Realita zivota s detma na samote

Napsat příspěvek
Velikost písma:
olivovyolej
13.1.24 18:52

@stinga No presne tak. :nevim: Jako nechapu moc tyhle zakazy. Tady je proste potreba, aby ten zivot nejak plynul a neni to tak, ze pres tyden se vsichni flakaj a o vikendu sekaj. Seka se ve vsedni dny i pres vikend. Kohouti kokrhaj, kombajny jezdej, kravy smrdej a lidi delaj okolo domu svoje prace. Pres rok je potreba opracovat drevo, nekdo ho i prodava sousedum, protoze ma lesy a v zime topit :nevim: Taky se furt neco opravuje, do neceho mlati, se to asi samo neudela.

• Citovat
  • Upravit
5098
13.1.24 20:12
@olivovyolej píše:
@Zmatka Zakaz cirkularky a sekacny neni vsude. Ja ani nevim, kdo si to kde gydupe. Jestli chatari kdyz uz je jich vic nez starousedliku nebo naplava, co ocekavala, ze na vesnici je klid. Cirkularka a sekacka je zaklad kazdeho vikendu :lol: V zime je to dost smrad, to jo, ale ja to zazila i ve mestech, kde jsou fabriky a z kominu to klesne dolu. Vsude je neco.

Hele ani, ani. Zadny naplavy tam moc nejsou, moje rodina tam zije..no od nepameti. Proste se na tom tehdy lidi shodli. Nevim, jak na to kdo nadava, ale rika se, ze nejvic spokojeny byvaji ty naplavy, ktery nejsou dost prolezly vesnici. Tak moje rodina si to teda pochvaluje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.24 20:14

Žijeme ve městě, v třípatrové cihlové zástavbě, malé sídliště, slepá ulice, vlastní parkovací místo. V domě důchodci a božský klid, venku klid, občas přijede soused autem.

Na chalupě na vesnici, psi štěkájí ze všech stran, nad hlavou trénují stíhačky, cirkularky, motorové pily, sekačky, křoviňàky, traktory, kombajn, místní rozhlas vyhrávajícī půl hodiny cajdaky, než začne hlášení.. A to máme mega pozemek bez přímých sousedů, tak neřešíme sousední děti na zahradách u bazénu, párty, grilovačky, celodenní rádio pustěné na sousední zahradě.

Domů do města jezdím za klidem.

• Citovat
  • Upravit
olivovyolej
13.1.24 20:47

@Zmatka Tak kdyby to byla treba jen nedele, tak se podle toho da asi upravit prace. Ale cely vikend mi prijde moc. :think:

U nas starosta vyhraval o vanocich koledy :mrgreen: :palec: Aspon to tu zije :lol:

• Citovat
  • Upravit
12885
13.1.24 20:55
@Anonymní píše: Žijeme ve městě, v třípatrové cihlové zástavbě, malé sídliště, slepá ulice, vlastní parkovací místo. V domě důchodci a božský klid, venku klid, občas přijede soused autem.

Na chalupě na vesnici, psi štěkájí ze všech stran, nad hlavou trénují stíhačky, cirkularky, motorové pily, sekačky, křoviňàky, traktory, kombajn, místní rozhlas vyhrávajícī půl hodiny cajdaky, než začne hlášení.. A to máme mega pozemek bez přímých sousedů, tak neřešíme sousední děti na zahradách u bazénu, párty, grilovačky, celodenní rádio pustěné na sousední zahradě.

Domů do města jezdím za klidem.

S cirkulárkami, kohouty, psy, atd jsem při stěhování na vesnici počítala, ale o tomhle jsem třeba vůbec nevěděla a je fakt, že mě to překvapilo. Ale mně se to teda líbí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.24 20:59

@olivovyolej kdyby koledy, tady vždycky pouští dechovku, potom Zagorová, pak Zelená je tráva, Matušku a zase dechovku, jak slyším, ta jižniiiii Moravaaaa je jistě krásná zem…tak už mám za ty roky osypky.
A spolehlivě to budí právě uspané děti.
Pak začnou do amplionu vyprávět, že přijede pojízdná prodejna a bude prodávat nátělník pánský za x korun, podprsenky za y korun a pracovní kalhoty za z korun.

• Citovat
  • Upravit
31292
13.1.24 22:02
@Lucie_Sx píše:
Mladatka v loznici, muj sen!(Jako deti jsme mivali v panelaku v kuchyni u topeni kurata koupena na trhu. Ja je tam koupila, se priznam. Kdyz vyrostla, sla ke znamym na zahradu mezi slepice… Jednou byla i kachnatka. Nasi to nesli statecne, zpetne videno. )

My meli slepice, kachny, husy, ovce, prasata, obcas nějaká koza, nekolik kocek, vzdy dva psy. Syn to měl taky rad, ja ze začátku taky, ono je to nyny, ale proste drina a zadne volno. Pak pribehne kuna nebo liska a zbydou ti jen oči pro pláč…Cely tyden v práci (vstavat o hodinu driv, aby se obstarala zvěř, než vypalime do zaměstnání) a o víkendu misto pohody, rano nahodit monterky a jedeš resty, co se nestihly v týdnu. Obcas veterinář, střihač, zabijacky. Seno, seno seno. :mrgreen:
Krávy naštěstí ex pořídil až když sem se odstěhovala.

A to to kdysi, pro me v pohode, zacalo trema oveckama, aby spasaly pozemek… :jazyk:
V panelaku svatej klid, i ticho, vse u ruky, do prirody deset minut pesky (bydlim u te tramvaje, jam jsem předtím chodila, abych se dostala do práce), o sousedech ani nevim. Snad jen jednou za cas, treba jednou do tydne, nekdo zahulaka pod okny, kdyz se vraci z hospody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
13.1.24 22:06
@Anonymní píše:
@olivovyolej kdyby koledy, tady vždycky pouští dechovku, potom Zagorová, pak Zelená je tráva, Matušku a zase dechovku, jak slyším, ta jižniiiii Moravaaaa je jistě krásná zem…tak už mám za ty roky osypky.
Pak začnou do amplionu vyprávět, že přijede pojízdná prodejna a bude prodávat nátělník pánský za x korun, podprsenky za y korun a pracovní kalhoty za z korun.

U nas je pan starosta sofidtikovsnejsi. Poustel jednu dobu nejake audiobooky o historii obce a okoli. :lol: Akorat ten rozhlas je tak starej, ze nebylo nic rozumet. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.24 22:12

Jde o to, kde a kde.
O samotě jsem měla romantické představy vybičované touhou po klidu v dobách mateřských a zromantizované vzpomínkami na vlastní dětství na samotě, kde byl klid, občas traktor na poli sekal ráno jetel do kravína.

Ta samá samota se za dvacet let změnila. Trvalý hluk z dálnice, horší, když blbě fouká vítr, to je jak věčný tinnitus. Sekačky, řvaní, děcka, bazény, motorky, čtyřkolky, blbosti. Vydrancovaná příroda kolem, minimum ptáků po polích. Autobus tam stále nejezdí, nejbližší spoj 5 km, stejně obchod, škola, školka, doktor v okresním městě. Do města domů jsem pak po takové návštěvě jela ráda za tichem, o sousedech téměř nevíme, za okny zeleň a ptáci, pár kroků příroda se srnkami, zajíci a bažanty. Nějak to mám ve městě spojeno více s klidem. Až občas na ty stíhačky nad hlavou no…
anonym, místní info

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.24 22:21

Ano, přesně tak to je. Ve městě klid. O sousedech vím, jen když k nim jdou malá vnoučata na návštěvu a povídají a smějí. se na společné chodbě.
Máme spoustu zeleně kolem domu, stromy plné ptáků a na trávníku už roky zaječí rodinky.
Na rozdíl od chalupy, kde nám kolem pozemku túruji terénní motorky a čtyřkolky.
Ty stíhačky nad chalupou budou prý ještě dva roky, pak se změní letová dráha.

• Citovat
  • Upravit
78489
13.1.24 22:27
@Liberalissima píše:
S cirkulárkami, kohouty, psy, atd jsem při stěhování na vesnici počítala, ale o tomhle jsem třeba vůbec nevěděla a je fakt, že mě to překvapilo. Ale mně se to teda líbí :D

u nás teď, co OSA přitvrdila už nevyhrávají, zní jen takové ostré tóny, ale roky rokoucí v den hodů hrával rozhlas hrozně nahlas dechovku a lidové písničky, sousedi mají ten amplion přímo do dvora a na dvoře vlčáka - ten štěká a vyje až by se zbláznil, já se mu nedivím, mě z toho vždycky bolely uši a zavírala jsem všechny okna, abych ten řev té „muziky“ neslyšela, psi prý slyší 7× líp - chudák,
no tak letos poprvé už nevyhrávali :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.1.24 22:29
@Anonymní píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jiiiižniiii Moooravuuu také nesnáším
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Divokekure
13.1.24 22:31
@olivovyolej píše:
U nas je pan starosta sofidtikovsnejsi. Poustel jednu dobu nejake audiobooky o historii obce a okoli. :lol: Akorat ten rozhlas je tak starej, ze nebylo nic rozumet. :lol:

I snaha se cení :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12885
13.1.24 22:46
@stinga píše:
u nás teď, co OSA přitvrdila už nevyhrávají, zní jen takové ostré tóny, ale roky rokoucí v den hodů hrával rozhlas hrozně nahlas dechovku a lidové písničky, sousedi mají ten amplion přímo do dvora a na dvoře vlčáka - ten štěká a vyje až by se zbláznil, já se mu nedivím, mě z toho vždycky bolely uši a zavírala jsem všechny okna, abych ten řev té „muziky“ neslyšela, psi prý slyší 7× líp - chudák,
no tak letos poprvé už nevyhrávali :dance:

Ježiš, to nezávidím. U nás je to naštěstí víc v klidu, většinou Goťák nebo Matuška a psi i děti to dávají :D A pro úmrtní oznámení Ave Maria, to je vysloveně pěkné. Dcera vždycky hlásí „pačam!“ (písnička) a jde poslouchat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
13.1.24 23:22
@olivovyolej píše:
@Zmatka Tak kdyby to byla treba jen nedele, tak se podle toho da asi upravit prace. Ale cely vikend mi prijde moc. :think:U nas starosta vyhraval o vanocich koledy :mrgreen: :palec: Aspon to tu zije :lol:

Tak hudba mi treba nevadi vubec, rada si ji pustim i k praci. To nenavidi manzel. Myslim, ze to az prehani, jako soused odnaproti si pusti na zahrade radio a uz prska a jde radsi dovnitr :lol: Ja jsem z velke rodiny, kdy party je hezky i s dýzou na zahrade, ale nikdo nemekta. Je to jednou za cas a sousedi jsou na ni obvykle taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí