Poradna duly
Jana Čurdová
cmelda: já nosím v kabelce suché rohlíky
Dost mi pomáhala ta zázvorová lízátka, s těmi jsem přežila nejhorší období. Zkoušela jsi je?
megi: to už je spíš na odborníka ![]()
K těm pohybům… můj chlap říká, že když mi položí ruku na břicho, tak tam něco cítí
Ale on už je zkušený otec, to bude jeho třetí ![]()
chuanitka píše:
Handah: Fotogalerie je super, zítra přidám svoje mimčo, nemám tu program na úpravu fotek, abych odmazala osobní údaje. Tvoje mimčo na fotce mává?kitty25: Přibírání se taky bojím. Je jasné, že něco přibrat musím, ale normálně se musím hlídat a to teď s mimčem v bříšku zrovna nejde
Kdy jsi přibírala nejvíc, až ke konci těhotenství? A jedla jsi hodně nebo to šlo samo?
jedla jsem hodně? ani nevím, ale hodně nektarinky, někdy i celý ten košík a každý den nejméně dva koláčky, bohužel to je znát. taky hodně smaženýho atd. teď je to ale jiné. nechodím do práce a tak jsou smažená jídla out, protože vařím doma nebo si namažu chleba. o to je to snazší. Bojím se přes léto toho ovoce, no uvidíme. A potom teda zas chodím místo koláčků na zmrzlinu.
Přibrala jsem hodně ve druhém trimestru a potom ke konci těhu, ten poslední měsíc, to asi 3-4kg najednou. Jo taky jsem pila hodně colu, třeba 0,5l denně. to je taky znát.
teď se snažím coly vyvarovat. ale taky si dám.
chuanitka píše:
megi17: Záda tě začaly bolet až v těhotenství? Já jsem loni chodila na rehabilitaci s bederní páteří a hodně mi tam pomohlli, fakt to bylo super. Nechápala jsem, jak můžu být ve svých třiceti tak zničená…
mě taky bolela záda, ale bohužel do 12tt se rehab ani masáže nemají dělat. je to nebezpečné kvůli potratu. potom doporučuji zkušenou nejlépe známou fyzio. nebo těhu masáž. doufám, že se taky konečně vydám.
Megi a co děláš? jako za práci? doporučuji teda okamžitě začít s masážema, bude to jen horší a opravdu si s tím nezahrávej. Já měla u porodu křížové bolesti a nikomu to teda nepřeju. Přičítám to právě bolavým zádům.
Kitty 25: je mi jasné, že v těhotenství je to se zády mnohem komplikovanější. Ovšem obecně mám zkušenost, že pomáhá cvičení. Našla jsem na netu tohle:
http://www.stream.cz/?…
Asi to zkusím, bolavých zad a ochablých svalů se hodně bojím…
Ale megi17 bych to nedoporučovala, s tím vystřelováním do nohou to nebude jen tak ![]()
Ajaj, na colu mám zrovna hroznou chuť
Nikdy jsem ji nepila, ale teď mi dělá dobře na žaludek. Nechápu, jak může pomáhat žaludku tekutina plná cukru a kofeinu ![]()
ahoj těhulinky!
Simi - bříško máš nádherné.Já mám pocit, že mám stejně velké jako ty a to jsem 3 týdny pozadu.
Handach - zítra taky zkusím hodit nějakou fotečku. Taky jsem přemýšlela, že bychom jeli do Zoo, ale při představě těch zástupů lidí … No aspoň jsme dodělali malé její dětský koutek na zahradě - zatím tam má pískoviště, skluzavku a zítra bych ráda koupila stoleček a malé židličky.
ad nosní kůstka - hodně záleží, jak je mimi natočeno. doufám, že se bobišek zítra ukáže v plné kráse.
ad bříško - já se neměřila ani při prvním těhu, teď taky ne. Co mi jen nedalo, jsou boky a stehna - a normálně jsem zjistila, že jsem v těch místech teď při těhu zhubla ![]()
Malá od pátku na otázku, co má maminka v bříšku každému říká MIMI a občas mi dá na pupík i pusinku. Dokonce jsem jí ukazovala fotku z UTZ a hooodně dlouho si jí prohlížela.
Všem, co jdou zítra na KO držím palce a užijte si to. Taky nás zítra jde …
mě poslední dobou také pobolívají záda a to od té doby co se mi tyčí pupek do předu,tak to záda nějak nezvládaj…a nejhorší je to když vylezu záda, to se pak pohybuji jak tučnák
a Tom se mi směje,místo aby mi namasíroval záda
CMELDO,já jsem na tom stejně stěmi mandarinkami v kompotu a nebo ananasem a nejlepší je na to šlehačka
Já si minulý týden udělala domácí jablečný kompot a ten ve mě krásně zmizel ![]()
no nic,.já jdu spát..dobrou noc aahoj zítra
kitty:…no dělám v obchodě na pokladně.....stojím 12ct hodin…je to záhul…myslím že to mám i od toho… ![]()
už se i bojím aby jsem s tím právě pak neměla nějaký velký problémy… ![]()
Holky vy vlastně jdete zítra na KO…tak na vás budu myslet a držet palečky
BARULÁTKO, děkuji…a s tou malou jsi mě rozesmála až jsem málem spadla ze židle
![]()
Ahojky,
Simi, Hani, máte krásná bříška!
Já se v tomto těhu zapomínám fotit
- prostě je to jiné, není moc čas. Ale nějakou fotku pořídím.
Megi, Ty stojíš tak dlouho v práci? Je to opravdu záhul, nemůžou Tě kvůli těhu přeřadit někam jinam, abys měla větší klid?
Co se týče přibírání - u obou kluků jsem přibrala kolem 13kg, jedla jsem to, na co jsem měla chuť - pokaždé na smažené a nezdravé
![]()
Teď ještě moc nejím, kvůli nevolnostem, ale jakmile skončí, už se vidím…a těším se!!! ![]()
Ad nosní kůstka - Handah to napsala správně, nosní kůstka je pouze doplnění, důležíté je NT + krev, když je znatelná kůstka jsou „body“ navíc". Bohužel ten dr, který mi dělal screening byl hodně mladý a nezkušený a podle mně se bál říct cokoliv, protože nemá na to certifikaci - dle jeho slov…ale pak když jsem se ještě jednou zeptala, tak řekl, že si myslí, že tam byla. je mi to sice prd platné, protože na papíře to nebude, ale aspoň info pro mne.
Už se nechci v tom šťourat, zítra by měli mít výsledky toho screeningu, ale jak dnes říkali, tak neví, zda tam budou nebo ne
- takže budu volat kolem 13.00 a uvidí se, zda pojedeme pro ně do Ostravy nebo až další den.....
Držím palce všem na kontrolách.
Ahok holky,
po dlouhé době se ozývám.Včera jsem měla celodenní šichtu,tak nebylo kdy.
Handach,
máš moc pěkné fotky a bříško?To si myslím,že mám tak nastejno,možná ještě malinko větší.Ale u mě to byl předtím hlavně špek
Teď už je to tvrdé,
Prosím holky,poraďte,jak tam mám dostat fotky z pc.Včera mě přítel fotil bříško a já nevím jak dál.Nebo se na to mrknu,až budu mít čas blbnout s pc.
Já žádné pohyby necítím.U prvního to bylo cítit,tak jak se má,tuším okolo 20.týdne???
U druhého dříve a teď? Také pořád čekám,ale zatím to jsou povětrnostní vlivy
Jídlo do mě moc nejde.néé,že bych neměla chuť,ale mám nějak stažený žaludek a sním tak půl porce.Navíc můj chlap má teď mánii grilovat a nedá se odolat
Tak hezký den všem… ![]()
chuanitka píše:
Kitty 25: je mi jasné, že v těhotenství je to se zády mnohem komplikovanější. Ovšem obecně mám zkušenost, že pomáhá cvičení. Našla jsem na netu tohle:
http://www.stream.cz/?…
Asi to zkusím, bolavých zad a ochablých svalů se hodně bojím…
Ale megi17 bych to nedoporučovala, s tím vystřelováním do nohou to nebude jen takAjaj, na colu mám zrovna hroznou chuť
Nikdy jsem ji nepila, ale teď mi dělá dobře na žaludek. Nechápu, jak může pomáhat žaludku tekutina plná cukru a kofeinu
mě pomáhá když je mi špatně /cola/ stačí malá sklenička, ale musí být ledová
megi17 píše:
kitty:…no dělám v obchodě na pokladně.....stojím 12ct hodin…je to záhul…myslím že to mám i od toho…
už se i bojím aby jsem s tím právě pak neměla nějaký velký problémy…
no tak to je jasný, tak se zkus v práci domluvit na jiný úvazek nebo jinou pracovní dobu nebo přeřazení na jiné místo
fotky - vejdeš do galerky, dáš načíst fotku /upload obrázku/, vybereš kde jí máš v řádku obrázek /tam najdeš cestu v tvém pc/
POZOR: nezapomeň vybrat správnou galerku pro říjen 2009 a dáš uploadnout obrázek. to je celé