Řekl učitelce, že je kráva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
25.11.16 07:49

První co by bych radila, je, zeptat se učitelky jak to bylo.. Nechci se nikoho dotknout, ale 3 lete dítě řekne pravdu plus něco i k tomu…
Já mám doma 3 leté dítě, co to řekne beru, ale taky to beru tak, že si případně ověřím..
babička mi nedala nic najíst já mám hlad.. přitom u babičky jedl.. takže tak..
jinak bych asi doma dítěti řekla, že nemá nikoho k ničemu přirovnávat..aby se mu zase něco nevědomky nestalo, že plácne..A taky případně slova, co jsou ošklivá.. aby neřekl, ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
25.11.16 07:51
@Anonymní píše:
@Gina108 Tříleté dítě se teprve učí co ano a co ne a je zbytečný ho shazovat když napoprvé netrefí. Chovat se umí víc než ostatní - ti nepozdraví, nepoděkují, nepoprosí - on se chová skvěle a to, že nezná všechny sprostý slova, neví co to znamená někoho urazit a neví co se neříká to ještě neznamená že je ostuda a neumí se chovat proboha!

jako promiň jsem taky učitelka, ale není standart, že dítě řekne učitelce, že je kráva a klukovi, že ho zabije!!! Za celou praxi jsem se nesetkala s tům, že by títě řeklo učitelce, že je kráva. Tvým přístupem ochranitelským z něj opravdu vyroste lump!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
25.11.16 07:51

@araw : U syna ve školce minulý rok byla učitelka, která též placla dítě. Letos už ve školce není. Takže najde se sem tam výjimka, která nemá ve školství co dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.11.16 07:57

Právě já si myslím, že právě malé dítě, pokud mu někdo něco zakáže nebo okřikne, tak projeví nesouhlas.. takže použití, že je kráva, vědělo dítě, že projevuje nesouhlas, ne že neví.. já si právě myslím, že tu krávu, věděl, že je to negativum.. byla by to hodně velká náhoda použít jiné zvířátko, když s něčím nesouhlasí..
npař. ty si kachna a neboty jsi myš. atd.. myslím, že spojení, ty jsi kráva, ví co tím vyjadřuje…
Já mám čerstvě 3 letého a když se naštve, je schopný taky použít slovo typu, že je někdo zlý, vyjadřuje negativum..řekl už i blbec, a taky spojení zákazu, tkaže ty děti ví, když s eprojeví, že něco nechtějí..to se mu ale okamžite zatrhnlo samozřejmě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
25.11.16 08:05

Taky si myslím, že učitelka ho plácat neměla ale ty jsi ta, která mu má doma říct a důrazně vysvětlit, že tohle se teda neříká. Chápu, že na něj zvýšila hlas a to, že ho posadila na židli a řekla mu, že je ostuda, by mi nevadilo. Pokud s ním doma jednáte jak v rukavičkách, tak se pak nediv, že je to takový uplakánek a ani neví, co se říká a neříká. Můj syn nic a učitelky jsou krávy. Možná je chyba trošku někde jinde. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.11.16 08:08

Jinak neřeším učitelku, protože sis ní nemluvila.. ale co vím, kdyby se to stalo mě, tak spíš já jsme nervozní z toho.. že kluk používá takový slovník a snažila bych se to co nejdřív řešit…
Já si pamatuju, že ve školce měli kluka, nebyl nějaký zlobivý, ale prostě občas něco plácnul a pak vím, že maminky v šatně byly naštvané, že takový slovník používá před dětmi- jedno slovo a jedem celá třída :mrgreen: pani učitelky ví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.11.16 08:09

V prvé řadě bych se v klidu zeptala učitelky, co se dělo. Tří a půl leté dítě si toho dokáže domyslet mnoho. Babička mi taky volala a ptala se, jestli může dát holce najíst, protože holka tvrdila, že jsem říkala, že nemá u babičky nic jíst.
Myslet si, že dítě je tak napřed ve zdvořilosti (pozdravit, poděkovat, podržet dveře, dávat přednost a já nevím co všechno…) a přitom tak nezralé, aby si neuvědomovalo co řeklo, je taky samo o sobě vtipné.
A také záleží na tónu a celkové situaci, kdy to vzniklo. Pokud běžel za druhým dítkem a nenávistně křičel, že ho zabije, nebo v zápalu hry dvě totálně vysmáté děti pokřikují jeden na druhého, že se zabijí…

Nikdo jsme tam nebyli, takže nevíme, co se ve skutečnosti stalo. Nemyslím si, že by učitelka dítě plácla (a bohužel, pokud maminka nastoupí stylem "manžel vám přijde vysvětlit, jak se chovat, tak to učitelka nepřizná, ani kdyby to tak bylo). Myslím si, že dítě není zvyklé na okřiknutí a může to brát jako že na něj učitelka soustavně křičela celé odpoledne.

Mmch, holka mi taky říkala, že je učitelka nutí spát na koberci a nesmějí mít na sobě ani peřinu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.11.16 08:16
@Anonymní píše:
Ahoj všichni. Syn (3,5 roku) řekl učitelce ve školce, že je kráva. Ta na něj začala křičet takže brečel. Nevěděl, že se to neříká. Jak by to taky mohl vědět - doma takhle nemluvíme. Někdy si dělá srandu a říká: Mami ty jsi ryba, mami ty jsi králík a tak. Buď to slyšel od dětí ve školce nebo ho zrovna napadla kráva. Rozhodně to ale nemyslel zle a reakce učitelky ho dost ranila. Odpoledne brečel že na něj křičela. Tohle bylo včera. Řekla jsem mu, že je to ošklivé a že se to neříká a aby se paní učitelce omluvil. Dnes opět brečel poté co jsem ho vyzvedla ze školky. Paní učitelka ho posadila na židli, řeklamu, že se neumí chovat a že je ostuda a plácla ho přes ruku. Ptala jsem se co udělal a nevěděl. Šla jsem za učitelkou, ale byla tam už jen její kolegyně a ta mi řekla, že prý říkal kamarádovi, že ho zabije. Už mě to točí. Mám pocit že učitelka opravdu není úplně normální. Můj syn hezky každého pozdraví, poprosí, poděkuje, na otázku slušně odpoví, s dětmi se podělí o hračky a je naprosto nekonfliktní. Ve školce je 6 učitelek a žádná s ním nemá problém kromě téhle jediné. On je malej trouba, ale její reakce mi přijdou úplně mimo. Nechápu proč má potřebu na něj křičet, plácat ho a shazovat ho nálepkama že je ostuda a neumí se chovat. Přijde mi že se neumí chovat spíš ona. Zítra to budu muset nějak vyřešit ale nevím jak. Nechci aby se po něm vozila ještě víc ale vadí mi že nechce jít najednou do školky a celé odpoledne probrečí. Čím víc nad tím přemýšlím tím víc vytočená jsem - mám sto chutí jí zítra říct, že jestli ještě uslyším že ho plácla, tak tam přijde jeho tatínek a plácne jí, aby věděla jaký to je výchovný. Mám chuť jí říct že ostuda je hlavně když dospělá ženská shazuje tříletýho malýho kluka a hřeje jí když ho dožene až k pláči. Ale nechci mu tím ještě víc uškodit.
Radši to sem dávám anonymně.

Uklidni se a bud rada, ze ti kluka nekdo srovna. Jinak s timhle ochranitelskym pristupem a neustalym omlouvanim, za par let, budes hodne litovat.

