Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Callipo90 píše:
Zeptám se, čí je ten byt a kdo v tom bytu bydlel??? Pořídili jste si ho spolu nebo ty ses přistěhovala??? Nebo se on přistěhoval k tobě???
Byt jsme porizovali spolu.
@DanielaSna píše:
Opravdu tady někomu připadá normální, že 22letá dcera spí v posteli s otcem?Je to patologické, na místě zakladatelky bych navštívila psychologa a požádala o nezávislý názor, pár vět na emiminu neosvětlí skutečnou situaci. V tomto případě rozhovor s partnerem asi nebude konstruktivní, pokud on to považuje za standard…Zakladatelko, přeji hodně síly a v tomto případě obzvlášť platí „dvakrát měř, jednou řež“, než začneš jednat
Mně také zemřela maminka, byla jsem již starší, ale takové chování považuji těžce za limitem tolerance. Nejlepší opravdu bude konzultace s odborníkem, kterému vše na rovinu objasníš a snad tě nasměruje, jak dál postupovat.
Nepripada mi divne prespat vedle nekoho neni li jine misto. Kdybych dostala na vyber, ze si muzu lehnout k macesce a miminu nebo k otci, jdu k otci. Spis mi prijde divne, ze ji jako navseve nenechaji jednu postel celo volnou aniz by si musela k nekomu prilehavat, a oni partneri lezeli kazdy sam na dvojposteli. I kdyby jim vyhovovalo oddelene spani, v dobe navstevy by se snad mohli trochu omezit… ![]()
Tak jak ja byvam vysazena na tyhle diskuze tak tohle je na mne teda moc.
Jako s holkou v tomhle veku spat v posteli…to mi normalni teda neprijde a kdyz uz to teda neni blby holce tak tatovi by teda melo.
A je uplne jedno jestli spi v obyvaku normalne nebo co…kdyz musi mermomoci spat s ni v pokoji tak at si hodi nekam lehatko nebo deku na zem a holka at je na gauci.
Ja chapu ze maj uzsi vztah ze ji vychoval ale tohle… ![]()
@Nova.holka píše:
To nejde promluvit si, ona to hned vyzvani tatovi a on na me bude nastvany, nesmim uz nic proti ni rict
Tak si sedněte všichni ke skleničce vína a popovídejte si o tom. Žádné hádky, jen se v klidu svěřit s tím, co tě trápí. Být nad věcí a snažit se uhlídat, aby ta konverzace byla konstruktivní.
@Nova.holka píše:
To nejde promluvit si, ona to hned vyzvani tatovi a on na me bude nastvany, nesmim uz nic proti ni rict
sama se svým žárlivým dětinským chováním dostáváš do téhle pozice. On už teď tu holku před tebou brání. Vidíš to? Souhlasné a milé názory jsou krásné a dobře se čtou, zkus si potom v klidu přečíst i ty, které se ti teď tvrdě nelíbí a zkus nad nima neublíženě popřemýšlet.
@Nova.holka píše:
Byt jsme porizovali spolu.
A kde bydlí teda ta dcera???
@Callipo90 Já přece neříkám, že otec je úchyl, ale může tam být nestandardní vazba. I kdyby mezi zakladatelkou a manželem byl nějaký problém, řešením není spát v jedné posteli s dcerou.
@DanielaSna píše:
@Callipo90 Já přece neříkám, že otec je úchyl, ale může tam být nestandardní vazba. I kdyby mezi zakladatelkou a manželem byl nějaký problém, řešením není spát v jedné posteli s dcerou.
ale to není primární problém dcery
Tady si kupodivu nemyslím, že zakladatelka přehání. Pro dcerku je tatínek teď její jediná citová…a zjevně hlavně finanční jistota. Kdo to narušuje je macecha a nová roční „investice“.. neříká Ti náhodou mami až co je na světě nevlastní sestra? Pro udržení satbility ve zlém světě udělá chytrá mrcha i přítulnou kočičku a to zcela nejmenší je očernit macechu, ke které zcela pochopitelně necítí asi nic pozitivního.
Myslím si, že spaní v jedné posteli otce a dospělé ženské je oidipák jak prase, nevede k ničemu dobrýmu a zakazování to jenom zhorší. Musí si najít chlapa, podporovala bych ji pěkně ve společenském životě.
@terinka4444 píše:
ale to není primární problém dcery
Upřímně řečeno, neumím si představit normální 22letou holku, jak spí raději s tátou v jedný posteli než sama kdekoli jinde. Že tam je něco trochu jinak si myslím taky.
@Nova.holka zalezi jestli umis mluvit s lidmi. V klidu, klidne si to sepis na papir abys mela zachytne body. A kdyz to rekne otci? A proc ne, je to jeji tata a vzdycky si vsechno rikali. Mas obcanku, rozhodujes za sebe, jsi schopna a zpusobila podepisovat ci uzavirat smlouvy? Tudiz kdo nebo co ti zakazuje ji neco rict.
Pokud ji nebudes nadavat a opravdu to bude hovor na urovni aby jste si z toho obe neco vzali, tak nevidim problem, ceho by ses mela bat.
Nedelej z toho vetsi problem nez ve skutecnosti je. Jsi dospela, jsi matka, jsi zena. A pokud si s ni rozumne promluvis, nevidim duvod pdoc by na tebe mel byt partner nastvany.
@DanielaSna píše:
Já myslím, že to tu bylo popsané až až a dle mého se v tom hledá něco co v tom není. Holka bydlí jinde a jezdí na víkend k tátovi kde přespí na gauči vedle táty, nic víc nic míň, v podstatě celý život v otci měla i matku, tudíž jim to nemusí přijít divné, tak jako to přijde divné někomu kdo ty role měl rozdělené do dvou pohlaví. Kdyby to byla matka, nikomu by to divné nepřišlo. Zásadní je to, že otec nechce spát vedle současné partnerky ani v době kdy tam dcera není a žijí si svým životem.
@Nova.holka píše:
Ja to ale nedokazu, neumim to, kdyby ano, alespon by se mi ulevilo, ale jak to udelat? Psat ji v podpisu sms-maminka, placat ji taky po zadku, delat z ni neschopnou malou holku?
Ne, ale třeba po obědě jí říct:,, Tak víš co cérenko, když si se teď najedla tak umyj nádobí/ukliď myčku a odnes odpadky.." jako její „matka“ jí přece můžeš zapojit do domácích prací. Nebo jí řekni,, tak a teď jdi prosím tě uspat sestřičku.." mi neřikej že nic nevymyslíš. ![]()
@hanka.br. píše:
Upřímně řečeno, neumím si představit normální 22letou holku, jak spí raději s tátou v jedný posteli než sama kdekoli jinde. Že tam je něco trochu jinak si myslím taky.
pokud cítí tu nevraživost od macechy vytáhla do boje, a protože to není dítě, ale mladá žena, její zbraně tomu odpovídají, nemyslím sexuální, ale ví, jak být holčičkou pro svého tatínka a zná ho dobře, a zakladatelka na to skáče jak na žížalu. Připusťme, že ta dcera je mrška a jde tvrdě za svým, tímhle jednáním proti ní zakladatelka nemá šanci, čím víc jí bude nesnášet a prskat, tím víc má ta holka tátu v hrsti.
@DanielaSna Na tomto příběhu mi to nepřipadá až tak nepochopitelné. Znám případy, kdy od rodiny odešel táta a takřka dospělí synové spali s mámou v ložnici. A tuhle jsem si velmi ráda vlezla do postele za mámu (a dospělá jsem už nějaký ten rok) a bylo mi to moc příjemné, objala jsem ji jako za mala… co je na tom divného, že jsou i dospělé děti schopny fyzického kontaktu s rodiči? Zejména po té, když prodělaly v útlém věku takové trauma, jako je ztráta rodiče, neřku-li matky?
Pokud to nevadí tomu dítěti, neshledávám na tom nic patologického.