Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Michaela 2012 No, tak to bude v pohodě. Moc vám to přeju. Byť mi to nikdo nepotvrdí (z lékařů běžně se vyskytujících), tak věřím tomu, že můj první syn má po očkování diabetes. U některých vakcím v zahraničí je to už dokonce uváděno v nežádoucích účincích. jen u nás ti to nenapíšou. A je toho víc. ![]()
@marca46: ani nemluv, taky ještě dohledávám nějaké info. na chvilku sem zaváhala jestli nedát Infanrix Hib bez Hibu, ale Pediacel už je objednaný tak už to měnit nebudu. Malej bude mít tedka 29.1. akorát 4 měsíce. takže bude odklad ty 2 týdny aspon kvůli nemoci. a pak uvidíme. snad se ještě nějaký odklad zadaří. nejraději bych očkovala v půlce března, nebo ještě později. prostě až se oteplí a nebude taková zima. a zase aby to měl naočkováno, než začnou letní vedra. prostě toho chci moc
sem ráda, že kdo očkoval Pediacelem, tak neměl nějaké problémy s reakcema. s naší Dr to byl fakt problém
a to ještě neví, že nechci očkovat MMR. to teprve budou zase řeči.
Tak nám tedy ve čt ve 12 hod naočkovali Pediacel, místo vpichu bylo ztvrdlé a začervenalé, jinak mi přišla beze změn, jen ve čt hůře večer usínala, ale také je fakt, že jsme nebyly na dlouhé odpolední procházce. Snad to bude i dál v pořádku. Podle příbalového letáku se tolik nežádoucí účinky neliší, ale pro mne bylo hlavním důvodem složení Pediacelu. Držím pěsti, stojí za to zjistit si dost věrohodných informací a s doktorem diskutovat, nebát se předem toho, co řekne.
@whitehorse píše:
@marca46: ani nemluv, taky ještě dohledávám nějaké info. na chvilku sem zaváhala jestli nedát Infanrix Hib bez Hibu, ale Pediacel už je objednaný tak už to měnit nebudu. Malej bude mít tedka 29.1. akorát 4 měsíce. takže bude odklad ty 2 týdny aspon kvůli nemoci. a pak uvidíme. snad se ještě nějaký odklad zadaří. nejraději bych očkovala v půlce března, nebo ještě později. prostě až se oteplí a nebude taková zima. a zase aby to měl naočkováno, než začnou letní vedra. prostě toho chci mocsem ráda, že kdo očkoval Pediacelem, tak neměl nějaké problémy s reakcema. s naší Dr to byl fakt problém
a to ještě neví, že nechci očkovat MMR. to teprve budou zase řeči.
My jdeme k Dr. 16.2. a to nám budou bez 7 dní 4 měsíce. To ještě odložíme asi si vymyslím nějakou nemoc v rodině nebo něco takového. S naší Dr. to zatím problém nebyl, tak se uvidí co bude dál. Jinak já taky rozhodně nechci očkovat MMR. Jen ještě nevím, zda to odložíme třeba až na pubertu nebo vůbec.
Taky jsem zvědavá na reakci Dr. Jak dlouho trvalo než vám přišla vakcína?
@TerM píše:
Tak nám tedy ve čt ve 12 hod naočkovali Pediacel, místo vpichu bylo ztvrdlé a začervenalé, jinak mi přišla beze změn, jen ve čt hůře večer usínala, ale také je fakt, že jsme nebyly na dlouhé odpolední procházce. Snad to bude i dál v pořádku. Podle příbalového letáku se tolik nežádoucí účinky neliší, ale pro mne bylo hlavním důvodem složení Pediacelu. Držím pěsti, stojí za to zjistit si dost věrohodných informací a s doktorem diskutovat, nebát se předem toho, co řekne.
Tak ať jste v pohodě. Jak jsem tak koukala na složení, tak je Pediacel trochu šetrnější. Míň solí hliníku a ostatních fujtajblů jedovatejch. Taky plísně 0 a laktóza myslím. O očkování jsem toho přečetla moře a mám z toho hrůzu.
![]()
@TerM: no, s Dr diskutuju, ale ona moc na ty diskuze není
sotva sem se zmínila o odložení očkování ve 3.měsících, tak bylo zle. a proč odložit a na kdy odložit a jak si to představujete, černej kašel řádí…tenkrát sem věděla, že chci odklad, jen sem nevěděla, jakou vakcínou očkovat místo Hexy. Na další kontrolu už sem byla o něco víc nachystaná a řekla si o Pediacel. Na rozdíl od některých, kterým ji Dr ani nechtěla objednat sama, tak sem měla štěstí a bude na nás čekat v ordinaci.
@whitehorse píše: @TerM: no, s Dr diskutuju, ale ona moc na ty diskuze nenísotva sem se zmínila o odložení očkování ve 3.měsících, tak bylo zle. a proč odložit a na kdy odložit a jak si to představujete, černej kašel řádí…tenkrát sem věděla, že chci odklad, jen sem nevěděla, jakou vakcínou očkovat místo Hexy. Na další kontrolu už sem byla o něco víc nachystaná a řekla si o Pediacel. Na rozdíl od některých, kterým ji Dr ani nechtěla objednat sama, tak sem měla štěstí a bude na nás čekat v ordinaci.
To je zajímavé, že všichni pediatři straší s černým kašlem, ale už nikdo nezmínil, že se stává, že onemocní řádně proočkované děti.
![]()
@marca46 miminku je 5,5mesice. Domlouvali jsme se celkem v pohode. Ale to vis, blbe kecy byli. Ne kvuli Pediacelu, ale kvuli odkladu. Prvni jsem chtela zacit 6m, ted jsem to dala na 8m a premyslim, ze to dam na 10m. Do 18m maji na to lekari cas, tak nechapu, kam tak vsichni spechaji a chteji to svinstvo prat do tak malych miminek. Doufam, ze ten Pediacel bude opravdu lepsi a bez reakci. Drzim vam palce.
Taky dávám pediacel. Ale až ve 12m., takže je ještě fůra času. Já to taky pořád odkládala a vymýšlela, co bude nejlepší, tak teď už to vím.
Chtěla jsem první dávku pediacelu až v roce a půl, ale to mi doma neprošlo, on se bojí černého kašle. Škoda, v 18 měsících bych se bála zase o trošku míň.
Mám to naplánované takto
1. dávka ve 12ti měsících
2. dávka v 15ti měsících
3. dávka (poslední) ve dvou letech.
My už máme podepsaný negat. reverz, takže nám nikdo nic nemůže, i kdybych neočkovala vůbec. ![]()
A co jsem psala Petrášovi o radu, tak Pediacel je lepší, než infanrix hib nebo jen infanrix. Má míň sajrajtů, takže jsi udělala whitehorse dobře. ![]()
@Suzann Děkuji. Dovedu si představit, že řeči byli. Hlavní argument je teď černý kašel, jak jsi asi četla v dost příspěvcích. Co jsem četla, tak nejhorší je to pro děti do 4 - 6 měsíců, tak snad vydržíme ten tlak.
Jinak taky nechápu, proč to cpou do tak malých dětí. A vůbec nejlepší je narvat do nich dvě nebo rovnou tři vakcíny. Moje kamarádka to tak udělala.
V jeden den tři vakcíny mimču bez 9 dní tři měsíce.
Tomu říkám pořádný hazard se zdravím svého dítěte. ![]()
@Elilen To je super,
doufám, že to taky vybojujeme. Manžel stojí při mně a furt mě uklidňuje, že žádnej černej kašel nechytíme, to já jsem takovej posera. Ale jak už jsem psala, tak se uvádí, že černý kašel je nehorší pro děti tak do 4 - 6 měsíce, pak už to prý není tak nebezpečné. Takže očkovat až v roce a půl mi přijde v pohodě. ![]()
Příspěvek upraven 26.01.13 v 21:00
@Elilen Petrášovi jsem taky psala. A jako u tebe, „doporučil“ Pediacel. Hlavně taky nechápu tu žloutenku béčkovou, to je fakt moc. ![]()
@marca46 I nas strasila cernym kaslem, to se neboj. Z toho strach opravdu nemam. Do obchodnaku nechodim s miminkem ani tak. Uz kvuli chripkam. Jinak chodime vsude. A jak uz bylo zmineno ani ockovani mi nezaruci, ze to nechytne. Jinak stuj si za svym a nenech se zvyklat, je to tvoje miminko a TY rucis za jeho zdravi. Moje kamaradka taky nechala naockovat vse a fakt nekecam… Ta holcicka je 2× do mesice nemocna. Uplne odrovnana a kamaradka je uz z toho v haji.
@Suzann Jo, máš 100% ní pravdu. O nemocné nebo dokonce postižené dítě se musí člověk postarat sám. Ani stát a ani pediatr ti pak nepomůže a žijou si všichni v klídku. Mám vlastní zkušenost s prvním synem. Po očkování doživotní nemoc, ale nikdo to nepřipisuje očkování.