ROCD vztahová OCD je zde někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3913
8.11.23 13:23
@jejjej píše:
@WhiteCrow ano takový stav asi ani není vhodný pro lázně?Spíše na intenzivnější terapii, léky a stacionar nebo „stacionar“ s hospitalizaci.
Během hospitalizace doladi a upraví léky.

Podle mě lázně opravdu ne, tohle je na delší terapii/stacionář. Myslím, že tohle by se ještě dalo zvládnout bez léků, ale to by posoudili odborníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
8.11.23 13:26

Zakladatelko, jaký máš teď vztah s rodiči? Jak často jste v kontaktu? Zkus se trochu rozepsat i o svých rodinných poměrech, spíš těch současných. Partner je opravdu ve všem ok? Ví o tvých problémech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.23 15:47

Vystreni jsem si u psychiatra zadala, ale odpoved znela ze by mi to v nicem nepomohlo. Prislo mi celkem zvlastni, vzhledem k tomu, ze kdyz neznaji „diagnozu“ jakym zpusobem me tedy chteji medikovat…
Kazdopadne psychiatru je strasne malo, predevsim tech normalnich. Moje psychitricka me hned vyslala na terapie kde si muj terapeut mysli ze mam HPO ja jsem se s tim uplne neztototznila ale mozne to urcite je.
Kazdopadne medikace probehla jedna a kdyz sem pani doktoru poprosila, ze jsem pribrala 30 kg, rekla mi " ze jsem se proste vyzrala " bud budu vklidu a nebo tlusta. V uvozovkach…
Takze tak. Jiny psychiatr me muze vzit az v lednu..
Pertneruv bratr se leci taky s nejakymi obtizemi, tak mi slibil ze se zepta u nej, ze jeho psych. mu zaridila aby si udelal ty testy + nasledne sezeni kde se snazili tedy prijit na to, co mu je. Takze aktulane bych chtela aby me alespon zaridili ty testy, abych vedela.
Muj terapeut je supr alw v momente kdy mi rekl ze si mysli ze mam HPO, ze uprimne s timhle moc neumi pracovat a nekolik dalsich psychiatru, mi sdelilo to same ze s tim nemaji temer zkusenost a nevedi jak s tim pracovat.
Ja osobne vim ze mam generalizovanou uzkostnou poruchu, ocd, plus tedy = HPO nejspis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.23 15:53

@WhiteCrow partner ma take sve mouchy ale spise jineho smeru, intimnost atd. Zvlastni styl vychovy jako dite. Ale je uvedomely a vi ze to nebylo idealni, nasledne nepraktikuje na me dceri. Ke me je ochotny a snazi se mi pomoct.

Moje rodina je horsi asi nez „STIKOVI“ pokud jste nekdy slyseli o tomto poradu.
Otec si nasel jinou zenu, s tou ma dve deti. Opustil nas kdyz mi byli 3 roky.
Stykame se max 1× za rok, kdyz ho sestra „donuti“ jit na oslavu jeho vnucek.
To jest kontakt ja a otec, neberu ho jako tatu, nemam k nemu vztah. Moji mamu podvadel je to notoricky zahybac dela to i druhe zene.

Moje sestra 33 je hysterka, uzkost gener. porucha, manipulator, dve deti a manzel ktery jen preziva. Sestra neni zla, vzdy pomuze ale naopak umi bodnout kudlu do bolaveho.

Bratr je alkoholik ve 25 letech, nechodi do prace brzy z nej bude bezdomovec timto stylem.

Moje mama pije kazdy den od 35 let od 18 hod je vzdy na mol, pravidelne… kazdy den.
Neni zla, ale vzdy milovala naseho bratra nejvice. Semnou mela tezky porod, vedela ze tata ji podvadi, nechtela dalsi dite a otec ji prinutil si me nechat. Po porodu malem umrel, otrava krve atd. Ke me si vztah nikdy nenasla. Paradoxne si troufam rict, ze z nas tri mamu miluji nejvice.
Udelam pro ni vse, mama me spis vyuziva, porad neco potrebuje a vi za ja, nikdy nereknu ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.23 15:56

Omlouvam se za chyby a preklepy, pisu to rychle za pochodu s dcerou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
8.11.23 16:20

@Nicola.vackova na hpo jsou urcene některé speciálně zamerene terapie hlavně dbt a schematerapie.

V Praze, Olomouci, Brně, Kroměříži a Kosmonosích. Taky v Berouně nové Centrum dusevni rehabilitace má v plánu otevřít terapie pro osobnostni poruchy a hpo.
Některé jsou docházkové a některé s hospitalizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
8.11.23 16:25

Byla tady diskuze s tématem HPO a kde s tím na terapii https://www.emimino.cz/…jevy-509435/

Koukni se. Jsou tam skoro všechny staciky a terapie na hpo u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.23 22:40

@jejjej Koukam na to, odeslala jsem asi na dve kliniky e-mail. Do toho Berouna jsem
Vyplnila formular, tak uvidime.
Snad se mi nikdo ozve. Lehce me desi, ze vsude chteji lidi do 30 let, je k tomu nejaky konkretni duvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
8.11.23 22:56
@Nicola.vackova píše:
@jejjej Koukam na to, odeslala jsem asi na dve kliniky e-mail. Do toho Berouna jsem
Vyplnila formular, tak uvidime.
Snad se mi nikdo ozve. Lehce me desi, ze vsude chteji lidi do 30 let, je k tomu nejaky konkretni duvod?

Beroun je na dlouho, zatím mají pouze omezený režim. Začínají a terapie otevírají pomalu. Snad za rok by mohli mít vsechno? Určitě ne brzy.

Ne, všude nechtějí lidi do 30 let. Věkové omezeno maji pouze někde. Možná z důvodu, že lidi s těmito problémy je hodně a dávají přednost mladším, kteří by měli být o něco více terapeuticky flexibilnejsi než starší.
Ale nemyslím že záleží na věku. Důležitá je taky motivace a ochota k terapii a další aspekty (zázemí…).

Bohužel, kde je stanoven věk do 30, starší nevezmou.

@Lollitka bude vědět více, kde mají hranici 30 let a proc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
8.11.23 22:58

@Nicola.vackova urcite se ozvou, ale budeš čekat. Na těchto místech jsou poradniky a čeká se měsíce až přijdeš na řadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.23 09:14

@jejjej
Ja sem nad tim premyšlela vcera znova nad rim vsim co se mi deje, neprijde ti zvlastni ze to co se mi deje, se deje jen k tomu partnerovi? K dceri takove stavy nemam, ve smes k nikomu. Jedine co se dost zmenilo, je to, ze nemam moc chut mezi kolektiv. Prace ok, ale nejaky posezenicko s holkama atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.23 09:54

Po přečtení týhle diskuze se obavám že mám taky OCD, nějak jsem nad tim nidky nepremyslela, ale po mnohaletym vztahu s narcistickym psychopatem, kdy nastesti jsem se s nim nakonec definitvne rozesla, jsem zacala delat veci, co asi spadaj bohuzel pod takovouhle diagnozu :nevim:
Treba ze si rikam ze tohle musim udelat takhle a takhle uz takhle porad to delat, jinak se stane nejaka katastrofa pro me… mam noveho pritele, tak treba ze ten se s mnou rozejde, dkyz neco neudelam presne tak, jak jsem si rekla. Dlazdice teda nepocitam ani nic takovyho. Ale asi mi to prerusta pres hlavu a nevim nejak co s tim. Jit k psychologovi/psychiatrovi me ani neprislo na mysl, no ale proste uz me to hodne omezuje.
Ted jsem si rekla, ze to zkusim sama, ze proste zacnu menit ty svoje zajetý vzorce.
Asi neumim vzit zodpovednost za svuj zivot a kdyz se neco pokazi, tak to tadsi hodim na to, ze jsem si umyla valsy jinak nez minule 8o :?.
Holky co se v tom orientujete, co myslite, da se tohle jeste zvladnout bez pomoci?
Jinak mam 2 deti a jsem rozevedena. Deti nejsou nastesti toho psychopata, ty jsem uz mela, kdyz jsem s nim zacla.
Prosim anonym, nikdo tohle o me nevi a stydim se za to, co vnitrne prozivam.

• Citovat
  • Upravit
2402
9.11.23 09:58
@Anonymní píše:
Po přečtení týhle diskuze se obavám že mám taky OCD, nějak jsem nad tim nidky nepremyslela, ale po mnohaletym vztahu s narcistickym psychopatem, kdy nastesti jsem se s nim nakonec definitvne rozesla, jsem zacala delat veci, co asi spadaj bohuzel pod takovouhle diagnozu :nevim:
Treba ze si rikam ze tohle musim udelat takhle a takhle uz takhle porad to delat, jinak se stane nejaka katastrofa pro me… mam noveho pritele, tak treba ze ten se s mnou rozejde, dkyz neco neudelam presne tak, jak jsem si rekla. Dlazdice teda nepocitam ani nic takovyho. Ale asi mi to prerusta pres hlavu a nevim nejak co s tim. Jit k psychologovi/psychiatrovi me ani neprislo na mysl, no ale proste uz me to hodne omezuje.
Ted jsem si rekla, ze to zkusim sama, ze proste zacnu menit ty svoje zajetý vzorce.
Asi neumim vzit zodpovednost za svuj zivot a kdyz se neco pokazi, tak to tadsi hodim na to, ze jsem si umyla valsy jinak nez minule 8o :?.
Holky co se v tom orientujete, co myslite, da se tohle jeste zvladnout bez pomoci?
Jinak mam 2 deti a jsem rozevedena. Deti nejsou nastesti toho psychopata, ty jsem uz mela, kdyz jsem s nim zacla.
Prosim anonym, nikdo tohle o me nevi a stydim se za to, co vnitrne prozivam.

Co třeba zkusit mindwell program?

Osobně nikam nechodíš. Děláš terapii online kazdy týden máš odezvu od terapeuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.23 10:13
@jejjej píše:
Co třeba zkusit mindwell program?Osobně nikam nechodíš. Děláš terapii online kazdy týden máš odezvu od terapeuta.

Diky, podivam se na to. Nevim o co jde, ja si az ted poprve opravud pripustila, ze mam problem. Porad mi to pripadalo ze to je normalni, co dealam, ale asi neni :nevim:. Ted jsem se premohla, a udelala neco v praci jinak… no ale stejne mi samozrejme v hlave jede, ze se kvuli tomu neco spatnyho stane 8o

• Citovat
  • Upravit
2402
9.11.23 10:15
@Anonymní píše:
Diky, podivam se na to. Nevim o co jde, ja si az ted poprve opravud pripustila, ze mam problem. Porad mi to pripadalo ze to je normalni, co dealam, ale asi neni :nevim:. Ted jsem se premohla, a udelala neco v praci jinak… no ale stejne mi samozrejme v hlave jede, ze se kvuli tomu neco spatnyho stane 8o

Mindwell.cz
Zaváděcí cena má být 3000kc se slevový kódem, který ti dají na požádání.
Některé pojišťovny hradí celý program při splnění určitých podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí