám pokud je venku např. pul piškotu, kousek jablíčka, časem už jsem dávala pamlsek na ruku a v kleci si ho z ruky vzal sám ale to víte že to trvalo než si ruku očmuchtal a pamlsek si vzal, vyšlo to až po několika pokusech.Pak už jsem si ho mohla i pohladit.
Ale do tedka nemá rád prudké pohyby. Možná počkat až se pořádně aklimatizuje.
Muj vylezl až po 2 měsících tak aby před námi lital to byla doba.
Uvidíte dát mu čas
.
Ten náš vylezl z budky už 3 den a lítal po kleci, ale jsk už jsem psala jen mě spatří tak zdrhá do budky a to mu chystám takové dobroty
Musela bych byt u klece tak 20min nehnutě stát aby vylezl, ale jak už jsem psala sebemenší pohyb a už je fuč. Tak uvidíme, jestli se trošku ochočí, nebo bude bohužel plachy ![]()
Tak to jste měli super, hned za tři dny, je fakt že mi ho brali v prosinci tak asi ještě často spinkal. Pokud je možnost otočte domeček at na něho vidíte, mi ji měli otočenou je k ni přístup a udidí vaši ruku jak ji tam pravidelně dávate krmivo.No bude to chtít čas je to přece jenom veverka.
Když tak přemýšlím něco přes měsíc trvalo něž si něco vzala přes klec to víte dcerka to vzdala a já šaškovala u klece a kolikrát zbytečně. Ale pak už to šlo. Chce to trpělivost no ještě že děti mají křečka když si nemužou pohladit veverku. ![]()
Tak at se zadaří. ![]()
Já mám buduku pro ptáky a je tam jen malé okenko, takže mě nepozoruje, jak ji tam něco dám
No uvidíme na pilu tlačit nebudu, bud si zvykne, nebo máme smulu
Jinak, když všichni sedíme a bavime se, tak se nebojí vylézt, ale jakmile se někdo zvedne, je hned v budce, je to potvurka plachá ![]()
Někde jsem četla, že se má dávat domeček pryč at máte v kleci sní kontakt. Proto jsme ho měli otečený. Bylo by lepší kdyby viděla i když se bude bát vaši ruku, nesahat jen nasypat misku, zvykla by si.
A nechat ji den hlady, jak bude mít hlad příjde i ke kleci pro pamlsek.
To samé časem jak ji budete poprve pouštět nechat den hlady aby se vrátila do klece kvuli jídla to mi sám chovatel doporučil. Veverka
.
Mě chovatel říkal, hlavně nebrat budku
Udělám to asi tak, že ji nechám vyhladověd a budu čekat u klece
Dneska tam zase lítala a jen jak mě viděla zdrhla do budky…už mě s tím štve, že zdrhá
![]()
Mají rádí více domečku, zkusit třeba zavěsit např. ten z kokosu z kterého by vás sledovala.Muj má 3 domečky a střída to.Ted v těch hycech je hodně v kokosu.Mam dva propojené žebříkem tak je střída ![]()
Včera jsem mu vzala všechno žrádlo co tam měl, dneska jsem čekala s oříškem 20minut u klece, po těch 20minutách vystrčil hlavu, chvilku koukal a pak zase zalezl. Dneska mu ještě nažrat nedám a zkusím zase číhat u klece zítra, doufám, že ho hlad přinutí si ten oříšek vzít
My budeme tu volieru rozšiřovat, tak mu do te druhé dám další budku ![]()
Jinak děkuji za článek, ale už jsem ho četla a je tam napsaný pravý opak, než mi řekl chovatel ![]()
Asi myslíte brát ten domeček.
Na mě drobek viděl tak si zvykal na ruku. Když ji nevidí tak si možná těžko zvykne.
Jinak když jde o krmení, jsem přibližně postupovala podle článku.
Uvidíte, chce to trpělivost.
zkuste číhat i s jablíčkem, to ji tam zavoní.
Hodně štěstí
.
Kdybych to věděla, že to bude těžší ochočování s tím domečkem, tak mu ho tam ani nedám, ale bohužel to jsem nemohla tušit. Zkusím teda jablko.
Jak dlouho vydrží veverka bez žrádla? Abych to nepřehnala a nenechala ji až moc vyhladovět ![]()
To nevím ale nezapomente že muže mít někde skrýš s jídlem. Tak at nečekáte že je hladová a ona se laduje po večerech. ![]()
A vyměnit domeček za otevřenější a ten co máte vrátit až bude ochočenější. ![]()
Já měla výhodu že jsem měla domeček pro křečky, patro jsem zadělala at tam nemuže to by mě taky neviděla a spodek domečku je otevřený tak jsem ho otočila aby mě viděla.
Ale budte trpělivá nám to taky trvalo. ![]()