Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, tady někdo založil diskuzi o paštyce nebo paštice? https://www.emimino.cz/…rankovani/3/?…
Koukněte tam, jsou tam zkomolená slova. ![]()
Příspěvek upraven 17.02.12 v 15:58
neumisa píše:
tak vám sem přidám jednu svou zkušenost … nedávno tady svítila reklama na internetový obchod a skvělo se tam slůvko „třpitivá“. No vydržela jsem se na to koukat přesně dva dny, pak jsem stáhla obrázek, zakroužkovala chybu a poslala mailem provozovateli stránek, ať ví, jak ho reklamní firma inzeruje. A ejhle, ten samý večer mi přišel mail s poděkováním a 10% slevou do jejich internetového obchodu. A chyba byla do rána opravena.
Super! ![]()
KPKristy píše:kaczka89 píše:No, to se u nás normálně používá a je to nespisovně DÉLE. Prostě dýlSumaya píše:Ano! Znamená to později.kaczka89 píše:
Já zase nesnáším. Příjdu DÝL!! To bych vraždilaTohle jsem slyšela a nepochopila co to říká…dýl…jako pozdějí?
Podobně to bylo ve větném spojení a místo až bylo už.![]()
Ale přeci ani
říjdu déle. To je taky nespisovné, ne? ![]()
kaczka
je to nesppisovné a hlavně nesmyslné. Mělo by být „přijdu později“
neumisa píše:
kaczkaje to nesppisovné a hlavně nesmyslné. Mělo by být „přijdu později“
No právě. ![]()
neumisa píše:
Však nepíšu, že se to v tomto spojení používá. Taky říkáme „přijdu později“, ale třeba „nechám to tam dýl“ ![]()
KPKristy píše:neumisa píše:Však nepíšu, že se to v tomto spojení používá. Taky říkáme „přijdu později“, ale třeba „nechám to tam dýl“
jo, to jo, takhle je to v pořádku … ale tady se opravdu říká „přijdu dýl“ a to mi fakt trhá uši ![]()
já zase moc ráda koukám na nápisy typu manikůra,pedikůra…a vážně se bavim tim,jak některým profesionálům z oboru neni jasné kdy se píše ů a kdy ú
![]()
kaczka89 píše:
Já zase nesnáším. Příjdu DÝL!! To bych vraždila
Moje holka
. Když to slyším, musím se hodně držet, abych nepoučovala.
fletnicka píše:kaczka89 píše:Moje holka
Já zase nesnáším. Příjdu DÝL!! To bych vraždila. Když to slyším, musím se hodně držet, abych nepoučovala.
Tak teď jsem narazila na slovíčko „přýtelkyně“… to je síla… to je snad ještě horší, než výřivka… ![]()