Dneska se deti vychovavaji v naproste bavlnce, ani vlasek se jim nesmi zkrivit a pak prijdou do realnyho zivota a neumi se vyrovnat vubec s nicim!! Konci v depresich, zavislostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
25.11.16 08:16

Jezis tak dostal jednu vychovnou, byt na hanbe neni nic hroznyho, to se u nas delalo taky a dite si pro priste rozmyslelo jak se bude priste chovat, to je samy tutununi chudacci deti, co pak z nich je? Jednou se rika jaky je trilety dite osobnost a vsemu rozumi, ale jak jde o vychovu, tak je prece jeste malinkeeej a nemuze se mu nic rict, kdyz se mu to nevysvetli ted tak kdy jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.11.16 08:17

Přesne kvůli takovým matkám chtěla moje maminka po celoživotním učení skončit. Nejdřív si zjisti fakta a pak to res. Kecy typu jak ji prijde tatínek placnout - možná tvoje chování dost vysvětluje chování tvého syna. Dnešní děti jsou mnohem hůře zvladatelne a před tebou se syn muze chovat úplně jinak než ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.11.16 08:18

Opět jenom zírám - klučík asi někde křikl na kamaráda, že ho zabije. Já si umím představit, že v zápalu hry tohle řekne spousta dětí. A myslím si, že nechápou význam a bere to jako výhrůžku typu „dám ti na držku, vole“. A já tady čtu, že vyhrožoval??? No jo, vyhrožoval fyzickou likvidací, gauner jeden. Je vidět už ve třech letech, že roste pro kriminál :roll:. Zakldatelko, vysvětlila jsi, takových situací ještě bude… :hug: V klidu promluv s učitelkou, ale tak, abyste si navzájem tu školku neznechutily. Nevíš, jaká je, aby to pak synovi lehoučce neomlacovala přes nos :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
25.11.16 08:22
@Anonymní píše:
Kdyby ho ta učitelka nechala dejchat tak by se mu tam zase líbilo. :(

Spis Ty zacni resit, co muze a nemuze rikat. Placat ho nesmi, ale jinak zakrocit musi, nechat si rikat krava a ze zabije nekoho byh ho taky nenechala!

Příspěvek upraven 25.11.16 v 08:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
25.11.16 08:22

@KatkaX Tobě fakt přijde normální a nehodné potrestání, že dítě křičí na kamaráda že ho zabije a učitelce říká, že je kráva? V obou případech je nevinný a netuší, že je to špatně? Jaká náhoda, chůdě malý.

• Citovat
  • Upravit
3200
25.11.16 08:26
@jahuhudka píše:
@KatkaX Tobě fakt přijde normální a nehodné potrestání, že dítě křičí na kamaráda že ho zabije a učitelce říká, že je kráva? V obou případech je nevinný a netuší, že je to špatně? Jaká náhoda, chůdě malý.

Křičí na kamaráda nebo řekl kamarádovi? Říká, že je kráva, nebo řekl, že je kráva?

On je to totiž rozdíl. A u prvního přestupku - dle mého - by mělo být důsledné vysvětlení dostačující. Plácnutí od učitelky by se mně nelíbilo. Osobně bych byla ráda, kdyby si učitelka našla chvilku a probrala to se mnou, co se stalo, abych měla i její verzi příběhu. Já opravdu nejsem matka, která věří dětem vše a která vše promine a věří, že má doma malé andílky. Ovšem dělat z toho předzvěst toho, že už brzy někoho rohne, to mně přijde taky malinko hysterické :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
25.11.16 08:27

Ono je to těžký, starší syn je taky zlatíčko, podrží dveře, děkuje, zdraví všechny sousedy sám od sebe, je fakt zlatej. Taky bych asi nevěřila, že tohle ve školce řekl. Na druhou stranu, jestli to řekl před ostatními dětmi, učitelka ho musí nějak potrestat, když to nechá být, pravděpodobně ji takhle pojmenuje druhý den další dítě, nebo i jibak.
To, že byl na hanbě, by mi nevadilo. Plácnutí jo, ale teda silně pochybuju, že to udělala. Promluv si s učitelkou, ať ti řekne svůj pohled. I když pochybuju, že kdyby ho opravdu plácla, že to přizná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí