Rakovina u mladých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
338
11.7.26 16:06
@Zumpa píše: Více
:D Proc na mne reagujes, když nehodlas se mnou diskutovat? Logiku u lidi tvého typu uz nějaký cas nehledam, ale nemusíš to přehánět, ja na tebe nereaguju, ja se ti vyhýbám, to znamená, ze me tvrzeni, ze s tebou nechci debatovat, je pravdive, teď jsem zareagovala na tvé lhaní o mne, proto ti věnuju výjimečně pozornost. Ty se mnou nechces debatovat, ale reaguje na mne a mas na mne narážky v diskusích, takze tvé tvrzeni, ze se mnou nechces debatovat je lživé a samozřejmě, jak jinak, obvinis me ze lzi, bez argumentu, rika se tomu lhava inverze, tys obhajoval lzi očkovací reklamy, ale obvinis ze lzi toho, kdo proti tem lžím argumentuje. Najdi si někoho jineho, kdo tvým lžím a útokům věnuje pozornost a bude te krmit, ja o to zájem nemam.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
11.7.26 16:33
@ScarletSky píše: Více

A jsme doma, žádný argument, ale argumentační fauly, kterými se diskvalifikujes z diskuse.

Dobre, jsem hodne trpeliva, takze si to zhrnme.
Napsala jsem v teto diskusi, ze protože nemáme potřebné studie, nejde zatim říct, jestli očkováni muže za narast rakoviny a potrvdila by se kauzalita a dala jsem sem publikaci, která mluvi o korelaci narustu rakoviny u očkovaných a u lidi s covidem a o třech plausibilnich mechanismech, jak by mohlo očkováni spustit rakovinu.
Napsala jsem, jak dlouho se RNAm používá na léčbu/prevenci nemoci.
Napsala jsem, ze státy zavedli sankce a osekali práva neočkovaným na zaklade dezinformaci očkovací reklamy. Jiste i ty porozumíš tomu, ze to není morálka MyMelody, ale obecně morální nastaveni společnosti, ze nemůžeme lidi nutit do medicínského aktu ( ockovani ) na zaklade lzi očkovací reklamy a nemůžeme lidem, kteri se nicim neprovinili, vzít jejich práva a svobody a zavadet proti nim diskriminační sankce.

Arguemtnuj proti tomu, co jsem napsala, bez diskusních faulu, anebo pokud to neumis, vic me s tím vic neotravuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
11.7.26 16:42
@rmot píše: Více

Pauznuto alespon debatuje slušně, bez utoku, s někým takovým diskutovat jde zajímave, prave pro ten rozdílný pohled, ale tady co předvádějí někteří dalsi, to diskusi znemožňuje a myslím, ze o to jde. Skoda, protože je to zajímavé a aktuální téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
11.7.26 17:04
@Pauznuto píše: Více

To je na delsi debatu a ja ted uz nemam cas, tak zkusím co nejstrucneji.
Ve hre byl takový objem peněz, ze proti tomu byla spolecnost bezmocna. Covid byl zlatonosna slepice pro pfizer a spol, ja nevím, ale vždyť tohle musí byt jasný i malému decku, ze pro takové finanční sile jde etika bokem.
Co bych dělala, kdybych byla sef státu? :) No, udělala bych všechno, aby politika následovala vedu a ne veda politiku.
Maximum soustředit do léčby, zařídila bych covidove ambulance, aby lide nezustavali doma na paralenu a nepřicházeli do nemocnic v těžkém stavu pozdě.
Ohledne očkováni bych prosazovala plné informováni pacientu a zaměřila se především na rizikovou skupinu, kde melo očkováni benefit, bez sankci proti neočkovaným samozřejmě.
A uz vcera bylo pozdě, přijedou dalsi krize, epidemie, zdravotnictví je v krize dlouhodobě, byla potřeba to začít řešit uz dávno před covidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
11.7.26 17:24

Já to tedy docela černě vidím, lidstvo na plné čáře selhalo.
Selhalo v tom, že nebylo schopné izolovat výskyt v prvních příznacích.
Selhalo v tom, že nebylo schopné fakticky po první dva roky nákazy objektivně informovat veřejnost.
A nejvíc selhalo v tom, že není schopno i minimálních ústupků, aby se zabránilo šíření.

Buďme rádi, že se slovy antivaxerů jedná o pouze chřipečku. Být to nemoc s vyšší smrtností, tak všichni antirouškaři, antivaxeři a antisystémová spodina by měli na svědomí stamiliony mrtvých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
11.7.26 18:30
@MyMelody píše: Více

Tak jistě, peníze nesmrdí, to je jasné. Ale to nutně neznamená, že byly vakcíny špatné. Co mi taky vadí, je netransparentnost toho rozhodování, jednání a smluv mezi EU a Pfizerem. Ne, že bych měla potřebu si to po večerech pročítat, ale u některých lidí to pak vyvolává otázky „co tají, co na nás ušili“. Prostě to dává vodu na mlýn konspirátorům.

Aby politika následovala vědu, to je pěkné, kéž by to tak bylo vždy :palec:
Maximum soustředit do léčby…a co prevence? A covidové ambulance je zajímavý nápad, jak tam ale dostat lidi, kteří tvrdili, že covid je jen chřipečka a vyleží to doma? A ohledně očkování si myslím, že informací bylo dost, pokud se o ně člověk zajímal. Jak bys přesvědčila ty z rizikových skupin, že se mají dát očkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
11.7.26 18:34

Tak zas nezaměnujme mírný optimismus s naivitou :jazyk: lidstvo nemůže být dokonalé, vždyť ani já sama nejsem dokonalá a to se považuji za lepší kousek než je průměrný jedinec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
11.7.26 18:45

No, naivní jsem byl do covidu. To jsem měl pocit, že lidé používají mozky. První varování přišlo, když jsem v lednu 2020 objednával první várku roušek, to jsem byl pro některé známé blázen. Škoda, že jsem se jimi nechal nahlodat a neobjednal jich lodní kontejner, ale jen pro potřeby rodiny. Od covidu se pak najednou vyrojilo neuvěřitelné množství antisystémáků, kteří dělali fakt nepochopitelné věci - odmítali nosit roušky, bránili se očkování, sháněli ivermectin, začali řešit 5G sítě, plochou zemi, chemtrails, haarp a další podivnosti. Trpím pocitem, že před covidem tato sorta lidí byla výrazně menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1218
11.7.26 18:54
@Lazura píše: Více

Nečetla jsem celou diskuzi. V mém okolí zemřelo 8 lidí do 40 let během posledních 5 let. Všichni měli velikou genetickou zátěž, 2 ženy s BRCA 1 nebo 2, jedna děložní čípek a HPV ve 25 letech (byla hodně promiskuitní), jeden rakovinu varlat, ten to prostě podcenil, šel k lékaři až na poslední chvíli a zemřel v 19 letech, další rakovina plic u nekuřáka a slinivka ve věku 30 - 35 let. Ale jejich předci vymírali na rakovinu velmi brzo a léčba neměla vlastně žádný účinek. Spíš se mi zdá, že si příroda dělá taky nějaký přirozený výběr a to navzdory očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
11.7.26 19:01

Hele to je těžké…pandemie byla fakt mimořádná a náročná situace, lidem chyběly jasné odpovědi, doporučení se v čase měnily, to je prostě dobré podhoubí pro různá alternativní vysvětlení. Navíc lidi byli zavření doma, seděli na internetu, tak se tam víc rozezněly i alternativní názory…a vzhledem k tomu, jak fungujou algoritmy na sociálních sítích, šup a už se z toho nevyhrabeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8264
11.7.26 20:30

Pokud to bereš jako po pořádném mejdanu, že co si nepamatuju, to se nestalo, tak budiž ti přáno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8264
11.7.26 20:44
@MyMelody píše: Více

Na druhou stranu, já s Zumpou nemám problém ohledně způsobu diskuse. Ačkoliv se v některých věcech neshodnem, tak spolu klidně dál povedeme diskusi i kdyby stylem „hele mám tě za debila, když si tohle myslíš“ a diskuse v pohodě pokračuje dál. Podle mě není nutné, aby si v diskusi všichni sjednotili názory. Zato pauznuto se u mě diskvalifikovala pokusem o klasické diskusní fauly „musíš mi doložit tohle a tohle a tohle, vygooglit pro mě linky na tohle a tohle a když to neuděláš, tak uznáváš, že nemáš pravdu“. Taková ta klasika poslední doby - jak že je ve dne světlo a v noci tma, dolož zdroje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
11.7.26 22:07

Ale no tak, moje žádost o zdroje není diskuzní faul. Mě pouze zajímá, z čeho lidé při svých tvrzenich vychází. Jestli říkají jen své dojmy nebo se jedná o jejich vlastní zkušenost nebo četli nějaký článek nebo odbornou studii nebo něco úplně jiného. Chci si třeba taky nějaký článek přečíst, ať lépe pochopím druhou stranu diskuze. Co je na tom špatného?

Ty jsi mi tvrdil, že v textu od AI jsou lži. AI není dokonalá, to víme, ale já tam lži nedokázala identifikovat. Opět, co je špatného na tom, že jsem po tobě chtěla informace, co je lživé? Jak pak může probíhat debata, když jeden řekne „já něco vím, ale neřeknu ti co“. To je jak u malých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8264
11.7.26 22:38

Několikrát jsi ty informace ode mě i od jiných v diskusi už obdržela, takže toto tvé dohadování se neberu jako snahu dobrat se informací, ale úplně obyčejné hašteření se se snahou mít poslední slovo. Sorry, na takový styl diskusí já nenaskakuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
12.7.26 06:35

Teď úplně nevím, na kterou část mého příspěvku reaguješ. Že mi tu lidi dali odkazy na zdroje…ano, vždy jsem poděkovala a cením si toho. Nebo že tu lidi psali, co se objevovaly za lži okolo covidu? No ale to pořád není odpověď na to, co je lživé v tom textu od AI…já tam žádné lži prostě nevidím. :nevim:

A jestli v tom vidíš hašteření, tak pardon, ale asi je tvůj pocit založený na nějaké tvé jiné špatné zkušenosti s diskuzí. Já o hašteření ani poslední slovo nestojím. Mě fakt zajímá jen diskuze. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek