Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
120
22.5.06 11:04

Jsme zpátky!

Všechny vás po týdnu moc zdravím, vy jste toho napsaly 8O :lol: !
Ale už jsem to přelouskala. Uf.
Na chatičce bylo super, fakt jsem si užívala mateřskou DOVOLENOU!!!
Mamča malýho uspala, uvařila - měla jsem zákaz vařit, uklízet i mýt nádobí! A večer, když uragáni usnuli, jsme si sedly, kecaly a popíjely :oops:. No kdy se mi to zas poštěstí :D ?
Snad jediné mínus byli komáři, těch tam bylo fakt šest půlek! Ale docela jsme děti uhlídali, dost jsme je stříkali, Adélka má tři štípance (bude na ně asi trpět po mě, takový velký lívance, furt to drbe), Ríšovi štípanečky nejsou vidět, má asi dva na nožce, jak mu vylezly tepláky. Trochu nám nevyšlo počásko, pršelo, ale i tak se to dalo zvládnout. Byli jsme furt venku, děti si tam trochu narušily režim, malej spal 3× denně 8O , Adélka chodila odpo už kolem jedný a byli ráno oba dost brzo vzhůru.

Do Prahy jsme se vrátili trochu do bordelu, dělaj nám novou fasádu, dnes už barvěj (žlutá), zahrada: lešení, bordel. Ale toho nejhoršího jsme byli ušetřeni - vrtání, zateplování…

Byli jste v té ZOO?

Všem oslavencům, kteří slavili v době naší nepřítomnosti přeji dodatečně vše nejlepší, dnešním aktuálně!!!

Carsa - jo, jsem to já kdo zavařuje :) .

Ríša jídlo:
5.00 - kójo
8.00-8.30 - ovoce
12.00 - 12.30 - masozeleninový příkrm
16.00 - ovoce
19.00 - kaše
Toť vše 8O .

Do ovoce jsem mu začala lámat sušenky, tak ho to víc nasytí. A pěkně v tom ovoci změknou, jak nasáknou tu šťávku. Nejdřív jsem mu koupila ty baby súši, ale jelikož jsou podle mě stejně s lepkem (bez lepku nepíšou a ve složení píšou pšeničná mouka), tak jsem mu koupila už obyč Bebe máslovky :? .
Takže už jí vlastně skoro vše.
Kójo už moc nedá, vlastně už jen před spaníma (když jsme doma) a v noci když už hodně řve a nepomůže otočení na bůček a dudlik do pusy.

Zub žádnej.

Zítra lžička a náš táta (děda) svátek, tak pojedem popřát.

Už je vzhůru, tak zatím.......letím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
22.5.06 11:34

Val - fakt mnohem lepsi ty fotky kdyz jsi je dala podruhe ;) pekna rodinka !!!

prikrmy - uchovavani, tak Syrda zavaruje- pokusila jsem se dnes o to, ale nedavali Ordinaci,toz jsem zavarovala 20min, snad to bude o.k.i bez Ordinace ;)
kdo zamrazuje a co vsechno, brambory asi ne, maso urco a co zelenina ??

Bibo taky kdyz mam pocit,ze Vitek moc nepije,pridam kojovodu do zeleninky a je z toho spis polevka,ale sni to,aspon mu to lip klouze do krku :lol: ,ale po lzickach, to je neco pro mou trpelivost…asi koupim dudlik na polevky - asi podobny jak na kase ? s kriz. otvorem ??

vcera ta oslava brachy nejak Vitka rozhodila, a nechtel usnout,i kdyz :lol: byl taaaaak ospalej
http://www.mojezlaticko.cz/?… /> no nakonec po 21h si dal rict, pak bojovka kolem pulnoci,ani moc nebrecel,ale chtel si hrat, hladil nas po obliceji,tahal za vlasy… a to vcera nespal skoro vubec behem dne !!!!
no ale rano, AZ kolem 6h, Martin to zhodnotil -Vitek zaspal ;), taky si poradne na:,–(ila bryle,jestli jako vazne je uz 6h…

ted spinka na balkone…ale ale uz se probouzi..pa Dalif

teda me ty obrazky vkladat nepujdou a nepujdou, kaslu na to !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
22.5.06 13:22

Vše nejlepší Tedýskovi k sedmiměsíčninám - http://animace.org/…/G100188.gif

ZOO - jéžiš, já úplně zapomněla! 8O Tak nevím, jestli tam Carsa byla sama nebo jak.

Příkrmy - tak se tenhle týden chystám přidat maso. I když v sobotu mi Pepík vůbec rýži s brokolicí nejedl (se nedivím, bylo to tak strašně nijaký :roll: , že i dojíst to byl záhul pro mě). Včera bramboru s mrkví jo. Tak to tím masem snad vylepším :wink: . Měla jsem takový odhodlání kupovat mu bio zeleninu, jenže to je taková bída, kde nic tu nic (gumová petržel, cucheta, červená řepa - a to jen snad v okamžiku závozu, druhej den nic). Ale objevila jsem, že Ardo (mražené směsi) má jako novinku mraženou bio brokolici, hrášek, fazolky a špenát. Jen to teda někde sehnat … Jsem máklá, já vím, stejně jednou na tu normální zeleninu najedeme, ale předsevzetí jsem měla ušlechtilé, ne?! :)

Stěhování - Valderama - je to těžký, jít pryč z místa, kde jsi zvyklá, navíc hlídací babičky po ruce (to bude asi chybět nejvíc). Ale na druhou stranu - mít SVŮJ domeček, zahrádku - to je přece nádhera!!! Budu moc držet pěsti, zvládnete to, určitě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
22.5.06 13:37

Děkujeme za přáníčka k sedmiměsíčninám :)

Chystáme se opět ven, beru sebou tentokráte kameru, včera mi ji manža úspěšně dobil, tak zkusím udělat nějaký záběr. Natáčím Tedýskovi filmeček, na který se pak bude moci až bude starší kouknout, jak nám hezky v té Praze rostl :D Ale všeobecne mám blíže a raději foťák, tak to je jen takové těžce amatérské.

Franeza - ulšechtilé předsevzetí jsem také kdysi měla, ale jak přišlo na věc a já viděla v jakém stavu ta zelenina je, jak i Ty popisuješ, prostě výběr mizerný a spešl nejbližší obchod v té době buď na Vinohradské nebo u botanické zahrady. Takže jsem to dost možná zbaběle, ale zabalila velmi rychle, aniž bych to uskutečnila. Teď otevřeli nový Bio na Nuselské, což se dá pěšky zajít, ale na nějaké nakupování to není, co jsem viděla sortiment, takže tam kupuji akorát křupky a pak možná zkusím nějaké jiné druhy čočky a jiných zrnin. jogurt mají od cca 35Kč. Tak ať masíčko chutná.

syrda - vítej zpět !!! To je fajn že sis odpočinula a užili jste si zdravého vzdoušku. Taky bych někam vypadla.....no vlastně na celý zítřejší den jedeme s Tedym do Vraného, to bude premiéra vlakem, s klokanem, no to bude sila, mám z toho načisto trému. Ale mám tam kamarádku a ona má zahrádku, tak to mě láká tak snad to překonám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
22.5.06 14:11

Holky, co mám na vás e-mail. Něco jsem vám poslala. Chtěla jsem vám to tady nasat, abyste se nebáli, při vám přiletěl nějakej spam, ale nešlo mi emimi. Tak se toho nebojte.
c.

• Citovat
  • Upravit
carsa
22.5.06 14:25

Tadeáškovi všechno nej, nej http://smajlici-1.ic.cz/…50/an017.gif

naše jídlo : 7,00 - 90 ml UM
10,00 - kojo
13,00 - zeleninka + maso - 200ml
17,00 - kojo
19,30 - banán + jablko
21,00 - 90 ml UM
cca 03,00 - kojo
tak koukám, že toho zse až tak málo asi nedávám. Po polední zelenince jsem začala zase ještě přikojovat, protože žádnou jinou tekutinu do něj nedostanu, tak ať není dehydrovaný.

Biopotraviny - já jednou koupila bio brambory a byly tak hnusný, že už to víckrát neudělám......

Chtěla jsem se zeptat - nemáte někdo doma schody? Já totiž začínám přemýšlet, jak to udělat, abych tam mrněti zabránila lézt. Sice se prodávají zábrany, ale to musí být ukotvené na obou stranách a my je sice máme z jedné strany u zdi, ale z druhé jsou otevřené do místnosti, tak nevím, jak to vyřešit.

Dneska je krásně, tak zase razíme ven. Mějte se
 c.

• Citovat
  • Upravit
443
22.5.06 17:26

Ahojky syrdo, vítej zpátky!

Dneska jsem byla na pedikuře, už jsem to potřebovala jako sůůůůl. Tchyně hlídala Marianku, ta se vyřádila a spí od tří ještě ted. Chtěla bych jít ven a ona se nechce vzbudit. Alespoň jsem vytřela a pověsila prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
23.5.06 06:57

taky pridam nas „jidelnicek“

4 h - kojo
5:15h budicek, nechce kojo, prebalovani,hrani, preprani zelvy,zbiti balonu…
7h kojo - usinani na balkone (tak na 20-60min)
mezi 9-11h zeleninovy prikrm
pak za hodku kojo
mezi 13-15h kojo
mezi 17-19h
19:30h chystani k spanku, spis cucu nez kojo
pak kolem 22h kojo
kolem 2h nebo nekdy v noci kojo
a 4h kojo

kolik kojo nevim, nekdy hlta, nekdy sosne a kouka co se kde deje,zase klovne a zase kouka, to mu rikam nenene a on se rehta…ach jo
jo po prikrmu vypije tak 20-60ml vody jak kdy.

),§
vfr \rt)f¨¨)

no on do toho spis mlati. no nic dame do kocarku a spinky spinky..
ciao Dalif

ps. Martin vymyslel „svoji“ ukolebavku : spinky ,spinky, spinkulinky…ja tam dodavam doma u maminky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
23.5.06 08:55

Ahoj holčiny

Všechno nejlepší Tadeáškovi!!!!

Schody - nemáme :(
Carso - super mejl. Jsem se fakt nasmála. I manža. Poslala jsem to dál a všude to mělo úspěch. Teda jenom u těch, co maj děti. Jsem se tě ještě chtěla zeptat jak budeš řešit nánožník v zimě a co pláštěnka?
Syrda - víííítej!!!!!!

Už třetí noc chce ten náš fakan prso v puse! 8O :evil: Všichni jsme absolutně nevyspaní a zralí ho zabít :?

Užijte si den

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
23.5.06 10:11

Ahojky,

:arrow: schody jsme řešili u Vojty ohrádkou, dá se rozložit, tak dáš dva díly kolem schodů, teda asi záleží na typu ohrádky, ta naše byla dost stabilní, takže když se ty dva díly zaklesly do sebe, nemohl to převrátit, další dva jsme měli před krbem, později si v něm stejně udělal bunkr :lol:

Tak jsem včera po neustálých bojích s jídlem dala k večeři Sunarku, tak uvidim co to s malou udělá 8O Doufám, že nic :roll: Alespoň se potvrdí zda byly ty její problémy z mléka či ne. Docela jí chutnala, snědla 110ml.

Zub taky zatim žádný, ale vůbec to neřešim, Vojta měl 1. zub v 9ti měsících, já prý v 11ti, no a při nejhoršim necháme dát umělý :lol: :wink:

Od kdy budete dávat kaše s lepkem??? Ono na těch kaších je napsáno od dokončeného šestého měsíce, ale já myslím, že se má dávat až od dokončeného osmého???

Jinak v tom Motole zjistili, že švy srostlé nemá, hlavičku má opravdu hodně malinkou, geneticky to neni, ale prý je dobré, že stále stejnoměrně roste a že je symetrická. Máme sledovat, měřit a když to takhle půjde dál, tak kontrola za tři měsíce. Mělo by to být v pohodě. Tak doufám, že bude.

Tak zatim pa Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
23.5.06 11:15

Dobré dopoledne

Tak jsme se vrátily od doktorky, máme pokračovat v léčbě rýmy a kašle a navíc budeme chodit do pátku na středisko na inhalace. V pátek možná Johanka dostane očkování proti obrně.
Musela jsem taky najet na odsávání soplíků vysavačem, jde to teda jedna radost 8) ,ale Johanka teda jak slyší zvuk vysavače, tak za mnou peláší po čtyřech a s řevem kontroluje zda se mi nic neděje.
Aimee jsem ráda, že to zatím dobře dopadlo, a věřím, že i nadále bude vše OK :wink:
Carsa díky za mail, taky jsem se dobře zachechtala :lol:
jídelníček 7,00-8,00 kojení
9,00 svačina ovoce- přibližně 150 ml
12,00 oběd - zelenina asi 150-200 ml
14,00-15,00 kojení
17,00-18,00 kojení
19,00 kaše 150 ml pak ještě trochu zakojím
22,00 24,00 2,20 4,45 5,25 kojení :evil:

Už jsem zapomněla co jsem chtěla více, tak se mějte moooc pěkně a zdravoučce!!!
Ahoj Xenie a holky
Sedmiměsíčňátkům přejeme vše nej :lol: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
23.5.06 12:43

Ahoj všichni!

i510 - já mám pocit, že se k tomu nějaký nánožník prodává. Zeptám se - mají je totiž tady v obchodě, tak tak zaběhnu. (dám vědět) Myslím ale, že v zimě budu jezdit s tím sporťákem, co mám teď . Jestli bude zima jak letos, tak se s těma malýma kolečkama, co maj golfky se stejně moc dobře nejezdí

Lepek - dneska jsem byla na kontrole na alergologii. Máme pořád pokračovat v tom, co děláme, ale měla bych zkusit dávat mu něco s lepkem. Doktorka vyloženě říkala - piškoty nebo rohlík. Co si o tom myslíte? Nevíte, jestli existují třeba nějaké piškoty bez cukru? Nebo cokoli, kde by byl lepek (ale ne kaše - zase nemůžeme mléko). Jinak půjdeme v 10-ti měsících na zátěžový test - tak nám držte palce, at je to v poho a nemusí zústat bez mléka do konce života.

Ale říkala, že Ivan má srostlou velkou fontanelu - že mu sice hlavička roste, ale že nás pro jistotu pošle k neurologovi. Aimee - takže jsme na tom zas stejně :cry: :cry:

Jetě jsem něco chtěla, ale teď si nemůžu vzpomenout - tak zase příště.
Mějte se,

carsa

• Citovat
  • Upravit
472
23.5.06 12:59

hlavičky - Carso a Eimee ať drobečkům rostou jak mají, já mám pocit že Ti doktoři pořád něco hledají a přitom se dítko každé vyvijí trochu jinak a po svém, tak jak to má po předcích uloženo v DNA a že se všichni stejně časem srovnají…teda doufám, že mi malej začně někdy sedět a lézt, zatím nějaký zvláštní pokrok :(

lepek cca před 14 dny jsem začala dávat kousek rohlíku, jen tak jsem sem tam mu ďobala prostředek, Tedýsek to ráda žužle zubama :-) Minulý týden jsem zkusila dát skleničky s těstovinama od HIPP a od víkendu dávám večer kaši Sunarku - ovesn ás rýží ( je na ni dokonce napsáno od 4.měs. ? ), což je takové napůl cesty - je ještě z 50%rýžový a 50% už tvoří pšenice a oves a Tedymu chutná a žádný reakce na to nemá

piškoty se skutečně moc nedoporučují do cca 1roka, údajně jsou lepší ty spec. sušenky od toho 6.měs.....ale vím, že né každá maminka si je taky může dovolit kupovat a zatím jsem je ani moc nestudovala, aby to neobsahovalo to stejné co ty klasické piškoty, tedy i cukr :lol: jinak slyšela jsem že v tom BIO spešl obchodec hse dají koupit piškoty bez lepku nebo bez cukru, ale naživo jsem je zatím neviděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
23.5.06 14:57

Carso, s tou hlavičkou buď naprosto v klidu!!! Nám v Motole paní Docentka z antropometrie řekla taky, že už nám zarůstá, ale že u 7mi měsíčního miminka je to už v pohodě a vůůůbec to nevadí!!!!!!!!! A myslím, že je to NĚJAKÁ odbornice!!! Tak klid!!!

Kaše- Sunarka ma 4 druhy bezmléčné, možná nějaká bude i s lepkem, problém je, že jsem je nikde nesehnala, ale mají speciálně určené lékárny kam dodávají zboží, seznam je na www.sunar.cz

Dětské sušenky (hero) mám je tu před sebou a opisuji obsah :
pšeničná mouka (65%),sachróza, rostliný olej, sušená syrovátka, glukózový sirup,inulin(2,5%), med(0,84%) :evil: ,kypřící látka (hydrogenuhličitan amonný,hydrogenuhličitan sodný), jedlá sůl :evil: , aroma, vitamíny(A,B1,B2 niacin,B6,D),minerály(železo)

Pa Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.5.06 14:57

Hlavičky-šištičky, ach jo…jenom ať jsou v pořádku!
Ta fontanelka - mě zaráží, že se nad tím dr. pozastavila. Vždyť se píše, že zarůstá cca od 6-18měs., tak už má i nárok, ne? Jenomže nevim-mě se to kecá. Adélce zarostla až v těch 18m a Ríša jí má taky furt otevřenou. Hlavně ať vám to dobře dopadne. Ach, ty děti. Si na nás vymejšlej ale starosti…!

Carsa - když i doktorka říkala zkusit piškot, tak bych ho asi zkusila. Jenom třeba tři nastrouhat na prášek a smíchat s nastrouhaným jablíčkem nebo přidat do přesnídávky. A tak tři dny počkat. Takhle jsem to praktikovala tenkrát u Adélky (avšak s jahodou :oops: …to když MUDr. slyšela, tak se málem osypala ona, Ája v poho :? , teď už bych si to nelajsla, páč je to opravdu nejhorší alergen).

Kaše - já dávám buď Sunarku (rýžová s kukuřicí, do vody, takže asi mléčná) , ale ta ho vždycky děsně zazdí :roll: , ale nejradši má Milupa jablečná s mrkví (taky do vody), to má tu krabici na 4×-5× 8O . Taky je mi ta Milupa sympatičtější - nedělaj se mi tam cucky, při chladnutí nehoustne a není to takovej úplně prášek, ale jakési šupinky a přijde mi, že nejni tak sladká. Ovšem 78,– Kč :roll: .

Jo, jsem zapomněla napsat, že minulý týden na tý chatě se po:,–(il! Takže sedí sám (a to furt, sedá si i ze spaní a řve), v kočárku už má kšíry, z vajíčka a z hracího „bazénku“, co má dokola čtyři nafouknutý válce o výšce cca 30cm, vyleze. Rarach jeden. Postýlku má sníženou cca měsíc do půlky a z ní taky načuhuje, divizna. Chytne se ručkama za hořejšek, klekne si a „souloží“ (skáče na kolenou).
A věčně hodí držtičku :roll: .

Jsem byla včera s kamarádkama v Mikilandu na Čerňáku. Docela dobrý tip na další srazík. Vyřáděj se tam teda spíš větší děti (Adélku jsem nepoznávala), ale je tam i „batolící zóna“ až ty naši prckové budou trošičku větší - počítám tak otázka dvou, tří měsíců.

Dnes jsme byli na lžičce, moc mu to nejelo. Sestra to do něj nasoukala spíš pod tlakem a v leže. Sebou jsem měla i Adélku, páč se mi u ní zase nelíbí pupík - má ho věčně červenej, až mi někdy přijde, že do živýho. Čistim jí to vat. tyčinkou namočenou v lihu. Tak to zčíhla, prej si nemám dělat starosti, je to normální, stává se to i dospělýmu, vyčistila jí to taky, mám v tom pokračovat.

Zub stále žádnej. Ani náznak. Prý má času dost. Teď prý tam měla 13.měs. dítě, kterýmu leze první. Tak jsem v klidu :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí