Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
522
27.1.13 09:30

@marca46 Moji tete miminko po ockovani umrelo. :,( Je to vic jak 40let. Chlapecek mel pul roku. Vim z vypraveni, ze chlapecek po ockovani neustale plakal a plakal a nesel nicim utisit. V te dobe se to tak neresilo a pralo se do deti habadej. Tete rekli, ze umrel na zapal plic. dodnes tomu neveri, nikdo ji pravdu nerekl. Ach jo.
No, opustme raci tohle smutne tema a radujme se ze svych deti. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
27.1.13 10:50

@marca46 Dneska mi opet psala kamaradka. Davali druhou davku MMR a volala pohotovost! Na druhy den holka 3× v noci komplet pozvracena, 40 horecky. Doufam, ze Priorixu se vyhnem uplne!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
27.1.13 10:58

@Suzann To je fakt strašný. Jak to s tvojí tetou, tak kámoška. Je jasný, že u nás nikdo nepřizná, že by to mohlo být z očkování. Můj syn má po očkování diabetes, což se v zahraničí uvádí jako nežádoucí účinek. U nás samo né! :poblion: Doufám, že děťátko tvojí kámošky bude v pořádku. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whitehorse
27.1.13 16:29

Já když byla dítě, tak těch věcí, proti kterým se očkovalo bylo mín než dneska a to tam byly i pravé neštovice a TBC.
první očkování trojkombinace ve 3 měsících.
dceru se mi ani nevím jak povedlo, že ji sama Dr očkovala až ve 4 měsících - a to sem o nic nežádala (12 let zpět).
taky nechápu, proč se do miminek má cpát žloutenka B, která se přenáší krví a pohl. stykem. fakt u mimča velmi pravděpodobné, pokud má zdravé rodiče, kteří ji nemají.
MMR bych se chtěla vyhnout taky, aspon do 10let. pokud by malej neprodělal příušnice, tak pak bych ho nechala naočkovat, ale jinak si myslím, že když je prodělá jako dítě, že to bude vpoho. navíc - pokud by se naočkoval ve 2 letech proti příušnicím, stejně už v dospělosti není chráněnej a následky jsou celkem dost blbý - neplodnost.

• Citovat
  • Upravit
19503
27.1.13 16:43
@whitehorse píše:
Já když byla dítě, tak těch věcí, proti kterým se očkovalo bylo mín než dneska a to tam byly i pravé neštovice a TBC.
první očkování trojkombinace ve 3 měsících.
dceru se mi ani nevím jak povedlo, že ji sama Dr očkovala až ve 4 měsících - a to sem o nic nežádala (12 let zpět).
taky nechápu, proč se do miminek má cpát žloutenka B, která se přenáší krví a pohl. stykem. fakt u mimča velmi pravděpodobné, pokud má zdravé rodiče, kteří ji nemají.
MMR bych se chtěla vyhnout taky, aspon do 10let. pokud by malej neprodělal příušnice, tak pak bych ho nechala naočkovat, ale jinak si myslím, že když je prodělá jako dítě, že to bude vpoho. navíc - pokud by se naočkoval ve 2 letech proti příušnicím, stejně už v dospělosti není chráněnej a následky jsou celkem dost blbý - neplodnost.

Taky si myslím. Riziko vakcín 100%, riziko nemoci rozhodně menší v některých případech nulové. Asi mnohem lepší nést riziko nákazy než očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
30.1.13 20:39
@TerM píše:
Tak nám tedy ve čt ve 12 hod naočkovali Pediacel, místo vpichu bylo ztvrdlé a začervenalé, jinak mi přišla beze změn, jen ve čt hůře večer usínala, ale také je fakt, že jsme nebyly na dlouhé odpolední procházce. Snad to bude i dál v pořádku. Podle příbalového letáku se tolik nežádoucí účinky neliší, ale pro mne bylo hlavním důvodem složení Pediacelu. Držím pěsti, stojí za to zjistit si dost věrohodných informací a s doktorem diskutovat, nebát se předem toho, co řekne.

Ahojky, od očkování už uběhla nějaká doba. Obešlo se to tedy bez reakce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
30.1.13 20:41
@whitehorse píše:
@marca46: ani nemluv, taky ještě dohledávám nějaké info. na chvilku sem zaváhala jestli nedát Infanrix Hib bez Hibu, ale Pediacel už je objednaný tak už to měnit nebudu. Malej bude mít tedka 29.1. akorát 4 měsíce. takže bude odklad ty 2 týdny aspon kvůli nemoci. a pak uvidíme. snad se ještě nějaký odklad zadaří. nejraději bych očkovala v půlce března, nebo ještě později. prostě až se oteplí a nebude taková zima. a zase aby to měl naočkováno, než začnou letní vedra. prostě toho chci moc :oops: sem ráda, že kdo očkoval Pediacelem, tak neměl nějaké problémy s reakcema. s naší Dr to byl fakt problém :,( a to ještě neví, že nechci očkovat MMR. to teprve budou zase řeči.

Ahojky, tak jak jste na tom s očkováním? Máte ještě odklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whitehorse
30.1.13 21:28
@marca46 píše:
Ahojky, tak jak jste na tom s očkováním? Máte ještě odklad?

ahoj, no Dr byla dneska na kontrole - prevence (4 měsíční) poněkud mimo. Malej se ještě doléčuje z nachlazení a ona na to zapomněla a chtěla ho naočkovat. Tak sem jí musela vysvětlit, že máme odklad a očkování že je domluveno až za 14 dní. Tak snad za 14 dní se zase domluvím na odkladu. Dneska sem jí akorát zaplatila ten Pediacel, aby neměla strahc, že ho nechceme.

• Citovat
  • Upravit
19503
30.1.13 21:39
@whitehorse píše:
ahoj, no Dr byla dneska na kontrole - prevence (4 měsíční) poněkud mimo. Malej se ještě doléčuje z nachlazení a ona na to zapomněla a chtěla ho naočkovat. Tak sem jí musela vysvětlit, že máme odklad a očkování že je domluveno až za 14 dní. Tak snad za 14 dní se zase domluvím na odkladu. Dneska sem jí akorát zaplatila ten Pediacel, aby neměla strahc, že ho nechceme.

Tak snad to klapne. Držím palce. Kolik jsi platila a nestrašila Dr. černým kašlem? :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whitehorse
31.1.13 12:59
@marca46 píše:
Tak snad to klapne. Držím palce. Kolik jsi platila a nestrašila Dr. černým kašlem? :evil:

tak černým kašlem strašila už na kontrole ve 3 měsících - prý před nedávnem u nás řádil ve školce (jak můžou očkované děti onemocnět nevím :-p ). Tedka už nestrašila a nemluvila o něm.
A za vakcínu sem platila 850Kč za jednu dávku.

• Citovat
  • Upravit
19503
31.1.13 13:12
@whitehorse píše:
tak černým kašlem strašila už na kontrole ve 3 měsících - prý před nedávnem u nás řádil ve školce (jak můžou očkované děti onemocnět nevím :-p ). Tedka už nestrašila a nemluvila o něm.
A za vakcínu sem platila 850Kč za jednu dávku.

Jo, taky mi přijde divný, že můžou onemocnět řádně proočkované děti. 14.2. jdeme k Dr., tak jsem zvědavá, co bude. Očko chci ještě odložit. Kdy jdete příště vy a budeš ještě odkládat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whitehorse
31.1.13 17:26
@marca46 píše:
Jo, taky mi přijde divný, že můžou onemocnět řádně proočkované děti. 14.2. jdeme k Dr., tak jsem zvědavá, co bude. Očko chci ještě odložit. Kdy jdete příště vy a budeš ještě odkládat?

máme přijít v týdnu od 11.2., ale to jsou jarní prázdniny, tak se možná domluvím, že sme mimo a odložíme.

• Citovat
  • Upravit
19503
31.1.13 19:46
@whitehorse píše:
máme přijít v týdnu od 11.2., ale to jsou jarní prázdniny, tak se možná domluvím, že sme mimo a odložíme.

Naše prďola má úplně šílenou vyrážku, nebo ekzém a tak to taky bude dobrej důvod pro odklad. Jdeme 14.2. Jó, ta vyrážka se jí zhoršila, když jsem jí začala dávat Fenistil. Co by s tím asi udělalo očkování? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
31.1.13 20:01
@marca46 píše:
Naše prďola má úplně šílenou vyrážku, nebo ekzém a tak to taky bude dobrej důvod pro odklad. Jdeme 14.2. Jó, ta vyrážka se jí zhoršila, když jsem jí začala dávat Fenistil. Co by s tím asi udělalo očkování? :roll:

Nám se na kožní problemky osvědčil intimiss (příjemný balzam z fmy Karel Hadek, ma i cílené preparáty na exemy, nebo i Baby řadu)

• Citovat
  • Upravit
19503
31.1.13 20:07

@kaštinka Děkuji za radu. Zatím vše co jsem použila nemělo žádný efekt. No, na druhou stranu nebude zatím očkování. Ráda bych to odložila alespoň do půl roku a možná i dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek