Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ze, jsme chudí neříkám, ale že občas náklady převyšují příjmu občas řeknu, ale jenom nejbližším..
Slovo chudí si myslím, že může opravdu použím velmi malá hrstka lidí.. přijd emi to divné, když to řekne někdo, kdo má dvd LCDtelevizi, PC, auto, různé spotřebiče..
Chudobu si tady v Česku představuji jinak..
Např. mám ouseda, který má na měsíc 2000 tis na jídlo, barák vyplacený z exekuce, neni jeho..ale bydlí v něm,.. a musí vyjít jak s jídlem.. Aby ušetřil, nosí si vodu v konvích docela dalekého pokoka, aby ušetřil za vodu, když chce zalét posazené věci na zahrádce atd..
tohle je chudoba..
@Anonymní píše:
@araw Zisk je 4tis. po zaplacení všeho
@Burj Chalifa Děkuji snažím se tedy snažíme nemít super manžela tak jsem nahranáMám secondhand a dětský bazar.
No jo, to je těžké. Dětských sekáčů je opravdu hodně a některé jsou krásně zásobené( třeba slavný Modrák na Praze 4).Tomu těžko konkurovat, velikostí, sortimentem. Dětský bazar mě připadá trochu ziskovější, možná?
Ale je to tak na uživení, co. Nájem tedy hodně, hodně vysoký.
@Anonymní píše:
@araw Zisk je 4tis. po zaplacení všeho
Pokud je zisk 4.000 už po zaplacení nájmu, tak přece už od celkových 60 tis. neodečítáš 15 tis. za nájem a konečná částka na jídlo by měla být cca 21 tis ![]()
@Burj Chalifa Bylo to dobrý, ale teď fakt od listopadu loňského roku je to šílený
Nájem je velkej přemýšlím o přestěhování a když to neklapne tak to skončím a bude klid. I když mě to baví nemám to na uživení mám svůj příjem, ale za každou cenu to taky držet nebudu.
@Anonymní píše:Čím to?
@Burj Chalifa Bylo to dobrý, ale teď fakt od listopadu loňského roku je to šílenýNájem je velkej přemýšlím o přestěhování a když to neklapne tak to skončím a bude klid. I když mě to baví nemám to na uživení mám svůj příjem, ale za každou cenu to taky držet nebudu.
@Burj Chalifa
Jsem z Prahy, ale second hand Modrák neznám
. Občas mají v sekáčích pěkná trička pro děti, napiš mi prosím, kde ho najdu. Děkuji
![]()
@Kallkapa No vidíš jak jsem to doblbla
Tak to uvedu na pravou míru: bazar mám doma ten mi vydělá 4tis a sekáč mám v nájmu už dlouho, ale ten je od zimy vylej nalej
Jsem to měla tak rozepsat to mi nedošlo.
@tterka píše:
@Burj ChalifaJsem z Prahy, ale second hand Modrák neznám
![]()
. Občas mají v sekáčích pěkná trička pro děti, napiš mi prosím, kde ho najdu. Děkuji
![]()
Pojedeš metrem na Kačerov, tam si sedneš na všechny busy, které jedou tam, kde je stanice Tempo( zde vystoupíš).Obchod je přímo u stanice.Dole prodává Vietnamec zeleninu. Všechny tyto autobusy jedou z jedné stanice přímo u výstupu z metra.Ten sekáč je tam snad 10 let i více, opravdu velmi veliký, kabinky na zkoušení, obrovský výběr všeho možného, vše čisté, dobře řazené, ochotný personál. Výběr a kvalita se malými prodejnami vůbec nedá srovnávat.
@Burj Chalifa Mám klasickej sekáč dámský, pánský, dětský, dětský bazar je zvlášť. No a u toho sekáče to bylo dlouho dobrý, ale nevím prostě od listopadu jako by utlo v zimě je to vždycky na prd, ale teď je to abnormální
konkurenci mám, ale není to hrůza vždy jsme se uživili oba ona to má taky teď strašný, ale už začíná zas být hezky, tak snad se to zvedne hezky zpátky.
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa Mám klasickej sekáč dámský, pánský, dětský, dětský bazar je zvlášť. No a u toho sekáče to bylo dlouho dobrý, ale nevím prostě od listopadu jako by utlo v zimě je to vždycky na prd, ale teď je to abnormálníkonkurenci mám, ale není to hrůza vždy jsme se uživili oba ona to má taky teď strašný, ale už začíná zas být hezky, tak snad se to zvedne hezky zpátky.
ono asi fakt záleží na zboží. Ten Modrák je proslavený tím, že má třeba opravdu líbezné, roztomilé věci na malé děti. Vede také takové okrajové věci jako dětské masky na karneval, sportovní oděvy ( koupit se dá i neopren pro potápěče, kimona na judo), oblékne se tam úplně každý, chudý i rozežraný. To je těžké. Pokud jsi však na sídlišti, tam bych to špatně neviděla. ![]()
@Burj Chalifa Nejsem na sídlišti, ale v centru středněmalého města
Jen tou zimou to fakt šíleně spadlo a nechce se to šplhat nahoru
Myslím, že mám taky pěkné věci a ty masky, kimona, těhotenské prostě extra zboží podle sezony a potřeby. Je to dobrá věc bez toho se může jít v dnešní době sekáč zahrabat ![]()
Určitě neříkám, že jsme chudí a ani takové to stěžování si všech okolo nemám ráda. Ukazuji známé lyže pro syna a místo aby řekla:tak uvidíme, jestli mu to půjde… Řekne:kdes na ně vzala a kolik stály???
Ty lyže jsou jen příklad… Ale podle mě je naše společnost strašně konzumní
myslím, že je to veliká škoda.. Jsou i jiné věci na světě…
@Nelisa píše:
Chudoba znamená, že člověk přemýšlí, jestli bude mít na konci měsíce za co koupit jídlo a jestli na jaře bude moct koupit dítěti boty. Tož tak.
Tohle bude nyni realita u hodne rodin ![]()
Já velice nerada mluvím o příjmech. Nemám to ráda…nesnáším vychloubání. Nedávno jsem potkala známou
a ta mi během 5 min stačila říct, že mají 2 byty, dům a nemusí řešit hypotéky…no chválila se. A já stala a jen kyvalw hlavou. Nikomu nic do toho není…nicméně k otázce. Nemyslím si, že jsme chudí, ani bohatí. Jsme tak nějak normální…ale od děti už jsme také slyšela, že jsme chudí, hodně je vědu k šetření, momentálně si šetří na novou trampolínu…ne, že by na ni nebylo, ale chci ať znají hodnotu peněz…