Repromeda Brno nebo jiný CAR?

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3090
22.10.18 13:38

@saiimona jasně to jsou dětičky, no u nás se neptaj děti ale okolí, ste spolu 8 let tak už by to chtělo rodinu a opravdu nemáme sílu a nervy na to každému vysvětlovat proč ještě nemáme :roll: já věřím že ve čtvrtek se dozvíme pozitivní a hezké zprávy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
22.10.18 13:39

@nika5555 Dcerka sice byla přirozeně ,ale před ní jsem jeden cyklus užívala Clostík a hned se zadařilo … ale jak jsem psala rodila jsem předčasně, v 31 týdnu.Nechtěla jsem slyšet o druhém a když jsem dospěla do fáze, že bych druhé chtěla, tak se nedaří. Snažíme se od ledna- ne moc dlouho, ale vaječníky vůbec nereagují na Clostík , vůbec se nevytváří vajíčka (teď jsem měla ještě třetí cyklus zdvojenou dávku Clostíku). Takže záleží co zjistí v Repromedě, jinak když neberu Clostík a Duphaston, tak jsem třeba neměla cyklus 3 měsíce. O to větší je mi záhodou, že se to s dcerkou podařilo téměř hned a teď to nejde.. ale je pravda, že poslední 3 roky jsem pod děsným tlakem a ve stresu … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
22.10.18 13:42

@Safinol To znám ten „natlak“ z okolí. Právě švagrové se taky každý ptal, ale ona nechtěla dlouho děti s manželem jsou 18 let :-) Takže dlouho ..... taky se to od nich „čeká“,takže když jí řekli, že nemůže mít děti, asi to pro ní musela být velká rána.Nevím, my se nějak moc často nevídáme. Každopádně okolí se nás taky ptá, kdy budeme mít druhé a když řeknu , že až to výjde, tak mi každej radí „nemysli na to, moc se na to upínáš apod.“ tak jako jak na to nemůžu myslet, když se mně pořád někdo ptá a nebo když vím, že mám problémy, které musím řešit aby to vyšlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
22.10.18 13:51

@saiimona přesně to samé slýcháme taky ale když nám tři doktoři potvrdili že přirozenou cestou mimco mít nemůžeme že jediné pomocí lékařů to není úplně jednoduché na to nemyslet a neupinat se každej chytréj ale kdo si tohle nezazije neví co to je a jen mele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
22.10.18 13:58

@Safinol Přesně tak !! Ale já s tím mám zkušenost i s předčasného porodu, dcerka měla po porodu komplikace a starší ročníky (sousedi od mojich rodičů) chytří jak to chce všechno čas a že měli taky dítko v inkubátoru apod. a že to přeháníme s rehabilitací a když se pak dozvěděli realitu, tak se omlouvali, že neměli rýpat apod. Jako kdo si neprojde těžkou situací ať už se tykající otěhotnění, těhotenství nebo porodu, tak vůbec nemá tušení o čem je řeč… Nejde na problém nemyslet, když ho musíš řešit… :zed: ale u vás to bude určitě už v pohodě… budu moc držet pěsti :dance: a jak to je, když vám v Repromedě potvrdí těhotenství, musíte ještě nějaký čas dojíždět tam? Nebo už se tam pak jezdit nemusí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
22.10.18 14:00

@saiimona tak tak všude lidi stejný, moc děkuji teď už to bude určitě dobre :* Jinak netusim po jaké dobe předávají z repromedy ke svému lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
22.10.18 14:03

@Safinol jj lidi jsou všude stejní :( na to si musí člověk zvyknout… myslím, že to máte celkem z ruky (co jsem tu četla), kdyby jste měli jezdit celé těhotenství :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
22.10.18 14:07

@saiimona my se s manželem snažili přirozeně 2 roky a psychicky jsem to už nedávala, chodila jsem i nějaký čas k psycholožce. Naštěstí okolí mě celkem šetřilo, ani rodina se neptala. U nás je problém na straně manžela. První psychická úleva přišla paradoxně se zjištěním problému. Přestala jsem se na to upínat, věděla jsem, že přirozeně by to byl zázrak. Víc jsem si užívala sex a těšila se, že to začneme řešit. Druhá psychická úleva přišla až jsme začali s IVF. Tím chci říct, že ta psychická pohoda je vážně moc důležitá a to, že jste to začali nějak řešit je super a určitě mít druhé dítě budete. V Repromedě jsou fakt skvělí, nám se IVF povedlo na první pokus. Zatím teda je to na dobré cestě… musím to zaklepat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
22.10.18 14:12

@Safinol @saiimona já jdu zítra na kontrolu, měla bych být 7+1 a už minule mi Dr. říkal, že mě předají mému gynekologovi. Takže předpokládám, že po potvrzení srdeční akce plodu se s tebou v Repromedě rozloučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
22.10.18 14:16

@saiimona ano máme to 2 hodiny cesty takže docela kousek to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
22.10.18 14:22

@nika5555 Já se na to neupínám úplně, ale prostě v podvědomí to je. Máme s dcerkou spoustu aktivit, ještě hodně jezdíme po rehabilitacích, máme ještě hodně kontrol u lékařů, takže jsme pořád v jednom kole. Ale jak říkám v podvědomí to je a když se pořád někdo ptá tak to nepřidá, chápu, že malá to nechápe, že se nemá ptát… My doděláváme baráček, takže jsme se s manželem domluvili, že to zkusíme aspoň 1×, ale víc do toho investovat nebudeme, částka to není malá a já budu od ledna doma bez peněz..takže si moc vyskakovat nemůžeme. A jak „rychle“ se začne se stimulací? My jsme byli na první konzultaci, tam nám vzali krev a že máme přijít za 6 týdnů, kdy půjdeme na genetiku a ja na gynekologické vyšetření.Mezitím má jít manžel na spermiogram. Doktor říkal, že pokud nebudeme chtít platit nic navíc, mělo by to vyjít na cca 30 000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
22.10.18 14:24

@nika5555 a tak to je možné, já si říkala, že asi budou chtít sledovat až do prvního screeningu, což bývá kolem 13 týdne. Ale takto to bude dřív. I když , mně by to bylo celkem asi jedno, nemáme to tak daleko.
@Safinol Tak to by bylo celkem šílený dojíždět to 2 hod na kontroly… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
22.10.18 14:36

@saiimona to Bylo myslím že to nechávají než je srdíčko a pak už hurá každá ke svému doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
22.10.18 14:50

@saiimona jasné, je to taky v neposlední řadě o penězích. Jen jsem chtěla říct, že je lepší to začít řešit s doktory než čekat a utápět se ve smutku. My taky nemáme peněz na zbyt. Bydlíme v garsonce, kterou mám na hypo a příští rok chceme začít stavět domek, musíme koupit auto… takže není to sranda, ale IVF byla pro nás jasná volba, protože jinak bych se asi utrápila.. Pokud nějaké ty peníze schrastíte, určitě do toho jděte (pokud tedy nebudete mít jinou možnost). Jinak myslím, že když si nebudete nic připlácet, do těch 30.000,– byste se mohli vejít. Se stimulací můžete začít hned, jak budete mít potřebná vyšetření a Dr.vám stanoví léčbu. My čekali půl roku jen kvůli změně pojišťovny a pak už to šlo ráz na ráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.10.18 15:02

@Safinol presne jak rikas…co bysme dali aspon za to jedno :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie